Freelancen als nieuwkomer in Canada: hoe te beginnen (2023)

Zelfstandigen maken het nu goedruim 15 procentvan de Canadese beroepsbevolking in alle soorten sectoren. Het gebruik van individuele professionele vaardigheden om freelance werk te krijgen, kan een geweldige manier zijn om extra inkomen binnen te halen, of om de leiding te nemen over je fulltime carrière als je eigen baas.

Met de sterke culturele drang naar werken op afstand of op projectbasis, vraag je je misschien af ​​hoe je aan de slag kunt met freelancen. In dit artikel behandelen we de basisprincipes van freelance werk, inclusief de voordelen en beperkingen van freelancen, het opbouwen van een professioneel netwerk en mogelijke gebieden van freelancen.

Wat is freelancen?

Een freelancer is een persoon die feitelijk zelfstandig ondernemer is. Freelancers gebruiken hun unieke professionele vaardigheden om aan hun eigen projecten te werken, samen te werken aan projecten met bedrijven of contractwerk te doen voor een beperkte periode. Een freelancer of freelancer staat niet op de loonlijst bij een specifiek bedrijf, maar wordt op projectbasis aangenomen. Dit geeft hen de mogelijkheid om meer controle te hebben over het soort en de hoeveelheid werk dat ze doen. Een freelancer moet echter ook persoonlijk de verantwoordelijkheden op zich nemen van het runnen van een eigen kleine onderneming, het inkopen van hun eigen werk en het doorlichten van hun klanten om de beste zakelijke keuzes te maken.

Flexibel freelancen op afstand heeft veel voordelen, maar brengt ook unieke uitdagingen met zich mee. Nieuwkomers die hopen in te breken bij de Canadeesplatform economiemoeten zich bewust zijn van de voor- en nadelen van freelancen, evenals de extra verantwoordelijkheid van het beheren van Canadese belastingen en het registreren als bedrijf.

Netwerken en de platformeconomie

Freelancers gedijen goed in de zogenaamde platformeconomie (ook wel de kluseconomie of deeleconomie genoemd). De platformeconomie is een manier om uw professionele netwerk op te bouwen en bekendheid te krijgen voor uw diensten. U bent misschien al bekend met de platformeconomie als u gebruikmaakt van ridesharing-services zoals Uber of Lyft, bezorgservices voor eten zoals DoorDash of Grubhub, of taakgebaseerde serviceplatforms zoals TaskRabbit. Deze term verwijst naar het huren van persoonlijke vaardigheden, diensten of middelen in ruil voor geldelijke betaling via een digitaal platform, zoals een app of een website. BedrijfsregistratieserviceEigenaarraadt freelancers aan om op zoek te gaan naar gig- of contractwerk op online platforms zoalsHuur,gemeenschap,Freelancer.ca,Opwerken, ofVijfrr.

“De gig-economie, zoals we die nu noemen, heeft een revolutie teweeggebracht in de creatieve industrie, met veel meer contract- en freelancewerk dan ooit tevoren. Bedrijven nemen minder vaak fulltime creatieve werknemers in dienst, maar besteden hun ontwerp-, marketing- en andere creatieve banen uit aan freelancers. Freelancers kunnen hun contract met een bedrijf ook omzetten in een meer permanente rol wanneer het bedrijf groeit en op zoek gaat naar fulltime medewerkers.”

– Rob Lawrence, vice-president, Mandrake Human Capital

Sociale media kunnen ook een gratis platform zijn om te netwerken binnen uw lokale en professionele gemeenschappen en daarbuiten. Maak een apart social media-account voor uw bedrijf om updates te delen over waar u aan werkt, de persoonlijkheid van uw bedrijf en om in contact te komen met anderen in de branche.LinkedIn,Facebook,Instagram, EnTwitterenworden vaak door freelancers gebruikt om contact te maken met hun beoogde publiek.

Tip:Houd uw bedrijfsprofielen op deelplatforms up-to-date en grammaticaal correct, zoals u een cv zou doen. Reageer snel en professioneel op aanvragen voor de beste kans op een contract.

(Video) INVESTEREN in vastgoed ZONDER GELD | Real Estate Masterclass

De 5 voordelen van freelancen als nieuwkomer

1. Flexibiliteit

Flexibiliteit in werktijden en locatie is een belangrijk voordeel van zelfstandige zijn. Als het traditionele leven van 9 tot 5 op kantoor niets voor jou is, als je in een afgelegen gebied woont, of als je huis en gezin de hele dag in de gaten moet houden, dan kun je met freelance werk misschien een persoonlijke balans tussen werk en privéleven die past bij uw individuele behoeften. Of het nu is om wat extra geld te verdienen of een passie te volgen, zoals fotografie, veel Canadese freelancers kiezen er eigenlijk voor om hun individuele carrière na te streven in hun vrije tijd buiten hun hoofdcarrière.

2. Volg je passies

Sommige freelancers kiezen er ook voor om als zelfstandige te werken, omdat dit afwisseling en creatieve stimulatie mogelijk maakt. Eigen baas zijn betekent dat je de projecten kunt kiezen waaraan je je tijd besteedt; als je opties hebt, kun je projecten kiezen die je na aan het hart liggen en je op nieuwe manieren uitdagen om je werkschema te variëren.

3. Lage instapdrempel

Zolang je bekwaam bent in je vakgebied en over de apparatuur beschikt om je werk goed te doen, kun je theoretisch beginnen met freelancen. Voor schrijvers of webdesigners is een laptop misschien alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, wat op sommige gebieden financiële drempels voor nieuwkomers verlaagt. Het registreren van uw bedrijf brengt enige kosten met zich mee, maar nieuwkomers die als freelancers werken, waarderen misschien de mogelijkheid om hun eigen baas te zijn in hun dagelijkse werk.

4. Contractwerk kan worden omgezet in een fulltime baan

Contractwerk kan een geweldige manier zijn om een ​​voet tussen de deur te krijgen bij een bedrijf en hen te laten zien welke vaardigheden je kunt inbrengen. Wanneer het tijd is om mensen aan te nemen voor een voltijdse functie, weten bedrijven waarvoor u een contract hebt gesloten al uw naam en de kwaliteit van het werk dat u kunt leveren.

5. Test je vaardigheden als "solopreneur"

"Solopreneurs" zijn aspirant-ondernemers die individueel werken om hun eigen zakelijke doelen te bereiken zonder extra werknemers aan te nemen. Het doel van veel "solopreneurs" is om de wateren te testen om te zien of er vraag is naar hun vaardigheden en diensten. Nieuwkomers vinden freelancen misschien een goede manier om het ondernemerschap te testen.

De mogelijke beperkingen van freelancen als nieuwkomer

  • Je netwerk uitbreiden

Het belangrijkste onderdeel van het worden van een succesvolle freelancer is het kunnen benutten van professionele connecties in inzetbare optredens. Als nieuwkomer in Canada begin je misschien met een beperkt Canadees netwerk, wat een belemmering kan zijn om het nieuws over je professionele vaardigheden te verspreiden en je bedrijf te beperken. Het internet heeft het opbouwen van professionele verbindingen echter aanzienlijk toegankelijker gemaakt voor nieuwkomers.LinkedInis een goed startpunt om je netwerk op te bouwen. Ziende top 10 tips om je LinkedIn profiel te optimaliseren.

  • Geen personeelsvoordelen

De meeste Canadese werkgevers bieden een reeks personeelsbeloningen die door het bedrijf worden beheerd. Deze kunnen ziektekosten- en tandartsverzekeringen, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, levensverzekeringen, adviesdiensten en betaling in deGeregistreerd Pensioenspaarplan (RRSP). Als zelfstandige freelancer bent u verantwoordelijk voor het verkrijgen van deze voordelen voor uzelf, wat extra tijd en geld kost.

  • Uw eigen betalingen volgen

Als freelancer ben je je eigen marketing-, ontwikkelings-, groei- en boekhoudafdeling in één. Als u nog nooit eerder als freelancer hebt gewerkt, vindt u het misschien moeilijk om bij te houden hoeveel geld u verschuldigd bent. Effectieve facturering is cruciaal, dus misschien wilt u de hulp inroepen van een factureringsplatform om uw financiën in de gaten te houden wanneer u voor het eerst begint.

(Video) Een bedrijf starten in Canada 2023 🍁 Registreer eenmanszaak, NUANS, bedrijfsnaam & CRA 💵

5 veelvoorkomende soorten freelance werk

Freelance werkopties groeien snel omdat nieuwe technologieën voortdurend worden geïnnoveerd om nieuwe manieren van werken op afstand mogelijk te maken. Schrijven en kunst domineerden vroeger het freelancewerk, maar het is nu uitgebreid met alles van de ontwikkeling van mobiele apps tot iemands virtuele assistent zijn. Hier zijn enkele van de meest voorkomende freelance velden:

1. Freelance schrijven

Schrijven is een van de meest voorkomende soorten freelance banen, aangezien veel bedrijven nieuwe geschreven inhoud nodig hebben. Sommige soorten freelance schrijven omvatten het schrijven van artikelen, bloggen, het maken van websiteteksten, sociale media, bewerken, marketing en meer.

2. Technologie en ontwikkeling

Als je over de juiste tools en vaardigheden beschikt, kun je overal in Canada een baan in de technologie freelancen. Webontwikkeling, ontwikkeling van mobiele apps, informatietechnologie, blockchain, SEO-specialisatie en meer kunnen lucratief zijn voor freelancers.

3. Creatief werk

Fotografie, audio- en videoproductie, grafisch ontwerp en andere creatieve gebieden werken vooral goed voor freelancers, omdat je specifieke creatieve projecten kunt kiezen die je interesseren.

4. Administratieve ondersteuning op afstand

Kleine bedrijven besteden hun data- en administratiewerk vaak uit aan onderaannemers. Gegevensinvoer, virtuele persoonlijke assistentie en vertaaldiensten zijn gewilde vaardigheden voor externe freelancers.

5. Studiebegeleiding

Als je lesbevoegdheden hebt, is bijles een veelzijdige vorm van freelancen die zelfs online kan worden gedaan. Leerlingen in de schoolgaande leeftijd hebben bijles nodig voor wiskunde, wetenschappen en taal, maar u kunt uw bijlesexpertise ook gebruiken om volwassen professionals belangrijke technische vaardigheden, taalvaardigheden en meer bij te brengen.

Tip:Als u uw beroep niet in deze lijst ziet, betekent dat niet dat u er geen freelancebedrijf van kunt maken. Zolang er vraag is naar uw vaardigheden, kunt u mogelijk veel andere soorten werk freelancen die hier niet worden genoemd. Wees creatief en onderzoek uw vakgebied om te bepalen welke mogelijkheden voor u beschikbaar zijn voor freelance werk.

Het aanmelden van uw freelance bedrijf en het bijhouden van uw financiën

Hoe u uw bedrijf registreert als nieuwkomer

Als uw freelancewerk succesvol wordt, wilt u zich misschien registreren of uw bedrijf oprichten. Als u van plan bent een bedrijf te openen in Canada, raadpleegt u debeginnersgids voor het starten van een eigen bedrijf. Voor degenen die niet zeker zijn over de bedrijfsstructuur, kunt u ook online gaanEigen bedrijfsstructuurquizom erachter te komen welke structuur voor u geschikt zou kunnen zijn.

(Video) 3 Manieren Om Online €50-€250 Per Uur Te Verdienen (Zonder Investering)

Eigenaar, een RBC Venture, is de eenvoudigste en handigste manier om uw bedrijf te registreren of op te nemen en uw merk op te bouwen. Hun database is verbonden met alle nationale en provinciale registers, waardoor u gratis 30 bedrijfsnamen kunt doorzoeken.

Registreer uw bedrijfvia Ownerr, met behulp van de promotiecodeAANKOMEN60en krijg$60 CADuit.

Hoe te factureren als freelancer

Bij het doen van werk als freelancer is het noodzakelijk om duidelijke, professionele facturen op te stellen met alle relevante informatie voor klant- en belastingdoeleinden. Vermeld de volgende informatie op elke factuur van uw werk:

  • Jouw Contact Informatie:uw bedrijfsnaam, uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.
  • Een factuurnummer:elke factuur moet een unieke numerieke factuurcode hebben om dubbele betalingen te voorkomen en facturen georganiseerd te houden.
  • Een gespecificeerde lijst:gedetailleerd alle producten of diensten die u hebt geleverd.
  • De betalingstermijn:geef aan wanneer u uw betaling van uw aannemer verlangt.
  • Betalingsopties die u accepteert: door meerdere betalingsopties te accepteren, wordt het voor anderen gemakkelijker om u te betalen.
  • Stuur na betaling een ontvangstbewijs: bevestig dat de factuur is betaald door een ontvangstbewijs te sturen.

Gebruik een online facturatieplatform zoalsBijenkorf,Snelboeken, ofhub personeelom eenvoudig uw facturen te maken en te volgen. Zorg ervoor dat u uw facturen snel verzendt om een ​​snelle betaling te garanderen - binnen 48 uur na levering van uw werk is een goed tijdsbestek.

Tip:Zie EigenaarBasisprincipes van facturering voor eigenaren van kleine bedrijvenvoor meer facturatietips.

Hoeveel moet je rekenen als zzp'er

Als zzp'er kun je zelf bepalen hoeveel je voor je dienst rekent. Doe onderzoek naar platforms voor het delen van vaardigheden om te zien hoeveel geld freelancers vragen voor vergelijkbare diensten om uw loon binnen een redelijk bereik te houden. Voordat u een project met een aannemer start, moet u de tijd nemen om duidelijk te maken dat zij bereid zijn u een bepaald bedrag voor uw werk te betalen en dit in een contract op te schrijven. Let op of u per uur, per project of op provisiebasis betaald wilt worden. Sommige freelancers kiezen ervoor om gedeeltelijk of volledig vooruit te factureren, zodat ze niet achter hun betaling aan hoeven te jagen nadat ze hun werk al hebben uitgevoerd.

Tip:Lees beoordelingen en spreek met branchecontacten over mogelijke werkgevers om ervoor te zorgen dat ze legitiem zijn en u eerlijk zullen vergoeden voor uw diensten.

Hoe belastingaangifte te doen in Canada als freelancer

Alle inkomsten die u in Canada ontvangt, moeten worden gemeld aan deCanadese belastingdienst(CRA) voor belastingdoeleinden. Houd gedurende het fiscale jaar een gedetailleerd overzicht bij van uw freelance-inkomsten en -uitgaven, zodat deze informatie tijdens het belastingseizoen direct voor u beschikbaar is. U moet aangifte doen bij aFormulier T2125, Verklaring van zakelijke of professionele activiteitenom eventuele inkomsten uit zelfstandige arbeid te melden. Zie meer over de CRA-protocollen voorinkomstenbelasting over het inkomen van een zzp'er.

Een belangrijk verschil tussen werken voor een werkgever en zelfstandige zijn, is dat in plaats van dat uw belastingen op elke cheque worden afgetrokken, u uw belastingen in één keer moet betalen. Bereid u voor door ten minste 30 procent van uw inkomen opzij te zetten voor uw belastingen enPensioenregeling Canada(CPP) bijdragen.

(Video) WHY You SHOULD START a BUSINESS in CANADA | Tax Benefits of Self-Employed | Canadian Business Guide

Tip:Houd uw privé- en zakelijke financiën gescheiden door een bankrekening aan te maken voor uw zakelijke inkomsten en uitgaven. Een downloadenfreelance onkostenregistratie-app zoals Sortedom uw zakelijke uitgaven georganiseerd te houden en tijd te besparen tijdens het belastingseizoen.

Freelancen kan een unieke kans zijn voor nieuwkomers om zinvol en flexibel werk te creëren in hun eigen vakgebied, of extra geld te verdienen bovenop een bestaande carrière. Als u de voor- en nadelen van freelance werk kent, kunt u de beslissing nemen om uw eigen werkgever te worden, afhankelijk van uw persoonlijke werkgewoonten, levensstijl en vakgebied. Persoonlijk verantwoordelijk zijn voor je eigen dienstverband als freelancer kost moeite, organisatie en een sterk professioneel netwerk om passende kansen en professioneel succes te vinden.

Dingen die onze advocaten u willen laten weten

(Video) Verdien $ 3000/week met TRANSCRIPTIEFUNCTIES (WERELDWIJD)💥| Verdien GELD online Voor BEGINNERS!

Dit artikel biedt alleen algemene informatie en is niet bedoeld als juridisch, financieel of ander professioneel advies. Over uw specifieke situatie moet een professionele adviseur worden geraadpleegd. Hoewel de gepresenteerde informatie geacht wordt feitelijk en actueel te zijn, kan de juistheid ervan niet worden gegarandeerd en mag deze niet worden beschouwd als een volledige analyse van de besproken onderwerpen. Alle meningsuitingen weerspiegelen het oordeel van de auteur(s) op de datum van publicatie en kunnen worden gewijzigd. Geen enkele goedkeuring van derden of hun advies, meningen, informatie, producten of diensten wordt uitdrukkelijk gegeven of geïmpliceerd door Royal Bank of Canada of haar gelieerde ondernemingen.

Videos

1. The 13 BEST Side Hustles To Start (at EVERY AGE)
(Mark Tilbury)
2. Webinar: Starten als zzp'er
(Ondernemersplein)
3. 5 Beste TRANSCRIPTIEBANEN Voor beginners (Wereldwijd)💥| Hoe u GELD kunt VERDIENEN vanuit huis!
(Screen Money )
4. 5 beste TRANSCRIPTIEBANEN voor beginners (GEEN ERVARING)💥 | Hoe u ONLINE GELD kunt verdienen!!
(Screen Money )
5. Fleeting Memories | Critical Role | Campaign 2, Episode 14
(Geek & Sundry)
6. Werken in Nederland - Nederlands
(Centraal Orgaan opvang asielzoekers - COA)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated: 08/30/2023

Views: 6354

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.