Een eerste bericht schrijven aan een wervingsmanager (met voorbeelden) (2023)

Wil je een goede eerste indruk maken bij een rekruteringsmanager? Stuur ze een persoonlijk, direct bericht waarin je vaardigheden, capaciteiten en werkervaring worden vermeld.

Door een eerste e-mail te sturen, kunt u zich onderscheiden van andere sollicitanten en krijgt u uw begeleidende brief en cv direct in handen van de persoon die deze moet lezen.

Het is niet altijd gemakkelijk om een ​​eerste e-mail naar een rekruteringsmanager te sturen, omdat u misschien niet weet wat u moet zeggen. Het doel van dit artikel is om u te helpen de beste manier te vinden om uzelf uit te drukken tegenover een rekruteringsmanager.

In dit artikel bespreken we:

 • De reden om een ​​eerste bericht naar een wervingsmanager te sturen
 • Succesvolle sjablonen voor e-mail en directe berichten
 • Hoe u een opvallende onderwerpregel toevoegt
 • 5 tips om een ​​eerste bericht naar een rekruteringsmanager te sturen

Als u meer wilt weten over hoe u een geweldige eerste indruk kunt maken, inclusief hoe u uzelf met succes kunt presenteren in een e-mailbericht,spreek met een loopbaanadviseur bij Enhancv. Door rechtstreeks met een counselor te chatten, kunt u vertrouwen winnen en uitblinken in uw volgende sollicitatiegesprek.

Waarom een ​​eerste bericht sturen naar een rekruteringsmanager?

Upload en controleer uw CV

Plaats hier je cv ofkies een bestand. Alleen PDF en DOCX. Maximale bestandsgrootte van 2 MB.

Privacy gegarandeerd

Wanneer u een eerste e-mailbericht naar een rekruteringsmanager stuurt, maakt u uzelf gedenkwaardiger in hun gedachten.

Overweeg dit: elke rekruteringsmanager kan er tientallen doorlopenhervatEnbegeleidende brievenom de perfecte kandidaat voor de functie te vinden. Maar als je een eerste bericht stuurt, laat je zien dat je bereid bent tot het uiterste te gaan als kandidaat.

Bovendien laat je zien dat je de arbeidsethos hebt om uit te blinken in de functie door jezelf daar buiten te zetten.

Sjablonen voor e-mail en directe berichten

E-mailbericht aan rekruteringsmanagers: Verkoopfunctie

Onderwerpregel: Betreft: Verkoopfunctie bij XYZ Machining

Beste Dianne,

Ik hoop dat het goed met je gaat. Ik heb onlangs gesolliciteerd naar de functie van verkoopmanager in de regio Noordoost op de XYZ Machining-website, maar ik wilde mezelf via een direct bericht aan u voorstellen.

Ik ben enthousiast over de functie en ik heb de afgelopen jaren van mijn carrière uitgeblonken als verkoopmedewerker, met verschillende onderscheidingen op mijn naam. De afgelopen 3 jaar, zelfs midden in een wereldwijde economische vertraging, bleef ik elke maand de hoogste verkopen noteren en zelfs records neerzetten.

Ik zou graag willen dat je mijn cv en begeleidende brief bekijkt en meer informatie krijgt over wie ik ben, met name mijn vaardigheden en capaciteiten. Ik zou ook graag een tijd afspreken voor een sollicitatiegesprek voor de functie.

Eerlijk,

Dan Watterworth

Wat werkt goed in deze e-mail?

Het komt direct ter zake en geeft aan dat de auteur van de e-mail denkt dat hij de beste kandidaat voor de functie is, en ondersteunt dit door specifieke details over zijn werkgeschiedenis te geven. Eerste e-mails zouden de ontvanger een "voorproefje" moeten geven van wat deze persoon de organisatie te bieden heeft, en deze e-mail biedt net genoeg informatie om een ​​rekruteringsmanager te verleiden om ze meer te volgen.

E-mail naar personeelsmanager: Technische functie

Subject line: Systeemanalist Sollicitatieproces bij Neoko

Beste Sally Firestone,

Ik hoop dat het goed met je gaat. Ik wilde rechtstreeks contact met je opnemen omdat ik enthousiast ben over de functie van systeemanalist bij Neoko Technology. Hoewel ik heb gesolliciteerd via de website van uw bedrijf, wilde ik mezelf rechtstreeks voorstellen via e-mail.

Ik heb meer dan tien jaar in de technische industrie gewerkt en ik heb altijd interesse gehad in coderen en het opzetten van programma's. Ik heb vaardigheden in het creëren en onderhouden van bedrijfsbrede systemen, inclusief intranetten. Ik ben een perfecte match voor de vacature, aangezien ik veel rollen binnen de IT-industrie kan vervullen, waaronder cyberbeveiliging.

Bijgevoegd vindt u mijn cv en begeleidende brief, die naar mijn mening mijn vaardigheden en capaciteiten zullen benadrukken. Als je dat eenmaal hebt gelezen, zou ik graag een tijd afspreken voor een sollicitatiegesprek voor deze functie, en aarzel niet om te vragen of je nog vragen hebt.

Eerlijk,

Phil Topher

Wat doet deze e-mail goed?

De auteur van deze e-mail neemt een beslissende stap om hun volledige scala aan vaardigheden en capaciteiten in zo'n korte ruimte te laten zien. In slechts 3 alinea's legt de auteur zijn interesse in het bedrijf uit, evenals het scala aan ervaring dat hij heeft op IT-gebied.

E-mail naar een wervingsmanager: verwijsmail

Onderwerpregel: Phill Sandeski raadde mij aan contact met u op te nemen

Beste Sheila,

Mijn voormalige collega Phill Sandeski raadde mij aan contact met u op te nemen over de vacature bij uw bedrijf op de boekhoudafdeling. Hij zei dat hij eerder bij uw bedrijf had gewerkt en dat ik uitstekend geschikt zou zijn voor de functie daar.

Ik ben registeraccountant en werk al twintig jaar in deze branche. Een ding dat mij onderscheidt van andere kandidaten, is mijn vermogen om te leren tijdens het werk.

Ik hoor graag van je en laat het me weten als je meer informatie nodig hebt. Als bijlage bij deze e-mail vindt u mijn begeleidende brief en mijn cv, evenals enkele persoonlijke prestaties die ik heb verdiend gedurende mijn 2 decennia ervaring.

Eerlijk,

Sam Sinclair

Wat doet deze e-mail goed?"?

De auteur van deze e-mail brengt een verbinding tot stand met de rekruteringsmanager doorhet introduceren van een wederzijds contact. De meeste rekruteringsmanagers stellen het op prijs als iemand naar hen verwijst, vooral als de persoon die de verwijzing geeft iemand is wiens mening ze respecteren.

LinkedIn-bericht rechtstreeks aan een rekruteringsmanager

Hallo Sarah,

Ik hoop dat je het niet erg vindt dat ik rechtstreeks contact met je opneem via LinkedIn, maar ik solliciteer naar de grafische ontwerpfunctie bij CE Communications en ik wilde even snel hallo zeggen.

Ik heb 5 jaar ervaring in grafisch ontwerp, inclusief fotobewerkingssoftware zoals Adobe Photoshop en Illustrator, maar mijn echte passie ligt nu bij het creëren van voor de gebruikerservaring (UX) geoptimaliseerde bestemmingspagina's en websites.

In bijlage vind je mijn portfolio, een motivatiebrief en cv. Ik zou graag willen dat je door enkele ontwerpen kijkt die ik heb gemaakt en door de links klikt die ik heb bijgevoegd om op maat gemaakte webpagina's te vinden. Stuur me een bericht op LinkedIn of e-mail me op samstudent@email.com, om een ​​tijd af te spreken voor een sollicitatiegesprek voor de functie.

Hartelijke groeten,

Sam Student

Wat past goed bij deze boodschap?

Een van de dingen die heel goed werken met deze e-mail, is dat deze zich richt op de ervaring van de auteur, evenals waar hij gepassioneerd over is. Hij is bereid zijn portfolio te delen, waarin zijn ervaring zal worden weerspiegeldUX-ontwerpen makenvoor websites. Als dit iets specifieks in de functiebeschrijving was, laat hij in deze e-mail zien hoe hij perfect bij de functie zou passen. Ook kunt u niet alleen documenten toevoegen aan een LinkedIn-bericht, maar kunt u ook delen over uwLinkedIn profiel.

E-mailen na het solliciteren

Als je hebt gesolliciteerd op een functie en nog niets hebt gehoord, zelfs niet na een aantal weken wachten, kun je een e-mail sturen om te kijken of je nog steeds in de running bent. Probeer minimaal 2 weken te wachten voordat je bericht stuurt over je sollicitatie.

Controleer voordat je dit doet de sollicitatie om er zeker van te zijn dat er niets in staat dat zegt dat je niet rechtstreeks een bericht moet sturen naar de rekruteringsmanager.

Kijk ook of er een specifieke datum is waarop het sollicitatieproces wordt afgesloten. De meeste sollicitaties hebben een startdatum en een sluitingsdatum, dus zorg ervoor dat je niet te vroeg reageert voor het sluiten van het sollicitatieproces.

Subject line: Re: Stagiair bij ABC Financial

Beste Phyllis Demetre,

Ik hoop dat het goed met je gaat. Op 30 juli solliciteerde ik naar de stageplaats bij ABC Financial. Ik schrijf om een ​​follow-up te sturen om te zien hoe het sollicitatie- en sollicitatieproces eruit ziet, en om mijn interesse in de functie kenbaar te maken.

Zoals je in de functiebeschrijving vermeldde, ben je op zoek naar een afgestudeerde die een zelfstarter is, bereid om on-the-job te leren en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Ik ben onlangs afgestudeerd en ben op zoek naar een zomerstage om de broodnodige ervaring op te doen. In de afgelopen 4 jaar heb ik mijn spreekvaardigheid in het openbaar, mijn vermogen om presentaties te leiden en overtuigende verkoopstrategieën ontwikkeld.

Deze vaardigheden maken mij een ideale kandidaat voor de stageplaats als financieel medewerker in de zomer. In bijlage vindt u mijn sollicitatiebrief en cv, evenals enkele referenties.

Bedankt voor de tijd die je hebt genomen om mijn aanvraag te beoordelen.

Beste wensen,

Dave Sumpter

Wat doet deze e-mail goed?"?

Deze e-mail richt zich op de specifieke toepassing die de auteur van de e-mail op 30 juli heeft verzonden. Maar het doet meer dan dat, omdat het zijn sterke punten en capaciteiten introduceert, wat een rekruteringsmanager kan doen nadenken over het geven van een kans op de stage. Het is op een meer formele toon geschreven, wat misschien past bij het e-mailen van een meer traditioneel bedrijf, zoals een financiële instelling.

Hoe maak je een opvallende onderwerpregel

Het creëren van een goede onderwerpregel kan je de kans geven om op te vallen tussen de andere e-mails in de inbox van een rekruteringsmanager. Als u op zoek bent naar een opvallende onderwerpregel, concentreer u dan op de belangrijkste ideeën:

 • Vermeld de functie waarop je solliciteert.
 • Geef indien mogelijk de naam van iemand die u naar de functie verwijst.
 • Houd de onderwerpregel kort en to the point.

Als je wilt leren hoe je de perfecte onderwerpregel maakt, bekijk dan de bovenstaande e-mailvoorbeelden. U kunt zien dat ze allemaal kort zijn en de ontvanger van de e-mail de meeste informatie geven om op de e-mail te klikken.

5 tips om een ​​eerste bericht naar een wervingsmanager te sturen

1. Zoek de naam en contactgegevens van de rekruteringsmanager op

Het belangrijkste dat u kunt doen, is de contactgegevens en naam van de rekruteringsmanager vinden. Probeer geen generieke aanhef per e-mail te sturen, zoals "beste rekruteringsmanager", omdat dit de indruk zal wekken dat u niet genoeg onderzoek naar de functie hebt gedaan. In plaats daarvan kunt u de e-mail personaliseren door de naam en contactgegevens van de rekruteringsmanager te vinden.

Zodra je de naam van de rekruteringsmanager hebt gevonden, zou je andere contactgegevens moeten kunnen vinden door te kijken op de website van het bedrijf, sociale mediaplatforms, of je kunt zoeken naar hun LinkedIn-profiel.

2. Houd het kort, maar to the point

Houd bij het opstellen van de e-mail deze kort en bondig. Concentreer u op uw vaardigheden en capaciteiten, evenals hoe u denkt dat u goed bij de functie past. Probeer niet uit te gaan over andere onderwerpen die niet belangrijk zijn voor de e-mail of voor de functie, en onthoud dat het primaire doel van de e-mail is om een ​​tijd af te spreken voor een interview.

3. Vermeld uw naam en de functie waarop u solliciteert

Daarnaast moet u ook uw naam vermelden, ofwel in de hoofdtekst van de e-mail of als een e-mailhandtekening onderaan, evenals de functie waarnaar u solliciteert. Het kan zijn dat een HR-medewerker meerdere functies tegelijk in zijn bedrijf vervult, dus voeg, om zijn geheugen op te frissen, de functie toe waarop u hebt gesolliciteerd.

4. Voeg een oproep tot actie toe

De call-to-action is een specifiek verzoek aan de ontvanger van de e-mail om te vervullen. De primaire call-to-action die aan het einde van een eerste e-mail aan een rekruteringsmanager moet worden opgenomen, is het opzetten van eentijd voor een gesprek.

5. Controleer op grammatica- of spelfouten

Het laatste dat u moet doen voordat u op Verzenden klikt, is uw e-mail controleren om er zeker van te zijn dat er geen grammatica- of spelfouten zijn. Je hebt misschien een uitstekende e-mail geschreven, maar één spelfout kan een rekruteringsmanager afschrikken.

Download software voor grammatica- en spellingcontrole om er zeker van te zijn dat alles wat je hebt geschreven grammaticaal correct is.

Belangrijkste leerpunten

 • Door een eerste e-mail naar een rekruteringsmanager te sturen, kunt u zich onderscheiden van andere sollicitanten.
 • Zorg ervoor dat u deze eerste e-mail kort en specifiek houdt voor de functie waarop u solliciteert.
 • Personaliseer de e-mail door de naam en contactgegevens van de rekruteringsmanager op te zoeken.
 • Voeg een call-to-action toe aan het einde van uw e-mail.

Als je meer wilt weten over hoe je een geweldige introductie kunt maken voor een rekruteringsmanager, praat dan met eenloopbaanadviseur van Enhancv. Ze geven je alle informatie die je nodig hebt om je beste beentje voor te zetten en je droombaan binnen te halen.

Sla je slag!

Je cv is een verlengstuk van jezelf.
Maak er een die echt van jou is.

MAAK JE CV AAN

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Msgr. Refugio Daniel

Last Updated: 28/07/2023

Views: 5627

Rating: 4.3 / 5 (74 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Msgr. Refugio Daniel

Birthday: 1999-09-15

Address: 8416 Beatty Center, Derekfort, VA 72092-0500

Phone: +6838967160603

Job: Mining Executive

Hobby: Woodworking, Knitting, Fishing, Coffee roasting, Kayaking, Horseback riding, Kite flying

Introduction: My name is Msgr. Refugio Daniel, I am a fine, precious, encouraging, calm, glamorous, vivacious, friendly person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.