Hoe u het beste wervingsbureau voor uw bedrijf kiest (2023)

Op dit moment heb je waarschijnlijk al door dat je externe hulp nodig hebt bij het invullen van een vacature. Uw HR-team is druk bezig met meerdere taken tegelijk, maar u moet zo snel mogelijk kandidaten voor een bepaalde functie zoeken.

Tijd is van essentieel belang, vooral voor bedrijven! Je kunt immers niet volledig functioneren als je een lid mist. U hoeft niet in paniek te raken, want daar komen wervingsbureaus om de hoek kijken. U hebt toegewijd personeel om u van begin tot eind te helpen bij uw wervingsinspanningen. Ze zullen ervoor zorgen dat ze dit belangrijke talentwervingsproces met succes faciliteren.

Het kiezen van het juiste bedrijf om mee samen te werken is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. VolgensMurray-bronnen, zijn er meer dan 20.000 uitzend- en wervingsbureaus in de Verenigde Staten -- en nog veel meer over de hele wereld! Met zoveel keuzes beschikbaar, kunt u er niet blindelings een kiezen zonder de criteria te kennen voor het nemen van een winstgevende beslissing.

Daarom stellen we in dit artikel een lijst samen van alles wat u moet weten bij het selecteren van een wervingsbureau, zodat u uw bedrijfsdoelstellingen kunt behalen en tegelijkertijd waardevolle tijd en middelen voor het bedrijf kunt besparen.

Samenvatting: Wat is een wervingsbureau?

Laten we ons allereerst eerst richten op wat we bedoelen met een wervingsbureau.

Kortom, het is een bedrijf dat fungeert als medium tussen werkgevers en werknemers. Het zijn externe recruiters die met verschillende bedrijven en bedrijven samenwerken om hen te helpen bij het vinden, screenen en succesvol aannemen van kandidaten die geschikt zijn voor de organisatie en natuurlijk de functie.

Ze zijn perfect om mee in contact te komen, vooral als uw interne recruiters het druk hebben en geen tijd hebben om toptalent aan te trekken. Dit is een geweldig idee om te doen, omdat dergelijke bedrijven hun best doen om naar de juiste kandidaten te zoeken. Ze krijgen de commissie immers pas als hun voorgestelde prospect aan boord is.

Hierdoor kunt u slechte aanwervingen en mensen met een laag aantal medewerkers vermijden, wat echt gunstig is voor de algehele ROI.


Probeer het nu


Waarom samenwerken met een uitzendbureau?

Om het bovenstaande punt samen te vatten, zijn hier 3 belangrijke redenen waarom u met een wervingsbureau zou moeten werken.

1. Het scheelt uiteindelijk tijd voor het bedrijf

SHRM voerde een vitaal rapport uit en verklaarde dat de gemiddelde vultijd 42 dagen is. Door samen te werken met wervingsbureaus, kunt u de dagen verkorten die nodig zijn om het talent te krijgen dat uw bedrijf nodig heeft.

Toegewijde recruiters vinden de juiste persoon voor de functie zo efficiënt en effectief mogelijk via hun brede netwerk en cv-database. Afgezien van sourcing, zullen ze ook de meeste tijdrovende aspecten van het rekruteringsproces afhandelen, zoals screening, eerste sollicitatiegesprek, enz.

Bovendien kunt u ook kosten besparen op sommige gebieden, zoals het plaatsen van vacatures, kosten voor overwerk, trainingskosten en meer.

2. Het helpt je om toptalenten te bereiken

Met hun onverdeelde aandacht en betere sourcingcapaciteit nemen ze extra maatregelen om kandidaten over meerdere platformen te sourcen en grondig te screenen.

Of het nu via telefonische interviews, beoordelingstests en andere is, ze zorgen ervoor dat alleen degenen die acceptabel zijn voor uw bedrijf, doorstaan. Ze zullen degenen die niet de juiste match zijn, verwijderen en alleen doorgaan met gekwalificeerde mensen die zich kunnen aanpassen aan de doelen en doelstellingen van uw organisatie.

En om het aan te sluiten bij het vorige punt, kunnen ze de bespaarde tijd gebruiken om ervoor te zorgen dat kwaliteitskandidaten correct en zonder haast worden gescreend.

3. Het helpt bij het werven van talenten in veelgevraagde branches

Vaak werken mensen samen met wervingsbureaus om hulp te zoeken voor moeilijk vervulbare vacatures. Het is misschien geen kwestie van tijdsdruk, maar eerder de felle concurrentie om bepaalde posities.

Dit geldt met name voor seniorfuncties of gebieden waar veel vraag naar is, zoals technologie, digitaal, marketing, gastvrijheid, enz. Veel bedrijven vechten om het beste van het beste, en daarvoor zijn geweldige vaardigheden nodig.

Recruiters van dergelijkewervingsbureauszijn getraind om goed te onderhandelen en kandidaten te overtuigen om mee te doen. Hun opgebouwde ervaring in de materie helpt hen ook elke keer beter te worden.

5 tips voor het selecteren van het juiste wervingsbureau

1. Verfijn uw zoekopdracht tot degene die aan uw criteria voldoen

Dit is misschien wel de belangrijkste stap van allemaal en zou u later helpen bij de volgende onderdelen.

Eerst en vooral, welk type wervingsbureau heeft u nodig? Als het een uitzendkracht of contractkracht is, dan auitzendbureauis de beste optie. Hoe zit het met topmanagers?Bureaus voor headhuntingzijn de beste op dat gebied.

Als u op zoek bent naar fulltime werknemers, dan is detraditioneel uitzendbureauis waar je naar moet zoeken. Je moet onthouden dat die er zijnniche bureaus, te. In tegenstelling tot algemene, heeft dit wervingsbureau de voorsprong om hoogopgeleide talenten te vinden die echt gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Waarom? Omdat ze de talenthiaten in de markt begrijpen en helpen om vacatures sneller in te vullen door kandidaten aan te reiken die het meest geschikt zijn voor dergelijke speciale functies.

We schreven uitgebreid over de verschillende soorten wervingsbureaushier. Lees om een ​​beter begrip te krijgen.

2. Leg duidelijk uit wat uw aanwervingsbehoeften zijn

De tweede stap bij het selecteren van het perfecte wervingsbureau voor uw bedrijf is om uit te werken wat uw organisatie nodig heeft. Het is het beste als je hier zo duidelijk mogelijk over bent, zodat ze een duidelijk idee hebben van wat voor soort talent je nodig hebt.

Plan voordat u contact met hen opneemt. Moet u slechts één vacature invullen? Of zijn er veel? Welke rol probeer je te vervullen? Gaat het om een ​​vaste of tijdelijke baan? Is het instap- of managementniveau? Wat voor soort eerdere ervaring wil je dat ze hebben?

Deze basisvragen zullen de bedrijven helpen om u nauwkeurig en precies naar het juiste talent te leiden. Wees ook niet bang om over uw bedrijf te praten. Er zijn veel punten om te bespreken:

 • Bedrijfsachtergrond
 • Missie en visie van het bedrijf
 • Bedrijfswaarden
 • Bestaande bedrijfscultuur
 • Beschrijving werkomgeving
 • … en meer!

Het lijkt misschien vervelend om dergelijke onderwerpen uit te leggen, maar u kunt het beste geloven dat ze nodig zijn als u echt het beste van het beste op de markt wilt krijgen.

3. Interview het wervingsbureau

Wees niet verlegen om het wervingsbureau te interviewen alsof ze de kandidaat zelf zijn. In de tweede stap nam u de tijd om uw bedrijf te leren kennen. Nu is het jouw beurt om meer over hen te onderzoeken.

U kunt de volgende vragen stellen:

 • Hoe lang bestaat het bureau al?
 • Voor wie werk je tot nu toe?
 • Hoe lang duurt het voordat je het juiste talent vindt?
 • Wat is uw wervingsproces?

Dit alles geeft u meteen een indruk of ze al dan niet aan uw behoeften kunnen voldoen. Denk na over dergelijke vragen en graaf dieper in hun achtergrond. Dit zal ook onthullen hoe voorbereid en professioneel ze zijn.

4. Zie hoe de recruiters werken

Vragen naar het bureau is één ding, maar weten hoe hun recruiters werken is iets anders.

De vierde stap bij het kiezen van debeste uitzendbureaucontroleert de ervaring van hun personeel. Er zijn tal van manieren waarop u dit kunt doen.

U kunt rechtstreeks met hen praten en vragen wat hun methoden zijn. Wat doen ze om kandidaten vooraf te screenen? Is het persoonlijk of online of telefonisch?

Je kunt ook vragen hoe ze kandidaten vinden. Actief zoeken op platforms zoals LinkedIn, Facebook en anderen wordt gegeven. Dit is effectief omdat u weet dat er mensen zijn die op zoek zijn naar werk. Onthoud echter dat zij slechts een deel van de talentenmarkt vertegenwoordigen.

Een goede recruiter weet dat er meer passieve kandidaten in de wereld zijn (70% zoals verteld doorLinkedIn!), en deze personen kunnen een hogere ROI opleveren dan actieve kandidaten. Ze hebben meer ervaring en ze zijn in zekere zin "veelgevraagd".

De uitdaging is dat ze niet echt op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar geïnteresseerd zijn om meer te horen over andere mogelijkheden elders. Als de recruiter capabel is, zal hij/zij hen kunnen overtuigen om uiteindelijk te verhuizen. Onthoud dit zeker!

U kunt ook getuigenissen en feedback op internet bekijken. Er zullen zeker beoordelingen zijn van klanten die hun mening geven over de samenwerking met hen.

Het zijn verhuizers van het bedrijf. Ze moeten strategisch en overtuigend genoeg zijn om talent te overtuigen zich bij uw bedrijf aan te sluiten.

5. Zorg ervoor dat het binnen het budget valt

Dit is waarschijnlijk een goed idee voor bedrijven, maar het is nog steeds belangrijk om te benadrukken. Als je eenmaal het gevoel hebt dat ze aan de bovengenoemde criteria voldoen, controleer dan of je hun diensten kunt betalen.

Dit is een essentiële stap om te overwegen. Je bent er al zeker van dat ze je kunnen voorzien van hoogwaardige talenten, maar het is gewoon een kwestie van cijfers bespreken.

Praat hierover met uw rekruteringsteam en leidinggevenden. Zal het het waard zijn? Valt het nog binnen budget? Hoe hard heb je nodig om de functie in te vullen? Dit kan uw beslissing beïnvloeden.

Als alternatief kunt u vooraf de prijzen van hun diensten bekijken. Sommigen beweren misschien dat het tijdverspilling is om een ​​wervingsbureau en hun recruiters te leren kennen en er vervolgens achter te komen dat ze veel te duur zijn.

U kunt dergelijke informatie op hun website of via online beoordelingen krijgen. U kunt ook rechtstreeks contact met hen opnemen en dit uit de eerste hand vragen. Informeer naar hun diensten, voorwaarden en, nogmaals, prijzen.

Hier is wat achtergrondinformatie om meer inzicht te geven in de kosten van het werken met wervingsbureaus.

VolgensDeloitte, zijn de gemiddelde kosten per aanstelling $ 4.000. Het kan lager of hoger zijn, afhankelijk van de functie en hoe u uw wervingsprocessen aanpakt.

Nu variëren de tarieven van een wervingsbureau ook afhankelijk van de functie die je wilt vervullen. Ze houden rekening met de volgende factoren:

 • Aantal te vervullen vacatures
 • In te vullen bedrijfstak
 • Soort vacature
 • Soort baan (voltijds, deeltijds, enz.)
 • Het verwachte salaris van de functie
 • … en nog veel meer!

Over het algemeen,Undercover Recruiterzei dat ze 15% tot 25% van het eerstejaarssalaris van de kandidaat-werknemer in rekening brengen. Het kan echter oplopen tot 50% als het een moeilijk te vervullen functie is of als het een topfunctie betreft. Zo berekenen ze het.

Vergeet niet naar het grotere geheel te kijken. Hoewel het in eerste instantie misschien duur lijkt, moet u nadenken over het rendement op de lange termijn. Als HR-professionals geloven we dat elke medewerker een investering is. Je bedenkt hoe zij kunnen bijdragen aan de organisatie en van daaruit kan je potentiële winst baseren.

Het is een lastig dilemma dat uw bedrijf zal maken of breken. Neem dit niet licht op!

Extra herinneringen voor het kiezen van het beste wervingsbureau op de markt

Bekijk reviews online en vergelijk wervingsbureaus in de markt

Er zijn verschillende geweldige platforms online om uw opties te controleren. U kunt de bedrijfsgrootte, branche en het ideale budgetbereik typen om een ​​lijst met aanbevelingen te krijgen.

Bovendien hebben deze heel veel recensies die u kunt lezen, geschreven door echte en echte klanten. Het is het beste om het nog eens te controleren, want je wilt het partnerschap zo veel mogelijk maximaliseren, toch?

Bekijk aanbiedingen van wervingsbureaus en wervingssoftware

Er zijn talloze lijsten online die de beste wervingsbureaus ter wereld of in bepaalde landen laten zien. Doe je due diligence en zoek ze op.

U kunt ook de beste lijsten met rekruteringssoftware zoals deze bekijkeneen. Waarom dergelijke software bekijken? Het wervingsbureau gebruikt mogelijk een tool voor hun wervingsinspanningen, en u weet misschien niet wat ze zijn.

Als je deze lijst bekijkt, kun je zien welke de beste keuzes zijn van mensen. onze software,Manataal, is een goede indicator om mee te beginnen. Wij zijn een cloudgebaseerde oplossing voor personeelsbeheer (HRM) die is ontworpen voor wervingsbureaus en middelgrote en grote bedrijven in verschillende sectoren. We hebben functies zoals sourcing, het volgen van sollicitanten, een engine voor aanbevelingen, tools voor teamsamenwerking en meer. Beste deel? Onze software begint bij slechts $15/maand!

En je bent klaar! Nu weet u welke criteria u naast aanvullende herinneringen moet volgen om een ​​goede beslissing te nemen. Er zijn oneindig veel keuzes, maar deze vijf stappen zullen u naar de beste keuze voor uw bedrijf leiden als u algeheel succes en winstgevendheid wilt hebben.

Weet je nog niet zeker welk wervingsbureau je moet kiezen? Klikhierom meer van onze inzichten over werving en HR-technologie te lezen, ofhierom onze gratis proefperiode van 14 dagen te verkennen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated: 29/06/2023

Views: 5729

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.