Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (2023)

Onlangs bijgewerkt op 26 februari 2023 om 11:10 uur

Waarschijnlijk heeft elke digitale marketeer of eigenaar van een online bedrijf ooit van Fiverr gehoord. Het is een wereldwijd freelanceplatform waar je freelancers kunt inhuren voor een aanzienlijk lage prijs, maar is Fiverr het echt waard?

In deze Fiverr review zal ik proberen uit te leggen wat Fiverr is, hoe het werkt en of je wel of niet mensen van dit platform moet inhuren.

Ik gebruik Fiverr sinds 2014 om verschillende taken voor mijn online bedrijven uit te besteden. Als eigenaar van een online bedrijf ken ik de pijn en moeite van het tegelijkertijd afhandelen van verschillende taken, en wanneer er een tijd is dat u het niet allemaal alleen aankunt, is het altijd een goed idee om wat extra handen voor hulp te krijgen.

Van logo-ontwerpen en illustraties tot het schrijven van inhoud en het bouwen van links, ik heb veel verschillende diensten doorlopen die op Fiverr worden aangeboden. Sommige lieten me in de steek en sommige leverden fantastische resultaten op.

Net als elk ander freelanceplatform heeft Fiverr zijn eigen voor- en nadelen, en hier zal ik ook proberen uit te leggen hoe je echt goede diensten kunt vinden en hoe je de slechte kunt vermijden.

Wat isFiverr.com?

Snelle statistieken over Fiverr:

 • 2,4 miljoen actieve kopers
 • 830.000 Fiverr-verkopers
 • 200 servicecategorieën
 • biedt diensten aan in 160 landen

Fiverr is 's werelds grootste marktplaats waar u uw digitale klus kunt klaren voor slechts $ 5.

Begrijp deze term "$ 5" niet verkeerd, aangezien geen enkele freelancer in zijn bewuste geest zijn hele dag bezig zal zijn met het werk voor slechts $ 5.

Je kunt inderdaad veel optredens van $ 5 vinden op Fiverr die slechts een korte tijd nodig hebben om te voltooien. Dat kunnen snelle mock-ups van logo's, korte artikelen en bewerkingswerken zijn, maar in werkelijkheid krijgt u geen kwaliteitswerk gedaan dat veel waarde oplevert voor slechts $ 5.

Om deze reden heeft Fiverr mogelijkheden voor freelancers mogelijk gemaakt om hun eigen aangepaste optredens toe te voegen waar ze meer kunnen vragen door extra waarde te bieden aan de klant.

Dus 5$ optredens is eigenlijk een term hoe Fiverr.com zichzelf graag brandmerkt, en hoewel er veel optredens van 5$ dollar op Fiverr zijn, zijn er ook optredens die 100 of 200 dollar in rekening brengen, afhankelijk van het type opdracht, levertijd, freelancer's ervaring , en andere factoren.

Een van de grootste unique selling points van Fiverr is dat het vol zit met duizenden freelancers van over de hele wereld, inclusief gebieden uit het Midden-Oosten en Azië. Hierdoor kunnen de landen van de 1e wereld, zoals de VS, Canada, Engeland, Australië, enz., profiteren van de verschillende valuta's en de klus klaren voor extreem goedkope prijzen.

Hoewel deze factor vaak kan worden weerspiegeld in de service van lage kwaliteit die freelancers bieden, zijn er nog steeds manieren om beide te vinden: hoogwaardige en goedkope services op dit platform.

Wat kun je bestellen op Fiverr?

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (1)

Tegenwoordig is het bijna onmogelijk om niet te vinden wat je zoekt op dit platform. Fiverr werd zo breed dat je misschien te veel opties hebt om uit te kiezen, en dat is maar goed ook.

Van het schrijven en vertalen van artikelen tot programmeren en webontwikkeling biedt Fiverr alle digitale diensten die je maar kunt bedenken.

Hier is een korte lijst met categorieën en services die Fiverr.com heeft:

 • Grafisch ontwerp
  - Logo ontwerp
  – Illustratie
  Spel ontwerp

  - Boekontwerp
  – Web- en mobiel ontwerp
  - Interieur ontwerp

  - Productontwerp
  & meer
 • Digitale marketing
  – SEO
  - Sociale media marketing

  Contentmarketing
  – Videomarketing
  - Email reclame
  - E-commercemarketing
  – Webverkeer

  – Analyse
  - & meer
 • Schrijven & vertalen
  - Blog berichten
  - Proeflezen en redigeren

  Ga door met schrijven
  - Copywriting
  - Schrijven van boeken en e-boeken
  – Afschriften
  – Juridisch schrijven
  - & meer
 • Video & Animatie
  - Video bewerking
  – Korte videoadvertenties

  Logo-animatie
  – 3D productanimatie
  - Visuele effecten

  - & meer
 • Muziek en geluid
  - Voice overs
  - Mixen en masteren

  Podcast-bewerking
  - Muziektranscriptie
  - Geluidseffecten

  - & meer
 • Programmeren & Techniek
  – WordPress
  – Websitebouwers en CMS

  Spelontwikkeling
  - Webprogrammeren
  - Mobiele apps

  – Gegevensanalyse
  – Ondersteuning en ICT
  - & meer
 • Bedrijf
  - Virtuele assistent
  - Gegevensinvoer

  Marktonderzoek
  – Merkdiensten
  – Juridisch advies

  – Leadgeneratie
  - & meer

Dit zijn dus de hoofdcategorieën en enkele services die Fiverr dekt. Daarnaast kun je Fiverr ook gebruiken als leer- en coachingsplatform.

Er zijn veel online cursussen en lessen die je op Fiverr kunt volgen om je bedrijf sterker te maken, waaronder fitness, koken, knutselen en andere soorten lessen.

Hoe werkt Fiverr?

Het werkt op een eenvoudige en effectieve manier om bedrijven en freelancers met elkaar te verbinden. De reden waarom ik dit platform leuk vind, is dat het heel eenvoudig te gebruiken is en ook om iemand voor je project te vinden en in te huren.

Als een wereldwijde en zeer populaire freelance-site heeft Fiverr een enorm sociaal bewijs waarop je veel klantrecensies van veel freelancers kunt lezen.

Daaraan kunnen we ervaren en betrouwbare freelancers herkennen die in het verleden geweldig werk hebben geleverd voor bedrijven.

Er zijn nu twee manieren waarop je iemand op Fiverr kunt inhuren. Terwijl de meest populaire manier is om gewoon gewoon te zijnblader naar freelance optredensvolgens uw zoekcriteria kunt u ook een voorstel indienen door gekwalificeerde mensen te laten solliciteren.

1. Zoeken naar GIGS:

Zoeken naar optredens, ook wel services genoemd, is hoe de meeste bedrijven vinden wat ze zoeken op Fiverr.

De eenvoudigste manier om de juiste GIG te vinden, is door een eenvoudige zoekopdracht uit te voeren met de trefwoorden van de dienst waarnaar u op zoek bent, bijvoorbeeld - een "logo-ontwerp" of "virtuele assistent".

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (2)

Dan heb je de mogelijkheid om je zoekopdracht te filteren op veel verschillende factoren, zoals:

 • Begroting
 • Service categorie
 • Servicegenre
 • Dienst taal
 • Verkoper niveau
 • Taal van de verkoper
 • Locatie van de verkoper
 • Aflevertijd

U kunt ook de "lokale verkopers”-functie die alleen verkopers uit uw land weergeeft. Of u kunt de "online verkopers”-instelling, die optredens van freelancers laat zien die momenteel online zijn, zodat u snel uw zakelijke ideeën en visie kunt bespreken.

Zodra je het optreden hebt gevonden waarin je geïnteresseerd bent, krijg je aangepaste servicepakketten aangeboden door de freelancer.

Die variëren gewoonlijk in prijs, levertijd en toegevoegde functies aan de service.

Hier is een voorbeeld van een van de optredens van Graphic Design op Fiverr:

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (3)

Als u uw gewenste pakket niet kunt vinden, kunt u altijd contact opnemen met de verkoper en onderhandelen over de service op maat die u nodig hebt.

2. Het verzoek plaatsen:

Net als andere freelanceplatforms, stelt Fiverr je in staat om vacatures te plaatsen en bekwame mensen te laten solliciteren. Deze functie werkt het beste wanneer u iets specifieks wilt laten doen en u geen tijd heeft om individueel naar freelancers te zoeken.

Het enige dat u hoeft te doen, is duidelijk omschrijven naar welk type diensten u op zoek bent door een formulier in te vullen. U wilt zo duidelijk mogelijk zijn bij het beschrijven van uw werkverzoek om de juiste freelancers te krijgen om te solliciteren.

U kunt ook uw budget en de levertijd bepalen en documenten en spreadsheets toevoegen om uw project volledig te verduidelijken.

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (4)

Zodra je je verzoek hebt geplaatst, is het zichtbaar voor freelancers die alleen werk hebben afgeleverd in de door jou geselecteerde categorie, en binnen 24 uur zou je verzoeken en aanbiedingen van verschillende verkopers moeten ontvangen.

Voltooiing van de taak:

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (5)

Hoe lang een freelancer erover doet om uw project af te ronden en op te leveren, hangt helemaal af van het servicepakket dat u heeft gekozen, of de levertijd die u in uw aangevraagde bestelling heeft opgegeven.

Zodra een freelancer uw project heeft voltooid, markeert hij het alsafgeleverden je hebt 3 dagen om het te beoordelen.

Als u tevreden bent met de levering, kunt u de bestelling goedkeuren en bent u meer dan welkom om feedback achter te laten aan de verkoper, die zowel privé als openbaar kan zijn.

Als je de service niet leuk vindt:

Het goede aan Fiverr is dat je nooit hoeft te betalen voor de dienst die je niet bevalt. Als het gebeurt dat de koper niet aan uw bestelvereisten heeft voldaan en niet heeft geleverd wat u had verwacht, zijn er een paar manieren om het probleem op te lossen.

De eerste en beste stap is om een ​​herziening aan te vragen bij een verkoper. Hoeveel revisies je recht hebt, hangt af van de specifieke GIG die je hebt gekozen, maar de meeste verkopers op Fiverr bieden een paar revisies gratis aan.

Als de service die je hebt ontvangen helemaal niet acceptabel is en je geen tijd meer wilt verspillen, dan kan dat gewoonWeiger de levering,Ende bestelling annulerendoor uw reden waarom te kiezen.

Vervolgens zal het resolutiecentrum dat verwerken en je betaalde geld voor een dienst terugstorten op het saldo van je Fiverr-account. Als je in plaats daarvan liever een contante terugbetaling wilt, kun je een formulier invullen en komt het geld terug bij de oorspronkelijke betalingsbron.

Wat is goed en niet goed aan Fiverr?

Sommige mensen bevelen Fiverr aan als het beste freelanceplatform ter wereld, terwijl sommigen sceptisch zijn en ons vertellen het te vermijden. Hoe het werkelijk is, hangt af van uw behoeften en prioriteiten, maar zoals elk ander freelanceplatform heeft Fiverr zijn eigen voor- en nadelen.

Dit is wat ik denk dat devoors en tegensvan dit platform:

Fiverr-voordelen:

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (6)

1. De klus is snel geklaard

Fiverr is een van de platforms waar je de klus binnen 24 uur kunt klaren. Veel van de optredens die op Fiverr worden aangeboden, zijn eigendom van de bureaus, daarom zijn ze vaak in staat om elk soort werk snel te pushen. Wees dus niet verbaasd als u services ziet zoalsE-boek schrijvengeleverd in 1 dag.

Snelle levering van individuele freelancers werd ook de cultuur van Fiverr. Afhankelijk van het type project, heb je de meeste kans om je klus binnen 3 dagen af ​​te ronden.

2. Makkelijk in te huren

Een ander punt om te overwegen is dat Fiverr een marktplaats heeft waar je mensen kunt zoeken en direct kunt aannemen zonder noodzakelijkerwijs vacatures te plaatsen, en vervolgens te wachten tot de juiste kandidaat verschijnt.

De verkopersprofielen kunnen veel vertellen over hoe bekwaam en ervaren ze zijn. U kunt de opleiding, goedgekeurde certificaten, gekoppelde socialemediaprofielen, beoordelingen en andere belangrijke informatie bekijken om snel te beslissen of u de verkoper kunt vertrouwen of niet.

3. Lage prijzen

Fiverr staat bekend als het meest betaalbare freelanceplatform ooit. Er zijn een aantal redenen waarom services op Fiverr zo goedkoop zijn.

Ten eerste is dit platform zo overbelast door de freelancers dat ze met elkaar moeten concurreren door beduidend lage prijzen aan te bieden. Zoals eerder vermeld, zijn er veel bureaus achter de optredens op Fiverr, en dat geeft de mogelijkheid om hun servicekosten te verlagen met een krachtig en snel personeelsbestand.

Een ander ding om te vermelden is dat Fiverr freelancers van over de hele wereld betrekt en dat er veel werknemers zijn uit landen als India, Pakistan, Bangladesh, Indonesië, Thailand, de Filippijnen en etc.

Dus als u in de 1e wereldlanden woont, zoals de VS, Australië, het VK, Canada of zelfs in Europa, kunt u profiteren van verschillende valuta's en uw werk gedaan krijgen voor relatief goedkope prijzen.

4. Diensten op alle niveaus

Fiverr is een werkplek voor veel verschillende verkopers die bereid zijn om flexibele servicepakketten voor je aan te bieden.

Bijna elke GIG op Fiverr biedt meerdere pakketten waarbij je niet alleen degene kunt kiezen die je leuk vindt, maar het ook kunt aanpassen aan je behoeften.

Normaal gesproken heb je veel opties als het gaat om het aanpassen van je bestelling, en dat omvat het kiezen van je leverdatum, herzieningen en zelfs het exacte aantal woorden voor sommige schrijfservices.

En als dat nog niet genoeg voor je is, neem dan gerust contact op met de verkoper om iets specifieks of buitengewoons te regelen.

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (7)

De mensen die zeggen dat Fiverr alleen goedkope diensten van lage kwaliteit aanbiedt, hebben het mis. Hoewel er genoeg van dat soort banen zijn, biedt Fiverr ook door experts uitgevoerde diensten door de meest ervaren freelancers.

De freelancers die al lange tijd op Fiverr werken en werk van uitstekende kwaliteit hebben laten zien, worden geverifieerd als deProfessionele verkopers. Er is zelfs een hele sectie gewijd aan professionele verkopers op Fiverr die werk van topkwaliteit leveren. Die diensten hebben echter hogere kosten.

5. Geweldige klantenbescherming

Het voelt alsof Fiverr veel nadruk legt op het beschermen van de klant en hem tevreden te stellen. Een positieve beoordeling krijgen van een klant is een topdoel voor waarschijnlijk elke freelancer, daarom zullen ze er in de meeste gevallen alles aan doen om je gelukkig te maken.

Wanneer u diensten koopt, kunt u het beste duidelijke bestelvereisten indienen die de service die u wilt ontvangen volledig omschrijven. Zodra de freelancer deze accepteert, krijgt hij het recht om het werk te leveren dat u hebt aangevraagd en betaald.

Wat de levering betreft, moet de verkoper een bewijs van werk overleggen met behulp van de knop Werk leveren. Als de verkoper niet voldoet aan uw eisen die zijn gesteld voordat hij uw bestelling accepteerde en hij de situatie niet wil oplossen, heeft u een aantal opties om een ​​wijziging aan te vragen of uw geld terug te krijgen.

Zoals we eerder vermeldden, kunt u de bestelling altijd annuleren via het resolutiecentrum, of u kunt ook contact opnemen met de klantenservice en hen vragen de situatie te bekijken.

Maar in de meeste gevallen heeft u dat niet nodig, aangezien verkopers in 99% van de gevallen u graag terugbetalen of aanvullende wijzigingen in uw bestelling aanbrengen, omdat ze geen negatieve beoordelingen op hun accounts willen ontvangen.

6. Eenvoudig te testen

Als u mensen voor de lange termijn wilt aannemen of als u echt dekwaliteitsvolle baangedaan, met Fiverr kun je gemakkelijk dingen uitproberen. Hoewel deze methode een hoger budget vereist, kunt u op de lange termijn geld besparen.

Aangezien Fiverr-services over het algemeen goedkoop zijn, kun je meerdere mensen inhuren voor je project om te zien welke freelancers het beste presteren en het beste bij je passen.

U kunt bijvoorbeeld verbinding maken met en meerdere virtuele assistenten, schrijvers, grafisch ontwerpers of iemand anders inhuren om te zien welke u de beste resultaten oplevert. Als je de persoon dan leuk vindt, wil je hem misschien inhuren voor het langetermijncontract buiten Fiverr, zodat hij meer kan verdienen en jezelf kunt besparen op de servicekosten van Fiverr.

Een andere optie om dingen uit te testen op Fiverr is wanneer je niet helemaal weet wat je wilt. Als je bijvoorbeeld een logo wilt laten ontwerpen, maar je hebt geen exact visueel beeld in gedachten, kun je voor 5$ meerdere freelancers inhuren om te brainstormen en snelle ideeën voor logo-ontwerp te leveren. Zodra u verschillende opties heeft om uit te kiezen, zal het gemakkelijker voor u zijn om te beslissen over uw eindresultaat.

Fiverr nadelen:

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (8)

1. Sommige diensten van lage kwaliteit

Hoewel er tal van geweldige GIGS op Fiverr worden geleverd door professionele freelancers, zijn er ook veel diensten van lage kwaliteit waar je op moet letten.

Vermijd bijvoorbeeld services zoals websiteverkeer en goedkope backlinks, aangezien bij veel van deze services PBN's (Private Blog Networks) of verkeersbots betrokken zijn die uw website kunnen schaden.

En als je een artikel of een andere schrijfservice nodig hebt, verwacht dan geen artikel van 2000 woorden geschreven voor slechts $ 10 of $ 15. Die services kunnen slechte grammatica en structurering bevatten, of zijn misschien helemaal niet door mensen geschreven.

Wetende dat dit platform lage prijzen biedt, gaat dit ten koste van het niet krijgen van het kwaliteitswerk dat u wenst. Daarom is het altijd beter om te zoeken naar recensies en voorbeelden van werk voordat je op Fiverr koopt.

2. Niet geweldig voor langetermijnprojecten

Als je op zoek bent naar iemand die op de lange termijn met je zou kunnen samenwerken, dan is Fiverr daar geen goede plek voor, aangezien het kopen van diensten op Fiverr geen contractondertekening inhoudt.

Aangezien de verkopers op dit platform openstaan ​​voor openbare bestellingen, kunnen ze op dat moment door meerdere kopers worden ingehuurd en kunnen ze niet alleen bij u blijven en zich volledig op uw bedrijf concentreren.

Een ander punt is dat de meeste GIG's op Fiverr kosten in rekening brengen voor het voltooide werk in plaats van voor de uren die de verkoper nodig heeft om het te voltooien. Dat betekent dat het niet waarschijnlijk is dat u iemand inhuurt om bijvoorbeeld 40 uur per week aan uw bedrijf te werken, tenzij u taken bestelt die daarmee gelijk zijn.

De meeste verkopers op Fiverr willen echter met veel verschillende bedrijven tegelijk werken, zodat ze beoordelingen kunnen ontvangen van verschillende kopersprofielen, in plaats van slechts één.

3. Taalbarrières

Zoals we eerder hebben besproken, zijn veel Fiverr-verkopers geen moedertaalsprekers van Engels of Amerikaans, daarom kan hun service iets minder kosten.

Hoewel dit een voordeel kan zijn, kan dit ook een negatieve invloed hebben op de communicatie met de verkoper en de kwaliteit van het werk dat u ontvangt.

Over de kwaliteit van de dienstverlening gesproken, niet elke taak vereist een goed niveau van kennis van het Engels, maar sommige doen dat wel.

Als u bijvoorbeeld iets als een logo-ontwerp of animatie bestelt, maakt de taal niet zoveel uit. Maar als je dienst bestaat uit schrijven en proeflezen, wil je misschien iemand inhuren met de perfecte Engelse taalvaardigheid, en Fiverr kan je hierin teleurstellen.

Dat betekent echter niet dat je op Fiverr niemand kunt vinden die goed Engels spreekt of schrijft. Ik heb veel schrijfgerelateerde banen besteld, van artikelen tot e-boeken en had geweldige ervaringen. Er zijn veel mensen met uitzonderlijk goede Engelse vaardigheden op dit platform, en je moet ze gewoon vinden.

Dus, is inhuren op Fiverr de moeite waard?

Fiverr.comis waarschijnlijk de meest populaire freelance-marktplaats ter wereld, en daar zijn goede redenen voor. Aangezien dit platform een ​​geweldig beoordelingssysteem heeft, is het supergemakkelijk om iemand te vinden en in te huren die getalenteerd is om aan uw projecten te werken.

Vergeleken met de andere vergelijkbare platforms, zoalsFreelancer, of Upwork de prijzen zijn relatief laag op Fiverr, en er is een goede klantenbescherming, wat betekent dat je nooit hoeft te betalen voor het werk dat je niet leuk vindt.

Over het algemeen hebben alle freelanceplatforms goede en slechte verkopers, en het is aan jou om onderzoek te doen en de juiste te kiezen.

Het enige waar u rekening mee moet houden voordat u Fiverr inhuurt, is dat Fiverr beter is voor kortetermijnprojecten. Afgezien daarvan is het een geweldig platform dat uw bedrijf mogelijk naar een hoger niveau kan tillen.

Klik hier om lid te worden van Fiverr

Is Fiverr het waard om freelancers in te huren? 2023 recensie (9)

Paul Lian

Paul Lian is een onderzoeker, schrijver en oprichter vanWayToChanges.com. Met meer dan acht jaar ervaring in bloggen, digitale marketing, copywriting en digitale producten, heeft hij meerdere zescijferige inkomstenstromen opgebouwd. Via zijn blog deelt Paul zijn beste expertise, strategieën en hulpmiddelen om lezers te helpen financiële vrijheid en succes te behalen in hun eigen digitale ondernemingen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated: 11/11/2023

Views: 5579

Rating: 5 / 5 (50 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.