Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (2023)

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (1)

Het IELTS, of International English Language Testing System, is momenteel het populairste Engelse taalexamen ter wereld. Van universiteiten tot immigratiediensten, overheidsinstanties tot multinationals, meer dan 10.000 organisaties wereldwijd hebben mensen nodigEngels lerenals tweede taal om hun capaciteiten te bewijzen tegen de veeleisende criteria van de IELTS.

Het is geen gemakkelijke test. Je moet niet alleen effectief in het Engels kunnen communiceren, maar je moet ook veel strategische testtechnieken beheersen. Maar het behalen van de IELTS-score die u nodig heeft, hoeft geen frustrerende ervaring te zijn! Hier zijn 10 bruikbare manieren om je voor te bereiden op succes, compleet met tal van links naar plaatsen om ondersteuning te vinden.

1. Begrijp precies waarvoor u zich aanmeldt

Het nemen van een IELTS is alseen baan zoeken- alleen omdat veel mensen die je kent het hebben gedaan, wil nog niet zeggen dat het niet moeilijk en tijdrovend is. U moet wat onderzoek doen voordat u de test boekt. Ons artikel waarin het verschil wordt uitgelegd tussende IELTS- en TOEFL-examensgeeft een gedetailleerd overzicht van wat ze bevatten. Je zou ook kunnen kijken naar het officiële overzicht van de toetsvorm. Daarnaast moet u overwegen:

 • Wil ik de computergebaseerde of papieren versie van de IELTS doen?Er is heel weinig verschil tussen de twee versies. Beide worden afgenomen in een examencentrum. Sommige mensen geven de voorkeur aan de papieren versie, zodat ze niet te kampen hebben met een onbekende toetsenbordindeling, anderen vinden dat het selecteren van antwoorden op vragen sneller gaat via de computer.
 • Moet ik de IELTS Academic of de IELTS General Training volgen?De IELTS Academic is voor mensen die zich aanmelden voor een cursus Engels, en de IELTS General Training is voor mensen die dagelijkse Engelse vaardigheden nodig hebben voor werk- of migratiedoeleinden. Ze hebben vrijwel hetzelfde formaat, maar de IELTS Academic gebruikt meer wetenschappelijke teksten, terwijl de IELTS General Training zich richt op taal die in het dagelijks leven wordt gebruikt, zoals krantenartikelen en e-mails. Opmerking: als u naar het VK emigreert, moet u een derde type IELTS nemen, de UKVI IELTS.
 • Hoe lang moet ik studeren om een ​​goede IELTS-score te behalen?Ten eerste: bepaal welke IELTS-score u nodig heeft. Over het algemeen vragen de meeste organisaties iets tussen een 6 en een 7, dat wil zeggen tussen een B2 en een C1 op de ERK-schaal.ken uw ERK-niveau, kunt u zonder al te veel moeite de score schatten die u waarschijnlijk zult behalen in de IELTS. Dit zal u helpen inschatten hoe lang het zou duren om uw IELTS-score te verbeteren. Volgens IELTS Advantage: "De meeste Engelse scholen raden ten minste 6 maanden aan om het niveau van het Engels van een student te verbeteren met het equivalent van 0,5 - 1 bandscore." Dat betekent dat als u nog niet vloeiend Engels spreekt, u aan uw algemene Engelse taalvaardigheid moet werken voordat u met de voorbereiding van de test begint.

Actiepunt:besteed een uur of twee aan een overzicht van het examen: de structuur,de testafnameprocedure, de vaardigheden die je moet ontwikkelen. Als je kunt, bel dan een vriend die het onlangs heeft genomen. Bedenk hoeveel tijd je nodig hebt om te studeren om het cijfer te halen dat je nodig hebt, en boek je test een realistische hoeveelheid tijd in de toekomst.

Wil je gratis studietips van examenbegeleiders? Lees onzeEngelse examenstudiegids

2. Zoek een persoonlijke tutor

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (2)

Er komt veel kijken bij de voorbereiding op de IELTS. Als je kunt, zal het nemen van online lessen met een IELTS-gespecialiseerde tutor je veel tijd en energie besparen. Vind een vriendelijke expert via Preply, en je zult niet alleen door leerboeken moeten worstelen om betrouwbare tips uit verschillende blogs en Reddit-threads te verzamelen. Je krijgt persoonlijk advies van een professional die tientallen studenten heeft begeleid naar IELTS-succes!

Je tutor beoordeelt je oefenexamens en helpt je beslissen op welke onderdelen je je moet concentreren. Ze zullen er ook voor zorgen dat je slaagt en bieden je aanmoediging en morele steun: onderschat niet hoe motiverend dit kan zijn.

Op Preply is een IELTS-gespecialiseerde tutor goedkoper dan je denkt. Ze kunnen u op de lange termijn zelfs geld besparen - een paar sessies met een geweldige coach kunnen het verschil maken tussen opnieuw moeten afleggen of niet!

(Video) IELTS Writing Task 2 Success (Independence) - Ideas + Examples

Actiepunt:blader door Preply's docentenlijst voor IELTS-experts en controleer of er een tutor is die past bij uw budget en planning.

3. Leer de beoordelingscriteria door en door

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (3)

Het geheim van het behalen van een test is begrijpen hoe een geweldig antwoord eruit ziet.De IELTS-beoordelingscriteriazijn je beste vriend en zouden de blauwdruk moeten zijn voor al je antwoorden! Dit zijn de regels die worden gebruikt om uw succes te meten. Je moet ze grondig leren om er zeker van te zijn dat je elk vakje aanvinkt om het cijfer te behalen dat je nodig hebt. Dit is vooral belangrijk bij spreek- en schrijftoetsen, waarbij uw antwoorden worden beoordeeld op vrij subjectieve factoren. U kunt ook enkele voorbeeldantwoorden online bekijken, maar zorg ervoor dat ze afkomstig zijn van betrouwbare bronnen. De eigen websites en officiële leerboeken van de IELTS-examencommissies zijn een geweldige plek om te beginnen.

Houd in gedachten: een van de meest ongewone dingen aan deze test is dat er van je wordt verwacht dat je behoorlijk wat fouten maakt! Mensen die een score van band 4 moeten behalen, leggen hetzelfde examen af ​​als degenen die een score van band 8 moeten behalen. Een deel van het leren over de beoordelingscriteria is leren hoeveel vragen u zich kunt veroorloven fout te zijn. Als je bijvoorbeeld een band 6 probeert te halen in de academische leestoets, hoef je maar 23 van de 40 goede antwoorden te krijgen. Best geruststellend!

Actiepunt:druk een voorbeeldantwoordblad af dat het cijfer heeft behaald waarnaar u streeft, en neem het door. Doe deze oefening voor een maximaal effect met eenIELTS gespecialiseerde tutorom te controleren of al uw verbindingen correct zijn.

4. Haal het meeste uit officiële bronnen

Studenten voorbereiden op de IELTS is een enorme industrie. Er zijn veel cursussen, leerboeken, apps en programma's beschikbaar om leerlingen te helpen zich voor te bereiden, en het kan in het begin moeilijk zijn om te zien welke de moeite waard zijn - en zelfs welke betrouwbaar zijn. Als algemene regel geldt: haast u niet om geld uit te geven aan tools die u niet nodig hebt.

Uw eerste aanloophaven moet altijd het officiële IELTS-oefenmateriaal zijn op de websites van examencommissies, socialemediakanalen en leerboeken. Niemand kent immers het examen zo goed als de examencommissie zelf. Hier is waar te beginnen:

Actiepunt:Maak een map met bladwijzers in uw webbrowser met de belangrijkste officiële bronnen. Volg IELTS officieel op sociale media voor de laatste updates.

5. Bekijk enkele gespecialiseerde blogs en YouTube-kanalen

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (4)

Er zijn tal van YouTube-kanalen, podcasts, blogs en Facebook-pagina's van experts (en "experts") die de IELTS-techniek bespreken. Velen van hen zijn een goudmijn aan inzichten!

(Video) British Council IELTS preparation free online course with certificates | Scholarship|

Natuurlijk moet je op je hoede zijn om niet te veel op niet-officiële bronnen te vertrouwen. Vergeet niet dat de IELTS vrijwel elk jaar wordt aangepast en gewijzigd. Als een blogpost of YouTube-video meer dan een paar jaar oud is, is deze waarschijnlijk verouderd. Dat gezegd hebbende, onofficiële online communities zullen je inzichten geven die de examencommissie niet zal geven, inclusief het perspectief van mede-testkandidaten!

Niet-officiële gratis IELTS-bronnen

 • IELTS Liz is een blogger die schrijft voor testpersonen die streven naar de hogere IELTS-banden - 7 en hoger. Ze voorspelt zelfs welke onderwerpen naar voren kunnen komen op basis van wat er in de tests van vorig jaar stond... maar natuurlijk komt er gegarandeerd niets uit, dus neem dit met een korreltje zout.
 • Fastrack IELTS is een YouTube-kanaal dat wordt beheerd door Asiya, die zelf met succes een 8,5 behaalde in de IELTS om naar Londen te verhuizen. Ze deelt gedetailleerde tips die haar hebben geholpen dit te bereiken, en inzichten over het formaat van de test.
 • IELTS Reddit-thread is een actief forum voor testpersonen.
 • IELTS Volledige cursus 2020 een gratis YouTube-cursus
 • All Ears English is een podcast gemaakt voor IELTS-afnemers.
 • De IELTS-podcast is er nog een, en heeft ook een blog met tips.
 • HowToDoIELTS Facebook-groep.

Actiepunt:zoek naar op IELTS gebaseerde inhoud in online communities die u al gebruikt. Facebook, Pinterest, Instagram, Spotify, YouTube — examenvoorbereiders hangen overal rond waar wifi is!

6. Doe meer oefentoetsen dan nodig is

Elke test is een reeks vaardigheden die op zichzelf moeten worden beheerst, en de IELTS is een bijzonder lastige reeks vaardigheden. Tests maken zou een vast onderdeel van je studieroutine moeten worden, lang voordat je je helemaal voorbereid voelt.

Er zijn een aantal vaardigheden die je nodig hebt voor de IELTS die alleen door oefentoetsen kunnen worden verbeterd. Volgens Asiya van Fasttrack IELTS: "Naar mijn mening is de grootste uitdaging van het IELTS-examen de tijdsdruk." Er komt veel aan bod in die 2½ uur en je zult snel en strategisch moeten leren werken. Bij de eerste schrijftaak moet u bijvoorbeeld ongeveer 20 minuten besteden aan het schrijven van ongeveer 150 woorden. Alleen ervaring kan je vertellen hoe het schrijven van 150 woorden in 20 minuten eruitziet en aanvoelt.

Het is niet alleen het schrijfgedeelte van de test waar een hoge score oefening vereist. Volgens Kaplan: “Multitasking is de sleutel voor het luistergedeelte van het examen. Je moet kunnen luisteren terwijl je vragen beantwoordt en aantekeningen maakt.” Het proberen van enkele IELTS-luistertesten zal u helpen deze vaardigheid te ontwikkelen.

Probeer in de aanloop naar de test minstens één keer per week van elke vaardigheidstest af te leggen. Door regelmatig alle secties te proberen, kun je je tempo en strategie perfectioneren. Als je kunt, vraag dan een tutor om je examenpapieren na te kijken en eventuele zwakke punten te bespreken waaraan je zou kunnen werken.

Actiepunt:zoek een groot aanbod aan toetsen voor de examencommissie die je wilt bestuderen en pas oefentoetsen in je studieplan in.

7. Maak een studieschema (en houd je eraan!)

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (5)

Uw test is snel klaar, ongeacht hoe lang van tevoren u deze boekt! Een spelplan is absoluut essentieel om uw doelen te bereiken. Bepaal hoeveel tijd je aan studeren kunt besteden en blokkeer die tijden in je agenda. Sommige docenten raden aan om te studerenvier of vijf uur per dagvoor de TOEFL, anderen minimaalvijf uur per week.

(Video) How To Speak Without Preparation? | Communication Skill | Extempore Speech| Dr. Vivek Modi | Live

Weet u niet zeker hoeveel tijd u aan de leerboeken kunt of moet besteden om de gewenste resultaten te bereiken? Boek een sessie met een gespecialiseerde tutor om het door te nemen voordat je een test boekt. Zij kunnen u adviseren over een realistisch voorbereidingsschema, dat u op de lange termijn geld en energie zal besparen en u zal helpen bij het plannen van succes.

Je moet proberen je tijd ongeveer gelijk te verdelen over de vier onderdelen van de test - ze hebben tenslotte allemaal hetzelfde aantal punten! De Britse Raad heeft eenstudieplan van een maanddie elke week verdeelt in een andere vaardigheid op de test.

Actiepunt:kijk naar de momenten in je dagelijkse routine waarop je wat studie zou kunnen inpassen. U kunt bijvoorbeeld 's ochtends flashcards plannen bij het ontbijt en een half uur luisteren of schrijven na het werk. Behandel je studieslots als vergaderingen die je met jezelf hebt geboekt.

Plan uw tijd met deze gratistaal leren studieplanner!

8. Dompel je zoveel mogelijk onder in het Engels

Tot nu toe hebben we veel gesproken over strategieën om met de test zelf om te gaan. Maar het is tenslotte een test van Engelse taalvaardigheid, dussnel je Engels verbeterenzou hoog op je agenda moeten staan! Als je streeft naar een 6 of een 7 in de IELTS, is de kans groot dat je Engels al erg goed is, en je wilt gewoon wat meer woordenschat opdoen en je syntaxis een beetje oppoetsen.

Het is een goed idee om zoveel mogelijk van je dagelijkse leven in het Engels te denken. Je kan het proberen:

 • Een paar keer per week Engelssprekende vrienden of familie bellen om een ​​informeel gesprek te oefenen
 • Rondhangen met meer Engelstaligen, online of persoonlijk
 • Gamen in het Engels (bij voorkeur met een headset, praten met Engelstaligen)
 • Engelse taal kijkenfilms en tv-shows
 • Engels lezen
 • Wat doentaal uitwisselingen
 • Luisteren naarpodcasts in het Engels
 • Geweldig vindenEngelstalige YouTubers
 • Uw telefooninstellingen wijzigen naar Engels
 • Het nieuws lezen in het Engels
 • Sommige gebruikenEngelstalige apps

Veel van de meest effectieve manieren omspreek vloeiend Engelsgaat eigenlijk helemaal niet over studeren, maar jezelf blootstellen aan de taal totdat de dingen natuurlijk beginnen aan te voelen.

Actiepunt:vind enkele creatieve manieren om Engels in uw dagelijkse routine in te passen. Probeer studiemethoden te combineren met passieve methoden.

9. Breid je woordenschat uit

Zoals elke taalleerder weet, is het ontwikkelen van een grote, sappige woordenschat vaak het grootste obstakel dat moet worden overwonnen bij de overgang van gemiddeld naar gevorderd niveau. Het verbeteren van uw woordenschat kan u ook helpen een niveau hoger te komen in elke vaardigheid van de IELTS. Woordenschat maakt 25% uit van de punten in de secties spreken en schrijven, en zal ook een belangrijke rol spelen in uw vermogen om de secties lezen en luisteren aan te pakken. Raadpleeg ons artikel op voor advies over hoe u uw algemene woordenschat kunt verbeterenhoe je meer Engelse woorden kunt leren.

Sommige studenten proberen te raden wat voor soort woordenschat waarschijnlijk in de IELTS zal voorkomen, en richten hun inspanningen daarop. Dit is een risicovolle strategie en de examencommissie raadt dit impliciet af. Het hele punt van een toets is immers dat je niet weet welke vragen er gesteld zullen worden! Sommige onderwerpen lijken echter vaker aan bod te komen dan andere. Volgens IELTS Advantage zijn er ongeveer10 algemene onderwerpendie vaker voorkomen dan andere. Op blogs zoalsHoe te doentestpersonen dienen bijvoorbeeld recente vraagonderwerpen in om andere leerlingen te helpen. IELTS Liz doet voorspellingen over vraagonderwerpen waarvan zij denkt dat ze waarschijnlijk op de krant zullen staan. Misschien ontdek je zelf patronen na veel oefentoetsen!

(Video) How to prepare for OET

Het belangrijkste bij alle onderwerpvoorspellingen is om er niet op te vertrouwen. Het enige zekere is dat de woordenschat anders zal zijn, of je nu de IELTS Academic of de IELTS General Training volgt. Afhankelijk van welke versie je gebruikt, zou je je ongeveer moeten concentreren op academische Engelse media (d.w.z. tijdschriftartikelen, studieboeken) of Engels voor dagelijks gebruik (d.w.z. kranten, tijdschriften en zakelijke websites).

Actiepunt:als je er nog geen hebt, koop dan een notitieboekje voor nieuwe Engelse woorden die je tegenkomt tijdens het lezen, luisteren naar of kijken naar Engelse media. Probeer het de hele tijd dat je studeert bij je te houden - elk nieuw woord helpt! Breng om de paar dagen de beste, nuttigste woorden over naar een flashcard-app, zodat u ze onderweg snel kunt bekijken.

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (6)

10. Maak een plan voor de testdag

Het echt ontmoedigende aan elke test: hoeveel voorbereiding je ook vooraf doet, tot op zekere hoogte komt het neer op hoe je je voelt op de dag. Je moet in de perfecte headspace zijn om een ​​examen aan te pakken. Alle algemene adviezen voor het beheer van de logistiek voor een examen die je je nog herinnert van school zijn nog steeds van toepassing:

 • Hoe kom je naar het examencentrum?Doe een proefrit als je kunt, om er zeker van te zijn dat je er vroeg bij bent!
 • Wat moet u meenemen?Neem zeker uw ID mee - het moet dezelfde ID zijn die u op uw IELTS-aanvraagformulier hebt opgegeven. Misschien wilt u ook een fles water meenemen en iets om te snacken vlak voor de test. Denk eraan dat u geen horloge mee mag nemen!
 • Bekijk je aantekeningen vlak voor de toets?Of neem even de tijd om op adem te komen?
 • Wat eet en drinkt u voor het onderzoek?Een uitgebreid ontbijt om je op de been te houden? Of iets lichts zodat je je niet te zwaar voelt?
 • Drinkt u meer cafeïne dan normaal?Of iets om je te kalmeren? Houd er rekening mee dat u mogelijk de examenzaal moet verlaten om naar het toilet te gaan als u te veel koffie drinkt.
 • Wat ga je aantrekken?Je moet comfortabel zitten en niet te warm of te koud. Vergeet niet dat uw foto vóór de test wordt gemaakt. Als die gedachte je onzeker maakt, kom dan niet in pyjama opdagen!

Er is veel goed advies over de testdag uit officiële bronnen en van mensen die zelf de IELTS hebben afgelegd. Volgens een bericht op de IELTS-blog van de British Council moet je je opwarmen voor je spreekvaardigheidstest alsof je op het punt staat een race te lopen. Een professor adviseert "al mijn studenten zich op te warmen voor de IELTS-test door minimaal 24 uur voor de test niets anders dan Engels te spreken."

Asiya van Fasttrack IELTS zegt dat je bereid moet zijn om ongeveer vier uur in het testcentrum door te brengen, aangezien registratie lang duurt en er vaak wat overgangstijd is tussen de secties van de test. Goed om te weten, toch? Hoe meer u zich een testdag voorstelt en verslagen leest over wat u kunt verwachten, hoe beter u zich voorbereid zult voelen.

Actiepunt:schrijf een getimed plan voor de dag van de toets op een briefje en plak het ergens waar je het kunt zien. Om 7 uur opstaan, om 7.30 uur pap en een banaan eten, om 7.45 uur flashcards bekijken...

Hoe u zich kunt voorbereiden op het IELTS-examen | 10 tips voor IELTS-voorbereiding (7)

Een kort nawoord

Het is niet overdreven om te zeggen dat een geweldige IELTS-score je leven kan veranderen! Het opent een wereld van werk-, studie- en verhuismogelijkheden die alleen beschikbaar zijn voor Engelstaligen. 1-op-1 online lessen met een IELTS-gespecialiseerde tutor geven je de ondersteuning die je nodig hebt om zeker te zijn van succes. Betalen voor het advies van een expert die alles heeft meegemaakt wat de IELTS-test te bieden heeft, is misschien wel de beste beslissing die u ooit neemt om uw toekomst veilig te stellen.

Hoe dan ook, wees gerust: in 2018 behalen tienduizenden mensen elk jaar hun IELTS-doelen! Als je hard en strategisch studeert, zijn je IELTS-doelen binnen handbereik.

(Video) EducationUSA: Interview with Luiz Dias - English Version

FAQs

How can I clear my IELTS exam easily? ›

 1. Enhance your writing skills. Record words as a consistent part of your English lessons. ...
 2. Exercise fluency and pronunciation. The speaking component is divided into three parts. ...
 3. Practice your listening skills. One can listen to the news in English every morning and try to write them down and analyze later.
Dec 24, 2022

What is the hardest task in IELTS exam? ›

The IELTS toughest module, writing score ranges between band 5 and band 8. Because of its uncertain nature, the writing section has become the IELTS toughest module. Though some students acquires good band in this most fail to do so.

Is it very difficult to clear IELTS exam? ›

IELTS is an exam where so many people have scored band 7 and above. Even if you are starting scratch, you will not face difficulties if you keep your focus. Just make sure to read the correct books and practice mock tests.

Why is IELTS exam difficult? ›

This is complicated because both the IELTS exam and the TOEFL test assess your English proficiency level. The difficulty depends on your language, test preferences, and exposure to English. In simple words, it depends on several factors. Believe it or not, many of these factors are in our control.

Which month is easy for IELTS exam? ›

The best time to take the IELTS is right before the topics change, namely in the months of December, April, and August. IELTS speaking topics are added in January, May, and September.

How do I know if I pass IELTS exam? ›

There is no pass or fail in IELTS. You are graded on your performance in the test, using scores from 1–9 for each part of the test: Listening, Reading, Writing and Speaking. Your results from the four parts then produce an overall score.

Which parts of IELTS are easiest? ›

Part 1 of the IELTS Speaking test is often referred to as the 'easiest' part. The reason for this, is the fact that the topics in part 1 are very familiar to you. You are asked questions about yourself, what you do and where you come from.

Which type of IELTS is easiest? ›

The IELTS general exam is quite easy when compared to IELTS academics. Own preparation sounds too risky to hit the top score. You need to understand the test format. Once the format is familiar to you, you need to review the content of the test.

Which is the easiest to score in IELTS? ›

In most scenarios, reading is usually the easiest section for all candidates since all necessary information will be given through the passage. Many candidates end up emphasizing more on their weaknesses and avoiding the easier sections like IELTS writing and reading which may lead to making silly mistakes.

What is the poor score for IELTS? ›

The IELTS scale
Band scoreSkill level
3Extremely limited user
2Intermittent user
1Non-user
0Did not attempt the test
6 more rows

What happens if I fail one IELTS test? ›

It's not uncommon for some people to fail part of or all of their IELTS exam the first time they take it. Fortunately, the exam can be retaken as many times as you need to obtain a passing score. However, you do have to pay each time you take the exam.

What is the fail mark for IELTS? ›

In the IELTS results, there is no pass or fail. You will receive a score of 0-9 (in the so-called IELTS Band Score) for each test step, reflecting your English language proficiency.

Why do I keep failing IELTS? ›

One of the most common reasons students fail in IELTS exam is due to a lack of preparation or practice. IELTS exam is not easy and requires a good amount of practice and preparation, especially for students who are non-native English speakers.

How many students fail IELTS? ›

Unfortunately, there is no exact statistic on the percentage of people who do not get their desired results on the IELTS exam. However, it is known through other resources that mention success in IELTS exams that about 50 percent of first-time test takers do not achieve their desired scores after their first attempt.

How many times can I take IELTS? ›

You may take the IELTS test as many times as you like. You can use the result of the test you prefer. However, as the IELTS centre, we strongly recommend you do additional study before taking the test again. You can also improve your skills by using the IELTS Official Free Practice Materials and Preparation Book.

Can I get 7 in IELTS in 15 days? ›

During the 15 days IELTS preparation, make sure that you solve as many sample questions and sample PDFs as possible. Since the time is short, you must understand how to attempt the test. The task is achievable, and with hard work and focus, you will be able to crack the IELTS in 15 days.

Is 2 weeks enough for IELTS? ›

For acquiring a good band score in IELTS, duration of 1-2 months is ideal. Allotting at least-2 hours of practice a day is crucial for overall performance. With the right plan and focused preparation, you can improve your performance. Make yourself a realist 2 weeks IELTS study plan with plenty of breaks.

How can I get 7 band in IELTS in 10 days? ›

How to prepare for IELTS in 10 days (Study Plan)
 1. Get to know the test.
 2. Focus on the Listening Test.
 3. Focus on the Reading Test.
 4. Focus on the Speaking Test.
 5. Focus on the Writing Task 1.
 6. Focus on the Writing Task 2.
 7. Do a mock Listening Test.
 8. Do a mock Reading Test.
Feb 17, 2023

Can I crack IELTS in 3 days? ›

In conclusion, cracking the IELTS exam in just three days is not possible, but with proper planning and preparation, you can significantly improve your chances of success. Focus on your weak areas, practice regularly, and take care of your physical and mental health.

Videos

1. Learn 414 COMMON COLLOCATIONS in English Used By Native English Speakers in Daily Conversations
(Club James Studios - English Speaking Videos)
2. June 6, 1944, D-Day, Operation Overlord | Colorized WW2
(imineo Documentaires)
3. EF Academic Year Abroad - 11 min (adults, 16+)
(EF International Language Campuses)
4. Chemie | HAN University Of Applied Sciences
(HAN University of Applied Sciences)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated: 25/09/2023

Views: 5667

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.