Gids voor het opbouwen van een succesvolle freelance onderneming | Fiverr-blog (2023)

Het hebben van een freelance bedrijf kan je de vrijheid, keuze, inkomen en onafhankelijkheid bieden die je nodig hebt om een ​​voller en bevredigender leven te leiden. Om je daarbij te helpen, hebben we deze handleiding samengesteld voor het online opzetten van een succesvol freelance bedrijf. We gaan het er allemaal over hebbenfreelancen, van het vinden van uw niche tot belastingen en zakelijke opties. Stel uzelf de volgende vragen voordat u de sprong waagt om fulltime te freelancen:

Wat zijn je drijfveren om freelance te gaan?

Motivatie is voor iedereen anders, maar enkele van de meest voorkomende redenen zijn:

 • Je wilt ontsnappen aan de alledaagse 9-5 ratrace
 • Je hebt meer flexibiliteit nodig in je dagelijkse schema
 • Je wilt een betere balans tussen werk en privé
 • U wilt controle over uw financiën en carrièremogelijkheden
 • Je hebt de vrijheid nodig die een externe werkomgeving biedt

Wat is je motivatie om te freelancen?

Maak je een weloverwogen beslissing of niet?

Dus je kon niet goed opschieten met je baas, of je hebt een bepaald account niet gewonnen - beide zijn ongelukkige scenario's, maar het zijn geen solide redenen om je vaste baan op te zeggen en te besluiten freelance te worden. Denk er eens over na: freelancer worden is geen beslissing die lichtvaardig moet worden genomen - we hebben het hier over uw carrière.

Onthoud dat dit uw toekomst op lange termijn en uw persoonlijke financiën zijn, dus een snelle beslissing op basis van een paar slechte dagen of algemene ontevredenheid over het werk is geen slimme zet. Freelancen is erg lonend, maar aan de slag gaan is veel werk, dus het is belangrijk dat je motivatie sterk genoeg is om je vast te houden terwijl je aan de slag gaat.

Wat je motivatie ook is, neem de tijd om goed na te denken:

Pro-tip:

Maak een brainstormbord met wensen, behoeften, voor- en nadelen, en ontdek of freelancen echt is wat je wilt, of dat je behoeften beter kunnen worden gediend door een andere strategie. Als freelancer zijn het juiste pad voor jou is, lees dan verder.

Welke diensten kunt u aanbieden?

Als freelancer zit je niet vast aan één rol of functie. Terwijl sommigen ervoor kiezen om zich te specialiseren in één vakgebied, of zelfs in één niche van één vakgebied, zoals schrijven over reizen, gebruiken anderen hun multi-gepassioneerde aard om freelance te werken op verschillende gebieden. Er zijn zoveel soorten freelance banen online, dat je keuze te over hebt. Overweeg freelance rollen in:

 • Grafisch en ontwerp
 • Web- en mobiel ontwerp
 • Digitale marketing
 • Schrijven en vertalen
 • Video en animatie
 • Muziek en audio
 • Programmeren en techniek
 • Bedrijfsdiensten

Gids voor het opbouwen van een succesvolle freelance onderneming | Fiverr-blog (1)

Misschien ben je goed metAdobe Photoshop, een mooie stem hebben die goed voor zou zijnVoice overs, en je kunt ook een geweldig makenpresentatie in powerpoint. Er zijn zoveel opties voor freelancers die online zaken willen doen, dat je een carrière met veel afwisseling kunt opbouwen, ongeacht je vaardigheden.

Hoe u uw freelancepotentieel kunt ontdekken

Analyseer concurrerende aanbiedingen

Gids voor het opbouwen van een succesvolle freelance onderneming | Fiverr-blog (2)

Stel dat u een ontwerper bent en uw freelance ontwerpbedrijf van de grond wilt krijgen. Het eerste dat u moet doen, is kijken naar anderen met succesvolle freelance ontwerpbedrijven om inzicht te krijgen in hun concurrerende aanbod. Neem bijvoorbeeld deze Fiverr-marktplaatslijst voor ontwerpers.

Je kunt zien, zelfs aan deze kleine steekproef, dat er veel variatie is in de diensten die freelancers aanbieden. Op basis van de inzichten die u verkrijgt uit uw concurrentieonderzoek, kunt u vaststellen welke diensten u kunt aanbieden en of u kunt concurreren of uw eigen niche binnen de freelancemarkt kunt veroveren.

Maak een lijst van uw vaardigheden

Begin met het opsommen van al je huidige vaardigheden. Schrijf het allemaal op. Wees niet geobsedeerd door het perfect te maken of alleen te schrijven wat u als verkoopbaar beschouwt. Beantwoord Het volgende:

 • Wat doet u of heeft u eerder gedaan voor uw werk?
 • Splits uw huidige en vorige rollen op. Schrijft u in het kader van uw huidige baan rapporten?
 • Moet u voor uw werk andermans werk bewerken?
 • Leidt u vergaderingen? Schema's organiseren?
 • Was je betrokken bij de verkoop? Wat zijn jouw werkgerelateerde vaardigheden?

Hoe onbelangrijk ze ook lijken, schrijf ze op. Maak vervolgens een lijst van alles waar je goed in bent buiten het werk om. Programmeer je in je vrije tijd graag simpele applicaties of WordPress plugins? Bewerk je foto's? Video's maken? Digitale kunst ontwerpen? Ben je een kalligraaf? Een fitnessfanaat?

Als je eenmaal je lijst hebt, elimineer dan alle items die je echt niet leuk vond en die je niet regelmatig zou willen doen. Hoewel het voor een freelancer belangrijk is om een ​​leefbaar inkomen te verdienen, is het moeilijk om te gedijen door dingen te doen die je echt niet leuk vindt - het zal snel de glans van freelancen wegnemen.

Hoe een freelancer te zijn: 105 tips om succes te behalen

Door uw vaardigheden te definiëren, kunt u "inzoomen" op waar u echt goed in bent en wat u echt kan helpen gedijen in de freelancewereld.(Lees artikel)

Onderzoek uw verhandelbare vaardigheden

Ga nu aan de slag met onderzoek. Welke van de resterende vaardigheden zijn verhandelbaar? De sleutel is om de "sweet spot" te vinden tussen waar je goed in bent en wat je de hoeveelheid geld geeft die je nodig hebt om comfortabel te leven. Uw tijd is kostbaar, dus u moet vaststellen welke vaardigheden de moeite waard zijn om na te streven. Elimineer degenen waarvan u vindt dat ze niet genoeg betalen om uw tijd waard te zijn.

Nu zou je een mooi gedefinieerde lijst moeten hebben met items die in die "sweet spot" vallen. Dit zijn de kernvaardigheden die u kunt gebruiken om uw freelancebedrijf te starten. Vanaf hier zou u moeten kunnen beginnen met het bouwen van services of pakketten om potentiële klanten aan te bieden.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: doe je onderzoek als je freelancer wilt worden.

 • Maak een lijst van al je vaardigheden (zowel uit werkervaring als hobby's of interesses)
 • Elimineer al die vaardigheden die je eigenlijk niet voor je werk wilt doen
 • Begin met onderzoeken om vast te stellen welke vaardigheden verhandelbaar zijn
 • Stel vast welke vaardigheden goed genoeg betalen om u te helpen het inkomensniveau op te bouwen dat u nodig heeft en schakel de andere uit
 • Neem de resterende vaardigheden als basis om uw freelancebedrijf op te bouwen

Study Up: krijg aanvullende opleiding en certificeringen

Of je nu bestaande vaardigheden wilt aanscherpen of nieuwe wilt leren, zelfstudie is perfect voor degenen die willen freelancen. Het gaat niet alleen om de vaardigheden die u opdoet - hoewel dat natuurlijk de belangrijkste factor is, laat het potentiële klanten ook zien dat u serieus bent. Serieus genoeg om tijd en middelen te hebben geïnvesteerd in uw voortdurende professionele ontwikkeling.

Als een klant overweegt wie hij moet inhuren tussen jou en een andere freelancer, en al het andere is gelijk, zullen ze de kandidaat kiezen die aantoont dat ze toegewijd zijn aan en geïnvesteerd zijn in hun freelancecarrière. En gezien het feit dat we ons in het digitale tijdperk bevinden, hoef je niet eens naar school te gaan om die vaardigheden op te doen.

Fiverr heeft bijvoorbeeld een sectie gewijd aanzzp opleidingmet allerlei soorten trainingen, van storytelling tot technische SEO-audits. Hier is een voorbeeldcursus van Jon Youshaei over: "Verhalen die verkopen: 7 geheimen om geweldige inhoud te maken.

Gids voor het opbouwen van een succesvolle freelance onderneming | Fiverr-blog (3)

Met de cursussen van Fiverr zit je niet vast aan een maandelijks abonnement. Elke cursus is een eenmalige aankoop en u behoudt er levenslang toegang toe, zodat u uw vaardigheden kunt herhalen en opfrissen wanneer u maar wilt.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: Investeer in jezelf en je freelancebedrijf door bestaande vaardigheden aan te scherpen en nieuwe te leren.

 • Kijk naar de vaardigheden die je zou willen leren en prioriteer ze
 • Volg een relevante cursus in die ene nieuwe vaardigheid die je hebt geïdentificeerd als je hoogste prioriteit
 • Voeg de vaardigheid toe aan je freelanceprofiel en begin met het oefenen van die vaardigheid, waarbij je je ervaring en portfolio op dat gebied opbouwt

Uw idee bouwen en testen

Het is tijd om een ​​duidelijk plan te formulerenfreelance succes.

Reikwijdte en prijs uw projecten

Begin met een of twee diensten waarin u kunt uitblinken. Werk uit wat u bereid bent te bieden en tegen welke prijs. Houd uw aanbod eenvoudig, maar zorg ervoor dat u heel duidelijk bent over de reikwijdte van wat u aanbiedt. Laat geen ruimte voor misverstanden. Als u bijvoorbeeld een bedrijfsmodel voor het schrijven van inhoud aan het bouwen bent, kunt u besluiten dat u eenblog artikel dienst.

Overwegen:

 • Hoeveel laadt u op? Bekijk concurrerende prijspunten en doe onderzoek naar wat u zou moeten aanrekenen.
 • Hoeveel revisies bent u bereid te doen?
 • Hoeveel dagen duurt het om te bezorgen?

Bepaal wat de reikwijdte van het werk en het budgetbereik is waarbinnen u bereid bent te werken. U wilt er zeker van zijn dat u zich op uw gemak voelt in dat bereik.

Test uw project

Voordat je erin duikt, moet je je freelance projectideeën testen. Vertrouw niet alleen op een enkele test - voer er meerdere uit met verschillende mensen. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om uw ideeën te testen:

 • Bied gratis diensten aan vrienden en familie aan.
 • Bied sterk gereduceerde tarieven voor uw eerste 5-10 projecten, of doe het werk tegen kostprijs.
 • Doneer uw service aan een non-profitorganisatie of doel van uw keuze om aan de slag te gaan.

U krijgt een paar andere voordelen van de multi-testbenadering, naast het uitzoeken of uw service werkt:

 1. U krijgt voorbeelden voor uw portfolio
 2. Je doet praktijkervaring op
 3. Je ontdekt hoe lang het echt duurt voordat je de klus zo goed mogelijk afrondt.

Identificeer en lokaliseer uw doelklanten

Als je je afvraagt ​​hoe je aan freelance werk kunt komen, is het antwoord simpel: het is weten wie je klanten zijn en waar je ze kunt vinden. Een van de meest uitdagende aspecten van uw freelance-startup is het vinden van klanten. Maar niet alleenelkklanten. Je hebt derechtsklanten.

Het is tijd om uw primaire klantpersona samen te stellen - dat is de ideale persoon die uw service wil. Op deze manier kun je je beperken en je alleen richten op klanten die passen bij jouw buyer persona.

De persona moet zoveel mogelijk informatie bevatten, zoals:

 • Leeftijd
 • Inkomen
 • Functietitel
 • Industrie
 • Pijnpunten/behoeftes
 • De oplossingen die u kunt bieden om aan die behoeften te voldoen
 • Waar ze zaken doen
 • Online aanwezigheid

Of je nu klantcontact uitvoert of je diensten op Fiverr vermeldt, zorg ervoor dat je je klantpersonage voor ogen houdt.

Belangrijkste afhaalmaaltijd: het vinden van nieuwe klanten is een uitdaging voor freelancers, maar u kunt het gemakkelijker maken.

 • Maak een klantpersonage voor elk van uw services
 • Stel vast hoe je het beste contact kunt maken met die persona, en doe het
 • Zorg ervoor dat je een robuust Fiverr-account hebt met sterke servicepakketten en upsells
 • Doe veel onderzoek naar concurrenten met behulp van tools zoals CompareWeb
 • Gebruik FollowerWonk en e-mailzoekers om rechtstreeks contact op te nemen met prospects

Maak een strategie voor uw freelance startup

Het maakt niet uit of je als freelancer aan de slag gaat terwijl je aan je reguliere baan werkt, of met je voeten op de grond springt en ernaar streeft om fulltime de deur uit te gaan - je hebt nog steeds een ijzersterke strategie nodig. Ervan uitgaande dat je de stappen in deze freelancegids volgt, ben je al goed op weg. U heeft al de antwoorden op enkele van de belangrijkste onderdelen van uw strategie.

Strategische grondslagen

Een goede freelance bedrijfsstrategie begint met de basis en basisprincipes van uw bedrijfsmodel. Tot nu toe had u moeten documenteren:

 1. Overzichten van het serviceaanbod
 2. Prijsbepaling van uw diensten
 3. Test projectresultaten en inzichten
 4. Uw buyer persona's voor elke service

Middelenplanning

Nu is het tijd om die componenten toe te voegen aan je freelance businessplan en het af te ronden met de andere essentiële factoren, waaronder het beantwoorden van vragen zoals:

 • Binnen welk tijdsbestek wilt u freelancer worden?
 • Hoeveel moet u per maand of jaar verdienen om comfortabel in uw financiële behoeften te voorzien? Hoeveel optredens of uren factureerbaar werk zijn daarvoor nodig? Kun je competitief zijn?
 • Hoeveel bestellingen kunt u comfortabel verwerken in een week of een maand?

Belangrijkste leerpunten:

 • Leg een fundament van uw bedrijf (persona's, prijzen, projectoverzichten)
 • Bepaal langetermijndoelen voor uw bedrijf (tijdlijn om fulltime te worden, doelen voor inkomende inkomsten, enz.)

Jezelf op het goede spoor houden

Productiviteit is een cruciaal element voor succes in uw freelancebedrijf, dus u moet het opnemen in uw algemene strategie. Het is gemakkelijk om te verdwalen in de details van freelancer zijn of in alle kleine afleidingen die zich voordoen wanneer u vanuit huis begint te werken. Je kunt je focus verliezen of zoveel te doen hebben dat je aarzelt en uitstelt en uiteindelijk heel weinig bereikt.

Werktijden instellen

Houd een strak schema aan, net alsof je bij een fysieke klus gaat werken. Stel strikte werktijden in, of dat nu 9 tot 5 is of 6 tot 10, dan 2 tot 8. Zorg ervoor dat het een realistisch en haalbaar schema is.

Schrijf vervolgens binnen dat schema specifieke tijden in voor bepaalde taken. Reserveer bijvoorbeeld op maandag en donderdag een uurtje voor het checken en beantwoorden van e-mails. Je weet dat je regelmatig moet netwerken, dus misschien trek je daar op dinsdagochtend twee uur voor uit. Maak gebruik van de tijd dat je aan klantoptredens werkt, de tijd die je besteedt aan het onderzoeken van nieuwe potentiële klanten en tijd om te leren.

Laat natuurlijk wat ruimte voor flexibiliteit, want de meest succesvolle freelancers zijn zowel wendbaar als goed georganiseerd. Door een kalender en een strikt tijdschema te gebruiken, kunt u op schema blijven en overweldiging voorkomen.

Gebruik projectmanagementtools

Een andere geweldige tip voor freelancers om overweldiging te voorkomen, is door projectmanagementtools en -systemen te gebruiken om jezelf op het goede spoor te houden. Misschien geeft u de voorkeur aan een whiteboard of een pen-en-papier-dagboek. Er zijn ook een aantal geweldige digitale projectbeheertools om gebruik van te maken voor het maken van digitale takenlijsten, zoals Asana of Trello.

Inclusief pauzetijd

Vergeet niet om pauzes in te plannen. Het is maar al te makkelijk om als freelancer de hele dag door te branden, maar dat is niet gezond voor lichaam en geest. Zorg er bij het opstellen van je rooster voor dat je regelmatig pauzes inlast om even weg te zijn van je bureau, op te staan ​​en rond te lopen, naar buiten te gaan of gewoon wat te gaan drinken en wat te eten. Je moet gedurende de dag regelmatig opstaan ​​en bewegen, en je ogen en hersenen hebben regelmatig digitale pauzes nodig.

Start uw freelancebedrijf

Dus nu heb je een solide plan. Je hebt je doelen geïdentificeerd en vastgesteld hoe je daar gaat komen. Nu begint het echte werk - het starten van uw freelance bedrijf. Het opbouwen van uw merk als freelance startup is cruciaal, net als elk ander bedrijf.

Ja, je kunt een freelance website bouwen, want het is een geweldige tool voor branding, maar het is kostbaar en tijdrovend, vooral als je niet weet hoe. Dat is een van de redenen waarom Fiverr een geweldige plek is om te beginnen met freelancen. U hebt geen codeer- of webontwikkelingsvaardigheden nodig - het enige wat u hoeft te doen ismeld je aan en maak je verkopersprofiel aan. Dan kun je je eerste optreden creëren en beginnen met verkopen. Zie onzehoe je kunt beginnen met verkopen op Fiverrhelp-artikel voor meer info.

Een freelance marktplaats zoals Fiverr maakt freelancen op een aantal manieren gemakkelijker voor beginners en professionele professionals:

 • Klanten komen naar u toe, specifiek op zoek naar uw dienst
 • Vermindert het koude pitchen dat u moet doen
 • Hiermee kunt u uw beste werk laten zien
 • Hiermee kunt u vooraf een duidelijk werkterrein instellen, precies in uw serviceaanbod, zodat er later geen misverstanden ontstaan
 • Maakt duidelijke upsells mogelijk
 • Toont geverifieerde beoordelingen en feedback om vertrouwen te wekken
 • Hiermee kunt u aangepaste aanbiedingen verzenden
 • Hiermee kunt u eenvoudig video toevoegen aan uw optreden

En dat is niet alles. In 2018 nam Fiverr het overEn coom freelancers te helpen bij het beheren van de administratieve kant van hun bedrijf. Diensten en functies omvatten urenregistratie, facturering en betalingen, aanpasbare voorstellen, contracten, onkostenregistratie, inkomstenrapporten en meer. Dit helpt je waardevolle tijd vrij te maken die je kunt investeren in het veiligstellen van meer optredens, contact met klanten en het aanleren van nieuwe vaardigheden.

Heb ik een LLC nodig om te freelancen?

Of een freelancer een LLC (Limited Liability Company) moet vormen of niet, is een persoonlijke keuze. Het grootste voordeel is dat het uw risico kan beperken tot de hoeveelheid kapitaal die u in uw bedrijf hebt geïnvesteerd. Eenmanszaken zijn onbeperkt aansprakelijk, u bent uw bedrijf en uw persoonlijke bezittingen en fondsen kunnen gevaar lopen als u juridische problemen ondervindt.

Als u besluit dat u een LLC wilt vormen, vergeet dan niet om rekening te houden met de staatskosten en indieningskosten bij het bepalen van uw diensten. U moet ook andere en meer grondige zakelijke documenten bijhouden.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: er is veel om over na te denken wanneer u uw freelancebedrijf start.

 • Het bouwen van een freelance website is een secundaire overweging, gezien de beschikbare marktplaatsopties
 • Maak het jezelf gemakkelijk om jezelf te vestigen en klanten te vinden door je aan te melden als verkoper op Fiverr
 • Stel je Fiverr verkopersprofiel in
 • Creëer je eerste Fiverr-optreden en begin met verkopen
 • Meld u aan bij And Co om de administratieve kant van uw freelancebedrijf te helpen runnen
 • Bepaal of u een LLC moet vormen of dat u wilt wachten tot u meer gevestigd bent

Hoe freelance werk te winnen

Er zijn een paar verschillende strategieën die u kunt gebruiken om uw eerste klanten binnen te halen.

1. Werk echt aan je Unique Seling Point

Uw unieke verkoopargument is hoe u verschilt en/of meer waarde biedt dan uw concurrenten. Verlaag uw prijzen niet - u heeft al vastgesteld hoeveel u moet vragen om aan uw behoeften te voldoen.

Concentreer u in plaats daarvan op wat u te bieden heeft dat andere mensen niet hebben. Misschien kun je twee afbeeldingen opnemen in je blogpostaanbod. Misschien kun je een tijdelijke aanbieding doen van een infographic met een blogpost. Wat dacht je van een gratis afdrukbare kalender? Als je tweetalig bent, kun je een gratis vertaling van je blogpost aanbieden.

Een gratis upgrade naar een beeldbestand van hogere kwaliteit? Een gratis content health analyse bij je SEO dienst? Of wellicht is uw USP uw aantoonbare expertise in uw vakgebied. Misschien werk je maar aan één project tegelijk, zodat je klant je absolute, lasergerichte aandacht krijgt.

Wat uw unieke waarden ook zijn, benadruk ze wanneer u verkoopt.

2. Maak gebruik van uw sociale netwerken

Het zal je misschien verbazen hoeveel mensen in je bestaande sociale netwerk jouw vaardigheden nodig hebben, dus het is een geweldige plek om klanten aan te trekken. En je kunt ook familie en vrienden vragen om te delen. Dit soort zelfpromotie is van onschatbare waarde, of je nu net begint met freelancen of al tientallen jaren doet.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op LinkedIn een sterk profiel aanmaakt dat je vaardigheden laat zien en raak betrokken bij relevante groepen en gesprekken. En vergeet niet om de functionaliteit voor sociaal delen van Fiverr te gebruiken om je beschikbare optredens te laten zien.

3. Win klanten met uw kennis

U kunt laten zien dat u branche-expertise heeft, tegelijkertijd mensen helpen en uw merkvertrouwen en bereik vergroten. De eenvoudigste manier is om sites als Reddit en Quora te gebruiken om vragen in uw niche te beantwoorden. Zorg ervoor dat uw antwoorden juist zijn en echte waarde bieden, anders krijgt u een slechte reputatie in plaats van een goede. Lees onze gids voorfreelance marketing met Quoravoor meer informatie

4. Gebruik betaalde advertenties

Als u het budget heeft, kunt u met betaalde advertenties gericht verkeer naar uw freelance-aanbiedingen leiden. Kies uit sociale advertenties zoals die voor Facebook of LinkedIn, of kies voor zoekmachine-advertenties. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat u uw advertenties specifiek target op uw primaire klantpersona's, anders gooit u uw geld weg.

Belangrijkste afhaalmaaltijden: je eerste freelance optredens winnen is niet zo moeilijk als het lijkt.

 • Definieer uw unique selling point en gebruik het
 • Maak gebruik van uw sociale netwerken
 • Breng uw kennis onder de aandacht op sites als Quora en JustAnswer
 • Gebruik betaalde advertenties als uw budget dit toelaat
 • Breng bestaande klanten naar Fiverr om ze kennis te laten maken met je andere diensten

Vind meer strategieën en tips ophoe u als verkoper succesvol kunt zijn op Fiverrmet dit gratis ebook.

Beslissen om freelancer te worden, is misschien wel een van de grootste beslissingen die je ooit neemt. Er is toewijding en inzet voor nodig om succes te behalen. Er is ontzettend veel om je hoofd omheen te wikkelen als je aan de slag gaat, van proberen te beslissen welke diensten je kunt aanbieden tot belastingen en pensioenregelingen. Deze gids verdeelt wat een gigantische taak kan lijken in behapbare brokken en leidt je door het proces.

We hebben veel bruikbare inzichten en handige freelance-tips toegevoegd om je op de juiste manier op weg te helpen. Bij Fiverr helpen we freelancers graag om te winnen, dus je zult veel andere hulp vindenop onze blog.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. Nancy Dach

Last Updated: 04/11/2023

Views: 6259

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. Nancy Dach

Birthday: 1993-08-23

Address: 569 Waelchi Ports, South Blainebury, LA 11589

Phone: +9958996486049

Job: Sales Manager

Hobby: Web surfing, Scuba diving, Mountaineering, Writing, Sailing, Dance, Blacksmithing

Introduction: My name is Prof. Nancy Dach, I am a lively, joyous, courageous, lovely, tender, charming, open person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.