Freelancecarrière in Bangladesh | Volledige richtlijnen die u moet kennen in 2023 - Digital Mahbub (2023)

Een freelancecarrière in Bangladesh is een nieuw normaal idee dat de jonge generatie vormgeeft met de golf van digitaal Bangladesh. Aangezien dit niet de carrière is die mensen waarnemen, moet u zorgen voor de aspecten van deze carrière. Er zijn meer dan 6,50.000 freelancers in Bangladesh, en onder hen zijn ongeveer 5.00.000 succesvolle freelancers met een vaste bron van inkomsten in freelancen.

Freelancecarrière in Bangladesh | Volledige richtlijnen die u moet kennen in 2023 - Digital Mahbub (1)

Inhoudsopgave

Freelance carrière in Bangladesh

Freelancen in Bangladesh is het leveren van professionele diensten aan klanten van over de hele wereld vanuit uw thuiskantoor, in plaats van te werken in een traditionele kantooromgeving. Freelancers in Bangladesh kunnen op verschillende gebieden werken, waaronder webdesign, grafisch ontwerp, inhoud schrijven, beheer van sociale media en meer.

Geschiedenis en huidig ​​scenario

Het eerste freelance- en outsourcingconcept komt na de internetuitvinding omdat niemand het werk doet zonder internetverbinding. Maar de populariteit van freelancen is niet zo oud.

Toen de ondernemers ontdekten dat ze het werk vanuit outsourcing tegen een zeer goedkoop tarief konden doen, gingen ze op zoek naar ervaren freelancers voor hun werk. En de freelancers vinden dat ze kunnen genieten van vrijheid, hun klanten kunnen kiezen, flexibele werktijden in plaats van een vaste werktijd, en geen baas hebben, ook al kunnen ze veel beter verdienen dan een baan van 9 tot 5. Het wordt dus een win-win situatie voor zowel de uitbesteders als de professionele freelancers.

In 1998 de eerste officiële freelance marktplaats, “Goeroe”, begonnen hun activiteiten om samen te werken tussen outsourcers en freelancers. Daarna waren er veel marktplaatsen op dit gebied gekomen. Bijvoorbeeld upwork.com, Elance.com, Freelancer.com, enz.rapportenzei dat 6.50.000 Bengaalse freelancers hun optredens openstellen voor de freelancemarktplaatsen, en van hen werken ongeveer 5.00.000 actieve Bengaalse freelancers regelmatig.

ADhaka Tribune-rapportciterenDe ICT-divisie van BangladeshZei dat deze 5.00.000 actieve freelancers meer dan 100 miljoen dollar per jaar verdienen. Wat een grote prestatie is dat! Maar deze prestatie kan groter zijn als ze dit probleem met het ontvangen van betalingen niet onder ogen hoeven te zien.

De voordelen van freelancen in Bangladesh

Een van de belangrijkste voordelen van freelancen in Bangladesh is de flexibiliteit die het biedt. Freelancers kunnen hun eigen klanten kiezen, hun eigen schema's bepalen en werken waar ze maar willen. Freelancen biedt ook de mogelijkheid om een ​​hoger inkomen te verdienen in vergelijking met traditionele banen, aangezien veel klanten bereid zijn een hoge dollar te betalen voor kwaliteitswerk.

De nadelen van freelancen in Bangladesh

Een van de grootste uitdagingen van freelancen in Bangladesh is het vinden van klanten. Het kan in het begin moeilijk zijn om een ​​reputatie op te bouwen en klanten aan te trekken. Bovendien moeten freelancers in Bangladesh over goede communicatieve vaardigheden beschikken en het Engels goed beheersen, aangezien de meeste klanten uit westerse landen komen.

Hoe te beginnen met freelancen in Bangladesh

Om te beginnen met freelancen in Bangladesh, moet je over een vaardigheid beschikken waar veel vraag naar is. Dit kan van alles zijn, van grafisch ontwerp tot het schrijven van inhoud tot webontwikkeling. Zodra u uw vaardigheid hebt geïdentificeerd, kunt u een portfolio van uw werk maken en beginnen met zoeken naar klanten. Freelancenplatformszoals Upwork, Freelancer en Fiverr zijn geweldige plekken om te beginnen.

Tips voor succes als freelancer in Bangladesh

Freelancen is de afgelopen tien jaar een steeds populairdere carrièremogelijkheid geworden in Bangladesh en biedt individuen een flexibele en lonende manier om op hun eigen voorwaarden te werken. Hier zijn enkele stappen om een ​​succesvolle freelancer in Bangladesh te worden:

Om succesvol te zijn als freelancer in Bangladesh, moet je gedisciplineerd, gemotiveerd en toegewijd zijn aan je werk. Je moet ook continu je vaardigheden verbeteren en up-to-date blijven met de laatste trends in je vakgebied. Het opbouwen van een sterk netwerk van klanten en collega's kan u ook helpen slagen als freelancer in Bangladesh.

 1. Kies een vaardigheid of service: Eerst moet u de vaardigheid of service identificeren die u als freelancer kunt bieden. Enkele populaire services in Bangladesh zijn onder meer webontwikkeling, grafisch ontwerp, schrijven, vertalen, virtuele assistentie en digitale marketing.
 2. Bouw een portfolio: zodra u uw vaardigheid hebt geïdentificeerd, maakt u een portfolio om uw werk te laten zien. Dit kunnen voorbeelden zijn van uw eerdere projecten, getuigenissen van tevreden klanten en een lijst van uw diensten.
 3. Stel uw tarieven in: Voordat u op zoek gaat naar klanten, bepaalt u uw tarieven. Onderzoek de gemiddelde tarieven voor uw service in Bangladesh en bepaal uw prijzen dienovereenkomstig.
 4. Vind klanten: er zijn verschillende online platforms waar u klanten kunt vinden, zoals Upwork, Fiverr, Freelancer.com en PeoplePerHour. U kunt ook contact opnemen met lokale bedrijven en uw diensten aan hen aanbieden.
 5. Bouw uw reputatie op: zodra u met klanten begint te werken, moet u ervoor zorgen dat u op tijd werk van hoge kwaliteit aflevert. Dit zal helpen bij het opbouwen van uw reputatie en leiden tot meer verwijzingen en herhalingsaankopen.
 6. Breid uw netwerk uit: woon netwerkevenementen bij, word lid van online communities en maak contact met andere freelancers om uw netwerk uit te breiden en nieuwe zakelijke kansen te krijgen.
 7. Beheer uw financiën: houd uw inkomsten en uitgaven bij en betaal uw belastingen op tijd. Gebruik tools zoals QuickBooks of Xero om uw financiën te beheren.

Freelancen in Bangladesh kan een lonende carrièreoptie zijn als je over de juiste vaardigheden, toewijding en doorzettingsvermogen beschikt. Met de juiste strategie en een beetje hard werken kun je jezelf vestigen als een succesvolle freelancer in Bangladesh.

Wat is het overheidsinitiatief voor Bengaalse freelancers?

Aangezien freelancen de overheid helpt het werkloosheidsprobleem op te lossen en vreemde valuta te verdienen, richt de overheid zich altijd op het welzijn van de freelancers. De minister van ICT, de heer Zunaid Ahmed Palak, heeft de hoogste prioriteit gegeven aan deze sector.

Hij organiseerde veel online trainingsinstituten om freelancen te leren aan geschoolde jongeren. Van die instituten onder vele programma's, hadden meer dan 40.000 jongeren freelancen geleerd volgens hun gepassioneerde sectoren, waaronder grafisch ontwerp, webontwerp, digitale marketing, enz.

Het programma richt zich op de HSC of gelijkwaardige geslaagde jongeren omdat zij de eerste zorg van ons land zijn. Als ons land hen tot een bekwame bevolking kan maken, kunnen zij de zegeningen van ons land zijn. Anders zullen ze worden vervloekt en betrokken bij veel onethisch gedrag en misdaad. Zelfs65%van onze bevolking op 163 miljoen is jonger dan 25 jaar. Ze zijn dus de eerste zorg voor ons land en de uitdaging om ze mainstream in het leven te houden.

De overheid neemt als doel om binnen 2025 5 miljard dollar te verdienen aan de export van deze digitale arbeid.Ze zullen in de komende vijf jaar ten minste 10 miljoen banen creëren om dit doel te bereiken.

Ze leiden op tot freelancer in drie bloeiende sectoren. Ze zullen 11.000 jongeren opleiden voor grafisch ontwerp, 14.000 jongeren voor webdesign en de rest zal voor digitale marketing zijn.

Freelancer's ID-kaart en waarom is deze nodig?

Hoewel freelancen het handigste beroep is, weet meer dan 90% van de mensen in ons land niets van freelancen. Als gevolg hiervan krijgen online tobberige freelancers niet hun verdiende respect in de samenleving.

Hoeveel ze ook verdienen, de meeste mensen denken dat ze werkloos zijn, dus niemand wil een huis huren. Ze krijgen geen leningen van financiële instellingen, zelfs niet van banken, en de grootste crisis is dat ze geen partner krijgen als ze willen trouwen.

Eén woordbeschrijving is dat ze met een identiteitscrisis worden geconfronteerd. De regering realiseerde zich dit probleem en introduceerde hetID-kaarten van freelancersafgelopen jaar.

Wat is de ID-kaart van een freelancer?

Simpel gezegd, als iemand in een organisatie werkt, krijgt hij/zij een ID-kaart als bewijs dat hij/zij in die specifieke organisatie werkt. Evenzo is een freelancer-ID-kaart een kaart die de werk- en verdienidentiteit van de freelancer bewijst.

Wie verstrekt de identiteitskaart van de freelancer?

De premier van de regering van Bangladesh heeft dit identiteitskaartprogramma aangekondigd om de identiteitscrisis van freelancers op te lossen. Het ministerie van ICT heeft de opdracht gegeven om de geregistreerde en niet-geregistreerde freelancers van hun ID-kaarten te voorzien. De identiteitskaart van de freelancer wordt virtueel gegeven, wat betekent dat een freelancer de kaart krijgt als een door de computer gescande kopie.

Wie krijgt de identiteitskaarten van de freelancers?

Iedereen kan deze ID-kaart krijgen als ze tenminste verdienen1000dollars binnen de laatste 12 maanden van online werk of freelancen. Het duurt bijna een week om de kaart bij de aanvragers te bezorgen. En voor het aanvragen van een freelancer-ID-kaart moet een aanvrager 1500 TK betalen als aanvraaggeld.

Wat zijn de voordelen van de identiteitskaart van een freelancer?

Ik heb hierboven de problemen besproken die de ID-kaart van de freelancer kan oplossen. Bijvoorbeeld als freelancer:

● U kunt een huis huren op vertoon van deze kaart als inkomensbron.

● Het kan u helpen om leningen te krijgen als u die nodig heeft van een financiële organisatie. Wanneer u deze kaart laat zien, kunnen ze uw inkomstenbron begrijpen en erop vertrouwen dat u niet vals speelt. Zelfs zij kunnen begrijpen dat uw inkomen niet onethisch is.

● U kunt een bankrekening openen om internationale betalingen te ontvangen.

● Als u wilt trouwen en geconfronteerd wordt met een professionele identiteitscrisis, kunt u deze kaart aan de familie van uw partner laten zien om uw inkomensbron te bewijzen en om aan te tonen dat u evenveel kunt verdienen om een ​​gezin te onderhouden.

● Als u uw kind wilt toelaten tot een bekende onderwijsinstelling, willen ze uw inkomensverklaring laten zien om erop te vertrouwen dat u zoveel kosten uitgeeft als hun instelling vereist. Die keer kunt u deze identiteitskaart aan hen tonen als uw professionele duurzaamheid.

Een freelancer-ID-kaart is dus niet alleen maar een kaart. Het kan u in veel opzichten helpen en uw leven steeds eenvoudiger maken.

De juridische en fiscale aspecten van freelancers in BangladeshS

Toen de regering voorstelde om ID-kaarten aan freelancers te geven, denken veel freelancers dat het een valstrik is om belasting van hen te innen. Maar ik wil je graag goed nieuws vertellen, het is niet de bedoeling van de overheid om belasting te heffen van de freelancers.

Bangladesh National Board of Revenue heeft een boek gepubliceerd met de naam'Inkomstenbelasting in één oogopslag'.

Freelancecarrière in Bangladesh | Volledige richtlijnen die u moet kennen in 2023 - Digital Mahbub (2)

De 26e pagina van dit boek beschrijft artikel 17 (II) (k) dat alle soorten 'Inkomsten uit Information Technology Enabled Services (ITES)' of inkomsten uit 'Nationwide Telecommunication Transmission Network (NTTN)' en inkomsten uit freelancen belastingvrij zijn tot 30 juni 2024. Geen paniek dus. U hoeft voorlopig geen belasting te betalen.

Enkele nadelen voor freelancers in Bangladesh

Enkele van de meest voorkomende problemen waarmee freelancers in Bangladesh worden geconfronteerd, zijn:

 1. Frequente stroomonderbrekingen
 2. Gebrek aan goede internettoegang
 3. Gebrek aan ontwikkeling van menselijk kapitaal
 4. Onvoldoende breedbandverbindingen
 5. Problemen bij het ontvangen van vreemde valuta
 6. Gebrek aan freelancevaardigheden
 7. Breedbandprijzen (onlangs heeft de regering dit probleem opgelost door nationale prijzen vast te stellen)

Freelance carrière in Bangladesh Veelgestelde vragen

Hoe te bieden op vacaturesites voor freelancers?

Deelname aan freelanceplatforms varieert op basis van de marktplaatsen en freelancesites. Elk platform heeft specifieke instructies om te bieden.

Hebben vrouwelijke freelancers dezelfde kansen als mannen?

Kansen voor vrouwelijke freelancers zijn niet minder dan die van mannen. Bengaalse vrouwen verdienen duizenden dollars aan buitenlandse klanten.

Eer je freelancers?

Er zijn nog steeds enkele gevallen waarin freelancers niet goed worden beoordeeld. De tijd verandert echter radicaal na de corona-uitbraak wanneer thuiswerken op de loer ligt.

Hoe kun je als student beginnen met freelancen in Bangladesh?

Het is de meest comfortabele tijd om als student te beginnen met freelancen. Je hebt nauwelijks last en kunt het proberen als parttime freelancer.

Wil je freelancen als beroep of passie nemen?

Hier komt een zeer cruciaal punt voor freelancers. Als je slaagt, weet je zeker dat je slaagtbeschouw freelancen zowel als een beroep als als een passie. Als u iemand aanneemt, daalt het slagingspercentage.

Hoe word je succesvol in de freelance-business?

Er zijn veel zakelijke kansen ontstaan

Moet je een freelancetraining volgen in Bangladesh?

Het is niet verplicht om een ​​opleiding te volgen voor freelancen, maar een goede mentor kan uw leerproces in minder tijd concreet maken. Vermijd echter freelance goeroes die zichzelf niet kunnen verdienen met freelance banen. Als je over uitstekende communicatieve vaardigheden beschikt, vooral in de Engelse taal, zijn gratis middelen voldoende om de kunst van een freelancecarrière voor Bengaalse mensen onder de knie te krijgen.

Wordt freelancen jouw deeltijd- of voltijdbaan?

Het hangt af van uw prioriteit, vaardigheden, noodzaak en manier van leven. Er zijn zowel parttime als fulltime freelancers die outsourcingdiensten aanbieden.

Welk werk te doen?

Zoekmachineoptimalisatie, social media marketing, content schrijven, marketingondersteunende diensten, grafisch ontwerp,zoekmachine marketing, banen voor online gegevensinvoer, academisch schrijven, coderen voor softwareontwikkeling, Facebook-marketing, Twitter-marketing, Clipping Path zijn enkele voorbeelden die u kunt doen als professionele freelancers. Er zijn ontelbare categorieën freelancers voor ervaren freelancers.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated: 10/10/2023

Views: 6273

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.