Freelance copywriters: uw beste contentoplossing? (2023)

Christy Walters

op

27 april 2022(Bijgewerkt: 4 mei 2023)

Freelance copywriters: uw beste contentoplossing? (1)

Freelance copywriters werken contractueel om teksten en inhoud voor bedrijven te schrijven. Veel bedrijven gebruiken dit soort tijdelijke werknemers om de verkoop- en advertentietekst te ontwikkelen die nodig is om hun producten en diensten te promoten en een consistente merkstem te ontwikkelen. Maar is het gebruik van een freelance copywriter echt jouw beste contentoplossing? Vandaag behandelen we onderwerpen als:

  • Wat doen freelance tekstschrijvers?
  • Waarom gebruiken bedrijven freelance copywriters?
  • CopyPress versus freelance tekstschrijvers

Wat doen freelance tekstschrijvers?

Freelance copywriters: uw beste contentoplossing? (2)

Afbeelding viaiStockdoor Prostock Studio

Er is geen "typische dag" in het leven van een freelance copywriter. Omdat ze aan contracten voor verschillende bedrijven werken, kan alles met de dag veranderen, van het soort onderzoek dat ze doen tot de daadwerkelijke inhoud die ze schrijven. Veelvoorkomende taken voor freelance copywriters die aan een project werken, zijn onder meer:

  • Brainstormen over ideeën voor kopiëren
  • Ontmoeting met klanten om projecten te bespreken of inhoudelijke verduidelijking te krijgen
  • Onderzoek doen voor projecten
  • Proeflezen van inhoud vóór indiening
  • Het ingevulde exemplaar ter goedkeuring voorleggen aan de opdrachtgever
  • Het maken van bewerkingen of wijzigingen in de inhoud zoals gevraagd door de klant

Waarom gebruiken bedrijven freelance copywriters?

Websites voor het schrijven van gigs zoals UpWork en Fiverr hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt om freelance copywriters te vinden en in te huren voor elk project. Maar eenvoudiger betekent niet altijd beter. Waarom zijn dit soort sites eigenlijk zo populair? Omdat de vraag naar hoogwaardige inhoud en tekst, vooral voor een B2B-publiek, groot is. Hier zijn enkele redenen waarom merken zich wenden tot freelance copywriters:

Begroting

Vooral kleine bedrijven en startups denken misschien dat het inhuren van een eigen schrijfteam of het werken met een contentbureau buiten hun prijsklasse ligt. Een intern team heeft salarissen, secundaire arbeidsvoorwaarden en betaald verlof nodig, wat een groot deel van een marketingbudget kan kosten. Bedrijven die weten dat ze content nodig hebben, maar het goedkoop willen, zijn vaak op zoek naar freelancers en contractanten die binnen hun budget passen, in plaats van het budget op te bouwen rond een solide contentteam of bureau.

Inzet

Het hebben van een intern schrijfteam of werken met een bureau vergt toewijding. Als je eenmaal een intern team hebt aangenomen, heb je ze voor het leven, tenzij ze ervoor kiezen om te vertrekken of een brandbare overtreding maken. Met bureaus moet een bedrijf een contract of een soortgelijk document ondertekenen en is het voor de duur gebonden aan het werken met dat bureau. Degenen die niet weten of ze fulltime of uitgebreide inhoud nodig hebben, denken misschien dat het gemakkelijker is om van geval tot geval een beroep te doen op freelancers zonder een uitgebreide verbintenis.

Tijd

Zelfs als een bedrijf een intern schrijfteam of schrijfspecialisten in het marketingteam heeft, kan het zijn dat ze tijdens de werkweek niet genoeg tijd hebben om alles te creëren wat ze nodig hebben. Tijdsdruk kan het gevolg zijn van te veel andere verantwoordelijkheden of van snel naderende deadlines. In beide gevallen kunnen merken zich tot freelanceschrijvers wenden wanneer ze extra kracht nodig hebben om een ​​inhoudsdoel te bereiken.

Expertise

Ondernemers kunnen het gevoel hebben dat ze niet genoeg schrijfexpertise hebben om goede inhoud te maken waar hun publiek dol op is. Andere keren kan er een specifiek project opduiken waarbij het marketingteam een ​​expert uit een ander vakgebied moet raadplegen. Wanneer het inhoudsteam vindt dat ze niet de expertise hebben om een ​​onderwerp nauwkeurig en effectief te behandelen, kunnen ze zich wenden tot freelancers voor een aanvulling.

CopyPress versus freelance tekstschrijvers

Ondanks het gemak en de flexibiliteit van het werken met freelancers, zijn ze misschien niet de beste oplossing voor inhoud van het hoogste niveau. Hoewel u zich misschien zorgen maakt over het budget of de kwaliteit, laten we eens kijken hoe het werken met een freelanceschrijver zich verhoudt tot het werken met CopyPress, een contentbureau, op gebieden als:

Inhoudstypen

Zowel CopyPress als freelanceschrijvers fungeren als een verlengstuk van uw organisatie om geschreven inhoud te produceren. Maar freelancers zijn misschien alleen gespecialiseerd in bepaalde gebieden. Een blogger kan bijvoorbeeld het beste zijn in het maken van korte, geestige of eigenzinnige inhoud. Maar als u zowel blogs als eBooks nodig heeft, moet u mogelijk meer dan één freelancer inhuren. Dan jongleer je met meerdere contracten en deadlines voor verschillende projecten met verschillende mensen. Wanneer u met CopyPress werkt, heeft u toegang tot kwaliteitsschrijven op eenverscheidenheid aan diensten, leuk vinden:

Lidwoord

Kwalitatieve, boeiende artikelen zijn een centraal punt voor een goede contentmarketingstrategie. Het CopyPress-team helpt bij het maken van stukken die uw inspanningen ondersteunen om een ​​thought leader in uw branche te worden en de online aanwezigheid van uw merk te verbeteren. Alle schrijvers in ons netwerk begrijpen het belang van onderzoek van topkwaliteit om elk stuk zowel feitelijk als boeiend te maken.

Blog berichten

Marketeers houden van blogposts omdat ze snel kunnen schrijven, gemakkelijk te lezen zijn en precies aangeven wat trending is in elke branche. Bij CopyPress begrijpen we hoe belangrijk het is om deze stukken boeiend te maken voor uw publiek en hoe u ze naar de top van de SERP's kunt sturen. We kaderen elke post rond een in het oog springend brancheonderwerp, met behulp van onze eigen software Thematical voor onderzoek. Deze methode helpt je contentstrategie te verbeteren en boven de concurrentie uit te stijgen.

Wilt u een voorbeeld van hoe dit systeem werkt? Vraag vandaag nog uw gratis inhoudsanalyserapport aan bij CopyPress. Binnenin kom je erachter hoe jouw inhoud zich verhoudt tot die van je top drie concurrenten. Blader vervolgens door de zoekwoord- en syndicatieaanbevelingen om hiaten in uw strategie te vinden die u kunt targeten met inhoud, zoals blogposts.

“CopyPress geeft ons de mogelijkheid om met meer dealergroepen te werken. We zijn in staat om unieke en frisse content te bieden voor een steeds groter wordend klantenbestand. We weten dat wanneer we een instroom van content nodig hebben om onze klanten voorop te houden in het autolandschap, CopyPress deze verzoeken met gemak kan afhandelen.”

Freelance copywriters: uw beste contentoplossing? (3)

Kevin Doory

Directeur SEO bij Auto Revo

eBoeken

Merken gebruiken eBooks voor leadgeneratie en contentpromotie binnen een marketingstrategie. Ze dienen vaak alsleidende magneten of prikkelsin e-mailnieuwsbrieven om uw abonnees uit te laten kijken naar het volgende nummer. Dit zijn uitstekende contentbronnen voor B2B-bedrijven om zichzelf geloofwaardig te maken in hun niches. Bij CopyPress helpen we je van eBook-idee tot publicatie, en gebruiken we ons eigen contentmanagementsysteem (CMS), Dante, om het proces te stroomlijnen.

Productbeschrijvingen

Voor B2B-bedrijven die zowel producten als diensten verkopen, kunnen boeiende productbeschrijvingen u helpen zich te onderscheiden van de concurrentie. We genereren gepolijste beschrijvingen die de aandacht van uw publiek trekken en de interesse en verkoop vergroten. Met SEO als een focus in alles wat we doen, inclusief het schrijven van productbeschrijvingen, helpen we je met deze samenvattingen om je beter te bereiken en te matchen in zoekintentie. Ze benadrukken wat uw aanbiedingen uniek maakt en waarom mensen niet zonder kunnen.

Witte papieren

Whitepapers zijn een geprefereerd contentkanaal voor digitale marketeers om informatie te delen met een B2B-publiek. Ze positioneren uw merk als opinieleider in elke branche en delen waardevolle informatie over uw product, diensten en strategieën. Bij CopyPress ontmoeten we u voordat we campagnes starten om uw bedrijf en klanten te begrijpen, zodat u de juiste doelen voor elke whitepaper kunt kiezen.

Ontwikkeling van stijlgidsen

Het hebben van een consistente merkstem is een van de belangrijkste onderdelen van contentmarketing. Je hebt hard gewerkt om de toon te ontwikkelen die je met je publiek gebruikt. Het is wat uw klanten verwachten. Zelfs als je zelf een huisstijlgids hebt, kan het moeilijk zijn om deze te delen met elke freelancer die je contracteert. Zelfs als u dat doet, kunt u niet garanderen dat uw freelancers het zullen begrijpen of volgen.

Bij CopyPress werken we met u samen om de stijlgids van uw merk te begrijpen. Als je er geen hebt, helpen we je er een helemaal opnieuw te maken. Het document volgt uw campagne van ideevorming tot publicatie, zodat ons netwerk van schrijvers de nuances begrijpt die komen kijken bij het schrijven voor uw merk en dit weerspiegelt zich in elk stuk. U kunt dit document op elk moment tijdens uw campagne bijwerken om er zeker van te zijn dat we u precies bieden wat u nodig heeft.

Doorlichting en training

Een van de meest verontrustende dingen bij het inhuren van een werknemer, maar vooral een freelance contractant, is de zorg dat u niet de kwaliteit en toewijding krijgt die u van elk teamlid verwacht. Het is tijdrovend om te werken aan het vinden van de juiste freelancers, en hoewel velen van hen waarheidsgetrouw zijn en goed in wat ze doen, liegen sommigen over hun geloofsbrieven en ervaring. Alleen kom je daar misschien pas achter nadat je ze hebt aangenomen en je tijd en geld hebt verspild.

U hoeft zich nooit zorgen te maken over de kwaliteit als u met CopyPress werkt. We besteden de hele tijd aan het vinden en doorlichten van talent voor ons inhoudsteam, dat bestaat uit schrijvers, redacteuren en kwaliteitsborgingsprofessionals. Vervolgens trainen we ze om uw stijlgids te volgen en in uw merkstem te schrijven. Het is alsof u uw eigen interne team heeft met 100% garantie dat u de kwaliteit krijgt die u verwacht.

Niche-expertise

Een van de belangrijkste dingen bij het vinden van schrijvers is het kiezen van schrijvers die uw branche of niche begrijpen. Je zou niet iemand willen inhuren om te schrijven voor een publiek van hersenchirurgen die nog nooit een aflevering vanGrey's Anatomy, laat staan ​​dat hij de complexiteit van de anatomie van het menselijk brein begrijpt. Natuurlijk, er zijn freelance schrijvers die klaar zijn voor de taak, maar zijn ze gemakkelijk te vinden? Vertellen ze je de waarheid over hun kennisniveau?

Als je met CopyPress werkt, hebben we al schrijvers uit verschillende niches en industrieën in ons creatieve netwerk. Vangezondheid voor reizen, werving en nog veel meer, begrijpen we hoe belangrijk het is om mensen die uw branche en uw publiek kennen bij uw project te betrekken. U kunt erop vertrouwen dat onze schrijvers weten waar ze het over hebben, zowel uit onderzoek als uit levenservaring.

Taal grenzen

Als uw bedrijf met klanten over de hele wereld werkt, of als u uw dekkingsgebieden wilt uitbreiden, kunt u op zoek gaan naar een freelancer die vloeiend andere talen schrijft en spreekt. Maar als u van plan bent om uit te breiden naar meerdere nieuwe markten of om veel landen over de hele wereld te bedienen, hoe groot is de kans dat u één freelancer vindt die twee of meer talen spreekt? Dan bent u weer terug bij het inhuren van meerdere schrijvers en jongleren met verschillende contracten wanneer u uw proces zou kunnen stroomlijnen.

Het CopyPress-netwerk heeft schrijvers en redacteuren die meer dan 42 talen spreken, native en vloeiend. We vinden het belangrijk om te garanderen dat de betekenis van uw inhoud niet verloren gaat in de vertaling wanneer u werkt met doelgroepen in verschillende landen. Daarom geven we prioriteit aan het inzetten van moedertaalsprekers op marktprojecten, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten.

Inhoud op schaal

Veel bedrijven wenden zich tot freelancers als ze snel content nodig hebben. Dit gebeurt meestal wanneer een bedrijf de productie te snel probeert op te schalen of de tijd en teamkracht niet begrijpt die nodig is om inhoud van hoge kwaliteit te leveren. Maar wat gebeurt er als één freelancer of zelfs twee niet genoeg is om je contentdoelen te halen? Wat gebeurt er als je tijd moet besteden aan het trainen van deze schrijvers om bij je merkstem te passen en je toch je deadlines mist?

Met CopyPress maken we het u gemakkelijk om de productie van inhoud omhoog of omlaag te schalen om aan uw vraag te voldoen. Dankzij de woonstijlgids en het uitgebreide netwerk van schrijvers, kunnen we meer handen aan uw project besteden wanneer u ze nodig heeft. Dit helpt u om eventuele doelen of deadlines te halen.

Professionaliteit

Niet elke schrijver is goed in organisatie, stiptheid of zelfs communicatie buiten het schrijven van inhoud. Wanneer u voor het eerst met een freelancer werkt, weet u misschien niet wat u kunt verwachten. Komen ze snel bij je terug met vragen? Zullen ze contact met u opnemen om onduidelijke projectaanwijzingen op te helderen? Begrijpen ze hoe streng of laks de deadlines zijn?

Met CopyPress hoeft u zich nooit zorgen te maken over een minder dan professionele behandeling. Het perfectioneren van uw inhoud komt voort uit heen en weer discussie en communicatie tussen uw team en onze creatieven en strategen. Elke klant wordt gekoppeld aan zijn eigen klantsuccesmanager die al uw vragen en zorgen behandelt. We bieden zelfs een Slack-kanaal voor elk klantaccount om u te helpen snel, eenvoudig en vooral professioneel antwoord op uw vragen te krijgen.

Gemak

Werken met veel of zelfs slechts één freelancer kan ingewikkelder zijn dan het lijkt. Van het onderzoeken van talent, het voeren van interviews, het beoordelen van portfolio's en het uitgeven van teststukken, het proces kan omslachtig worden voordat u zelfs maar iemand inhuurt. Nadat je ze hebt aangenomen, moet je de schrijvers trainen en hun werk controleren. Waarom al die moeite doen als u een gemakkelijke, handige oplossing kunt vinden en meer tijd kunt besteden aan het werken aan andere onderdelen van uw bedrijf?

CopyPress doet meer dan alleen schrijven. Wij vinden het talent en wijzen de juiste mensen toe aan uw campagnes. We helpen met strategie, publicatie en alles daartussenin. Werken met een contentbureau is niet ingewikkeld en het valt niet buiten je budget als je kijkt naar alle diensten die we bieden, behalve woorden op de pagina of het scherm.

Ben je klaar om een ​​inhoudspartnerschap met CopyPress aan te gaan en alle voordelen te plukken van een freelanceleger met ons deskundige en toegewijde creatieve netwerk?Plan je gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten inmet ons om uw inhoudsbehoeften te bespreken en hoe CopyPress voor uw merk werkt.

Freelance copywriters: uw beste contentoplossing? (4)

Christy Walters

CopyPress-schrijver

Meer van de auteur:

Het CopyPress-verhaal op de professionele mislukkingspodcastMarketing

9 manieren om crowdsourcegegevens voor marketing te verzamelenContentmarketing

Lees meer per auteur

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated: 11/12/2023

Views: 6350

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.