Wat betekent een D1-, D2- en D3-atleet zijn? - Beurzen360 (2023)

Top Easy-beurzen binnenkort beschikbaar

$ 10,000 "No Essay" -beurs

Deadline:30 juni 2024

Toepassen

$ 2,000 Nitro College-beurs - geen essay

Deadline:31 juli 2023

Toepassen

Niche $ 2,000 "No Essay" -beurs

Deadline:31 juli 2023

Toepassen

Openbaarmaking van adverteerders

Studentgericht advies en objectieve aanbevelingen

Hoger onderwijs is nog nooit zo verwarrend of duur geweest. Ons doel is om u te helpen bij het navigeren door de zeer grote beslissingen met betrekking tot het hoger onderwijs met objectieve informatie en deskundig advies. Elk stuk inhoud op de site is origineel, gebaseerd op uitgebreid onderzoek en beoordeeld door meerdere redacteuren, waaronder een materiedeskundige. Dit zorgt ervoor dat al onze inhoud up-to-date, nuttig, nauwkeurig en grondig is.

Onze beoordelingen en aanbevelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek, testen en feedback. Het is mogelijk dat we commissie ontvangen voor links op onze website, maar dat heeft geen invloed op de mening van onze redacteuren. Onze marketingpartners beoordelen, keuren of onderschrijven onze redactionele inhoud niet. Het is naar ons beste weten nauwkeurig wanneer het wordt gepost. U kunt een volledige lijst van onze partners vindenhier.

DoorGabriël Jiménez-Ekman

Wat betekent een D1-, D2- en D3-atleet zijn? - Beurzen360 (1)

Gabriel Jimenez-Ekman is een inhoudsredacteur en schrijver bij Scholarships360. Hij heeft de communicatie beheerd en inhoud geschreven voor een breed scala aan organisaties, waaronder een boerenmarkt, een concertlocatie, een studentenboerderij, een milieu-NGO en een PR-bureau. Gabriel Jimenez-Ekman afgestudeerd aan Kenyon College met een graad in sociologie.

Volledige biografie

Lees meer over onzeredactioneel beleid

Bijgewerkt: 11 juli 2023

Als je een atleet op de middelbare school bent, wil je misschien je atletische carrière op de universiteit voortzetten. Nu het tijd is om tussen scholen rond te shoppen en naar hun atletiekprogramma's te kijken, zul je zien dat de meeste scholen D1-, D2- of D3-atletiek aanbieden. Maar wat betekenen deze categorieën en welke invloed hebben ze op je tijd om voor de universiteit te spelen? In dit artikel leggen we alles uit over wat een D1-, D2- of D3-atleet is, en hoe jouw divisie van invloed is op je college- en atletiekervaring.

Verwant:Wat u moet weten over de Big 10 Scholen

Wat betekenen D1, D2 en D3?

D1, D2 en D3 staan ​​voor Divisies 1, 2 en 3, dit zijn atletiekcompetities die worden gerund door deNationale Collegiale Atletische Vereniging, of NCAA. Dit zijn de competities waarin de meeste hogescholen in de Verenigde Staten strijden. Als een team niet deelneemt aan de NCAA, is het meestal een team dat inter- of intramurale vriendschappelijke wedstrijden speelt.

Verschillen tussen D1, D2 en D3

In wezen zijn alle verschillen tussen D1, D2 en D3 in termen van intensiteit en concurrentievermogen. D1 is het meest competitief en intens, terwijl D3 het minst is. De college-ervaring van D1-atleten wordt bepaald door hun atletiek. Ondertussen zullen D3-atleten waarschijnlijk minder tijd besteden aan spelen en oefenen, hoewel het nog steeds een grote inspanning is. Laten we eens kijken hoe deze verandering in intensiteit elk aspect van je universiteitservaring beïnvloedt.

Financiële hulp

D1

Hoewel dit niet altijd het geval is, is het vrij gebruikelijk dat D1-atleten een full-ride-beurs krijgen. Dit betekent dat ze geen studiekosten hoeven te betalen. Dit omvat collegegeld, kost en inwoning, kosten, boeken en al het andere dat je maar kunt bedenken. Misschien krijgen ze zelfs een studietoelage. Als ze geen volledige rit krijgen, krijgen ze doorgaans op zijn minst substantiële financiële steun.

D2

D2-atleten krijgen meestal een aantal beurzen, maar lang niet zoveel als D1-atleten. Full-ride-beurzen komen veel minder vaak voor. U kunt echter nog steeds uw atletisch vermogen gebruiken om als D2-atleet te helpen betalen voor de universiteit.

D3

D3-atleten krijgen geen beurzen rechtstreeks voor hun atletisch vermogen. Hoewel ze misschien geld van de school ontvangen als gevolg van hun atletische prestaties, heeft het een andere dynamiek dan D1 en D2 financiële hulp. Dit komt omdat scholen geen directe atletiekbeurzen kunnen geven aan D3-atleten. U kunt een financieel hulppakket verdienen dat uw atletische prestaties weerspiegelt, maar het is niet direct gekoppeld aan uw atletische carrière.

Belangrijk verschil tussen D3 en D1 & D2

Het belangrijkste verschil hier is dat als een D3-atleet besluit het team te verlaten, hij nog steeds zijn financiële steun ontvangt. Dus hoewel de som aanzienlijk lager zal zijn dan ze zouden kunnen verwachten voor D1- of D2-atletiek, hangt het niet af van hun deelname aan een sport. Voor sporters die niet zeker weten of ze door willen spelen op school, kan D3 een goede optie zijn. U wilt niet eindigen op een plek waar u niet kunt stoppen omdat uw financiële hulp ervan afhankelijk is.

Verwant:Topsportbeurzen voor studenten

Rekruteren

Wervingssystemen variëren op basis van elk systeem. D1-atletiek begint meestal al in het tweede jaar met rekruteren. Aan de andere kant beginnen D2-atletiek meestal met rekruteren in het ondergeschikte jaar en gaan ze soms door tot in het laatste jaar. D3-atletiek begint meestal pas met rekruteren tijdens het laatste jaar. Dit kan per school verschillen en sommige scholen hebben intensievere rekruteringsmiddelen dan andere.

Het kan zijn dat sommige D2- of D3-studenten al in het tweede of vroege juniorjaar beginnen met het werven van lokaal talent. Vaak proberen hogescholen prioriteit te geven aan het werven van talent in hun regio. Dus misschien vind je eerder in je middelbare schooltijd een paar D2- of D3-scholenscoutspellen.

Sportief budget

Zoals je zou verwachten, variëren atletische budgetten op basis van de intensiteit van het programma. D1-scholen hebben veruit de hoogste budgetten, en die dalen meestal voor D2-scholen en nog meer voor D3-scholen. Maar wat betekent die wijziging in het budget? Hier zijn een paar factoren die zullen veranderen op basis van het budget van uw school:

 • Grootte en kwaliteit van het stadion
 • Prestige en ervaring van uw coach
 • Kwaliteit en beschikbaarheid van trainingsapparatuur
 • Bronnen voor reizen
 • Beschikbaarheid van trainersstaf en fysiotherapeut

Kans op een plekje in het team

D1 atletiek is verreweg de moeilijkste sport om een ​​plek op te bemachtigen. Volgensgegevens van de NCAA, in 2020 ging 7,3% van de voetbalspelers van de universiteit van de middelbare school door met sporten op de universiteit, en slechts 2,9% daarvan ging door met het spelen van D1. Ongeveer 3% van de worstelaars ging door naar de universiteit en 1% ging door naar D1. We zien dus dat doorgaans ongeveer een derde van de studenten die op de universiteit blijven meedoen, D1 haalt.

In deze studie via de NCAA nam elke divisie ongeveer een derde van de studenten die op de universiteit gingen strijden. Dit betekent dat als je tot dat kleine percentage van de mensen behoort dat gaat concurreren op de universiteit, je ook in de top 33 percentiel moet zitten om te concurreren in D1, middelste 33 percentiel voor D2 of onderaan voor D3. Maar onthoud: zelfs als je je kwalificeert om deel te nemen aan D1 of D2, kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan D3 als je je niet zo zwaar aan je sport wilt binden.

Verwant:Hoofdoverzicht communicatie

Inzet

D1

Je schema zal bijna volledig gebaseerd zijn op je atletiek. Dit betekent dat je het hele jaar door intensief traint en misschien zelfs een zomerschool moet volgen om ervoor te zorgen dat je aan de academische eisen voldoet. Je zult veel reizen en atletiek altijd voorrang geven boven andere verantwoordelijkheden. Tijdens het laagseizoen besteed je het grootste deel van je tijd aan trainen of het verzinnen van je academische vereisten.

D2

Dit kan sterk variëren, afhankelijk van uw school en de conferentie waaraan u deelneemt. Misschien heb je zomers vrij en hoef je misschien niet zoveel te trainen buiten het seizoen. U zult doorgaans ook niet zo veel reizen, aangezien uw conferentie meer regionaal zal zijn. Je geeft echter nog steeds prioriteit aan je atletiek boven de meeste andere verantwoordelijkheden. Het is moeilijk om andere substantiële buitenschoolse activiteiten te onderhouden als D2-atleet.

D3

D3-studenten hebben veruit de meeste vrijheid van de drie divisies. Je reist veel kortere afstanden, hebt een minder intensief laagseizoen en je hebt zomers vrij. Dit kan je helpen vaardigheden te ontwikkelen voor een toekomstige carrière of andere interesses na te streven tijdens het spelen van varsity-atletiek. Het is nog steeds een grote verplichting en zal uw vrije tijd aanzienlijk verminderen. Het is echter een enorme stap terug ten opzichte van D1 en D2 wat betreft de vereisten.

Verwant:Welke scholen vormen de SEC?

Concurrentie

Je zult zeer bekwame tegenstanders tegenkomen in elke atletische competitie van de NCAA-universiteit. Je zult echter veruit de meest getalenteerde concurrentie in D1 tegenkomen. De overgrote meerderheid van de spelers die de intentie hebben om prof te worden, komt terecht in D1-atletiek, dus de kans is groot dat je tegen ten minste een paar toekomstige profs speelt. Dit komt minder vaak voor in D2 en komt bijna nooit voor in D3. Iedereen die een plek in deze competities bemachtigt, is echter een ervaren atleet die spannend zal zijn om naast of tegen te spelen.

Atletisch potentieel na de universiteit

Als je na je studie pro wilt worden, is D1 absoluut de beste keuze. Maar u moet er rekening mee houden dat de cijfers ontmoedigend zijn om professioneel te worden. Bijvoorbeeld,slechts 1,6% van de universiteitsvoetballers krijgt een plek in de NFL. Dat houdt rekening met D1, D2 en D3, dus de cijfers zijn zeker hoger voor D1-spelers. Maar ondanks het intense concurrentievermogen van de D1, is het nog verre van zeker om professioneel te worden. Een select aantal D2-atleten wordt ook prof, maar D3-atleten worden bijna nooit prof.

Verwant:Topsportgerelateerde carrières

Top Easy Scholarships van juli 2023

Studiebeurs

Hoeveelheid

Deadline

Koppeling toepassen

Studiebeurs:

$ 10,000 "No Essay" -beurs

Hoeveelheid:

$ 10.000

Deadline:

30-06-2024

Toepassen
Beursgegevens +

Gemakkelijke beurs open voor alle in de VS gevestigde middelbare scholieren, hogescholen en afgestudeerden

Studiebeurs:

$ 2,000 Nitro College-beurs - geen essay

Hoeveelheid:

$ 2.000

Deadline:

31-07-2023

Toepassen
Beursgegevens +

Open voor middelbare school, hogeschool, community college en afgestudeerde studenten

Studiebeurs:

Niche $ 2,000 Geen essaybeurs

Hoeveelheid:

$ 2.000

Deadline:

31-07-2023

Toepassen
Beursgegevens +

Gemakkelijke beurs open voor alle studenten

Studiebeurs:

$ 25.000 "Wees gedurfd" No-Essay-beurs

Hoeveelheid:

$ 25.000

Deadline:

01/08/2023

Toepassen
Beursgegevens +

Open voor alle studenten

Hoe te kiezen

Als het tijd is om een ​​divisie te kiezen, kiezen de meeste spelers de hoogste divisie die ze accepteert. Voor velen is dit de juiste keuze. Atleten zijn gepassioneerd door hun sport en willen deze vaak zo ver mogelijk nastreven. Vooral als je van plan bent om pro te worden, moet je absoluut naar een D1-school gaan die je toelaat. Maar als je niet geïnteresseerd bent om prof te worden, sta je misschien voor een moeilijkere keuze. Als je toegang krijgt tot een D2- en een D3-school, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke je moet kiezen. In dit geval is het een goed idee om te beslissen hoe groot de rol van sport in je studentenleven moet zijn. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen:

 • Wil ik mijn sport zo ver mogelijk uitoefenen?
 • Ben ik geïnteresseerd in het nastreven van andere buitenschoolse activiteiten op de universiteit?
 • Klinkt het aantrekkelijk om veel tijd te besteden aan reizen op school?
 • Hoeveel tijd wil ik besteden aan academici?
 • Wil ik me voor vier jaar inzetten voor het beoefenen van mijn sport, of de mogelijkheid behouden om te stoppen en mijn financiële steun te behouden?
 • Zijn betere uitrusting en coachingstaf een belangrijke factor voor mij?

Door jezelf deze vragen te stellen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over de competitie die bij je past. Veel succes op het veld, kampioen!

Verwant:Hoe een hogeschool kiezen

Veelgestelde vragen over D1-, D2- en D3-atleet zijn

Is D1 beter dan D3?

D1 is competitiever dan D3 en biedt doorgaans meer collegegeld. D1-atleten hebben ook een betere kans om prof te worden na hun universiteitscarrière. Dat gezegd hebbende, D3-atleten hebben meer flexibiliteit en tijd om zich bezig te houden met hun studie en andere buitenschoolse activiteiten na te streven. Het komt neer op een kwestie van voorkeur; welke past het beste bij jou?

Worden D1-atleten betaald?

In overeenstemming met een nieuwe regel die in 2021 door de NCAA is ingevoerd, D1-studentatleten kunnen nu een vergoeding ontvangen, hoewel ze deze niet rechtstreeks van hun school kunnen ontvangen. In plaats daarvan kunnen ze worden betaald via hun naam, afbeelding en gelijkenis, of NIL. Ze kunnen dus profiteren van truien met hun naam erop, of andere producten of diensten die hun NIL te gelde maken.

Dus ster D1-atleten zullen een aanzienlijk bedrag verdienen aan deze overeenkomst, maar minder prominente D1-atleten zullen waarschijnlijk niet genoeg geld kunnen verdienen met hun NIL om betaald te worden.

Is D1 of D2 beter?

D1-atleten zijn competitiever en hebben doorgaans een grotere kans om beurzen te ontvangen en prof te worden in hun sport. Dat gezegd hebbende, hebben D2-atleten meer tijd om zich op hun studie te concentreren en andere interesses na te streven. Het komt erop neer welke competitie het beste bij jouw interesses en vaardigheden past.

Krijgen D1-atleten een volledige rit?

D1-atleten in "headcount" -sporten hebben gegarandeerd een volledige rit. Deze sporten zijn heren- en damesbasketbal, voetbal, damesgymnastiek, damestennis en damesvolleybal. D1-atleten in andere sporten hebben nog steeds het potentieel om een ​​volledige rit te verdienen, maar het komt niet al te vaak voor.

Wat is een D1-aanbieding?

Een D1-aanbieding van een school betekent dat ze je toegang tot hun school aanbieden, evenals een plek in een van hun Divisie 1-sportteams. Als de sport een "personeelsbezetting" -sport is, betekent dit ook dat ze je een volledige rit aanbieden, wat betekent dat ze alle onderwijsgerelateerde uitgaven dekken, inclusief collegegeld, kost en inwoning, vergoedingen, schoolboeken en andere kosten.

Wat is atletische hulp?

Atletische hulp is een soort studiebeurs die expliciet is gekoppeld aan je atletische prestaties op je school. Om uw geld te blijven ontvangen, moet u blijven voldoen aan de NCAA-normen, een gedragscode volgen die is opgesteld door uw universiteitscoach en atletiekafdeling, en blijven voldoen aan bepaalde kracht- en conditioneringsbenchmarks.

Houd er rekening mee dat niet alle beurzen die betrekking hebben op atletiek atletische hulp zijn. Sommigen houden rekening met de atletische bekwaamheid van een student wanneer ze worden aangesteld, maar ze zijn niet afhankelijk van het feit dat die student blijft spelen. Dus als u een aanbieding voor een atletiekbeurs ontvangt, zorg er dan voor dat u verduidelijkt of het een atletische hulp is of alleen een verdienstenbeurs.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 21/09/2023

Views: 6254

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.