Waarom landt LSU geen 5-sterren? Kan Ohio State winnen met spelers uit Ohio? Postzak werven (2023)

Recruiten stopt nooit. Uw vragen ook niet.

En als we uw vraag niet hebben beantwoord, wees dan niet ontmoedigd! We zullen er een paar bespreken in 'Stars Matter', onze wekelijkse rekruteringspodcast die (we beloven) binnenkort terugkomt!

Opmerking: Ingediende vragen zijn licht bewerkt voor duidelijkheid en lengte.

KanOhio staatnog steeds winnen via het Jim Tressel-tijdperk "Ohio rekrutering" -initiatief of is er geen weg meer terug na de Urban Meyer nationale ervaring? — Perry E.

Dit is een vraag van de staat Ohio, maar er is nationale relevantie. Ik denk dat het antwoord voor elk programma hetzelfde is. Laten we alle hoeken hiervan behandelen.

Advertentie

Een paar jaar nadat het Jim Tressel-tijdperk ten einde liep en Urban Meyer midden in de zaak zat,Ik heb naar deze vraag gekeken. Het jaar was 2015 en Meyer's rekruteringsaanpak was aanzienlijk nationaler dan die van al zijn voorgangers. Het lijkt misschien niet veel, maar in die tijd nam Ohio State gemiddeld twee minder in-state spelers per klasse aan dan Tressel ooit deed. Extrapoleer dat over een periode van vijf jaar, en je hebt 10 Ohioans minder op een Ohio State-rooster. Dat aantal bleef toenemen tijdens het Meyer-tijdperk toen de Buckeyes succesvoller werden in het aantrekken van talent op nationaal niveau. Ik stel me voor dat de gegevens van acht extra jaren rekruteringsklassen in Ohio State dat aantal nog schever maken.

Waarom? Omdat het een noodzaak is om te strijden om nationale titels.

Waarom landt LSU geen 5-sterren? Kan Ohio State winnen met spelers uit Ohio? Postzak werven (1)

Troy Smith was een late toevoeging als een in-state prospect in de Class of 2002 en won vervolgens de Heisman terwijl hij speelde voor Jim Tressel. (GN Lowrance / Getty Images)

Er is wat gepraat in Ohio State - in 2015 en zelfs nu - dat de Buckeyes meer in Ohio geboren spelers op hun selectie nodig hebben. Die kinderen groeien op met liefde voor de staat Ohio en begrijpen de rivaliteit metMichiganop een manier die niet zomaar uit te leggen is. Je zou het argument kunnen aanvoeren dat het programma van Ohio State een bepaald aantal Ohio-spelers op de selectie nodig heeft om het team gewoon "te pakken te krijgen". Ik zal naar dat argument luisteren. Maar je kunt me er op geen enkele manier van overtuigen dat Ohio State in 2023 een nationale titel zou kunnen winnen of daarna zoveel mogelijk zou ondertekenenOhiospelers zoals Tressel deed.

Tressel's 15-koppige Ohio State-klasse in 2005 bestond uit 10 Ohio-spelers. In 2003 kwamen 13 van zijn 16 ondertekenaars uit Ohio. Dat zou een recept zijn voor een ramp in de game van vandaag, en het is gedeeltelijk de reden waarom Ohio State tegen het einde van zijn ambtstermijn een SEC-probleem ontwikkelde.

Nu moet je eraan toevoegen dat Ohio meestal niet het basisniveau van elitespelers heeft dat nodig is om een ​​team van nationaal titelkaliber op te stellen. Het is een goede staat voor talent, maar niet vergelijkbaar met de topstaten. Je moet er ook rekening mee houden dat de teams aan de top van de247Sportteam Talent Composietzijn veel meer gestapeld met elitespelers dan in de vroege jaren 2000. Het talent van Ohio is afgenomen en de beste teams zijn dieper dan ooit tevoren. Ik zeg dit een jaar laterAlabamatekende negen vijfsterren-prospects in één rekruteringsklasse.

Advertentie

Er zijn maar een paar teams die voornamelijk hun eigen staat kunnen rekruteren en de klus kunnen klaren - de Texas-teams, deFloridaploegen, deCaliforniëteams en waarschijnlijkGeorgië. Maar dat is een moeilijke last om op een hoofdcoach te leggen, omdat Florida, Californië en Texas niet alleen meerdere Power 5-programma's binnen de staatsgrenzen hebben, maar ook omdat elk ander programma ook die staten rekruteert. Dus hoe bestrijden teams in die staat dat? Door landelijk te werven. En rond en rond gaan we.

Aardrijkskunde zal altijd belangrijk zijn bij het rekruteren van universiteitsvoetbal. Ohio State zal Ohio altijd benadrukken en de beste spelers uit de Buckeye State plukken. Dat is een fundamenteel onderdeel van het plan van Ryan Day, net als voor Meyer. Maar kan dat het grootste deel van het plan zijn? Helaas niet.

Noem een ​​enkele nationale titelkandidaat die voornamelijk uit zijn eigen staat rekruteert zonder nationaal rekruteringssucces. Dat bestaat niet.

Zelfs toen Lincoln Riley de baan aannamUSCen het leek erop dat hij de rekrutering van de West Coast stormenderhand zou veroveren, een deel van die analyse zou altijd rekening houden met zijn vermogen om kinderen op nationaal niveau te plukken. USC heeft een plafond als de meerderheid van zijn spelers Californiërs zijn, vooral gezien het feit dat Oregon en andere programma's zoveel succes hebben bij het rekruteren van die staat. USC reageerde door jongens alsTacket Curtis(Louisiana), Duce Robinson (Arizona),Braylan Shelby(Texas) enQuinten Joyner(Texas) in de klasse van 2023. Er waren zeven top-150 spelers in de 247Sports Composite in USC's 2023-klasse, en vier waren van buiten de staat.

MisschienLSUzou er meer mee weg kunnen komen dan wie dan ook, aangezien het een nationale macht is die in een diepe staat van talent verkeert, maar zelfs alsLouisianaheeft de neiging om meer topspelers te hebben dan Ohio, noch Ohio State, noch LSU kunnen realistisch gezien overleven als ze zich tegoed doen aan alleen in-state jongens.

Advertentie

Terugkerend naar de staat Ohio, heb ik het idee gezien dat de rivaliteit van Day en zijn team is weggelopen omdat er niet genoeg Ohio-smaak op zijn selectie staat. Misschien heb je daar wat aan. Maar als Ohio State slag voor slag wil blijven gaan met Georgia zoals vorig jaar in de College Football Playoff, kunnen jongens alsCJ Stroud(Californië),Marvin Harrison Jr.(Pennsylvania),Emeka Egbuka(Washington),Lathan losgeld(Arizona),Steele Kamers(Georgia), Ronnie "Rocket" Hickman (New Jersey) en vele anderen op het veld.

Ari, wat is Brian Kelly aan het doen? Geen enkele vijfsterrenprospect heeft zich gecommitteerd en het lijkt erop dat LSU in de "race" zit voor slechts één (Colin Simmons). Zeker, hij heeft geweldig werk geleverd in Louisiana, maar dit is LSU. Je moet / zou overal moeten rekruteren en een stelletje vijfsterren krijgen. Ik heb de indruk dat hij misbruik maakt van de locatie van LSU om minder moeite te doen met rekruteren dan hij deedOnze dame. — Rodrigo A.

Ik beloof dat ik dit deel niet heb gepland. Soms zijn de sterren, woordspeling bedoeld, gewoon uitgelijnd.

Nadat je deze vraag had gesteld, heb ik de klasse van LSU grondig bekeken en het kwam bij me op dat de Tigers in de cyclus van 2024 negen van de top 10 (en de top negen) prospects in hun eigen staat zouden kunnen tekenen. Als LSU dat voor elkaar krijgt, moet dat de hoogste conversieratio zijn voor elk programma in het moderne tijdperk van rekrutering.

Toch is hier een LSU-fan die ontevreden is over de klasse van de Tigers. Waarom? Want ook al domineert Kelly het rekruteren op zijn eigen terrein, waarvan we allemaal zeiden dat het een must was toen hij werd aangenomen, er is een gebrek aan sterrenkracht op het nationale front. Dit is met name een punt van zorg voor LSU, gezien wat Alabama en Georgia buiten hun eigen staten doen.

Is deze angst rationeel voor Rodrigo? Een deel van mij zegt ja, een deel van mij zegt nee. Op het eerste gezicht sta ik versteld van hoe Kelly en zijn staf erin zijn geslaagd de staat Louisiana te rekruteren, en die efficiëntie op de lange termijn zal de Tigers grote voordelen opleveren. Maar als je dieper kijkt, staan ​​slechts twee van de top 10 spelers in de staat Louisiana in de top 100 op nationaal niveau. Dat zal het niet voor elkaar krijgen voor LSU, en dat is de reden dat ik paniek kan voelen in de vraag.

Het is echter moeilijk om conclusies te trekken met een enkele klas met nog vijf maanden te gaan tot de dag van ondertekening. Ja, LSU heeft momenteel slechts één top-100-speler vastgelegd. En ja, er zijn geen vijfsterrenvooruitzichten. Maar je moet naar hun bord kijken. De best beoordeelde speler in de staat is verdedigende lijnwachter Dominick McKinley van Lafayette Acadiana, een marginale vijfsterrenkandidaat. De andere is viersterren cornerback Wardell Mack van Marrero John Ehret, die nummer 115 is. Je kunt waarschijnlijk beide vooruitzichten intekenen als toekomstige LSU-commits.

Dan, op het nationale front, zitten de Tigers er middenin met vijfsterren verdedigend einde Colin Simmons van Duncanville (Texas) High, de nummer 8 overall speler van het land. Daar heb je op gewezen. Tegen de tijd dat deze klasse voorbij is, zou het kunnen eindigen met vijf of zes top-100 spelers en in de top 10 eindigen. En wie weet wat er nog meer gaat gebeuren in de komende paar maanden van gekte? LSU heeft een manier om dingen te laten gebeuren.

Advertentie

Is dit een ideale klas om Alabama en Georgia bij te houden? Nee. Zoals ik in de eerste vraag al zei, moet er een gezond aantal nationale elite-kandidaten zijn in al je rekruteringsklassen om een ​​nationale titel te winnen. Maar als er een programma in het land is dat kan overleven met een sterke kern van lokale spelers, dan is het LSU.

Is de klas van dit jaar reden om te denken dat Kelly niet weet wat hij doet of dat hij minder moeite doet dan in de Notre Dame? Ook nee.

Lincoln Riley zei dat hij spelers bij USC kon krijgen die gewoon niet mogelijk waren in Oklahoma. Hij werd vorig jaar overkreten door Brent Venables en hoewel het nog vroeg is, ligt hij op schema om weer te worden overtroffen. Wat geeft? — Scott C.

Als je USC op papier bekijkt, zou je denken dat die bewering waar is. Het topmerk zijn aan de westkust in een staat vol talent is een mooi startpunt voor elke coach, toch? In theorie zou ik denken dat het rekruteringsplafond in Californië hoger zou zijn dan in Norman, Oklahoma, gewoon op basis van geografie.

Betekent dit dat USC automatisch Oklahoma gaat overtreffen? Echt niet.

Wat is op dit moment het betere merk in het universiteitsvoetbal? Voor die Oklahoma-fans die er een hekel aan hebben dat ik zei dat ik vorig jaar veel liever in Zuid-Californië zou wonen dan in Norman, wil ik een olijftak verlengen: ik denk dat het merk van Oklahoma op dit moment sterker is in universiteitsvoetbal dan dat van USC. Als Riley USC gaat veranderen in een voetbalmoloch als een West Coast Big Ten-team, heeft hij veel werk te doen op het gebied van talentaccumulatie.

Het is heel gemakkelijk om de aanwezigheid van Oklahoma in Texas buiten beschouwing te laten, omdat deEerderzijn technisch niet in de staat. Als je zou willen beweren dat de nabijheid van Oklahoma tot Texas net zo voordelig is als de nabijheid van USC tot SoCal-spelers, zou ik luisteren. Daarom ben ik niet geschokt om te zienvijfsterren running back Taylor Tatum van Longview (Texas) High zet zich in voor de Soonersover de Trojaanse paarden vorige week.

Ik weet dat Oklahoma-fans een grote hekel hebben aan Riley omdat hij wegging zoals hij deed en namKaleb Williamsen anderen met hem. Als ik een OU-fan was, zou ik hem haten.

Advertentie

De beste wraak is echter welvaart. En zeg wat je wilt over het eerste seizoen van Venables bij Oklahoma, maar het lijdt geen twijfel dat hij de bal aan het rollen heeft.

GO DEEPERBrent Venables zweert OU terug te brengen naar nationale bekendheid: zal zijn rooster omdraaien werken?

Riley rekruteert slechter dan ik dacht dat hij tot nu toe bij USC zou doen en Venables rekruteert beter. Zal dat op lange termijn het geval zijn? Wie weet?

Het was logisch voor mij waarom Riley naar USC zou vluchten. Heb je zijn huis gezien? Maar ik denk niet dat het een absolute zekerheid is dat hij succesvoller zal zijn in L.A. dan in Norman. Kijk wat Riley deed in Oklahoma met de Heisman Trophy-winnaars en de College Football Playoff-optredens.

Beter doen dan dat gaat megalessen volgen. Dat heeft het USC onder zijn leiding nog niet gedaan.

Wat zijn enkele prominente voorbeelden van een enkele gemiste aanwerving of twee die een coach of coördinator hun baan kost of hen op zijn minst op de hot seat belandt? — Philip H.

Degene die er meteen uit sprong was toenQuinn Ewersbladerde naar Ohio State van Texas. Dat was niet de reden dat Tom Herman werd ontslagen in Texas, maar het gevoel om hem heen en het programma was daarna nooit meer hetzelfde. Ewers keerde eind april terug naar Ohio State. Herman kreeg nog een laatste seizoen en werd toen ontslagen.

Ja, u kunt stellen dat Herman om andere redenen is ontslagen. Geen enkele coach wordt ontslagen omdat hij een enkele rekruut is misgelopen. Maar die Ewers-flip voelde als de doodsteek voor mij.

(Bovenste foto van Brian Kelly: Kevin C. Cox / Getty Images)

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Edmund Hettinger DC

Last Updated: 09/10/2023

Views: 5675

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Edmund Hettinger DC

Birthday: 1994-08-17

Address: 2033 Gerhold Pine, Port Jocelyn, VA 12101-5654

Phone: +8524399971620

Job: Central Manufacturing Supervisor

Hobby: Jogging, Metalworking, Tai chi, Shopping, Puzzles, Rock climbing, Crocheting

Introduction: My name is Edmund Hettinger DC, I am a adventurous, colorful, gifted, determined, precious, open, colorful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.