Stel je een wervingsproces voor zonder cv's (2023)

Samenvatting.

Bedrijfsleiders worden onder druk gezet om inclusie en diversiteit in hun bedrijven te vergroten. Maar typische wervingspraktijken die cv's, antecedentenonderzoeken, drugstests en diploma's vereisen, sluiten vaak veel laaggeschoolde personen op instapniveau uit, waaronder voorheen gedetineerden, daklozen en mensen in herstel. Voor industrieën die sterk afhankelijk zijn van eerstelijnsmedewerkers - productie, distributie, detailhandel en foodservices, waar kandidaten on-the-job kunnen worden opgeleid - kan open werving de mogelijkheid bieden voor meer divers talent dat anders zou worden genegeerd.

Open werving richt zich uitsluitend op het menselijk potentieel en biedt werk aan iedereen die wil en kan werken. Het gebruik van deze aanpak kan de inhuurkosten voor uw bedrijf aanzienlijk verlagen. Er zijn vier sleutels die essentieel zijn om open werving te laten slagen. Koppel eerst open aanwerving aan de missie van uw bedrijf. Ten tweede, streef naar interne buy-in. Ten derde, versterk de verantwoordelijkheid voor degenen die worden aangenomen. En als laatste, creëer een ecosysteem dat de hele werknemer ondersteunt.

Lees in het Spaans
Lees in het Portugees

Ondanks dichtbijwerkloosheid registrerentijdens de Covid-19-recessie zullen tal van werkgevers voor grote uitdagingen komen te staan ​​bij het aannemen van laaggeschoolde beginnende werknemers wanneer de economische omstandigheden verbeteren. Dit komt mede doordat dehet totale Amerikaanse personeelsbestand zal groeienslechts 0,4% in de komende decennia. Een groot deel van het probleem bij het vinden van laaggeschoolde werknemers zijn de barrières die werkgevers opwerpen wanneer ze zich richten op het uitsluiten van mensen. Typische personeelsprocessen zijn kostbaar, tijdrovend en eindeloos herhaald.Bedrijven besteden ongeveer $ 4.100 per werknemercv's verwerken, vervolgens interviews afnemen, antecedentenonderzoek en drugstesten.

Ondertussen worden bedrijfsleiders onder druk gezet om de inclusie en diversiteit in hun bedrijven te vergroten, waarbij de typische wervingspraktijken vaak miljoenen mensen uitsluiten die geen kansen krijgen om in hun levensonderhoud te voorzien. Het gaat onder meer om voormalige gedetineerden, daklozen en mensen in herstel. Wat als er een oplossing was die niet alleen voorziet in de behoeften van het personeel, maar ook economische kansen creëert voor degenen die met grote belemmeringen op de arbeidsmarkt te maken hebben?

(Video) Videosollicitaties bij werving & selectie

Hoewel het misschien niet voor elk bedrijf haalbaar is, is het concept van "open rekrutering" een innovatieve, contra-intuïtieve strategie die het overwegen waard is als uw organisatie het moeilijk vindt om betrouwbare beginnende werknemers te werven en te behouden. Deze aanpak, die cv's, interviews en antecedentenonderzoek schuwt, richt zich uitsluitend op het menselijk potentieel en biedt werk aan iedereen die wil en kan werken. Sommige van deze vereisten, zoals antecedentenonderzoek, kunnen nodig zijn in sectoren zoals het onderwijs, de overheid, de gezondheidszorg en de financiële wereld. Maar voor industrieën die sterk afhankelijk zijn van eerstelijns talent - productie, distributie, detailhandel en foodservices, waar kandidaten on-the-job kunnen worden opgeleid - biedt open werving de mogelijkheid voor meer divers talent dat anders zou worden overgeslagen of genegeerd.

Open aanwerving verschuift middelen om in werknemers te investeren, in plaats van manieren te vinden om ze uit te sluiten. Het belangrijkste is dat deze aanpak bedrijven in staat stelt veerkrachtiger bedrijven op te bouwen en een van de grootste maatschappelijke uitdagingen van dit moment aan te pakken: economische kansen bieden aan mensen die vaak als werkloos worden beschouwd.

Sinds 1982,Greyston Bakkerijin Yonkers, New York, dat jaarlijks voor miljoenen ponden gebakken goederen produceert voor klanten als Ben & Jerry's en Whole Foods Market, heeft deze aanpak gebruikt bij het opbouwen van een succesvol bedrijf met 70 Open Hire-medewerkers. Nieuwe medewerkers krijgen een baan aangeboden wanneer hun naam als volgende voorkomt op de lijst van mensen die belangstelling hebben getoond om bij de bakkerij te werken. Er is geen cv, sollicitatiegesprek, antecedentenonderzoek of drugstest vereist. Hierdoor heeft de ondernemer vrijwel geen inhuurkosten.

Greyston investeert vervolgens ongeveer $ 1.900 in harde en zachte vaardigheidstraining voor nieuwe bakkers, en biedt toegang tot uitgebreide omhullende diensten. Begrijpend dat een baan voor velen slechts de eerste stap is op weg naar succes, verbindt de bakkerij werknemers met behoeften op het gebied van gezondheid, huisvesting, kinderopvang en vervoer met middelen die hen helpen aan het werk te blijven. Dus wanneer een jonge bakker consequent te laat op het werk komt, komt een counselor tussenbeide en kan ontdekken dat de kinderopvangregelingen van de werknemer uit elkaar zijn gevallen. De vertrouwenspersoon zoekt vervolgens samen met de werknemer naar een oplossing die zijn gezin en het bedrijf ten goede komt.

Dit model heeft Greyston in staat gesteld om in zijn 38-jarige geschiedenis een winstgevend bedrijf op te bouwen en tegelijkertijd geld terug te steken in de gemeenschap van zuidwest Yonkers. Greyston heeft onlangs berekend dat het jaarlijks bijna $ 7 miljoen aan lokale economische impact genereert door besparingen op overheidssteun, hogere belastinginkomsten en lagere opsluitingskosten.

Greyston werkt nu aan het opschalen van open werving en het begeleiden van andere werkgevers bij het adopteren van deze innovatieve personeelsaanpak via haarCentrum voor open werving(een van ons, Sara, is de regisseur). Ongeveer een half dozijn bedrijven hebben dit model met succes aangepast aan hun activiteiten.

(Video) Webinar Werving & Selectie

Een van die bedrijven isDe Body Shop, het internationale cosmeticabedrijf, dat open werving in een van zijn distributiecentra heeft uitgeprobeerd. The Body Shop neemt doorgaans 200 seizoensmedewerkers in dienst om de vakantiedrukte op te vangen in het magazijn in Raleigh, North Carolina. Eind 2019 kozen recruiters voor de open wervingsbenadering en stelden mensen slechts drie vragen:

 1. Ben je legaal om in de VS te werken?
 2. Kun jij acht uur op je voeten staan?
 3. Kun je tot 50 kilo tillen?

De resultaten? Leidinggevenden zeiden dat ze tijdens de vakantiedrukte snel vacatures konden invullen met minder middelen. De omzet van de seizoenarbeiders was 60% lager dan vorig jaar en de magazijnproductiviteit steeg met 13%. Het management rapporteerde het beste wervingsseizoen in het distributiecentrum sinds jaren. Door dit succes is The Body Shop dat nu ookuitbreiding van deze nieuwe wervingspraktijknaar andere posities op instapniveau in hun winkels.

Hoewel uw bedrijf misschien niet in staat is open werving zo breed toe te passen als Greyston Bakery, is het mogelijk om delen van de praktijk - en filosofie - toe te passen om uw wervingsuitdagingen in specifieke afdelingen of functies te verlichten. Hier zijn vier sleutels die essentieel zijn om open werving te laten slagen:

Koppel het inhuren open aan de missie van het bedrijf

"Je moet gepassioneerd en volhardend zijn", zegt Trish Patton, vice-president HR bij The Body Shop. “Ik zou dit idee niet laten vallen. Het is wat we zouden moeten doen voor ons bedrijf en onze gemeenschappen, en het leidt terug naarons doel— dat we bestaan ​​om te vechten voor een eerlijkere, mooiere wereld.” Zoals bij elke strategie, moet u de voordelen van open werving koppelen aan uw zakelijke behoeften en, eenmaal toegewijd, met succes alle belemmeringen voor implementatie overwinnen. Patton meldt bijvoorbeeld: “We dachten dat we onze managers onbewuste vooroordelen moesten trainen voordat we dit konden doen. Maar in plaats daarvan zeiden we dat er nooit een goed moment is om dit te doen. We moeten een keer beginnen. Je hoeft het niet perfect te hebben. Probeer gewoon beetje bij beetje iets te veranderen.”

Streef naar interne buy-in

(Video) Videosollicitaties: Een completere indruk vanaf het eerste contact, Walter Hueber, CEO Cammio

Het invoeren van deze aanpak in elke organisatie kan ongemakkelijk aanvoelen voor managers en huidige werknemers. Ze kunnen hun bezorgdheid uiten over de vraag of ze collega's met een moeilijk verleden kunnen vertrouwen. Daarom vond Greyston dat een dialoog met het management en de huidige werknemers over deze zorgen essentieel is.

Om dit te bereiken bij The Body Shop, hebben sponsors van het open wervingsinitiatief een ontmoeting gehad met bedrijfsleiders, managers in het distributiecentrum, supervisors en huidige werknemers om hun plan en de verwachte voordelen duidelijk te communiceren. In samenwerking met het Center for Open Hiring legden ze Greystons ervaring uit, wat de aanpak betekende en wat het niet betekende.

Het management van The Body Shop zorgde er ook voor dat bestaande werknemers begrepen dat de prestatieverwachtingen en -normen niet zouden veranderen. Het opnemen van de magazijnmedewerkers in het implementatieproces verbond hen ook met de bredere missie van het bedrijf, waaronder het ondersteunen van lokale gemeenschappen.

Versterk de verantwoordelijkheid

"Open aanstelling betekent niet dat er geen verantwoording moet worden afgelegd", zegt Joe Kenner, CEO van Greyston, "Het enige waar we vanaf zijn gekomen zijn de sollicitatiegesprekken en antecedentenonderzoeken. Voedsel, veiligheid en professionele normen - aan al deze moet worden voldaan. Deze baan is geen belofte. Het is een kans. We hebben strikte normen waaraan we ons moeten houden voor klanten als Ben & Jerry's, Unilever en Whole Foods, en we verwachten van alle medewerkers dat ze aan die normen voldoen. Daar zijn we heel streng in.”

Om open werving met succes te implementeren, moet een organisatie een duidelijk, consistent verantwoordingssysteem hebben. Maar het moet op een manier worden gebruikt die gesprekken mogelijk maakt over waarom een ​​werknemer prestatieproblemen heeft, bijvoorbeeld vervoer, kinderopvang of psychische problemen. De algemeen directeur van Greyston, die al tientallen jaren toezicht houdt op bakkerijmedewerkers, zegt dat zijn ervaring is dat prestatieproblemen meestal worden veroorzaakt door wat er vandaag in het leven van een werknemer gebeurt, niet door hun verleden.

(Video) [Replay] Webinar NL KPI April 2018

Creëer een ecosysteem dat de hele werknemer ondersteunt

De leiders van Greyston weten dat open werving alleen werkt als er een ecosysteem is opgezet om het succes van werknemers op het werk te ondersteunen. Dit betekent het vinden van andere partners die werknemers kunnen helpen belemmeringen voor succesvol werk weg te nemen. De bakkerij werkt bijvoorbeeld samen met een plaatselijke sociale dienst om een ​​zorgcoördinator te financieren die de werknemers van Greyston helpt bij het vinden van middelen zoals huisvesting, kinderopvang, begeleiding bij middelenmisbruik of wat dan ook nodig is om hen aan het werk te houden. De coördinator zal de bakkers ook helpen met carrièreplanning of het zoeken naar werk wanneer ze verder willen. Hoewel gefinancierd door Greyston, werkt de coördinator voor het bureau, onafhankelijk van de bakkerij, om de vertrouwelijkheid van de werknemers te waarborgen.

Hoewel niet voor alle bedrijven, kan open werving een praktische, winstgevende en inspirerende oplossing zijn voor wat twee hardnekkige problemen lijken: het vinden van productief talent en het creëren van goede kansen op werk voor vaak uitgesloten individuen. Voor bedrijven die moeite hebben om instapmedewerkers te vinden en te behouden die on-the-job kunnen worden opgeleid, is de uitdaging vaak om te weten waar ze moeten beginnen. Ons advies is om langzaam te beginnen. Misschien is het de oplossing voor het vervullen van één functie, of misschien is uw eerste stap het wegnemen van een belemmering voor werk, zoals het vereisen van een middelbare schooldiploma of een antecedentenonderzoek. Begin gewoon ergens. De beloning zal het waard zijn.

FAQs

Wat is het wervingsproces? ›

Voor het wervingsproces gebruikt men ook wel de Engelse term 'recruitment'. Werving en selectie omvat het hele proces van het aantrekken, selecteren en aanstellen van werknemers voor de organisatie. Het wervingsproces start zodra een vacature ontstaat.

Wat is het verschil tussen werving en selectie? ›

Werving is het proces van het aantrekken van mensen om te solliciteren naar een functie bij een bedrijf. Selectie is wanneer het bedrijf beslist welke kandidaten voor die rol zullen worden geïnterviewd. De kwaliteit van een werving en selectiebureau hangt af van de snel het bureau de juiste kandidaten kan vinden.

Wat valt onder werving? ›

Wat is werving en selectie? Werving en selectie is in de basis het proces van identificeren, selecteren en aantrekken van de meest geschikte kandidaten voor uw bedrijf en vacature. In de praktijk betekent werving en selectie dat een bureau iemand werft die direct bij uw bedrijf in dienst komt.

Wat is een wervingsactie? ›

Voorbeelden van wervingsacties

Geef kandidaten een creatieve opdracht, bijvoorbeeld een filmpje van zichzelf. Laat sollicitanten een huisdier meenemen naar kantoor voor echtheid en humor. Organiseer een (online) bijeenkomst om elkaar in een informele sfeer te leren kennen.

Hoe maak je een wervingsplan? ›

Wervingsplan
 1. Doel - Wat wil ik bereiken met de werving? Allereerst is het belangrijk dat je helder voor ogen hebt wat je doel is met de werving. ...
 2. Doelgroep - Wie wil ik bereiken? ...
 3. Boodschap - Wat wil ik als werkgever overbrengen? ...
 4. Middelen - Waar vind ik mijn doelgroep? ...
 5. Organisatie - Hoe organiseer ik de werving?

Hoe werf ik kandidaten? ›

Om iemand te kunnen werven, heeft u een functieprofiel, vacaturetekst en uiteraard een wervingsmethode nodig. Via deze instrumenten creëert u de mogelijkheid om in contact te komen met potentiële goede kandidaten. Daarnaast is het goed om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en innovaties.

Wat kost werving? ›

Uit onderzoek blijkt dat een gemiddelde werving en selectie fee € 10.000, – is. Een goede recruiter kost al snel € 150.000, – per jaar. Naast het salaris en werkgeverslasten is dit bedrag ook inclusief werkruimte, computer, telefoon, vervoer, etc.

Hoe begin je een werving- en selectiebureau? ›

8 stappen voor het starten van uw wervingsbureau
 1. Stap 1. Bepaal je niche. ...
 2. Stap 2. Beoordeel uw concurrenten. ...
 3. Stap 3. Beoordeel uw financiën. ...
 4. Stap 4. Onderzoek wetten en regels. ...
 5. Stap 5. Bouw marketingplannen. ...
 6. Stap 6. Stel zakelijke doelen. ...
 7. Stap 7. Investeer in technische hulpmiddelen. ...
 8. Stap 8. Investeer in mensen.

Hoe lang duurt werving en selectie? ›

Bij inschakeling van headhunters is het niet ongebruikelijk dat pas na 4-6 maanden de juiste kandidaat zich heeft aangediend. Bij reguliere functies waarvoor standaard wervingstechnieken worden gebruikt is het niet ongewoon als de functie formeel pas na 2 tot 5 maanden is vervuld.

Wat is een externe werving? ›

Externe werving verwijst naar het aannemen van nieuwe werknemers van buiten de organisatie. Er zijn veel methoden die organisaties kunnen gebruiken voor het werven van extern talent, zoals personeelsadvertenties, wervingsbureaus, banenbeurzen of online vacatureportalen.

Wat is een selectie procedure? ›

selectieprocedure = De selectieprocedure voor nieuwe medewerkers bestaat uit drie fasen, voorselectie, selectiegesprek en eindbeslissing.

Hoe kan je het beste vrijwilligers werven? ›

 1. Wensen van vrijwilligers veranderen. Het vinden van vrijwilligers is een uitdagende klus. ...
 2. Zorg voor duidelijke missie en visie. ...
 3. Stel een heldere wervingstekst of helder functieprofiel op. ...
 4. Maak taken onderdeel van het lidmaatschap. ...
 5. Weet wat je in huis hebt. ...
 6. Persoonlijke aanpak. ...
 7. Werk samen. ...
 8. Betrek jongeren.

Hoe nieuwe collega's werven? ›

Lees in deze blog hoe jij de beste kandidaten werft én binnenhoudt.
 1. Tip 1: Gooi het traditionele werven overboord. ...
 2. Tip 2: Wees onderscheidend en vertel sollicitanten wat jouw bedrijf uniek maak en waarom kandidaten juist bij jou zouden willen werken. ...
 3. Tip 3: Zorg dat je goed zichtbaar bent op social media.
Apr 5, 2023

Hoe vind ik snel personeel? ›

Via werk.nl heeft u 24 uur per dag toegang tot de database van werkzoekenden. U kunt zelf zoeken naar cv's en vacatures plaatsen. Ook vindt u hier veel informatie, bijvoorbeeld over de arbeidsmarkt.

Wat is het doel van werving? ›

Het doel van werving en selectie is om aan de hand van een functie- en bijbehorend competentieprofiel een zo geschikt mogelijke kandidaat te vinden voor een vacature.

Wat zijn Wervingsstrategieën? ›

Een wervingsstrategie is een zorgvuldig uitgewerkt beleid dat tot doel heeft om geschikte kandidaten aan te trekken en aan te nemen. Een wervingsstrategie omvat het stellen van doelen, het definiëren van doelgroepen en het toepassen van doeltreffende wervingsmethoden om potentiële kandidaten te bereiken.

Welke wervingskanalen zijn er? ›

We sommen de 8 belangrijkste wervingskanalen voor je op.
 1. Delen via je eigen werknemers. ...
 2. Verspreiden via de VDAB. ...
 3. Een groot bereik met jobsites. ...
 4. Sta met je bedrijf op jobbeurzen. ...
 5. Vind personeel via uitzendkantoren. ...
 6. Sta open voor spontane sollicitaties. ...
 7. Doelgericht rekruteren via socialemediakanalen.

Hoe verloopt de sollicitatieprocedure? ›

Over het algemeen doorloop je een sollicitatieprocedure met meerdere gespreksrondes voordat je wellicht wordt aangenomen. Bij ieder gesprek moet je ervoor zorgen dat je een goede eerste indruk maakt. In de eerste minuten vormt de werkgever namelijk al een mening van jou. Let dus goed op je lichaamstaal en presentatie.

Videos

1. Top 14 Common Interview Questions & Answers (1/2)
(Merdiye Eker)
2. Gasloos met een hybride warmtepomp? Remeha Elga Ace
(Ketel Klets)
3. Hoe moet Hybrid ready HR cv ketel installeren
(Loodgieter Den Haag Stad)
4. Webinar Recruitee
(Salure)
5. Webinar 'Ontwikkeling en doorstroom van divers talent' | SER Diversiteit in Bedrijf
(SER Diversiteit in Bedrijf)
6. Charterbijeenkomst bij AstraZeneca | SER Diversiteit in Bedrijf
(SER Diversiteit in Bedrijf)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 04/08/2023

Views: 6499

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.