Hoe een inhoudschrijver te worden (2023)

Hoe een inhoudschrijver te worden (1)

Freelance schrijvers

Door:Melanie G.

21 maart 2019

Een freelance inhoudschrijver worden is een uitstekende mogelijkheid om thuis te werken voor professionele, door deadlines gedreven solopreneurs die de kost willen verdienen door bedrijven te helpen bij het maken van effectieve digitale marketinginhoud.

Dit komt vaak in de vorm van blogposts, websitepagina's, e-mailnieuwsbrieven, productbeschrijvingen en whitepapers.

De toename van de vraag naar inhoud van hoge kwaliteit lijkt niet snel af te nemen, dus het is een goed moment om te beginnen.

(Video) Step by Step: How to Start Freelance Writing in 2022 (Make $5k/Month)

Hoe een inhoudschrijver te worden (2)

Wat je nodig hebt om een ​​contentschrijver te worden

Eerst en vooral moet je kunnen schrijven. Als je een blanco pagina krijgt en weinig informatie om verder te gaan, neem dan de leiding door een manier te bedenken om briljante, boeiende inhoud te maken. Doe dit door het onderwerp te onderzoeken, uw gedachten in een overzicht te ordenen, een kopie te schrijven en het te herzien om er zeker van te zijn dat het geen fouten bevat.

Aangezien de meeste banen voor het schrijven van inhoud een vast tarief betalen in plaats van per uur, betekent verspilde tijd dat u in het algemeen minder geld verdient. Idealiter wil je zoveel mogelijk projecten voltooien zonder in te leveren op kwaliteit. Als je ineenkrimpt bij de gedachte om heel veel inhoud te genereren volgens een strak schema, dan is het misschien niet jouw ding om een ​​freelance inhoudschrijver te worden.

Hoewel je je kunt aanmelden voor lessen over het schrijven van inhoud of naar de universiteit kunt gaan om te schrijven, is dit geen vereiste. Veel klanten willen gewoon werken met betrouwbare contentschrijvers die deadlines kunnen halen, revisies graag accepteren en goede content maken. Dat gezegd hebbende, helpt opleiding en ervaring met schrijven aan klanten om te bewijzen dat u capabel, professioneel en serieus bent.

Om de klus te klaren, heb je een aantal voorzieningen nodig, zoals:

  • Een laptop of desktop met een betrouwbare en veilige internetverbinding.
  • Microsoft Word (voor veel klanten zijn de opmaakproblemen van gedownloade Google Docs-bestanden niet acceptabel).
  • Een Skype-account voor klantgesprekken en videoconferenties.
  • Een planner om factuurdatums en projectdeadlines bij te houden.
  • Agratis werkgeversidentificatienummer (EIN)van de Belastingdienst (IRS). Een EIN kan voor belastingdoeleinden op W9's worden gebruikt in plaats van uw sofinummer.

Hoe u banen voor het schrijven van inhoud kunt krijgen

U kunt op verschillende manieren opdrachten voor het schrijven van inhoud krijgen. Het is het beste om rechtstreeks contact op te nemen met bedrijven of om te solliciteren naar freelance functies voor het schrijven van inhoud die worden geadverteerd op websites zoalsInderdaad. com. Solliciteren op geplaatste oproepen voor freelance schrijvers kan een goede manier zijn om te weten welke bedrijven op zoek zijn naar nieuwe schrijvers. Bedrijven die deze advertenties plaatsen, krijgen echter honderden, zo niet duizenden sollicitanten, wat het voor nieuwe contentschrijvers moeilijk kan maken om hun eerste klanten te werven.

Contact opnemen met marketingbureaus, bedrijven die inhoud schrijven, tijdschriften en andere bedrijven die veel inhoud publiceren, kan voor veel schrijvers een effectievere strategie zijn. De redacteuren van deze bedrijven hebben het misschien te druk om een ​​advertentie voor nieuwe schrijvers te plaatsen en er zullen minder sollicitanten zijn om mee te concurreren. Gelukkig heb je niet veel klanten nodig om fulltime freelance contentschrijver te worden. Veel schrijvers hebben genoeg werk met slechts een handvol vaste klanten. Als u uw klanten per uur gaat factureren in plaats van per woord,met behulp van freelance time trackers zoals Traqqkan een geweldige manier zijn om uw werkuren te berekenen en uw klanten een bewijs van uw werk per uur te laten zien.

Niches schrijven voor beginnende contentschrijvers

Sommige schrijfniches, zoals technologie, geneeskunde en reizen, vereisen jarenlange ervaring om de markt goed te begrijpen en expertise over genoemde onderwerpen te cultiveren. Brainstorm je lijst op basis van je eigen ervaringen. Als u bijvoorbeeld een ouder bent die wasbare luiers gebruikt, is het niet moeilijk om over ouderschap en milieuvriendelijke producten te schrijven.

Hier zijn enkele schrijfniches die de meeste schrijvers kunnen schrijven:

  • Productrecensies
  • Levensstijl
  • Schrijven
  • Hoe te doen
Hoe een inhoudschrijver te worden (3)

Beste gratis training voor het schrijven van inhoud

Om succesvol te zijn als inhoudschrijver, moet u uw tijd investeren in het lezen en bekijken van video's over het schrijven van inhoud. Hieronder vindt u een lijst met enkele websites die professionele training bieden:

(Video) How To Become A Content Writer

Vaardigheden delen

Skillshare Premium kost geld, maar je kunt lessen bekijken via de gratis proefperiode van 14 dagen die onder de premiumcategorie valt. Sommige bibliotheken bieden toegang tot Skillshare. Bovendien zijn andere lessen over bloggen, marketingschrijven en zakelijk schrijven volledig gratis.

HubSpot's Content Marketing Certificeringscursus

HubSpot biedt 21 gratis certificeringscursussen aan; elk duurt enkele uren om te voltooien. De cursus die het meest voorkomt bij contentschrijvers, is de certificeringscursus voor contentmarketing. Aan het einde van elk examen doe je een test om gecertificeerd te worden.

Udemy

Udemy biedt een aantal gratis en betaalde trainingen over schrijven, marketing en SEO. Het is een van de toonaangevende aanbieders van online cursussen in de Verenigde Staten.

Best betaalde tools voor het schrijven van inhoud

De volgende tools maken het gemakkelijk en betaalbaar om freelance contentschrijver te worden. Hoewel er waarschijnlijk manieren zijn om rond te komen zonder voor deze schrijfhulpmiddelen te betalen, kunnen de alternatieven meer tijd kosten en u klanten kosten.

Grammaticale premie

Grammaticaalbeoordeelt uw werk op spelling, grammatica en zinsbouw. Het is gratis te gebruiken voor deze basisfuncties via het browsergebaseerde systeem. De premium-versie controleert op aanvullende criteria, zoals plagiaat en passieve stem. Aangezien schrijffouten u een klantrelatie kunnen kosten, is dit de jaarlijkse vergoeding zeker waard.

Microsoft Word

U heeft gratis toegang tot Google Documenten. Voor sommige klanten is dit genoeg. De industriestandaard is echter .docx-bestanden van Microsoft Word. Om klantbestanden te openen en documenten correct op te maken, hebt u een gelicentieerd exemplaar van Microsoft Office nodig.

(Video) How to Become a CONTENT WRITER (with No Experience)

WordPress. com

Het maken van uw schrijverswebsite op WordPress.com is eenvoudig en betaalbaar. De meeste freelance inhoudschrijvers hoeven hun geld niet te investeren in een grote hostingprovider voor aangepaste websites. Een WordPress.com-pagina op een domein dat u bezit, is voldoende om uw schrijfportfolio, biografie en contactgegevens te hosten.

Platformen voor het schrijven van inhoud

U kunt ervoor kiezen om opdrachten aan te vragen op verschillende platforms voor het schrijven van inhoud om werk te ontvangen. Dit is niet de meest winstgevende manier om freelance contentschrijver te worden, maar het kan minder stressvol zijn en je meer tijd geven om je te concentreren op schrijven in plaats van op verkopen. Wanneer je je eigen bedrijven vindt waarvoor je content schrijft, ben je verantwoordelijk voor het vinden van de klant, het regelen van het contract en de betalingsvoorwaarden, en het uitvoeren van alle klantenservicetaken, inclusief het leveren van de opdracht en de follow-up. Platforms voor het schrijven van inhoud regelen dit voor u en betalen u een deel van wat zij hun klanten vragen om het werk te schrijven.

KopiërenDruk

CopyPress betaalt schrijfopdrachten per woord uit, afhankelijk van individuele campagnes. Als inhoudschrijver krijgt u projecten toegewezen die u kunt accepteren of afwijzen. Een redacteur beoordeelt je werk. Projecten zijn meestal blogposts in het bereik van 300 tot 500 woorden. Terwijl sommige reviews op Glassdoor een betalingsvenster van netto 90 en lage betalingstarieven suggereren, wijzen andere reviews op een hoog werkvolume.

gescript

Scripted laat schrijvers bieden op schrijfprojecten van klanten, hetzij door zichzelf als schrijver te pitchen, hetzij door ideeën te pitchen op basis van een verzoek van een klant. U kiest het vaste tarief voor het project en Scripted voegt een nominaal bedrag toe. Er zijn geen redacteuren om uw schrijven te beoordelen. In plaats daarvan gaat het rechtstreeks naar de klant voor feedback. Daarom is het belangrijk dat je je eigen opdrachten goed kunt proeflezen.

Inhoud Schrijvers

Inhoudschrijverskent forfaitaire schrijfopdrachten toe op basis van uw expertisegebieden. Je zou kunnen worden gevraagd om voorgestelde blogideeën te bedenken of om regelmatig schrijfopdrachten te krijgen voor een specifieke klant of campagne. Een redacteur beoordeelt het werk en een beheerder is doorgaans verantwoordelijk voor de klantenservice-aspecten van het project. Afhankelijk van uw niche kan dit zich vertalen in een gematigd aantal opdrachten dat twee keer per maand wordt uitbetaald via PayPal.

Hoe een inhoudschrijver te worden (4)

Hoe u een inhoudschrijver wordt met ContentWriters.com

Het proces om schrijver te worden voor ContentWriters.com is relatief eenvoudig. U dient zich aan te melden via deaanmeldingsformulier schrijver, geef je meest recente cv en een paar schrijfvoorbeelden en doe een Engelse taalvaardigheidstest. Als uw sollicitatie goed lijkt te passen bij het soort opdrachten dat beschikbaar is, zal een medewerker van ContentWriters een kort telefonisch interview afnemen.

(Video) Hoe schrijf je een goede inleiding?

Voor welk bedrijf u ook kiest om inhoud te schrijven, er zijn enkele praktische tips om in gedachten te houden. Het is belangrijk om contact te houden met je klanten terwijl je aan een opdracht werkt. Dit betekent dat je hen laat weten dat je een opdracht hebt aanvaard, statusupdates geeft voor langere projecten en hen adviseert over verwachte vertragingen. Idealiter haal je elke deadline zonder enige vertraging.

Vrijwilliger om te helpen wanneer ze hulp nodig hebben. Komt een klant bijvoorbeeld bij je met een last minute opdracht waarbij ze dringend hulp nodig hebben, dan kan het voordelig zijn om de opdracht aan te nemen. Je best doen om te helpen kan leiden tot meer werk.

Hoe een inhoudschrijver te worden (5)

Melanie G.

Melanie G. is een freelance schrijver en redacteur die in Tampa, Florida woont. Ze werkt fulltime als freelancer sinds ze haar schrijfbaan bij Nielsen in 2012 verliet.

Krijg de slimste contentinzichten...

Neem voordat u vertrekt even de tijd om u aan te melden voor onze nieuwsbrief om het laatste nieuws over marketing, SEO, digitale en contentindustrie-updates te ontvangen!

(Video) Zakelijke brief schrijven: sollicitatie-, motivatie- en klachtenbrief | Nederlands

Videos

1. Hoe bereid je je sollicitatiegesprek voor?
(Utrecht University)
2. Een boek schrijven: hoe begin je?
(365 Dagen Succesvol)
3. Hoofdgedachte van een tekst vinden: ontdek de #1 methode
(Wijzer over de Basisschool)
4. Hoe schrijf je een goede alinea?
(Arnoud Kuijpers)
5. Schrijven | Een lesje basisgrammatica voor schrijvers
(Schrijver Omnia)
6. Dit bepaalt je succes. Hoe krijg je een positieve mindset? Hoe word je succesvol?
(Michael Pilarczyk)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 11/09/2023

Views: 6375

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.