Hoe vind je het beste wervingsbureau? | Morgan McKinley-werving (2023)

Ingezonden doorAnoniem (niet geverifieerd)opdi, 01/02/2022 - 14:15

U hebt dus vastgesteld dat uw organisatie een extra set vaardigheden nodig heeft omhelpen bij een specifiek project, naargroei vergemakkelijkenof teeen probleem oplossen- geen van uw bestaande teamleden heeft de capaciteit om bij te scholen of om extra taken op zich te nemen. Kortom, u moet een nieuwe medewerker aannemen, maar u beschikt niet over de interne middelen om dit cruciale talentwervingsproces te faciliteren.

In deze fase van het wervingsproces denkt u er waarschijnlijk over om de deskundige diensten van een wervingsbureau in te schakelen. Watsoort wervingondersteuning die u nodig heeft, hangt af van uw individuele situatie. Hoe kunt u, met zoveel beschikbare opties, zeker weten dat u de juiste beslissing neemt en het beste wervingsbureau kiest dat u zal helpen het juiste talent aan te nemen?

We hebben alles verzameld waar u rekening mee moet houden bij het maken van die selectie, zodat u het de eerste keer goed doet en u bespaartkostbare tijd en geld.

 1. Wat is een wervingsbureau?
 2. Hoe werken wervingsbureaus?
 3. Hoe kies je het juiste wervingsbureau voor jou?
 4. Welke soorten uitzendbureaus zijn er?
 5. Heb je een wervingsbureau nodig als je een intern team hebt?
 6. Wat is recruitment-exclusiviteit?
 7. Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een gespecialiseerd wervingsbureau?
 8. De kosten en risico's van het maken van een verkeerde keuze
 9. Wat is het beste type rekruteringsbureau om als kmo te kiezen?
 10. Twijfel je nog of je een uitzendbureau moet inschakelen?

1. Wat is een wervingsbureau?

Wervingsbureaus zijn in wezenmatchmakers op de werkvloer. Ze verbinden organisaties die dat wel zijnop zoek om te hurenmet getalenteerde professionals die dat wel zijnoverweegt een carrièreswitch, nauw samenwerkend met beide partijen om ervoor te zorgen dat aan wensen en eisen wordt voldaan.

Wanneer een wervingsorganisatie hun wervingsbureau laat weten dat ze op zoek zijn naar een vacature, gaan de toegewijde consultants aan de slag om geschikte kandidaten te zoeken(maar in veel gevallen zullen ze al mensen in gedachten hebben).

Wervingsbureaus en wervingsadviseurshelpen stroomlijnenhuurproces.

2. Hoe werken wervingsbureaus?

Het is het gemakkelijkst om een ​​wervingsbureau te zien als de tussenpersoon voor jou(een inlenende organisatie)en uw volgende werknemer(een werkzoekende).

Het doel van een wervingsbureau is om zo snel mogelijk de juiste kandidaat voor uw bedrijf te vinden. De meeste bureaus zijn hiertoe in staat omdat ze diepe netwerken hebben opgebouwd van hooggekwalificeerde professionals in de respectieve sectoren die ze bestrijken.

Recruitmentbureaus zijn vaak volledig uitgerust met de beste tools(waarvoor ze een premie betalen om te gebruiken), weet wat passieve werkzoekenden verleidt om te solliciteren naar functies, en heb bestaande netwerken van professionals in uw branche.

Zodra ze een nieuw teamlid voor je hebben gevonden en je ze met succes hebt aangenomen, betaal je een vergoeding. Dat bedrag komt overeen met een reeds vastgesteld percentage van het salaris van de werknemer(maar het wordt niet afgetrokken van het salaris van de persoon, dat cijfer wordt alleen gebruikt om de kosten te berekenen).

Maar ze vinden niet zomaar een persoon voor je en gaan dan verder met de volgende opdracht. Een groot deel van hun werk bestaat uit het onderhouden van langdurige relaties met inhurende bedrijven en getalenteerde professionals, zodat ze door de jaren heen een sterke lijst met contacten opbouwen -herhalingsaankopen zijn geweldige zaken!

3. Hoe kies je het juiste wervingsbureau voor jou?

Werken met een wervingsbureau geeft je een extern perspectief op niet alleen je potentiële nieuwe werknemers, maar ook op je wervingsproces als geheel - dit legt meer nadruk op de ervaring van de kandidaat, wat op dit moment ongelooflijk belangrijk is.

Met welk bureau u besluit samen te werken, hangt af van het gebied waarvoor u een professional probeert in te huren. Verschillende wervingsbureaus zijn gespecialiseerd in verschillende beroepen en zullen daarom hele teams hebben die gespecialiseerd zijn in specifieke sectoren.

Dit betekent dat ze een uitgebreid netwerk hebben, weten waar ze op moeten letten in het profiel van jouw ideale kandidaat en precies begrijpen wat professionals op dat gebied drijft.

Houd rekening met het volgende wanneer u een bureau kiest om mee samen te werken:

 • Leg altijd duidelijk uit wat uw aanwervingsbehoeften zijn.
 • Interview ze alsof u een teamlid aanneemt - u wilt de juiste keuze maken!
 • Komt hun ervaring overeen met uw eisen?
 • Komen hun vergoedingen overeen met uw budget voor de huur?

4. Welke soorten wervingsbureaus zijn er?

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen qua type bureau. Waarvoor u kiest, hangt volledig af van de specifieke vereisten die u heeft voor een rekruteringsproject.

 • Voor vaste aanwervingen is een uitzendbureau de beste keuze
 • Voor hoogopgeleide aannemers is een wervingsbureau het beste
 • Voor senior medewerkers moet u de hulp inroepen van een executive search bureau
 • Voor korte termijn aanwervingen moet je kiezen voor een uitzendbureau
 • Voor grootschalige wervingsprojecten van veel mensen is Recruitment Process Outsourcing de meest efficiënte aanpak

Wist je dat?Morgan McKinley biedt al het bovenstaande!

5. Heb je een wervingsbureau nodig als je een intern team hebt?

Interne talentacquisitieteams zijn geweldig omdat ze elke dag met de organisatie werken en een ongeëvenaard inzicht kunnen bieden in wie het beste geschikt is voor een vacature. Maar hoewel interne TA in eerste instantie een betaalbaarder alternatief kan lijken in vergelijking met een samenwerking met een wervingsbureau, kunnen er vaak meer kosten aan verbonden zijn die oorspronkelijk niet waren verantwoord.

Veel organisaties wijzen deze verantwoordelijkheid traditioneel toe aan hun HR-afdeling. Maar als die medewerker (of afdeling) al een lange lijst met taken heeft, vragen ze die uit te voeren‘talentonderzoek’kunnen een negatieve invloed hebben op hun andere verantwoordelijkheden.

De volgende stap, die nog tijdrovender is, is het bouwen van een aansprekende, nauwkeurige eninclusief vacature- dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de sollicitanten overeenkomt met uw verwachtingen. U zou geen gestandaardiseerd moeten gebruikenwerk omschrijving;elke vacature zou een op maat gemaakte advertentie moeten hebben.

Verwant: Gratis sjablonen voor functiebeschrijvingen

Nu komt het deel waar een top wervingsbureau niet kan worden geëvenaard -het verdelen van de vacature(of vacatures) naar geschikte vacaturesites. Als je zelf je vacatures op meerdere jobboards zou plaatsen, kost dat een flink bedrag.

6. Wat is recruitment-exclusiviteit?

De sleutel zit in de naam. Recruitment-exclusiviteit is wanneer er slechts één bureau werkt aan een wervingsproject voor een klant.

In veel gevallen zal een inlenende organisatie met meer dan één wervingsbureau samenwerken in de hoop hun nieuwe werknemer zo snel mogelijk te vinden. Het klinkt logisch, maar is vaak niet de beste aanpak, omdat het ertoe kan leiden dat recruiters zich haasten om te proberen de eerste te zijn om u kandidaten te leveren in de hoop dat er een wordt aangenomen en dat ze vervolgens worden betaald.

Exclusief werken met één bureau betekent dat ze zich uitsluitend zullen richten op het vinden van de juiste mensen die aan uw vereisten voldoen en zich geen zorgen hoeven te maken over de concurrentie met de andere betrokken bureaus -maak je geen zorgen, ze leveren nog steeds op tijd!

7. Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een (gespecialiseerd) recruitmentbureau?

Hoe vind je het beste wervingsbureau? | Morgan McKinley-werving (1)

De meest directe(en misschien wel het meest aantrekkelijk)voordeel van het gebruik van een wervingsbureau is dat heteen minder tijdrovend itemop je takenlijst. Omdat het inhuren van een nieuw teamlid een serieuze verbintenis en zo'n belangrijke beslissing is, is het onvermijdelijk dat je volledig in beslag wordt genomen als je het helemaal alleen doet, waardoor de hoeveelheid tijd die je aan je eigenlijke baan kunt besteden aanzienlijk wordt verminderd. .

Door de hulp in te roepen van het beste wervingsbureau voor uw vereisten, maakt u niet alleen uw werkdag vrij, maar geeft u ook gemoedsrust dat er verschillende geschikte potentiële nieuwe werknemers zullen worden gepresenteerd.

Hoe vind je het beste wervingsbureau? | Morgan McKinley-werving (2)

 • Top Wervingsbureaus kunnen u voorstellen aan geschikte personen uit hunuitgebreide talentenpoolonmiddellijk, wat betekent dat u veel sneller kunt inhuren.
 • De beste wervingsbureaus en hun gespecialiseerde consultants zullen die hebbengrondige kennis van uw marktdus weet naar welk type mensen u op zoek bent voordat u zelfs maar contact met ze hebt opgenomen.
 • Ze kunnen ook passief bereiken,moeilijker kandidaten te vindenwaarmee u anders geen contact zou kunnen opnemen.
 • Externe wervingsbureaus kunnen helpenuw vacatures op maat makenen uw externe waardepropositie om talent aan te spreken.
 • Omdat ze uw eisen begrijpen, diekandidaten die worden voorgesteld, zullen van hoge kwaliteit zijn, wat betekent dat u geen onnodige interviews hoeft af te nemen.
 • Mogelijk hebt u eenkorte termijn flexibele oplossingom te helpen met een specifiek probleem of om een ​​probleem op te lossen. In dit geval eenaannemer of uitzendkrachtis waarschijnlijk de beste keuze - wervingsbureaus hebben lijsten met aannemers waarvan ze weten dat ze onmiddellijk kunnen beginnen en u de specifieke vaardigheden kunnen bieden die u nodig hebt.
 • Als jeniet zeker van het exacte profielvan een werknemer die u nodig heeft, kunnen recruiters deskundig advies geven over wat kandidaten tot een geschikte kandidaat maakt'geschikt'voor een bepaalde rol.
 • Het kiezen van het juiste wervingsbureau kanverbeter je employer branding- ze vertegenwoordigen uw bedrijf bij werkzoekenden en geven hen inzicht in hoe het is om voor u te werken.

Externe wervingsbureaus zitten continu bovenop de markt en kunnen datgeeft je toegang tot talentnog niet beschikbaar. Daarnaast kunnen ze je ook gevenuitgebreide marktinformatieop de huidige trends binnen de talentomgeving.

Voordelen van kiezen voor een gespecialiseerd wervingsbureau

Hoewel alle bovenstaande voordelen van toepassing zijn op de meeste wervingsbureaus, zijn er nog een paar voordelen van het kiezen van een gespecialiseerd wervingsbureau boven een algemeen wervingsbureau:

? Kwaliteit kandidaten:Gespecialiseerde consultants kunnen diep in talent duiken zonder verzadigd te raken en te dun verspreid over meerdere sectoren.
? Minder tijd om te huren:Ze hebben uitgebreide talentpools opgebouwd met hoogwaardige, veelgevraagde kandidaten die ze snel kunnen aanboren om sneller de juiste mensen voor u te vinden.
? Relaties opbouwen:Wervingsadviseurs bouwen belangrijke relaties op met dezelfde kandidaten die steeds senior worden - waardoor hun talentenpool voortdurend wordt uitgebreid.
? Marktkennis:Kennis van de branche is essentieel om snel het juiste talent te vinden. Een gespecialiseerde rekruteringsconsulent weet welke vaardigheden gevraagd worden voor een bepaald vakgebied, ze weten wat kandidaten zoeken in een werkgever en ze weten wat demarktconforme salaristarievenzijn en kunnen dienovereenkomstig adviseren.

Hoe vind je het beste wervingsbureau? | Morgan McKinley-werving (3)

8. De kosten en risico's van het maken van een verkeerde keuze

Het is duidelijk dat er tal van voordelen zijn aan het kiezen van een wervingsbureau om u te helpen met uw wervingsbehoeften. Maar wat als u uw beslissing haast en het verkeerde bureau kiest om mee samen te werken? De twee grootste fouten die mensen maken bij het gebruik van een wervingsbureau, is dat ze dat ook niet doenkies de verkeerde, of zijniet goed deelnemen aan het proces.

Als u doorgaat met het verkeerde bureau dat weggaat en haastig kandidaten zoekt,vervolgens wordt een aanbod gedaan en geaccepteerd, is het gevaar reëel dat de ‘sterkandidaat’ niet zo goed is als je had verwacht.

Soms zien kandidaten er geweldig uit op papier engoed overkomen in een interview, maar misschien niet de juiste culturele fit. Helaas gebeurt dit meer dan u misschien denkt -en het kan resulteren in een aantal aanzienlijke kostenimplicaties.

Als u het hele proces opnieuw moet uitvoeren, vanafhet maken van de vacaturetekstEnCV's screenen, tot en metafnemen van interviews, heb je in feite de tijd en kosten van die ene aanwerving verdubbeld. Om nog maar te zwijgen van deverhoogde stressvan het moeten zoeken naar iemand anders, tijdsdruk rond deadlines en deliverables, en het feit dat een slechte aanwerving komt en vervolgens vertrekt, kan een negatieve invloed hebben op het moreel van uw team.

Soms kunnen slechte medewerkers niet worden vermeden. Afhankelijk van de overeengekomen voorwaarden, betekent het gebruik van een goed wervingsbureau over het algemeen dat u uw geld terugkrijgt of dat zij onmiddellijk aan de slag gaan om een ​​vervanger voor u te vinden. Slechte medewerkers hebben, zoals alle fouten, over het algemeen iets om van te leren en zullen je helpen(in zekere zin)om de volgende aanwerving des te beter te maken.

Hoe vind je het beste wervingsbureau? | Morgan McKinley-werving (4)

9. Wat is het beste type rekruteringsbureau om als kmo te kiezen?

Hoewel elke aanwerving voor elk bedrijf belangrijk is, zijn de risico's en gevaren van een verkeerde keuze misschien wel het grootst voor het mkb. Afhankelijk van uw wervingsbehoeften, zijn erverschillende wervingstypesje kunt kiezen uit.

Metkrappere budgettenEnminder middelen beschikbaar, is het essentieel om uw beslissingen de eerste keer goed te nemen. De concurrentie om talent is hevig, dus het hebben van eeneen gestroomlijnd en effectief wervingsproces is een integraal onderdeelals u kans wilt maken op het inhuren van de beste professionals in uw branche.

Waar moet je als kmo op letten bij het kiezen van je rekruteringspartner:

 • Een bureau dat zich inzet om uw zakelijke doelen te begrijpen - zowel op de lange als op de korte termijn.
 • Dat bureau moet bereid zijn om u te vertegenwoordigen alsof ze deel uitmaken van uw bedrijf, zodat sollicitanten een nauwkeurig beeld krijgen van de organisatie waar ze mogelijk lid van worden.
 • Indien nodig moet het bureau uw wens erkennen om snel mensen aan te nemen, maar bereid zijn om terug te dringen om de kwaliteit van de dienstverlening niet op te offeren, en elke fase van het wervingsproces goed te beheren.
 • Het is gunstig om toegang te hebben tot een diversiteit aan oplossingen die een zekere mate van flexibiliteit mogelijk maken op basis van uw specifieke vereisten.

Door samen te werken met een gerenommeerd, gerenommeerd wervingsbureau, kunt u uw bekendheid vergroten en uw talent aantrekkende krachten vergroten. Neem de juiste beslissing en u trekt de beste professionals aan, waardoor u een voorsprong heeft op uw concurrenten!

Hoe vind je het beste wervingsbureau? | Morgan McKinley-werving (5)

10. Weet u nog steeds niet hoe u het beste wervingsbureau voor uw behoeften kiest?

We hebben je doorgenomenwat een uitzendbureau echt doet, of u er een moet gebruikenals je een intern team hebt, Watvoordelen die u kunt behalenvan samenwerking met een bureau, dekosten en risico's van het maken van een verkeerde keuzeEnmet wat voor bureau mkb-bedrijven een relatie moeten aangaan.

Als u er nog steeds niet zeker van bent of uw werving kan worden verbeterd door de hulp van een wervingsbureau, bespreken we graag uw specifieke zakelijke vereisten met u om erachter te komen wat de beste wervingsroute voor u is. Gewoonneem vandaag nog contact open een lid van ons deskundig team neemt graag contact met je op voor een gesprek!

Als u denkt dat samenwerken met een wervingsbureau de juiste optie is voor uw bedrijf en u dat graag wilt wetenhoe Morgan McKinley u kan helpen, laat ons iets meer weten over uw organisatie en het soort baan dat u doetop zoek om te vullen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rueben Jacobs

Last Updated: 13/10/2023

Views: 5673

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rueben Jacobs

Birthday: 1999-03-14

Address: 951 Caterina Walk, Schambergerside, CA 67667-0896

Phone: +6881806848632

Job: Internal Education Planner

Hobby: Candle making, Cabaret, Poi, Gambling, Rock climbing, Wood carving, Computer programming

Introduction: My name is Rueben Jacobs, I am a cooperative, beautiful, kind, comfortable, glamorous, open, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.