IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (2023)

Als u op zoek bent naar IELTS Writing Task 2-voorbeeldvragen en -antwoorden om uw schrijfscore te verbeteren, dan bent u hier aan het juiste adres.

Hieronder vind je voorbeeldvragen, band 9 voorbeeldantwoorden en feedbackvideo's die je laten zien hoe je de belangrijkste fouten kunt vermijden die andere studenten hebben gemaakt.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (1)

Inhoud;

 • Hoe te verbeteren
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #1
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #2
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #3
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #4
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #5
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #6
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #7
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #8
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #9
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #10
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #11
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #12
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #13
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #14
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #15
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #16
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #17
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #18
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #19
 • IELTS-schrijftaak2 Voorbeeld #20
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #21
 • IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #22

Verbeteren met IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen en antwoorden

Doe het volgende om zoveel mogelijk van deze pagina te profiteren;

 1. Kijk naar een vraag en schrijf een antwoord.
  Kijk nog niet naar de video of het voorbeeldantwoord.
 2. Bekijk de video en/of lees het voorbeeldantwoord.
  Vind fouten in je antwoord door ze te vergelijken met de video en het voorbeeld.
 3. Onderneem actie voor je fouten.
  Zorg ervoor dat u niet dezelfde fouten herhaalt in uw volgende antwoord.

Ook mijnIELTS Schrijftaak 2 lessenzal je helpen te begrijpen wat je in je antwoorden op Taak 2 moet opnemen.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #1

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #1

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (2)

IELTS-schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #1 Feedbackvideo

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #1

Sommigen vinden het prima dat de media privégegevens over het leven van beroemdheden publiceren, terwijl anderen vinden dat dit niet mag. Degenen die dit denken, kunnen blijven geloven dat beroemdheden dit soort leven hebben opgezocht, terwijl de mensen die denken dat het verboden moet worden, begrijpen dat het slecht is voor de geestelijke gezondheid van deze beroemde mensen. Persoonlijk vind ik dat het moet stoppen, omdat het de gemiddelde persoon afleidt van het focussen op belangrijk nieuws.

Degenen die het goed vinden dat de media nieuws over beroemdheden publiceren, denken dat beroemdheden begrepen dat hun privéleven zou worden onthuld voordat ze besloten hun carrière voort te zetten. Aangezien ze bereidwillig zijn overeengekomen dat ze het hiermee eens zijn, is het niet nodig om te voorkomen dat de media hun verhalen publiceren.

De groep die graag wil dat dit soort nieuws stopt, begrijpt echter dat het een enorme tol eist van de geestelijke gezondheid van deze beroemdheden. Voortdurend gevolgd worden door paparazzi en het laten lekken van intieme details van iemands leven naar het publiek veroorzaakt enorme hoeveelheden stress en leidt vaak tot psychische aandoeningen.

Ik ben ook van mening dat dit soort nieuws moet worden gestopt, omdat het ertoe leidt dat veel mensen nalaten belangrijker nieuws te lezen. Omdat velen worden aangetrokken om meer te weten te komen over beroemdheden, worden belangrijke nieuwsverhalen over oorlog en politiek vaak overschaduwd door schandalen met beroemdheden.

Concluderend vinden sommigen dat het acceptabel is dat de media verhalen publiceren over het privéleven van beroemdheden, omdat de beroemdheden zelf begrepen dat dit zou gebeuren. Anderen daarentegen vinden dat het moet worden stopgezet om te voorkomen dat beroemdheden een slechte geestelijke gezondheid krijgen. Ik ben het er persoonlijk mee eens dat het moet worden stopgezet, omdat nieuws over beroemdheden vaak de aandacht afleidt van belangrijkere kwesties.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #2

Voorbeeldvraag #2

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (3)

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #2 Feedbackvideo

Band voorbeeldantwoord #2

Tegenwoordig kopiëren veel jonge mensen graag de acties van de beroemdheden die ze het meest bewonderen. Dit komt omdat die beroemde mensen de meest modieuze trends voor de jeugd vertegenwoordigen, en ze lijken een glamoureus leven te leiden. Ik denk echter dat dit een negatieve omstandigheid is, omdat het ervoor zorgt dat deze jongeren hun eigen belang onderschatten.

Een van de oorzaken dat kinderen en tieners het gedrag van beroemde mensen kopiëren, is dat deze beroemde mensen vooroplopen in de moderne modetrends. Dit komt omdat ze stylisten inhuren om ervoor te zorgen dat hun stijl altijd up-to-date is, en wanneer jonge mensen zien hoe goed deze beroemdheden eruit zien, worden ze geïnspireerd om soortgelijke kleding te kopen en te dragen.

Een andere reden om het gedrag van beroemdheden te kopiëren, is omdat ze een elegante levensstijl lijken te hebben. Wanneer jonge mensen dit zien, zouden ze willen dat ze ook omringd waren door luxe items, dus voelen ze zich gedwongen om de acties van de beroemdheden te kopiëren in een poging dichter bij hun manier van leven te komen.

Ik geloof dat jonge mensen die hun favoriete sterren nabootsen een negatieve situatie is, omdat ze vaak hun eigen belang onderschatten. Omdat deze jonge mensen rijk willen worden en een groot aantal online volgers hebben, voelen ze zich in vergelijking daarmee tekortschieten en beseffen ze niet ten volle dat ze net zo belangrijk zijn als ieder ander.

Concluderend, de manier waarop veel jonge mensen de acties van hun favoriete beroemdheden kopiëren, is veroorzaakt door de wens om modieus te zijn en een elegante levensstijl te leiden. Dit is echter een negatieve situatie, omdat het ervoor zorgt dat deze jongeren hun eigen belang in het leven niet ten volle waarderen.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #3

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #3

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (4)

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #3 Feedbackvideo

Voorbeeldantwoord #3

Over de hele wereld besteden veel mensen het grootste deel van hun vrije tijd thuis aan het kijken naar televisieprogramma's. De voordelen van deze situatie zijn dat ze geld besparen en geen plannen hoeven te maken, terwijl de nadelen zijn dat ze niet gezond zijn en geen gevoel van voldoening hebben.

Het eerste voordeel is dat deze mensen meer geld sparen dan degenen die andere hobby's hebben. De meeste hobby's hebben betrekking op lidmaatschaps- of entreegelden die regelmatig moeten worden betaald, terwijl televisie kijken relatief goedkoper is en zelden extra betalingen vereist na de eerste aankoop van het tv-toestel. Een ander belangrijk voordeel is dat wie voornamelijk tv kijkt om de tijd te doden, geen plannen hoeft te maken. Veel activiteiten in de vrije tijd worden met andere mensen gedaan en het kan vaak moeilijk en vermoeiend zijn om met anderen te coördineren.

Aan de andere kant is een slechte gezondheid een nadeel voor degenen die het grootste deel van hun vrije tijd thuis televisie kijken. Vergeleken met mensen met actieve hobby's bewegen tv-kijkers weinig en als dit langdurig aanhoudt gaat hun gezondheid achteruit. Bovendien is er het extra nadeel dat je geen gevoel van voldoening krijgt door tv te kijken. In vergelijking met de mensen die genieten van de ervaring van het voltooien van een knutselproject of tijd doorbrengen in de sportschool, hebben de mensen die thuis televisie kijken weinig of geen gevoel van prestatie.

Kortom, iedereen die televisie kijkt als zijn belangrijkste tijdsverdrijf heeft het voordeel dat hij geld bespaart en niet verplicht is om plannen te maken voor zijn vrije tijd. Ze hebben echter de nadelen dat ze niet gezond zijn, en ze hebben meestal geen gevoel van voldoening uit hun hobby.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #4

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #4

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (5)

Feedbackvideo #4

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #4

Sommigen geloven dat teamsporten kinderen opvoeden om klaar te zijn voor hun carrière, maar anderen zijn het daar niet mee eens. Volgens degenen die denken dat deze sporten een voordeel zijn, is samenwerking een integraal onderdeel van werken, terwijl de andere groep het daar niet mee eens is, omdat ze begrijpen dat competitie uitloopt op bedrog. Mijn mening is dat teamsporten heilzaam zijn omdat ze de waarde van hard werken laten zien.

(Video) Band 9 IELTS Writing Task 2 SAMPLE ANSWER | Discuss both views

Sommige mensen geloven dat teamsporten kinderen leren samenwerken en dit helpt bij toekomstige carrières. De enige teams die slagen, zijn die waarvan de leden samenwerken om te voorkomen dat ze verliezen. Bij teamsporten komt deze vaardigheid duidelijker naar voren dan bij enige andere activiteit waar kinderen mee bezig zijn, en als gevolg daarvan hebben degenen die in een team spelen een voordeel wanneer ze later in hun leven in een team werken.

Wie vindt dat teamsporten geen voordeel zijn, begrijpt dat dit soort competitie vaak tot bedrog leidt. In vergelijking met het beoefenen van andere sporten, worden kinderen eerder aangemoedigd om vals te spelen door hun teamleden vanwege de wens om koste wat het kost te winnen. Aangezien deze mentaliteit vervolgens naar de werkvloer wordt gebracht, maakt het alleen succes op korte termijn mogelijk en leidt het onvermijdelijk tot schaamte en het verlies van banen.

Mijn mening is dat teamsporten kinderen helpen in hun toekomstige carrière omdat ze leren hoe belangrijk het is om hard te werken. Succes komt niet gemakkelijk en kinderen die in een team spelen, begrijpen dat ze hard moeten werken om te winnen. Dit besef gaat direct over in iemands carrière, omdat ze weten dat hard werken tot succes zal leiden.

Concluderend: sommigen geloven dat teamsporten ertoe zullen leiden dat kinderen beter voorbereid zijn op hun toekomstige carrière omdat ze de waarde van samenwerking zullen leren, terwijl anderen het daar niet mee eens zijn omdat ze begrijpen dat competitie kan leiden tot bedrog. Ik geloof echter dat deze sporten kinderen ten goede komen, omdat ze beseffen dat hard werken tot succes zal leiden.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #5

Voorbeeldvraag #5

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (6)

IELTS-schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #5 Feedbackvideo

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #5

Sommige mensen denken dat technologie uit de moderne tijd, zoals internet en smartphones, meer problemen veroorzaakt dan oplost. Ik ben het volledig eens met deze stelling omdat de geestelijke gezondheid van mensen eronder lijdt, en mensen genieten ook niet meer zoveel van hun vrije tijd als vroeger.

Allereerst heeft moderne technologie een negatieve invloed op de geestelijke gezondheid van veel mensen. Dit komt omdat een essentieel aspect van een goede geestelijke gezondheid het verwerken is van wat ons overkomt, met name eventuele negatieve ervaringen. Met moderne technologie nemen veel mensen echter geen tijd om na te denken over hun leven en besteden ze in plaats daarvan al hun beschikbare tijd aan internet of televisie kijken. Tegenwoordig kijken bijvoorbeeld de meeste klanten in de rij van supermarkten naar iets op hun telefoon, terwijl ze vóór deze technologie geen andere keus hadden dan na te denken over wat er maar in hen opkwam.

Een ander nadeel is de manier waarop deze technologie heeft belemmerd hoeveel mensen genieten van hun vrije tijd. De tijd doorbrengen met moderne technologie, zoals telefoon-apps of videogames, vereist minimale inspanning, maar is niet zo leuk of lonend als hobby's zoals sporten of tuinieren, die in het verleden populairder waren. In mijn familie hadden de meeste leden bijvoorbeeld verschillende buitenactiviteiten die ze 's avonds deden, maar nu zie je ze vaker in huis op hun telefoon zitten.

Concluderend ben ik het ermee eens dat de komst van moderne technologie meer problemen heeft veroorzaakt dan opgelost vanwege de achteruitgang van de geestelijke gezondheid die het heeft veroorzaakt en het daaruit voortvloeiende gebrek aan plezier dat mensen ervaren in hun vrije tijd.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #6

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #6

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (7)

IELTS-schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #6 Feedbackvideo

Voorbeeldantwoord #6

Sommigen vinden dat scholen naast de conventionele vakken ook praktische vaardigheden moeten aanleren, zoals het beheren van bankrekeningen of het onderhouden van een auto. Ik ben het helemaal niet eens met dit idee, aangezien studenten al te veel te leren hebben, en het is beter om deze vaardigheden te leren wanneer dat nodig is.

Tegenwoordig hebben studenten ongelooflijk veel studie te doen, zowel tijdens als na schooltijd, dus het is niet redelijk om meer vakken aan het curriculum toe te voegen. Tijdens het opgroeien is het belangrijk om tijd met vrienden door te brengen en hobby's te hebben, maar we zouden de kansen die studenten hebben om van deze ervaringen te genieten, verkleinen door extra vakken te introduceren die ongetwijfeld gepaard zouden gaan met extra huiswerk. Zo werden in Ierland in de jaren '90 extra vakken met betrekking tot maatschappijleer geïntroduceerd, waardoor leerlingen minder vrije tijd buiten school hadden.

Bovendien is het voordeliger om praktische vaardigheden te leren als en wanneer ze nodig zijn. Elke vaardigheid zal verdwijnen tenzij deze regelmatig wordt gebruikt, wat betekent dat elke praktische vaardigheid die op school is geleerd waarschijnlijk zal zijn vergeten tegen de tijd dat deze nodig is. Daarom is het het beste om te wachten tot we iets moeten doen voordat we leren hoe we het moeten doen. In Zwitserland bijvoorbeeld, moet iedereen die meer dan tien jaar geen auto heeft gereden, het rijexamen opnieuw afleggen, omdat wordt erkend dat de persoon niet langer bekwaam zal zijn.

Concluderend ben ik het er absoluut niet mee eens dat van studenten moet worden verlangd dat ze praktische vaardigheden leren, omdat ze al te veel tijd besteden aan het bestuderen van de bestaande vakken en alle vaardigheden die ze leren waarschijnlijk al vergeten zijn tegen de tijd dat ze ze nodig hebben.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #7

Vraag #7

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (8)

Feedbackvideo #7

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #7

Sommige studenten blijven tijdens hun studie bij hun familie thuis, maar andere studenten besluiten te verhuizen. De voordelen van uit huis gaan om naar de universiteit te gaan, wegen niet op tegen de nadelen, want de belangrijkste nadelen zijn de kosten van levensonderhoud en het gebrek aan focus op studies, terwijl het enige voordeel is om onafhankelijk te leren zijn.

Het eerste nadeel van uit huis wonen zijn de hogere kosten van levensonderhoud. Dat wil zeggen dat er extra kosten zijn, zoals accommodatie, die niet hoeven te worden betaald door degenen die bij hun familie blijven. Aangezien het gewoonlijk vier jaar duurt om een ​​universitaire opleiding af te ronden, leggen deze kosten een behoorlijke druk op de financiën van een gemiddeld gezin.

Een ander nadeel is dat studenten die uit huis gaan vaak minder gefocust zijn op hun studie. Omdat ze niemand hebben die ervoor zorgt dat ze elke dag naar de universiteit gaan, is de kans veel groter dat ze colleges overslaan als ze moe zijn of geen zin hebben. Toen ik op de universiteit zat, kwam het bijvoorbeeld zelden voor dat iemand die bij zijn ouders woonde een college miste, wat niet het geval was voor mensen in een huurwoning.

Er is echter het voordeel van meer onafhankelijkheid. Studenten die niet bij familie wonen, zijn verantwoordelijk voor alle aspecten van hun leven en moeten huishoudelijke taken uitvoeren die hun gezinsleden anders zouden doen. Door deze verantwoordelijkheden worden ze onafhankelijker, en deze onafhankelijkheid vertaalt zich over het algemeen ook in andere situaties.

Concluderend wegen de voordelen van uit huis gaan om aan de universiteit te gaan studeren niet op tegen de nadelen, aangezien dit substantieel meer geld kost en deze studenten minder gericht zijn op hun studie. Maar aan de andere kant is er het voordeel dat je onafhankelijker wordt.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #8

Voorbeeldvraag #8

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (9)

Feedbackvideo #8

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #8

Er zijn mensen die vinden dat wonen op het platteland voordeliger is, terwijl anderen vinden dat de stad een betere keuze is. De mensen die van het platteland houden, genieten van de rustige omgeving, terwijl de anderen van het stadsleven houden omdat ze dichter bij hun werk zijn. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan het platteland, omdat ik graag een eigen buitenruimte heb.

Aan de ene kant houden sommige mensen het meest van het platteland omdat het er rustiger is. Met al het lawaai van verkeer en bouw in stedelijke gebieden, is het moeilijk om te ontspannen. Waar ik woon, bijvoorbeeld, blazen vrachtwagens op de nabijgelegen snelweg de hele nacht op hun claxon, en dit heeft regelmatig invloed op mijn slaap.

Aan de andere kant houden andere mensen het meest van het stadsleven, omdat de korte reis van en naar het werk een belangrijk voordeel is. Omdat mensen op het platteland vaak uren pendelen tussen hun huis en werkplek, verliezen ze veel tijd in vergelijking met mensen in de stad. Dit betekent dat mensen die in stedelijke gebieden wonen extra vrije tijd hebben en deze kunnen besteden aan dingen die ze leuk vinden.

Mijn mening is dat het leven op het platteland beter is omdat de privé buitenruimte een plezierige eigenschap is. Huizen op het platteland hebben meestal een buitenruimte die van de eigenaar is, maar dit is zeldzaam voor stadshuizen. Het hebben van dit land is een enorm voordeel omdat het kan worden gebruikt voor barbecuefeesten met vrienden en familie.

Concluderend, sommige mensen geven er de voorkeur aan om op het platteland te wonen, omdat ze meer ontspannen zijn door de vredige omgeving. Anderen daarentegen die liever in een stad wonen, genieten van de voordelen van een korte reistijd naar het werk. Mijn eigen mening is echter dat het leven op het platteland leuker is vanwege de eigen buitenruimte.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #9

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #9

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (10)
(Video) IELTS WRITING TASK 2 BAND 9 | SAMPLE ANSWERS & STRUCTURE | S1

IELTS-schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #9 Feedbackvideo

Band 9 voorbeeldantwoord #9

Tegenwoordig zien veel mensen winkelen als iets om te doen voor hun plezier in plaats van als een noodzakelijke taak voor gekochte artikelen die ze nodig hebben. Dit kan de problemen veroorzaken van mensen die hun tijd niet verstandig gebruiken of schulden maken, en een mogelijke oplossing is om de winkeluren te verkorten.

Winkelen als vorm van amusement is problematisch omdat het kostbare tijd verspilt. In plaats van iets nuttigs te doen, zoals het leren van een nieuwe vaardigheid, halen mensen die dit doen weinig of geen voordeel uit hun activiteiten. Sommige jongere leden van mijn familie winkelen bijvoorbeeld regelmatig in ons plaatselijke winkelcentrum, maar beweren ook dat ze niet genoeg tijd hebben voor hun huiswerk.

Bovendien kan het op deze manier winkelen leiden tot schulden. Dit is met name het geval wanneer deze mensen creditcards hebben en ervoor kiezen om de gevaren van te hoge uitgaven te negeren ten gunste van het kopen van een item waarnaar ze hunkeren. In Ierland bijvoorbeeld is de overgrote meerderheid van de creditcardschulden gerelateerd aan aankopen van niet-essentiële artikelen.

Een mogelijke oplossing is dat overheden de openingstijden van winkels verkorten. Aangezien de meeste winkels elke dag 12 uur of langer open zijn, kunnen mensen met de gedachte dat winkelen een vrijetijdsbesteding is, zich overgeven aan dit gedrag. Als winkels echter elke dag minder uren toegankelijk zouden zijn, zouden ze in plaats daarvan meer voordelige activiteiten vinden.

Concluderend, de belangrijkste problemen die verband houden met mensen die winkelen om de tijd te doden, zijn dat ze hun tijd niet gebruiken om zichzelf te bevoordelen, en velen raken in de schulden. Een mogelijke oplossing is dat overheden kortere openingstijden van winkels afdwingen om het aantal uren dat deze mensen kunnen winkelen aan banden te leggen.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #10

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #10

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (11)

Feedbackvideo #10

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #10

Tegenwoordig blijven veel werknemers laat op het werk in plaats van naar huis terug te keren om tijd met hun gezin door te brengen. Dit gebeurt omdat deze mensen het extra inkomen nodig hebben dat ze kunnen verdienen door overuren te maken, maar het resulteert in vermoeidheid en wangedrag bij de kinderen.

Veel mensen werken extra uren omdat ze extra geld moeten verdienen. Ze hebben misschien rekeningen die ze niet kunnen betalen of leven boven hun stand, waardoor ze in een situatie terechtkomen waarin hun basissalarissen niet voldoende zijn. In mijn oude baan bijvoorbeeld klaagden de meeste van mijn collega's die overwerkten vaak dat ons loon niet hoog genoeg was voor hen.

Voor mensen die laat werken, kan het resultaat extreme vermoeidheid zijn. Omdat ze niet genoeg tijd hebben om hun geest en lichaam te laten herstellen van het werk dat ze elke dag doen, is het resultaat dat deze mensen uitgeput zijn boven wat gezond is. Onderzoek in Nieuw-Zeeland toonde bijvoorbeeld aan dat minder uren werken resulteerde in meer productiviteit omdat werknemers meer energie en focus hadden.

Een ander effect van dit fenomeen is dat de kinderen van mensen die tot laat werken zich gaan misdragen. Omdat de kinderen zich verwaarloosd voelen en meer tijd van hun ouders willen, proberen ze zoveel mogelijk aandacht te krijgen voordat de ouder weer weg is.

Concluderend, de belangrijkste reden waarom mensen laat op het werk blijven, is dat ze niet genoeg geld hebben om hun rekeningen of levensstijl te onderhouden zonder het extra geld. De effecten die dit heeft op de samenleving zijn dat deze mensen last hebben van vermoeidheid, en het gedrag van hun kinderen lijdt daaronder als een direct gevolg.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #11

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #11

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (12)

Feedbackvideo #11

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #11

In veel landen begaan steeds meer jonge mensen ernstige misdaden. Dit gebeurt omdat veel ouders het te druk hebben en kinderen gemakkelijk toegang hebben tot gewelddadige films. Om dit probleem op te lossen, zouden overheden een maximum aantal uren moeten afdwingen dat mensen kunnen werken, en websites met inhoud voor volwassenen zouden van hun bezoekers moeten eisen dat ze zich registreren.

Een van de belangrijkste redenen waarom jongeren meer misdaden plegen, is dat ouders langer moeten werken. Omdat ze geen tijd hebben om goed voor hun kinderen te zorgen, gebruiken sommige jongeren de extra vrijheid om criminele activiteiten te onderzoeken. Bovendien hebben jongeren met de komst van internet gemakkelijk toegang tot ongepaste films, en sommigen gaan de gewelddadige karakters bewonderen die worden afgebeeld, dus imiteren ze het gedrag dat ze waarnemen.

De eerste manier waarop dit kan worden opgelost, is door een limiet te stellen aan het aantal uren dat iemand mag werken. Als ouders minder tijd op het werk doorbrengen, krijgen ze de kans om hun kinderen nauw op te voeden en hen weg te leiden van onwettig gedrag. Daarnaast moeten websites die toegang bieden tot films die niet geschikt zijn voor kinderen, van hun bezoekers eisen dat ze accounts aanmaken die hun leeftijd bevestigen. Dit zorgt ervoor dat kinderen niet worden blootgesteld aan ongepaste inhoud en er geen negatieve gevolgen van ondervinden.

Concluderend, meer jongeren overtreden de wet omdat hun ouders het te druk hebben met werken, en gewelddadige inhoud is gemakkelijk toegankelijk op websites. Om dit te ondervangen, zouden overheden een maximum aantal werkuren per persoon moeten instellen, en websites met gewelddadige films moeten bezoekers zover krijgen dat ze zich registreren en hun leeftijd bevestigen.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #12

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #12

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (13)

Feedbackvideo #12

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #12

Door moderne technologie werken meer mensen vanuit huis in plaats van naar het kantoor van hun werkgever te pendelen. Dit heeft meer voordelen omdat de belangrijkste voordelen tijd en geld besparen, terwijl het grootste nadeel eenzaamheid is.

Ten eerste bespaart het thuiswerken de werknemer veel tijd omdat hij niet elke dag naar kantoor hoeft te reizen. In vergelijking met degenen die elke dag meerdere uren van en naar het werk pendelen, kunnen thuiswerkers deze tijd naar eigen goeddunken gebruiken. In Manilla bijvoorbeeld, waar pendelaars tot wel 6 uur per dag in de file staan, is er veel vraag naar online banen vanwege de extra vrije tijd die daarmee gepaard gaat.

Daarnaast bespaart thuiswerken meer geld. Omdat mensen die online werken hun maaltijden thuis kunnen bereiden, hoeven ze niet de hoge prijzen te betalen die restaurants aanrekenen. In de meeste kantooromgevingen wordt lunchtijd bijvoorbeeld gezien als een gelegenheid om een ​​band met collega's op te bouwen, dus is er de verwachting om uit eten te gaan in plaats van eten van thuis mee te nemen.

Ondanks de bovengenoemde voordelen is het eenzame bestaan ​​van thuiswerken het enige nadeel. De sociale interactie die gepaard gaat met werken op kantoor en omringd zijn door anderen, bestaat niet voor degenen die vanuit huis werken, en het kan eenzaam worden zonder anderen om mee te binden. Dit werd gezien tijdens de afsluitingen van het coronavirus, waar de geestelijke gezondheid van mensen leed onder het isolement.

Concluderend, er zijn meer voordelen aan thuiswerken vanwege de tijd en het geld dat wordt bespaard door mensen die dit doen; het enige nadeel is echter dat het een eenzame levensstijl kan zijn.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #13

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #13

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (14)

Feedbackvideo #13

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #13

Tegenwoordig besteden veel kinderen meer tijd aan computerspelletjes dan aan sport. Dit komt omdat ouders bang zijn om hun kinderen zonder toezicht naar buiten te laten gaan, en ik denk dat het een positieve ontwikkeling is omdat de kinderen thuis veiliger zijn.

Veel kinderen brengen meer tijd door met videogames dan met sport, omdat hun ouders bang zijn om ze alleen het huis uit te laten. Vroeger waren ouders minder goed geïnformeerd over de gevaren van de buitenwereld, maar nu deze informatie beter wordt gecommuniceerd, begrijpen ouders dat het veiliger is voor hun kinderen om thuis te zijn. Als gevolg hiervan kunnen kinderen alleen sporten als ze onder toezicht staan ​​van een andere volwassene, dus moeten ze een grotere hoeveelheid tijd thuis doorbrengen, waar ze het populairste tijdverdrijf binnenshuis spelen; Computerspellen.

Ik geloof dat deze omstandigheid gunstig is voor kinderen, omdat ze thuis geen kwaad zullen overkomen. Ter verduidelijking: wanneer kinderen samen sporten, moeten ze heen en weer gaan van elkaars huizen en naar sportfaciliteiten gaan, en gedurende deze tijden kunnen ze schade oplopen door toedoen van vreemden. In Ierland bijvoorbeeld, waar ouders aarzelen om hun kinderen alleen naar buiten te laten om met hun vrienden te sporten, bezoeken daardoor minder jonge mensen het ziekenhuis.

(Video) Full IELTS Writing Task 2 Sample Essay | Band 9

Concluderend, aangezien ouders zich zorgen maken over de gevaren waaraan hun kinderen kunnen worden blootgesteld als ze gaan sporten met hun vrienden, worden de kinderen aangemoedigd om thuis te blijven om te genieten van het spelen van videogames. Ik denk dat dit een gunstige situatie is, omdat het betekent dat kinderen tegenwoordig veiliger zijn.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #14

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #14

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (15)

Feedbackvideo #14

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #14

Omdat mensen tegenwoordig over het algemeen ouder zijn als ze trouwen, zijn sommige mensen bang dat deze omstandigheid een negatief effect zal hebben op gezinnen. Ik ben het hier volledig mee eens, omdat oudere mensen niet zo goed zijn in het zorgen voor kinderen en egoïstischer zijn dan hun jongere tegenhangers.

Wanneer koppels wachten tot ze ouder zijn voordat ze gaan trouwen, zijn ze niet zo goed in staat om voor hun kinderen te zorgen. Dit komt omdat mensen naarmate ze ouder worden, minder uithoudingsvermogen hebben en niet de energie hebben die nodig is om voor een jong kind te zorgen en het goed te vermaken. In Ierland is het bijvoorbeeld gebruikelijk om jongere ouders rond te zien rennen en met hun kinderen te zien spelen op de speelplaats, maar de oudere hebben de neiging om aan de zijkanten te zitten en alleen maar te kijken omdat ze niet de energie hebben om mee te doen.

Bovendien zijn deze mensen egoïstischer geworden tijdens de extra jaren die ze hebben gewacht om te trouwen. Omdat ze zo lang alleen maar hun eigen behoeften en verlangens hoefden te overwegen, hebben ze een hekel aan het idee om anderen te helpen en anderen beslissingen voor hen te laten nemen. In Amerika komt het bijvoorbeeld vaker voor dat paren gaan scheiden als ze wachten tot ze ouder zijn om te trouwen, en dit komt vaak doordat ze niet kunnen leren om met elkaar samen te werken.

Tot slot ben ik het er stellig mee eens dat gezinnen een negatief gevolg ondervinden van de beslissing van velen om te wachten tot ze ouder zijn om te trouwen. Dit komt omdat ze niet zo capabel zijn als jonge ouders om voor kinderen te zorgen en de lange tijd alleen maakt ze vaak egoïstisch.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #15

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #15

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (16)

Feedbackvideo #15

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #15

Er wordt aangenomen dat ouders de hoeveelheid tijd die hun kinderen voor de televisie doorbrengen moeten beperken en hen moeten aanmoedigen om meer tijd aan lezen te besteden. Ik ben het volledig eens met deze mening vanwege de nadelige effecten van televisie kijken op het gezichtsvermogen en de voordelen die lezen heeft op geletterdheid.

Ouders moeten hun kinderen niet te veel tijd laten besteden aan televisiekijken, omdat het schadelijk is voor de ogen als kinderen dit te lang doen. Dit komt omdat het licht van een scherm het interne weefsel van het oog beschadigt, vooral gedurende langere perioden. Bovendien is deze schade langdurig en niet ongedaan te maken. Het komt bijvoorbeeld vaker voor dat een kind met een bril oogbeschadiging oploopt door langdurig televisiekijken dan door enige andere oorzaak.

Een andere reden waarom ouders zouden moeten beperken hoeveel tijd hun kinderen televisie kunnen kijken ten gunste van het lezen van boeken, is dat lezen van fundamenteel belang is voor de ontwikkeling van geletterdheid. Het onder de knie krijgen van de leesvaardigheid vereist veel oefening, en kinderen die hier niet genoeg tijd aan besteden, zullen hun vaardigheid later in hun leven waarschijnlijk niet verbeteren. In Korea is bijvoorbeeld ontdekt dat veel kinderen die niet op het voor hun leeftijd verwachte niveau kunnen lezen, buitensporig veel tijd besteden aan televisiekijken.

Concluderend ben ik het ermee eens dat de blootstelling van kinderen aan televisie beperkt moet worden om hen aan te moedigen meer te lezen, aangezien dit de schadelijke effecten van te veel televisie op de ogen van een kind zal verminderen en de extra tijd die aan lezen wordt besteed, hen in staat zal stellen een hoger niveau van lezen te bereiken. geletterdheid.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #16

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #16

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (17)

Feedbackvideo #16

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #16

Sommige mensen kiezen ervoor om accommodatie op het platteland te zoeken, hoewel dat elke dag langere reistijden naar het werk met zich meebrengt. De voordelen van deze beslissing zijn dat ze een goedkopere woning kunnen vinden en in een rustigere omgeving kunnen wonen, terwijl de nadelen de afstand tot een ziekenhuis zijn en de tijd die ze verliezen met het woon-werkverkeer.

Een van de belangrijkste voordelen van wonen op het platteland is dat de accommodatie goedkoper is. Vergeleken met wonen in de stad is huren of kopen op het platteland redelijker en levert het meer besteedbaar inkomen op. Bijkomend voordeel is dat de omgeving op het platteland rustiger is. Zonder het lawaai van het verkeer en de muziek die uit bedrijfspanden komt, hebben degenen die buiten de stad wonen een vrediger bestaan, en het is bekend dat dit een positieve invloed heeft op iemands geestelijke gezondheid.

Aan de andere kant is er het nadeel dat je ver van een ziekenhuis verwijderd bent als er een medische noodsituatie optreedt. Hoewel het niet vaak voorkomt, zullen degenen die in een stad wonen veel eerder medische hulp krijgen als er een medisch noodgeval is, en dit kan het verschil zijn tussen leven en dood. Een ander minder ernstig nadeel is dat mensen op het platteland meer tijd kwijt zijn aan woon-werkverkeer dan mensen in de stad. Dit kan enkele uren per week bedragen en betekent in veel gevallen dat mensen op het platteland wegens tijdgebrek hun hobby moeten opgeven.

Kortom, wonen op het platteland is voordelig omdat het besparingen op huisvesting en een rustigere omgeving mogelijk maakt vanwege de afwezigheid van lawaai. Er zijn echter ook de nadelen van verder van medische voorzieningen te zijn als er een noodsituatie is en mensen die op het platteland wonen, verliezen veel tijd met heen en weer reizen naar hun werk.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #17

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #17

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (18)

Feedbackvideo #17

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #17

Er zijn individuen die geloven dat asociaal gedrag wordt verergerd door sociale media, terwijl andere mensen het daar niet mee eens zijn. Degenen die vinden dat sociale media aanzetten tot dit soort gedrag, zien hoe vaak aanstootgevende opmerkingen online worden gevonden, terwijl de anderen denken dat dit gedrag altijd al heeft bestaan. Ik ben van mening dat het onaanvaardbaar gedrag aanmoedigt vanwege de anonimiteit die mensen online hebben.

Sommige mensen zijn van mening dat sociale media mensen meer op hun gemak stellen om zich ongepast te gedragen, omdat beledigende opmerkingen zo wijdverspreid zijn op deze platforms. Zelfs als een thread positief begint, wordt deze meestal kort daarna vijandig. YouTube-beroemdheden worden bijvoorbeeld aangemoedigd om commentaarsecties niet te lezen, omdat kwetsende opmerkingen onvermijdelijk zijn.

Anderen zijn echter van mening dat de samenleving altijd zo is geweest, maar online opmerkingen lijken meer overheersend vanwege hun lange levensduur in vergelijking met het gesproken woord. Vóór sociale media, als iemand iets asociaals deed, maakte dat alleen degenen in de directe omgeving van streek. Op sociale-mediaplatforms is er echter een permanente registratie van deze acties, en als gevolg daarvan lijkt het alsof ze vaker voorkomen dan ooit.

Persoonlijk ben ik van mening dat sociale media verantwoordelijk zijn voor een toename van asociaal gedrag, omdat mensen anoniem kunnen blijven terwijl ze deze onaanvaardbare handelingen uitvoeren. Zonder enige directe gevolgen voelen deze mensen zich op hun gemak bij het doen van onethische dingen die ze nooit dapper genoeg zouden zijn om te doen in het bijzijn van anderen.

Concluderend: sommige mensen zijn van mening dat de kwetsende commentaren die de sociale media domineren, bewijzen dat deze platforms asociaal gedrag aanmoedigen, terwijl anderen denken dat dit gedrag al bestond vóór deze technologie. Ik geloof dat sociale media verantwoordelijk zijn voor meer asociaal gedrag, omdat mensen die over het algemeen bang zijn om zich ongepast te gedragen, zich moediger voelen als ze anoniem zijn.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #18

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #18

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (19)

Feedbackvideo #18

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #18

Tegenwoordig kunnen mensen over de hele wereld veel verschillende tijdschriften op internet lezen. Sommige mensen denken dat het niet lang meer zal duren voordat kranten en tijdschriften die op papier zijn gedrukt, volledig zullen verdwijnen. Ik ben het volledig eens met deze overtuiging omdat de online versies beter zijn voor het milieu en winstgevender.

De eerste reden dat gedrukte kranten en tijdschriften in de nabije toekomst zullen ophouden te bestaan, is dat ze een negatief effect hebben op het milieu. Er is kennelijk de noodzaak om bomen te kappen om papier te produceren, maar er is ook het extra effect van de kooldioxide die vrijkomt bij het transporteren van de materialen en afgewerkte producten naar de verschillende locaties voordat een klant ze kan kopen. Dit is de reden waarom veel mensen ervoor kiezen om kranten- en tijdschriftartikelen online te lezen, en deze trend zal blijven groeien naarmate mensen over de hele wereld zich meer zorgen gaan maken over het milieu.

Bovendien zullen de bedrijven die kranten en tijdschriften uitgeven niet veel langer profiteren van de gedrukte versies van hun publicaties. Dit komt omdat het aantal mensen dat ze koopt al aanzienlijk is afgenomen sinds de opkomst van het online formaat. Naarmate deze trend zich voortzet, zal het slechts een korte tijd duren voordat het lezerspubliek te laag is om adverteerders aan te trekken, en als dit eenmaal gebeurt, zal het financieel niet haalbaar zijn om ze te blijven drukken. Dit is bijvoorbeeld al gebeurd met ‘The Dublin Times’ en wordt tegenwoordig pas online gepubliceerd.

Kortom, gedrukte kranten en tijdschriften zullen niet lang meer bestaan ​​omdat ze slecht zijn voor het milieu en niet langer winstgevend zullen zijn voor de bedrijven die ze uitgeven.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #19

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #19

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (20)

Feedbackvideo #19

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #19

Omdat de bevolking groeit, zijn er in veel landen extra woningen nodig. Mijn mening is dat het beter is om deze nieuwe huizen in bestaande steden te bouwen in plaats van nieuwe steden op het platteland te creëren, omdat meer kinderen toegang hebben tot hoogwaardig onderwijs en het platteland behouden blijft voor dieren in het wild die daar leven.

De eerste reden waarom het bouwen van extra huizen in steden de voorkeur verdient boven het bouwen op het platteland, is dat de kinderen die er wonen beter onderwijs krijgen. Het is bekend dat de scholen in de steden veel beter zijn dan die op het platteland en door de extra huizen in de steden te bouwen, zullen meer kinderen toegang krijgen tot het best mogelijke onderwijs. In Vietnam bijvoorbeeld verlaten veel kinderen hun geboorteplaats om bij hun uitgebreide familie in de steden te gaan wonen omdat de scholen daar van een hoger niveau zijn.

Een andere motivatie om deze nieuwe huizen in stedelijke gebieden te bouwen, is het behoud van de leefgebieden van lokale dieren in het wild op het platteland. De dieren op deze plaatsen kunnen zich niet aanpassen aan het leven in stedelijke of voorstedelijke landschappen en moeten verhuizen wanneer hun huizen door mensen worden overspoeld. Naarmate de hoeveelheid land die voor deze dieren beschikbaar is, afneemt, neemt hun aantal af door gebrek aan ruimte om te gedijen. Toen ik bijvoorbeeld opgroeide op het platteland van Ierland, waren wilde dieren zoals vossen en konijnen een gewoon gezicht, maar omdat het gebied meer bebouwd is, zijn deze dieren tegenwoordig een zeldzaam gezicht.

Concluderend zouden we de voorkeur moeten geven aan het bouwen van extra woningen in stedelijke gebieden in plaats van op het platteland, omdat dit beter is voor de opvoeding van kinderen en het leefgebied van de lokale fauna intact blijft.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #20

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #20

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (21)

Feedbackvideo #20

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #20

Over de hele wereld leiden ongevallen op de weg elke dag tot ernstig letsel. Bijgevolg zijn sommigen van mening dat strengere wetten nodig zijn om het aantal slachtoffers te verminderen. Ik ben het hier volledig mee oneens omdat mensen al negeren dat roekeloos rijgedrag tot dodelijke slachtoffers kan leiden, en eerdere pogingen om het aantal ongevallen met strengere wetten te verminderen, zijn mislukt.

Allereerst zal het strenger maken van de verkeersveiligheidsregels niet leiden tot minder gewonden, omdat de mensen die roekeloos rijden al de zwaardere consequentie negeren dat het hen zou kunnen doden. Mensen die gevaarlijk rijden, zijn meer bezig met de sensatie van te hard rijden of op tijd op een afspraak komen dan met de echte gevaren van autorijden. Omdat het risico op overlijden voor deze mensen niet voldoende prikkelt, zal een lagere straf, zoals een boete, niet het gewenste effect hebben.

Bovendien zijn veel landen er al niet in geslaagd hun wegen veiliger te maken met strenge wetten. Het probleem is dat veel gevaarlijke chauffeurs zich geen zorgen maken over boetes, omdat ze erop vertrouwen dat de politie ze niet zal pakken. Omdat ze deze mentaliteit hebben, heeft de straf geen betekenis, omdat ze al geloven dat ze geen gevolgen zullen ondervinden. In Amerika bijvoorbeeld, wordt een persoon die onder invloed rijdt nu naar de gevangenis gestuurd in plaats van zijn rijbewijs te verliezen, zoals in het verleden het geval was. Dit heeft echter niet geleid tot een vermindering van het aantal gevallen van rijden onder invloed.

Concluderend geloof ik niet dat strengere wetten zullen leiden tot veiliger wegen, omdat gevaarlijke chauffeurs al bereid zijn de ernstiger gevolgen van overlijden bij een botsing te negeren. Daarnaast zijn eerdere pogingen van landen om de verkeersveiligheid te verbeteren met zwaardere straffen mislukt.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #21

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #21

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (22)

Feedbackvideo #21

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #21

Sommige mensen zijn van mening dat het opvoeden van kinderen op het platteland veel beter is dan opvoeden in de stad. Ik ben het helemaal eens met deze mening omdat er op het platteland minder luchtvervuiling is en er minder lawaai is.

De eerste reden waarom kinderen beter op het platteland kunnen opgroeien, is dat de lucht schoner en minder vervuild is. Dit komt omdat er minder fabrieken zijn en daarom wordt er minder vervuiling uitgestoten door dergelijke plaatsen. Bovendien is er minder verkeer in vergelijking met snelle steden, en dit resulteert ook in minder vervuiling in de lucht. Dit zorgt ervoor dat deze kinderen opgroeien met gezonde lucht en minder ademhalingsproblemen krijgen dan de kinderen die in steden wonen en giftige, vervuilde lucht moeten inademen.

Een andere reden waarom het opvoeden van kinderen op het platteland een betere optie is dan in steden, is dat er minder lawaai is omdat deze plaatsen minder druk zijn en minder bedrijven hebben. Dit gebrek aan lawaai zorgt voor een rustige omgeving voor kinderen om zich beter op hun studie te concentreren. De meeste studenten die in steden wonen, moeten bijvoorbeeld vanwege de lawaaierige omgeving naar bibliotheken om te studeren, terwijl kinderen die op het platteland wonen niet aan dezelfde geluidsniveaus worden blootgesteld en dus thuis kunnen studeren.

Tot slot ben ik het er volledig mee eens dat het voor kinderen het beste is om op het platteland op te groeien, omdat ze de voordelen hebben van schonere lucht en minder geluidsoverlast.

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeld #22

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvraag #22

IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldvragen & Band 9 Antwoorden (23)

Feedbackvideo #22

Band 9 IELTS Schrijftaak 2 Voorbeeldantwoord #22

Sommige mensen denken dat de online bibliotheken meer voordelen bieden dan conventionele bibliotheken. Ik ben het volledig eens met dit idee, omdat online bibliotheken over het algemeen een grotere selectie boeken hebben en het gebruik van online bibliotheken tijd bespaart.

De eerste reden waarom ik geloof dat online bibliotheken voordeliger zijn, is dat ze een groter aanbod aan boeken hebben. Dit komt omdat het materiaal geen geld kost om online boeken te publiceren, terwijl elk papieren boek moet worden gedrukt en verspreid. Deze extra kosten betekenen dat normale bibliotheken worden beperkt door de hoeveelheid geld die ze moeten uitgeven aan de boeken die ze ter beschikking stellen. Daarnaast worden traditionele bibliotheken beperkt door de hoeveelheid ruimte die ze hebben en moeten ze vaak oude boeken weggooien om ruimte te maken voor nieuwe, maar dit is nooit nodig voor online bibliotheken die gemakkelijk meer digitale boeken aan hun online opslag kunnen toevoegen .

Bovendien bespaart het gebruik van een online bibliotheek tijd in vergelijking met het gebruik van een fysieke bibliotheek. Dit komt grotendeels doordat mensen niet van en naar de bibliotheek hoeven te pendelen wanneer ze wat onderzoek willen doen of een ander boek willen lenen. Dit betekent dat de tijd die ze zouden hebben gebruikt voor woon-werkverkeer, kan worden gebruikt voor andere dingen wanneer iemand online bibliotheken gebruikt. Mensen kunnen ook de zoekfunctie in een online bibliotheek gebruiken om vrijwel direct de informatie te vinden die ze nodig hebben, terwijl het in een normale bibliotheek uren kan duren om de juiste bronnen te vinden, omdat dit handmatig moet worden gedaan.

Concluderend ben ik er vast van overtuigd dat online bibliotheken superieur zijn aan offline bibliotheken omdat ze een breder scala aan boeken bieden en tijd besparen voor de gebruikers.

Gratis live feedbacklessen

Laat me u wijzen op de exacte fouten die u maakt met mijn gratis Live Feedback Lessen.

Aanvullende voorbeeldvragen

Voor aanvullende IELTS-schrijftaak 2-voorbeeldvragen uit officiële bronnen kunt u deze links gebruiken.

FAQs

What is band score 9 in IELTS task 2? ›

According to the IELTS Writing Band Descriptors, an essay is Band 9 for Task Achievement if it: Fully addresses all parts of the task. Presents a fully developed position in answer to the question with relevant, fully extended and well supported ideas.

How to get 9 out of 9 in IELTS? ›

IELTS Writing Test: Structure and Tips to Score High
 1. Understand the question. ...
 2. Complete all the requirements of a task on time. ...
 3. Be very clear with your answers. ...
 4. Follow the structure. ...
 5. More is not always the best. ...
 6. Focus on your vocabulary. ...
 7. Avoid being redundant. ...
 8. Don't memorise the answers.
Nov 4, 2022

Is 9 band possible in IELTS? ›

The highest overall band score possible in the IELTS exam (both IELTS Academic and IELTS General) is 9. If any individual gets their IELTS Band 9 in any of the modules out of the four, then that person is considered an expert in that section.

How to write IELTS Writing Task 2 for 9 bands? ›

Top IELTS Band 9 Tips for Writing Task 2
 1. Do some prewriting to lay a strong foundation for your essay. Brainstorm ideas, writing them down. ...
 2. Sentence structure is important. Sentences should demonstrate good grammar. ...
 3. Manage your time carefully and try to have about 5 minutes left after you initially write your essay.
Apr 29, 2021

How much is 35 out of 40 in IELTS? ›

IELTS Reading Test
Band ScoreScore / 40
8.537-38
835-36
7.533-34
730-32
11 more rows

Is 6.25 considered as 6.5 in IELTS? ›

If your overall score is an average of 6.25, your score will be increased to 6.5. The score 6.25 is actually precisely between band 6 and 6.5, so in this case IELTS will push it up to the nearest score which is 6.5. If your overall score is an average of 6.75, your score will be increased to 7.

Is 6.5 hard to get in IELTS? ›

IELTS 6.5 band comes with extensive practice, determination, hard work, and perseverance. You should emphasize suitable daily learning modules while also taking cues from practical life. It is easy to score 6.5 bands for a non-native speaker in the first attempt with proper strategy and consistent practice.

Is 7 out of 9 good in IELTS? ›

Your IELTS band scores decide your level of competence in the English language. It tells how much you understand English Speaking, Listening, Reading, and Writing. So, if you have scored 7 or more then you are marked as a good user. If you scored 8 then you are a very good user.

What happens if I get 8 in IELTS? ›

A band score of 8 in IELTS means the applicant is an expert user and has a good grasp of the English language. With an 8-band in IELTS, applicants will have no problem working or studying in English-speaking countries. Top-ranked universities and colleges worldwide grant admission to applicants with an 8-band score.

Is IELTS out of 8 or 9? ›

IELTS results are reported on a 9-band scale. They are designed to be simple and easy to understand. They are reported as band scores on a scale from 1 (the lowest) to 9 (the highest).

Are scores out of 40 converted to the IELTS 9 band scale? ›

Listening and Reading Sections Criteria

The number of correct answers (out of a total of 40 questions) is translated into a score out of 9 (for example, between 10 and 13 correct answers gives you a score of 4/0, while between 39 and 40 correct answers gives you a score of 9/9).

Is it easy to get 8.5 band in IELTS? ›

My 3 Step Tips for IELTS Band Score 8.5

Go through the test format. – Spend some time and understand the question patterns in each segment. – Keep in mind the time limit for every segment. – Do an initial sample test (download from IELTS official website) just to see where you stand.

What is the difference between Band 8 and 9 in IELTS? ›

It's a tough goal to achieve as a band 8 means you are nearly fluent in English and 9 means you basically are fluent! In this forum you can check out tips from candidates who have scored 8 or 9 in the test, you can also view questions candidates have asked, or you can ask your own questions.

How to write an essay for IELTS band 9? ›

You can score band 9 in IELTS writing by following these steps:
 1. Make sure you understand the question and answer what is being asked.
 2. Plan out your essay before you start writing.
 3. Write your essay, review it and then “rewrite” it.
 4. Get feedback on your essays and find out where you may be losing points.

Can I get 8 in IELTS writing? ›

To achieve a band 8 in IELTS Writing Task 2, you will need to produce an essay that contains all the positive features contained in the band 8 writing assessment criteria.

What is 9.0 band score in IELTS? ›

What do IELTS scores show?
Band scoreSkill level
Band 9Expert user
Band 8Very good user
Band 7Good user
Band 6Competent user
6 more rows

What does 9 bands in IELTS mean? ›

This means that you have complete command of the language and you use it with complete accuracy and fluency. Very few people ever get to this level and, in fact, most learners do not need to get to this level. A big misconception is that Band 9 means 'perfect'.

Is IELTS band 9 C2? ›

CEFR C2. CEFR C2 is equivalent to an IELTS score between 8,5 and 9.

What is band 9 in IELTS speaking? ›

Meaning of your IELTS score

All formats of IELTS use the same scoring system. 9. Expert user. The test taker is proficient in the language in all operational senses. Their usage of the English language is proper, correct, and fluent, demonstrating full comprehension.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 02/10/2023

Views: 6123

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.