Ranglijst collegevolleybal: 2023 Preseason Power 10 (2023)

We hebben de grootste impacttransfers tijdens het laagseizoen gevolgdhier, en veel van hen hadden een enorme impact op deze ranglijst.

Toegegeven, dit zijn nog steeds de ranglijsten van het voorseizoen en er zijn ZO veel factoren in het seizoen die we nog moeten ontdekken. Nieuwe coaches, nieuwe teams die we tot nu toe in elkaar hebben zien passen. Om nog maar te zwijgen van eerstejaars. Je weet nooit wie de volgende Mimi Colyer van 2022 zal zijn. Dat gezegd hebbende, dit zijn mijn Power 10 DI damesvolleybalranglijsten van het voorseizoen — gebaseerd op de prestaties van vorig seizoen, terugkerende spelers, transfers, enz.

1. Texel

Ranglijst collegevolleybal: 2023 Preseason Power 10 (1)

(Video) Men's Volleyball Power Rankings Week 13, 2023 - TOP 5 NCAA AVCA NVA Breakdown

In voorseizoen nr. 1 heb ik de regerende nationale kampioenen - Texas. Ja, zelfs met het verlies van AVCA-speler van het jaar 2022, Logan Eggleston. Dit mag de impact die Eggleston op dat programma had niet ondermijnen. Vorig seizoen leidde ze dat team inderdaad naar het landskampioenschap. Ze op voorseizoen nr. 1 plaatsen, garandeert natuurlijk niets. Maar dit team heeft nog steeds VEEL talent terug, EN heeft er wat uit het transferportaal gehaald om te proberen de gaten te vullen die ze verloren hebben. Asjia O'Neal keert terug als misschien wel een van de sterkste middenblokkers in het land. Madi Skinner keert terug om de aanval te leiden en gaat op zoek naar haar DERDE nationale titel. Molly Phillips is terug en blijft een sterke aanwinst voor het team, en Bella Bergmark heeft vorig seizoen in het toernooi van 2022 laten zien dat ze de echte deal is. Ik denk dat we dit seizoen nog veel meer van haar kunnen verwachten. Bovendien haalden de Longhorns Jenna Wenaas binnen uit het transferportaal vanuit Minnesota. Wenaas was vorig seizoen een van de belangrijkste aanvallende spelers voor de Gophers, met een gemiddelde van 2,40 kills per set. Ik denk dat we een onmiddellijke impact van haar kunnen verwachten voor de Longhorns.

2.Wisconsin

De Badgers hebben een sterke selectie die het seizoen 2023 ingaat. Ze keren bijna het hele team terug, met uitzondering van Danielle Hart en Jade Demps. Anna Smrek, Devyn Robinson, Izzy Ashburn, Caroline Crawford, Sarah Franklin, Gulce Guctekin en Julia Orzol keren terug. Franklin is echter TBD voor het seizoen, aangezien ze deze zomer een operatie onderging in verband met bloedstolsels. Hier is de aankondiging van het team:

(Video) College Football Blind Rankings!!!

pic.twitter.com/kRmT33tm6T

— Wisconsin Volleybal (@BadgerVB)6 juni 2023

Hoe dan ook, ik heb er nog steeds vertrouwen in om Wisconsin op nummer 2 te zetten, en dit is waarom. Ze voegden de keiharde Temi-Thomas Ailara uit Northwestern toe aan de selectie. Ailara leidde vorig seizoen de hele Big Ten met 502 kills voor de Wildcats en is zonder meer een van de gevaarlijkste slagmensen van het land. Ze voegden OOK Carter Booth uit Minnesota toe, en ze zou ook enorm kunnen zijn voor de Badgers. Dat zijn twee belangrijke stukken toegevoegd aan een toch al sterke line-up.

3. Stanford

Ranglijst collegevolleybal: 2023 Preseason Power 10 (2)

(Video) Top 20 Country GDP (PPP) History & Projection (1800-2040)

Ik heb Stanford-volleybal helemaal op nr. 3 en een ECHT goed gevoel over dit team dit seizoen. De Cardinal keert hun volledige line-up terug - inclusief Kendall Kipp voor een vijfde jaar. Kipp droeg vorig seizoen 5,37 punten per set bij en meer dan vier kills per set. Ze voegt zich bij het team van vorig jaar, bestaande uit Caitie Baird, Sami Francis, Elia Rubin, Kami Miner en Elena Oglive. Dit is precies het team dat vorig seizoen net de nationale halve finales miste en een hartverscheurende wedstrijd van vijf sets verloor van San Diego in de regionale finales van 2022. Ik had ze uitgekozen om door te gaan naar de nationale halve finales, en ik heb ook dit seizoen een sterk gevoel voor hen. Zeker na het succes van vorig jaar en een zomer als team in het buitenland spelen.

4. Louisville

De nationale runner-ups van 2022 komen binnen op nummer 4 in mijn voorseizoen Power 10. Louisville verloor Claire Chaussee en Amaya Tillman, wat behoorlijk aanzienlijke verliezen zijn. Maar ze voegden Charite Luper toe bovenop een gestapelde line-up, aangezien Anna DeBeer terug zal zijn en op volle kracht zal zijn na het missen van een groot deel van het seizoen 2022 met een knieblessure. Aiko Jones heeft nog een jaar als redshirt senior, PK Kong is terug na vorig seizoen in de nationale halve finales te zijn verdwenen en Elena Scott zal het achterveld blijven verankeren.

(Video) Why Penn State won the VB transfer portal 🏐

5. Nebraska

Laten we gaan met de Nebraska Huskers op nummer 5. De Huskers eindigden vorig seizoen op nummer 9 in de laatste AVCA-peiling, maar met San Diego, Pitt, Oregon en Ohio State die een beetje zakten, schoof ik Nebraska naar de vijf plek. Whitney Lauenstein zal niet bij het team zijn, en Madi Kubik is een behoorlijk groot verlies in aanvallend opzicht. Maar Lindsey Krause, Bekka Allick en de toevoeging van Merritt Beason uit Florida zullen offensief enorm zijn. Om nog maar te zwijgen van Lexi Rodriguez natuurlijk. Dit was de afgelopen jaren een jonge ploeg die nu met een doorgewinterde kern het seizoen in gaat. Beason zal ook een geweldige toevoeging zijn - de nu junior hielp de Gators een deel van het SEC-kampioenschap te winnen door gemiddeld 3,35 kills per set te maken met een slagpercentage van .261 in haar tweede seizoen.

6. Pittsburgh

Komt binnen op nr. 6, Pittsburgh. De Panthers hebben twee fantastische seizoenen achter de rug met back-to-back trips naar de nationale halve finales. Daar verdienen ze wat lof voor, ook al zijn ze wat talent van vorig seizoen kwijtgeraakt. Veel mensen zeiden waarschijnlijk hetzelfde voor vorig jaar, en toen leidde de toevoeging van Courtney Buzzerio hen naar een nieuwe nationale halve finale. Buzzerio was verantwoordelijk voor het grootste deel van hun overtreding, dus haar en Serena Gray verliezen is een behoorlijk groot verlies. Maar ze keren nog steeds terugRachel Fairbanks, Chiamaka Nwokolo en Valeria Vasquez Gomez.

7. Minnesota

De Gophers gaan het seizoen 2023 in als mijn voorseizoen nr. 7 team, hoewel ik moet toegeven dat ik overwoog om ze een beetje hoger te plaatsen. Ze zijn Jenna Wenaas echter kwijtgeraakt en zullen een nieuwe coach hebben om het seizoen te beginnen, dus er kan wat aanpassingstijd zijn. De Gophers staan ​​onder leiding van Taylor Landfair, de Big Ten Player of the year 2022 die in haar eentje een wedstrijd kan overnemen. Ze brengen ook Melani Shaffmaster en McKenna Wucherer terug, die vorig seizoen als tweede scoorde na Landfair, ondanks wat tijdverlies in het begin van het jaar. Bovendien voegden ze een heel grote aanwinst toe in Kylie Murr uit de staat Ohio bij Libero.

(Video) Ranking EVERY COMMANDER in Rise of Kingdoms! Rise of Kingdoms Tier List 2023

8. Pennstaat

Op nummer 8 verhuisde ik Penn State naar mijn voorseizoen Power 10 vanwege de overvloed aan talent die tijdens het laagseizoen uit het transferportaal was toegevoegd. De Nittany Lions hebben hun line-up volledig vernieuwd met meerdere transfers, maar de twee grootste uitblinkers zijn Mac Podraza en Jess Mruzik. Podraza is misschien wel de beste setter en spelmaker van het land, en Mruzik zal de grote arm zijn die nodig is om Kash Williams te vervangen. Dit wordt echter een vrij nieuw team, aangezien nieuwe spelers zich vermengen met de herintreders, en ik ben verheugd om te zien hoe snel ze succes kunnen boeken.

9.Oregon

Oregon had een erg sterke campagne en deed mee aan het toernooi van 2022. Ze komen in het seizoen nog steeds in mijn Power 10 maar zakten een beetje met het grote verlies van Brooke Nuneviller. Ik heb echter nog steeds veel vertrouwen in dit team. Vooral gezien het feit dat ze de National Freshman of the Year 2022, Mimi Coyler, terugbrengen en ze een grote transfer binnenhaalden bij middle blocker in Kara McGhee. McGhee behaalde vorig seizoen een aantal van de beste middle blocker-nummers in het land voor Baylor en stond in de top 10 op nationaal niveau met 1,49 blokken per set.

10.Florida

Ik had het moeilijk met de laatste plek, gezien teams als San Diego en Ohio State en zelfs Kentucky uit de SEC. Maar San Diego en OSU hebben bijna al hun teams van vorig seizoen verloren, dus ik zou ze dit jaar graag willen zien voordat ik ze naar binnen haal. Kentucky was een hechte match met Florida, maar de Gators eindigden vorig jaar iets hoger en brachten een aantal geweldige spelers en een sterke transfer terug. De terugkeer van de Gators heeft Alexis Stucky, die vorig seizoen veel hoofden omdraaide, Sofia Victoria, Elli McKissock bij libero, Gabby Essix, en voegde Anna Dixon uit Missouri toe, een echt sterke slagvrouw.

(Video) MASTERCLASS - HOW TO BUILD THE PERFECT AQUASCAPE FOR CONTESTS - BY WORLD CHAMPION JOSH SIM

FAQs

How do you win college volleyball? ›

In collegiate volleyball, teams play a series of sets. The first team to win three sets wins the match. The first four sets (the fourth played only if necessary) are played to 25 points, but the winner needs to win by two. Hence, if the score is tied 24-24, then a team will need more than 25 points to win the set.

What country has the best women's volleyball team? ›

Top 20 rankings as of 16 July 2023
Top 20 rankings as of 16 July 2023
RankTeamPoints
1Turkey365.64
2United States358.45
3Italy354.41
19 more rows

Which college has the best women's volleyball team? ›

Stanford University

The Stanford Cardinal women's volleyball team is the winningest with nine NCAA national championships under its belt and 21 regular-season conference titles. They have also appeared in all NCAA tournaments since its founding in 1981.

How many challenges do you get for college volleyball? ›

CRS Guidelines. Established by the NCAA Women's Volleyball Rules Committee, the following must be adhered to by any conference or institution choosing to use CRS. Overview: Head coaches are allowed two challenges per match.

How do you get D1 offers for volleyball? ›

6 Tips to Get Recruited for Division 1 Volleyball
  1. Tip 1: Get on a national qualifier traveling team. If you want to play volleyball in college, this is the starting point. ...
  2. Tip 2: Call coaches first. ...
  3. Tip 3: Respond to Coaches. ...
  4. Tip 4: Be a great teammate. ...
  5. Tip 5: Stand out. ...
  6. Tip 6: You have to want it.
Jun 27, 2023

How hard is it to get a girls volleyball scholarship? ›

Even for student-athletes that play volleyball very well, competition for college-level scholarships is fierce. Out of the thousands of high school students that play volleyball for their school teams or clubs, only 1% will actually secure a spot on an NCAA Division I college team.

Who is rank 1 female volleyball player? ›

Kim Yeon-Koung is arguably the world's no. 1 female volleyball player. She was a member and captain of the South Korean national team until August 2021.

Who is the #1 women's volleyball team? ›

Women's Volleyball
RANKSCHOOLTOTAL POINTS
RANKSCHOOLTOTAL POINTS
1Texas (64)1600
2Louisville1531
3San Diego1472
22 more rows
Dec 19, 2022

Who is the best setter in the world for women's volleyball? ›

Guedpard Pornpun

She is widely considered to be one of the greatest female volleyball players of all time. Our lists of the best setters volleyball in the world take into account both historic/career performance and current performance.

How many sets does college volleyball play? ›

In indoor volleyball at the collegiate and international level, matches are played best of five sets. In each format, the final set will be played to 15 points if it is necessary to determine the winning team. Points are scored any time a ball lands on the ground.

How many sets should be won in volleyball? ›

Usually, when it comes to points in a volleyball set, it would likely distribute when the team players win the set. Though, whoever wins the highest sets will win the game. Its means in 5 sets of matches, you need to win 3 sets to win. Well, the 4 set consists of 25 points, and the 5 sets consist of 15 points.

How many sets are in NCAA women's volleyball? ›

In college volleyball, matches are played best of five sets. The first four sets are played to 25 points and the fifth and final set is played to 15 points.

How many sets do you have to win in varsity volleyball? ›

In volleyball, you must win three sets to win a match because it is played in five sets. In the first three sets, 25 points are awarded; in the remaining two sets, 15 points are awarded. In volleyball, a set usually lasts 3-5 minutes and has 40 points. The first four sets all have 25 points; the last set has 15 points.

Videos

1. MASTERCLASS - HOW TO BUILD THE PERFECT AQUASCAPE FOR CONTESTS - BY WORLD CHAMPION JOSH SIM
(Green Aqua)
2. Eurovision Top 20 Most Watched: April 2023
(Eurovision Song Contest)
3. ALE GALÁN - JON SANZ (FIRST TRAINING TOGETHER) *NEW COUPLE* - the4Set
(the4Set Padel)
4. The 2022 NFL season is finally upon us, so it’s time for some fresh…📈 NFL POWER RANKINGS 📉
(Yahoo! Sports)
5. Detroit Lions Draft Starts Here | Detroit Lions Podcast
(Detroit Lions Podcast)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated: 14/07/2023

Views: 6475

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.