Veel te vroege 2023 FCS playoff beugel voorseizoen voorspellingen (2023)

De kalender is veranderd in augustus en de FCS-teams gaan weer oefenen. Om in de voetbalgeest te komen, is het tijd om het volledige FCS-playoff-veld van 24 teams voor 2023 te voorspellen voorafgaand aan de peilingen van het voorseizoen en vóór eventuele wedstrijden.

Voordat ik in de beugel duik, zal ik mijn proces uitleggen voor het selecteren van het voorspelde veld. In deze bracket-projectie zijn de geselecteerde teams GEEN indicatie van de keuzes van de FCS-playoff-selectiecommissie, maar deze keuzes zijn eerder mijn mening, rekening houdend met gegevens van het voorseizoen bij het projecteren van toekomstige spelen gedurende het reguliere seizoen.

De voorspelde reeks volgt het formaat van de FCS-play-offs met 24 teams. Er zijn dit jaar 10 automatische biedingen aangezien de Grote Zuid en OVC voor het eerst een bod delen. Dat laat 14 grote biedingen over. Acht teams worden geplaatst en krijgen een bye in de eerste ronde.

Nu dat uit de weg is, laten we ingaan op mijn 2023 FCS playoff bracket-voorspellingen.

FCS automatische biedingen

De Ivy-, MEAC- en SWAC-conferentiekampioenen krijgen geen automatisch bod op de FCS-play-offs, aangezien hun kampioenen niet deelnemen aan het naseizoentoernooi. Dat gezegd hebbende, zijn mijn voorspellingen voor de resterende winnaars van de conferentietitel als volgt:

Voorseizoen automatische bodvoorspellingen
ConferentieWinnaar
ASUN-WAC (UAC)Centraal Arkansas
Grote luchtstaat Montana
Grote Zuid-OVCZuidoost-Missouri staat
CAAWillem & Maria
MVFCDe staat South Dakota
NECMerrimack
Patriotheilig Kruis
PionierDavidson
SoConSamford
ZuidlandZuidoost-Louisiana

Central Arkansas is mijn voorspelde winnaar van de opnieuw gedeeldeASUN-WAC-bod (onofficieel bekend als de United Athletic Conference). De Bears keren quarterback Will McElvain terug, die beter zou moeten zijn in zijn tweede jaar in het systeem. Hij krijgt in het achterveld gezelschap van een elite 1-2-stoot tussen Darius Hale en ShunDerrick Powell. De aanvallende talenten, plus Buck Buchanan-finalist David Walker in de verdediging, zouden Central Arkansas naar de play-offs moeten brengen.

BEWEGING:De herschikking van FCS-conferenties begrijpen

Montana State krijgt de knik uit deGrote lucht, die dit jaar opnieuw in aanmerking zouden kunnen komen voor vijf playoff-biedingen. De Bobcats hebben een moeilijk reisschema voor conferenties met reizen naar Weber State, Sacramento State, Idaho en Montana, maar keren terug met de beste quarterback-tandem in de FCS in Tommy Mellot en Sean Chambers. Die ervaring voor coach Brent Vigen, die zich snel heeft gevestigd als een van de beste in de FCS, zou Montana State in staat moeten stellen het seizoen af ​​te sluiten met niet meer dan één conferentieverlies.

De staat Southeast Missouri heeft quarterback Paxton DeLaurent en running back Geno Hess, beiden aantoonbaar top-vijf in de FCS op hun posities. Die twee kunnen de Redhawks naar de allereerste dragenGrote Zuid-OVCtitel.

William & Mary zouden deCAAschemamakers aangezien de Tribe dit najaar het spelen van New Hampshire, Delaware, Rhode Island en Villanova vermeed - vier van de zes beste potentiële tegenstanders in de CAA-voorseizoenpeiling. Met dat schema neemt de stam de CAA.

De staat South Dakota verliest misschien niet eenMissouri-valleigame dit jaar - en dat zeg ik met de Dakota Marker op het programma. De Jackrabbits hebben de laatste vier ontmoetingen tegen North Dakota State gewonnen, inclusief de wedstrijd om het nationale kampioenschap van vorig jaar. Hoewel SDSU een nieuwe hoofdcoach heeft, hebben ze ook de meest getalenteerde selectie in de FCS. Dat talent zou de Jackrabbits moeten helpen bij het navigeren door eventuele vroege nieuwe coachingsstrijd.

🏆:Hoe South Dakota State de FCS-titel van 2022 won

DeNECautomatische biedfavorieten die het seizoen ingaan zijn Saint Francis (PA) en Merrimack, maar de laatste is mijn vroege keuze voor automatisch bieden. Het is Merrimack's eerste jaar dat hij in aanmerking komt voor playoffs nadat hij vorig jaar met 6-1 eindigde in conference play. Ik denk dat de Warriors dit jaar over de bult kunnen komen nadat de Red Flash dit laagseizoen de twee beste ontvangers van quarterback Cole Doyle verloor.

Holy Cross eindigde het reguliere seizoen van 2022 ongeslagen zonder All-American linebacker Jacob Dobbs, die het grootste deel van het seizoen miste vanwege een blessure. Dobbs is terug, net als een van de beste quarterbacks in de FCS, Matthew Sluka. De kruisvaarders zouden er vandoor moeten gaan met dePatriottische Ligatitel aangezien Fordham een ​​Walter Payton Award-finalist als quarterback lijkt te vervangen.

Terwijl werd voorspeld dat St. Thomas dePioniersvoetbalcompetitieop de mediadag komen de Tommies niet in aanmerking voor de play-offs tot 2025. Dat laat Davidson over als mijn automatische bod omdat de Wildcats stabiliteit hebben als hoofdcoach in vergelijking met andere strijdende teams Dayton en San Diego met nieuwe coaches.

Samford en Furman eindigden op een gedeelde eerste plaats in het voorseizoenSoConopiniepeiling van coaches, maar ik heb de Bulldogs overheersend. Samford speelt thuis Furman, en de Bulldogs zullen meer op de proef worden gesteld na wedstrijden tegen Chattanooga en ETSU voor hun matchup met de Paladins. De SoCon zou opnieuw een sterk bevochten conferentie moeten zijn, en de onderlinge confrontatie tussen Samford en Furman zou een verschil kunnen maken in het klassement.

Zuidoost-Louisiana krijgt deZuidlandbod op UIW, dat vorig jaar de FCS-halve finale haalde. UIW verloor veel stukken in het laagseizoen en het is te vroeg om te zeggen of ze zullen geleren of niet. Bovendien greep Southeastern Louisiana quarterback Zachary Clement uit het transferportaal. De laatste keer dat we de regerend Southland-kampioen zijn startende quarterback zagen vervangen door een All-Southland quarterback uit het transferportaal, won de quarterback de Walter Payton Award. Zuidoost-Louisiana zou hier de favoriet moeten zijn.

QB1:De top 10 terugkerende FCS-quarterbacks in 2023

Verwachte FCS at-large biedingen

 • Idaho | Grote lucht
 • Montana | Grote lucht
 • Staat Sacramento | Grote lucht
 • UC Davis | grote lucht
 • Delaware | CAA
 • Monmouth | CAA
 • New Hampshire | CAA
 • Rhode-eiland | CAA
 • Staat Noord-Dakota | MVFC
 • Noord-Iowa | MVFC
 • Staat Youngstown | MVFC
 • Openen | SoCon
 • Oost-Kentucky | ASUN-WAC
 • UIW | Zuidland
Conferenties met meerdere teams in de geprojecteerde schijf
Aantal grote biedingenConferentie
4Grote Hemel, CAA
3MVFC
2SoCon, ASUN-WAC, Southland

Big Sky op grote schaal

De Big Sky krijgt vier grote biedingen in deze veel te vroege voorspellingen van het voorseizoen.Idahoheeft regerend Jerry Rice Award-winnaar Gevani McCoy en mogelijk de beste ontvanger in de FCS, Hayden Hatten. Idaho krijgt ook Sacramento State, Montana en Montana State allemaal thuis in de Kibbie Dome. Met het thuisvoordeel denk ik dat de Vandalen twee van die drie wedstrijden winnen om hun playoff-cv een boost te geven.UC Daviszou dit jaar ook beter moeten zijn nu top quarterback Miles Hastings terugkeert. De Aggies wonnen vijf van hun laatste zes wedstrijden om 2022 af te sluiten, en dat momentum zou hen door een gunstig schema moeten leiden.

ROOKIE VAN HET JAAR:Gevani McCoy's topspelen uit zijn eerstejaarsseizoen

Montanazat in 2022 in de FCS-bubbel. De Grizzlies hebben een 5-0 start nodig om dit jaar uit de bubbel te blijven, inclusief een overwinning op de tweevoudig verdedigend DII-nationaal kampioen Ferris State. Als Montana het eerste deel van het seizoen ongedeerd doorkomt, zou het altijd competitieve programma een manier moeten vinden om de acht overwinningen te halen om in de play-offs te komen.

Sacramento staatkrijgt het laatste bod van de Big Sky nadat ze de conferentie voor het eerst sinds 2018 niet hebben gewonnen. De Hornets hebben een moeilijk schema voor de boeg waarin ze Idaho, Montana en UC Davis onderweg spelen. Ik denk dat de staat Sacramento één gerangschikte wegoverwinning kan behalen om zijn play-off-cv een boost te geven, de uitdagingen van het vervangen van een hoofdcoach, quarterback en teruglopen in de aanval en een NFL-ontwerpkeuze voor de verdediging te overwinnen.

CAA in het algemeen

Rhode EilandenDe eerste wedstrijd van het jaar is tegen Georgia State van de FBS, een team dat vorig jaar met 4-8 eindigde. Dat is een winbare game voor een Rams-team vol terugkerend talent. Zodra het conferentiespel begint, komen de grootste tests van Rhode Island tegen Richmond en New Hampshire beide thuis. Ik denk dat dit schema Rhode Island in staat zou moeten stellen om van een van de eerste teams vorig jaar naar een team te gaan dat dit najaar strijdt voor een zaadje, als alles goed gaat. Elders in de CAA,New HampshireEnDelawarezou ook moeten terugkeren naar de play-offs nadat beide programma's in 2022 een playoff-wedstrijd hebben gewonnen.

De laatste CAA op grote plek gaat naarMonmouth. Monmouth zal een van de laatste teams zijn, maar ik denk dat een sterke start van het seizoen achter de recente Walter Payton Award-finalist Jaden Shirden ervoor zorgt dat de Hawks het 'postseason' ingaan boven mede-CAA-teams Richmond, Elon en Villanova.

STOREN:Een volledige geschiedenis van elke FCS-overwinning vs. FBS-teams

MVFC in het algemeen

Ik heb South Dakota State dit jaar aan het hoofd van de MVFC-tafel, dus dat levert elk een verlies opStaat Noord-DakotaEnNoord-Iowa. Ik denk dat beide teams één conferentieverlies zullen hebben bij het ingaan van hun wedstrijd van week 12 om het jaar af te sluiten, wat betekent dat beide teams de play-offs zullen halen.

Elders heb ikStaat Youngstownhet verdienen van de laatste playoff-ligplaats van de MVFC. De Penguins speelden dit jaar niet tegen North Dakota State, en ze mogen thuis spelen tegen andere MVFC-teams uit het middensegment, Southern Illinois, Illinois State en Missouri State. In combinatie met een gunstig niet-conferentieschema zou Youngstown State voor het eerst sinds de FCS-titel in 2016 de play-offs moeten halen.

Andere at-larges

Furmanzal nek-aan-nek zijn voor een plek aan de top van de SoCon dit jaar en een tweede plaats in de conferentie levert de Paladins een groot bod op.

Oost-Kentuckyspeelt uit conferentiewedstrijden tegen de staat Southeast Missouri en Gardner Webb. Oost-Kentucky versloeg vorig jaar de staat Southeast Missouri en heeft het potentieel om het 11-punts playoff-verlies van vorig jaar tegen Gardner-Webb te wreken. Toch neemt een sterke nonconference-run de bezorgdheid niet weg over een run-verdediging die vorig jaar in de onderste 10 van de FCS stond. Die verdediging tegen Central Arkansas op de weg is het verschil tussen de kolonels die de ASUN-WAC-kampioen zijn en een algemeen team.

gebruikersinterfacezou de Southland-conferentie misschien niet winnen, maar het zou de voorkeur moeten krijgen om elke andere FCS-wedstrijd op het programma te winnen, zelfs met alle wijzigingen in de selectie en technische staf. Bij 9-2 krijgen de Cardinals een grote plek nadat ze een jaar geleden de halve finales haalden.

ROOKIE-COACHES:6 FCS-coaches klaargestoomd voor succes in het eerste jaar

Bubble-teams

 • Gardner-Webb | Grote Zuid-OVC
 • Noord-Dakota | MVFC
 • Austin Peay| ASUN-WAC
 • Richmond | CAA
 • Villanova | CAA
 • Mercer | SoCon

Zaden

 1. staat Montana
 2. De staat South Dakota
 3. Willem & Maria
 4. Staat Noord-Dakota
 5. heilig Kruis
 6. Noord-Iowa
 7. Samford
 8. Idaho

De strijd om het beste zaad in de FCS zou kunnen worden beslist in een wedstrijd van week 2 tussen de staat Montana en de staat South Dakota. Montana State zou de leider in het clubhuis moeten zijn bij het begin van het seizoen vanwege zijn stabiliteit op de hoofdcoachpositie. Na die twee pakt CAA-kampioen William & Mary het nummer 3-zaadje na een dominante vertoning van een conferentiespel.

Holy Cross en de winnaar van de SoCon (Samford in deze reeks) krijgen dit jaar ook een zaadje. Ik denk dat Holy Cross dit jaar in gesprek zal zijn voor een plaats in de top vier met opnieuw een succesvol seizoen wanneer de commissie het succes van de play-offs van vorig jaar in overweging neemt. Terwijl Samford voor het tweede jaar op rij een zaadje als SoCon-kampioen zal pakken.

📊:Veel te vroege FCS-niveaus voor elk team dat het seizoen 2023 ingaat

Northern Iowa opent het seizoen met een Iowa State-team dat vorig jaar met 4-8 eindigde voordat het naar Weber State vertrok. Met Theo Day aan het roer heeft UNI alles in huis om een ​​FBS-team te verslaan, en bij het begin van het seizoen lopen de Panthers voor op een Weber State-team dat de leidende quarterback, running back en wide receiver van een jaar geleden moet vervangen. Een sterke start van het seizoen zal de Panthers in positie brengen voor een plaatsing op weg naar week 12 tegen North Dakota State. De Bison hebben echter het voordeel in wat een strijd zal worden om een ​​top-vier zaad.

Idaho krijgt de laatste plaats in deze veel te vroege voorspellingen omdat ik er meer vertrouwen in heb dat de Vandalen als tweede eindigen in de Big Sky dan welk team dan ook als tweede eindigt in de CAA.

🏈LAATSTE COLLEGE VOETBAL NIEUWS🏈

Veel te vroege 2023 FCS playoff beugel voorseizoen voorspellingen (1)

📊 POLLEN:FCS-coaches|Statistieken presteren Top 25
💥MEER:Standen|Scorebord|FCS-FBS verstoort
🔥 HBCU:Live updates van het seizoen 2023
🥇 PRIJZEN:
Walter Payton-onderscheiding|Buck Buchanan-onderscheiding|Jerry Rice-prijs
😤 RIVALITEIT:Dakota-markering|Vechtpartij van de Wildernis|Bayou-klassieker|Florida klassieker|Het spel|De rivaliteit
👀 GESCHIEDENIS:De meeste nationale titels|Winnende teams|Meest onbreekbare FCS-records|Grootste stadions|Langste OT-spellen

FAQs

How does the NCAA FCS playoffs work? ›

How does the FCS playoff work? The tournament progresses in a single-elimination bracket. Of the 24 teams in the tournament, the top eight receive a first-round bye. The other 16 play in a first-round game.

What does FCS playoffs stand for? ›

The NCAA Division I Football Championship Subdivision (FCS), formerly known as Division I-AA, is the second-highest level of college football in the United States, after the Football Bowl Subdivision.

What is the meaning of FCS school? ›

Family and Consumer Sciences (FCS) education programs prepare students for living in the twenty-first century and earning a living in careers.

What teams are in the FCS Division 1? ›

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 06/11/2023

Views: 5726

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.