Waarom wil je deze baan? - 7 voorbeeldantwoorden [editie 2023] (2023)

Motivatie is alles.Een man die de baan echt wil, zal veel harder werken dan iemand die er maar één nodig heeft, en tolereert de werkroutine alleen omdat het moet. En dit is precieswat ze proberen te begrijpenbij het stellen van vragen zoals "Wat motiveert je?", "Waarom wil je bij ons bedrijf werken?", of "Waarom wil je deze baan?“. We zullen de laatste van de drie in dit artikel bekijken.

Laten we direct beginnen met7 voorbeeldantwoordennaar de vragen. Ik neem enkele typische antwoorden op mijn lijst op, maar ook enkeleonconventionele keuzes, antwoorden die u kunt gebruiken met abepaalde mate van risicoterwijl je dat probeertonderscheiden van de concurrentiein je gesprek. Als je eenmaal de antwoorden hebt doorgenomen (en hopelijk een goede kandidaat voor je interview hebt uitgekozen), vergeet dan niet om ook mijn aantekeningen eronder te lezen, om er een aantal te begrijpennuances van een perfect antwoordop deze vraag.

7 voorbeeldantwoorden op "Waarom wil je deze baan?" interview vraag

 1. Ik heb de functiebeschrijving aandachtig gelezen en de website van uw bedrijf bestudeerd, in een poging te begrijpen wat u doet, enwat er van mij verwacht wordt in deze baan, dag in dag uit. Bij het bestuderen van de materialen kwam ik tot de conclusie dat de baan goed zou passen bij mijn persoonlijkheid en sterke punten, en dat ik het ook echt leuk zou vinden om te doen. Dat is de reden waarom ik mijn sollicitatie heb ingediend, en ik ben ontzettend blij dat je me hebt uitgenodigd voor dit interview.
 2. Nou, over het algemeen hou ik van routineklussen, en ik had eerder een baan als officemanager, dus ik zal niet helemaal opnieuw beginnen, enkan profiteren van mijn eerdere ervaring. Bovendien ben ik een grote fan van je merk, van de dingen die je probeert te bereiken met je activiteit. Het zou eeneer om tot je team te behoren, dus laten we hopen dat het gebeurt...
 3. Eerlijk gezegd,Ik heb geen andere optiemomenteel. Maar laat het me uitleggen. Ik heb een vier jaar oude zoon, ik studeer aan een community college, enIk kan gewoon geen baan accepteren met standaard werktijden.Het zal gewoon niet voor mij werken. Maar elke dag van 15.00 uur tot 21.00 uur werken is eigenlijk een perfect schema, aangezien ik mijn ouderschap, school kan beheren en ook wat geld kan verdienen dat ik ongetwijfeld nodig heb. Dat is de reden waarom ik deze baan wil.
 4. Dat geloof ik oprechtIk kan veel leren in uw bedrijf.Je hebt een gerenommeerd trainingsprogramma en adivers team van mensenachter in de twintig en in de dertig. Het is precieshet soort omgeving waarin ik gedij, en waarin ik als medewerker kan doorgroeien.
 5. Ik wil deze baan heel graag, omdatIk heb alleen de beste dingen van Mike gehoord, mijn vriend, die ook als vertegenwoordiger voor uw bedrijf werkt. Het lijkt erop dat uw diensten een geweldige reputatie hebben en als een gek worden omgezet, dus sky is echt de limiet voor de beste verkopers hier. EnIk wil de beste zijn en veel verdienenen diensten verkopen die hun beloften aan de klanten daadwerkelijk waarmaken. Daarom wil ik deze baan bij jou.
 6. Ik ben een geweestal jaren klant van deze winkel, hier al mijn cosmetica kopen. Ik hou gewoon van de manier waarop de medewerkers mij als klant behandelen, engeniet van mijn ervaring hierenorm. Toen ik door de pandemie mijn vorige baan kwijtraakte, stond je meteen op mijn radar, en toen de baan van verkoopmedewerker vrijkwam, heb ik niet getwijfeld en bij jou gesolliciteerd.
 7. Nou, dat heb ikaltijd al als optometrist willen werken, en ik heb al veel opgeofferd voor mijn carrière. Zoals je zeker weet, zijn er niet veel aanbiedingen in de stad. Tegelijkertijd kan ik het me niet veroorloven om mijn eigen praktijk te starten, zonder enig kapitaal en eerdere ervaring. Uw oogkliniek heeft eengrote reputatie,en zodra er een baan vrijkwam, heb ik meteen gesolliciteerd.Ik wil niet tegen je liegen - ik zou een baan accepterenvan een optometrist overal in de stad. Maar er zijn eigenlijk geen vacatures en ik wil vooral gewoon gaan oefenen…

Je hoeft niet de hele waarheid te zeggen

Zelfs als je alleen solliciteert omdat je geld nodig hebt,je kunt ze nog steeds proberen te overtuigen dat je echt voor ze wilt werken.Denk maar aan een realistische reden. Het kan jouw zijnenthousiasme voor het soort werk, uw ervaringen uit het verleden, uw voorkeur voor hun merk of iets anders dat zinvol is in de context van uw interview.

Je kunt zelfs zeggen dat iemand anders je de functie heeft aanbevolen, een vriend die bij het bedrijf werkt. Het is niet gemakkelijk voor de interviewers om te zeggen of u de waarheid spreekt - tenminste als we het hebben over deze interviewvraag. Daaromje kunt zeggen wat je wilt, in een poging je kansen in een interview te vergroten.

(Video) WHY DO YOU WANT THIS JOB? (The BEST ANSWER to this INTERVIEW QUESTION in 2023!)

* Speciale tip:Dit is niet de enige moeilijke vraagwaarmee je te maken krijgt tijdens een sollicitatiegesprek voor een fatsoenlijke baan. Je krijgt vragen overprioriteiten stellen, omgaan met druk, omgaan met ambiguïteit, en andere lastige scenario's die zich op de werkplek voordoen. Als je er zeker van wilt zijn dat jeopvallen met uw antwoordenen uw concurrenten overtreffen, bekijk onzeSuccespakket voor sollicitatiegesprekken. Tot10 premium antwoordennaar31 lastige, op scenario's gebaseerde vragen(+ meer) zal je leven veel gemakkelijker maken in de interviews. Bedankt voor het controleren!

Waarom wil je deze baan? - 7 voorbeeldantwoorden [editie 2023] (1)

Raadpleeg de functiebeschrijving of eerdere ervaring

Laat ons zien dat je je huiswerk hebt gedaan, laat ons zien dat jebegrijpen wat er van je wordt verwachtin het werk. Probeer indien mogelijk enkele details uit de vacature te vermelden. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je graag in de middag werkt en dat de werktijden van 10.00 uur tot 18.00 uur perfect bij je passen. Het toevoegen van nummers en details zalverleen enige authenticiteit aan uw antwoord, en u helpen om de interviewers te overtuigen van uw oprechte interesse om de baan te hebben.

Een ander alternatief bestaat erin te verwijzen naaruw eerdere ervaring of uw voorkeur voor een bepaald soort werk. Bovendien kun je er dieper op ingaan, waarbij je de taken vermeldt die je in je vorige baan had en hoe ze overeenkomen met de dingen die je zou doen in je nieuwe baan, degene die je nu probeert te krijgen.

(Video) WHY DO YOU WANT THIS JOB? (The BEST ANSWER to this Difficult Interview Question!)

Eerlijke complimenten zullen je nooit schaden in de interviews

Eerlijk complimentkan je alleen helpen in een interview. Als je van hun merk houdt, of gebruik maakt van hun diensten, moet je dit zeker vermelden in je antwoord.

Voormalige klanten zijn vaak de beste werknemers. U kunt zelfs precies zeggen hoe de producten van het bedrijf u helpen, door de interviewers te laten zien dat u de waarde begrijpt die hun activiteit op de markt brengt, eneen zinvol doel zienin de baan die je bij hen probeert te krijgen.

Interviewers houden van sollicitanten die niet alleen aan hun salaris denken, maar dat ook daadwerkelijk kunnenpraten over de waarde die ze kunnen toevoegen aan het bedrijf.Als u ons overtuigtvan uw oprechte interesse om ons te helpen, en dat u daadwerkelijk over de vaardigheden beschikt om ons te helpen, krijgt u veel punten voor uw interviewantwoord...

Klaar om deze te beantwoorden? Ik hoop het! Controleer ook7 voorbeeldantwoorden op andere lastige sollicitatievragen:

(Video) How to Answer “Why do you want this job?” in a Job Interview [BEST Real Examples]

 • Wat maakt jou uniek?
 • Wat motiveert je in je werk?
 • Vertel eens over een keer dat je aan meerdere projecten tegelijk moest werken. Hoe heb je prioriteiten gesteld?
 • Wat vind je het minst leuk aan je werk?
 • Auteur
 • recente berichten

Matthew Chulaw

Matthew werkt sinds 2008 in internationale rekrutering. Hij helpt werkzoekenden uit alle lagen van de bevolking om hun carrièredoelen na te streven en zich voor te bereiden op hun sollicitatiegesprekken. Hij is de oprichter van de website InterviewPenguin.com.

Laatste berichten van Matthew Chulaw(alles zien)

  FAQs

  Waarom wil je deze baan antwoord voorbeeld? ›

  Waarom wil je bij ons komen werken? – Is jouw antwoord : Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega's en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is.

  Waarom kies je voor deze baan? ›

  Leg uit waarom je juist die vacature interessant vindt en waarom je denkt dat je goed bij het profiel past. Leg uit wat de raakvlakken zijn tussen jouw werkervaring, opleidingen en/of interesses en de genoemde elementen uit de vacature. Probeer duidelijk te maken waardoor je hart sneller gaat kloppen.

  Waarom wil je een andere baan? ›

  De impact van te weinig of geen uitdaging

  Erger jij je sneller dan aan je taken, gebeurtenissen of mensen op je werk? Grote kans dat jij dan te weinig of geen uitdaging hebt in je werk. Als jij hierdoor vermoeid bent, dan is het de hoogste tijd een andere baan te zoeken waar je die uitdaging wel vindt.

  Wat onderscheidt jou van andere kandidaten voorbeeld? ›

  Voorbeeld antwoord

  Wat mij onderscheidt van anderen is dat ik het heel leuk vind om aan nieuwe dingen te beginnen. Veel mensen zien op tegen verandering, maar ik krijg daar juist energie van. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik veel durf. Ik ben niet zo snel bang bijvoorbeeld.

  Waarom wil je bij dit bedrijf werken voorbeeld? ›

  Is jouw antwoord: Ik voel me op dit moment niet gelukkig meer in mijn huidige job. Ik heb geen uitdagingen meer, er is geen sfeer meer tussen de collega's en ga tegen mijn zin werken. Ik hoop dat dat hier beter is.

  Waar je goed in bent voorbeelden? ›

  Voorbeelden goede en slechte eigenschappen
  • Ik ben stressbestendig.
  • Ik ben altijd vrolijk Ik ben erg direct.
  • Ik kan goed samenwerken.
  • Ik ben innovatief.
  • Ik ben erg organisatorisch.
  • Ik ben een goede leider.
  • Ik ben empathisch.
  • Ik ben flexibel.

  Wat is jouw motivatie? ›

  Je motivatie hoeft ook niet heel groots te zijn. Als jij aan het einde van een werkdag met een blij gevoel naar huis gaat, als je je klanten naar tevredenheid hebt geholpen, dan is dat een prima motivatie. Vertel in ieder geval met enthousiasme wat je leuk vindt om te doen en welke resultaten je een goed gevoel geven.

  Wat is een goede motivatie om te solliciteren? ›

  Redenen waarom je interesse hebt, inclusief een onderbouwing. Bewijs waarom je geschikt bent voor deze baan. Laat eens een voorbeeld zien van je huidige (vrijwilligers) werk. Ook een diploma van een cursus die je gevolgd hebt of bijvoorbeeld een citaat van een cliënt zijn goede manieren om te laten zien wat je kunt.

  Wat spreekt je aan in deze job? ›

  "Wat spreekt je aan in deze job?" Via deze vraag polst de werkgever of je de vacature wel deftig bekeken hebt. Zorg er voor dat je minstens drie argumenten kan geven waarom je de job wilt. Denk maar aan het bedrijf, takenpakket, werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden,...

  Wat is het nadeel van twee banen? ›

  Als de tweede baan geen vrijwilligersbaan is, betekent twee banen ook dat u twee inkomens hebt. Gedurende het jaar wordt een tweede inkomen veel zwaarder belast dan wanneer er één inkomen is. Dat komt door de hogere loonbelasting die u bij de tweede werkgever betalen moet.

  Wat als je twijfelt tussen 2 banen? ›

  Slim kiezen tussen twee banen

  Wanneer je twee banen aangeboden krijgt, kan het lastig zijn om daartussen te kiezen. Verzamel over beide bedrijven en functies zoveel mogelijk informatie, denk aan je doelen op lange termijn en vergelijk de factoren die voor jou belangrijk zijn.

  Waarom 2 banen? ›

  Door twee banen te combineren zul je meer afwisseling krijgen. Hierdoor wordt het werk uitdagender en interessanter. Dat is niet het enige, door meer afwisseling kun je jezelf vaak ook meer ontwikkelen. Je hebt vaker te maken met nieuwe taken en door je focus kun je hier nog meer uithalen.

  Waarom zou je graag bij ons willen werken? ›

  Passie, erkenning en zelfontplooiing zijn voorbeelden van intrinsieke motivatie. Om een sterk antwoord te geven op de vraag “Waarom wil je hier werken?”, is het aan te raden om te focussen op de factoren die je intrinsiek motiveren. Intrinsieke motivatie vertaalt zich namelijk direct in een voordeel voor de werkgever.

  Waarom ben ik een meerwaarde? ›

  Wanneer jij gepassioneerd kunt vertellen over iets dat je heel je leven graag hebt gedaan, waar jij goed in bent, wat jij beter kunt dan andere sollicitanten en waarom dat voor hen relevant is, heb jij een antwoord gegeven die de recruiter maar al te graag wil horen. Mensen die hun talent benutten zijn gelukkiger.

  Wat zijn sterke punten van jezelf? ›

  Sterke eigenschappen: voorbeelden (alle beroepen)
  • Analytisch denken.
  • Assertiviteit.
  • Bereidheid om verantwoordelijkheid te nemen.
  • Betrouwbaarheid.
  • Communicatievaardigheden.
  • Creativiteit.
  • Doorzettingsvermogen.
  • Eigen initiatief.

  Wat antwoord je op de vraag waarom moeten we jou aannemen? ›

  vraag 4: waarom moeten we jou aannemen

  Geloof je dat jij de beste persoon bent voor deze baan? Laat het merken en zeg het! Zorg wel dat je dit onderbouwt door nogmaals jouw onderscheidende skills en ervaringen te noemen. Goed: “Jullie zouden mij moeten aannemen, omdat ik de beste kandidaat ben voor deze baan.

  Wat spreekt u aan in deze functie? ›

  2. Wat spreekt je aan in de functie? Noem een aantal werkzaamheden die je aanspreken en leg uit waarom. Let er wel op dat de werkzaamheden die je noemt ook bij de functie horen.

  Wat zet je in motivatie sollicitatie? ›

  Je zult in ieder geval de volgende dingen moeten benoemen:
  1. Introductie. Een nette aanhef. Een enthousiasmerende openingszin.
  2. Kern. De reden dat je een geschikte kandidaat bent voor de functie. De reden dat je geïnteresseerd bent in de organisatie. ...
  3. Afsluiting. Een verwijzing naar je CV.
  Mar 3, 2020

  Wat spreekt je aan in deze job antwoord? ›

  "Wat spreekt je aan in deze job?" Via deze vraag polst de werkgever of je de vacature wel deftig bekeken hebt. Zorg er voor dat je minstens drie argumenten kan geven waarom je de job wilt. Denk maar aan het bedrijf, takenpakket, werkzekerheid, doorgroeimogelijkheden,...

  Top Articles
  Latest Posts
  Article information

  Author: Tish Haag

  Last Updated: 05/29/2023

  Views: 6479

  Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

  Reviews: 82% of readers found this page helpful

  Author information

  Name: Tish Haag

  Birthday: 1999-11-18

  Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

  Phone: +4215847628708

  Job: Internal Consulting Engineer

  Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

  Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.