Editorial Verveeld: een vroege blik op de rekruteringscyclus van Mizzou Hoops in 2022 (2023)

Welkom bij Editorial Bored, een Rock M Nation-rondetafelgesprek dat je door de woestijn van de zomer loodst door vooruit te kijken naar het komende jaar in Mizzou Sports.

Klinkt het niet vreemd om het idee van het jaar 2022 te conceptualiseren? Hoewel we in feite nog maar ongeveer 18 maanden verwijderd zijn van het draaien van de kalender tot voorbij 2021, voelt het alsof de afgelopen 3 levensmaanden een eeuwigheid hebben ingehouden.

Maar deze week herinnerde ons er scherp aan dat de tijd voortschrijdt, aangezien de rekruteringscyclus voor universiteitsbasketbal in 2022 officieel van start ging. Coaches mogen nu officieel aanbiedingen formaliseren en actief opkomende junioren rekruteren om deel uit te maken van hun programma's.

En hoewel het onderwerp hoepels werven de laatste tijd een pijnlijk onderwerp is geweest voor Mizzou-fans, zou er reden tot hoop kunnen zijn. De klas van 2021, die ten minste vijf (en waarschijnlijk zes) beurzen zal vervangen, heeft al een bewaker met een hoog plafond toegevoegd in Anton Brookshire, en heeft vaart met verschillende andere zeer doordachte vooruitzichten uit het Midwesten. Natuurlijk staat rekrutering niet gelijk aan succes op het veld in een vacuüm, maar het is gemakkelijk in te zien hoe een succesvol seizoen 2020-2021 en een gevierde rekruteringscyclus in 2021 een terugkeer naar vorm voor het basketbal in Missouri in de nabije toekomst kunnen betekenen.

Dus nu het moeizame proces van het zoeken naar informatie en het scouten van rekruten begint, zijn we hier om jullie alles te vertellen over onze eerste indrukken van de basketbalrekruten van 2022. Naar wie zoekt Missouri? Op welke posities richten ze zich? Wat weten we nog niet? Je vindt al onze antwoorden in de Editorial Bored van deze week.

De wervingscyclus van 2022 ging deze week serieus van start, waarbij Mizzou verschillende aanbiedingen deed voor opkomende junioren. Wat zijn je eerste indrukken van hoe de klas zichzelf positioneert?

Editorial Verveeld: een vroege blik op de rekruteringscyclus van Mizzou Hoops in 2022 (1) Foto door Mike Gunnoe/NBAE via Getty Images

Sam Snelling, locatiemanager:Ik denk dat het belangrijk is om in de eerste plaats in gedachten te houden dat deze rekruteringsperiode ongebruikelijk is omdat er geen live-periode is. De coaches van Missouri hebben al maanden niemand live kunnen zien. Dat gezegd hebbende, ze doen goed werk door agressief te zijn met contact met een aantal echt indrukwekkende jongens.

Ik ben vooral blij met hoe agressief ze zijn tegen jongens in de regio. 2022 is een klasse waarin ze het lokaal echt kunnen opvoeren en kunnen voortbouwen op recenter succes in en rond de staat. Voor Missouri is dat een veel voorkomend refrein. Maar er zit meer diepgang in deze les dan voorgaande jaren, dus misschien is er zelfs reden tot optimisme. Dat is tegenwoordig een behoorlijk vreemd gevoel voor Mizzou Basketball-fans.

Mat Harris, Basketbal-editor:Diepte, en veel. We komen zo op de namen, maar het is een verademing om verschillende opties in de buurt van Columbia te zien. De cyclus van 2021 bood slechts vier regionale rekruten - Jordan Nesbitt, Jaden Jones, Tamar Bates en Anton Brookshire - van belang. Terwijl een deel van de fanbase blijft mopperen, deed MU geen aanbiedingen voor Nesbitt of Jones, die teamgenoten zijn bij de St. Louis Christian Academy. In plaats daarvan, Martin en Co.in Brookshire binnengehaalden proberen in de jacht te blijven met Bates, die de nummer 85 is in de samengestelde index van 247 Sports.

Om een ​​kleinere pool van lokaal talent te compenseren, heeft het personeel geprobeerd om in het hogere middenwesten te reiken, met name Michigan, Minnesota en Wisconsin. Misschien loont dat in de vorm van combo-bewaker Kobe Bufkin, een consensus top-100 rekruut, of een high-upside stretch forward zoals David Joplin. Toch staat MU voor de taak om een ​​uitzonderlijk grote klas te vullen in een jaar waarin de regionale pijplijn niet zo productief is.

Gelukkig is dat in 2022 niet het geval.

Deze week druppelden berichten binnen dat het personeel de basis met 18 prospects bereikte. Van die groep zijn er zeven Show-Me State-inboorlingen, terwijl twee anderen net over de staatsgrens in het Kansas City-gebied wonen. Ondertussen passen 10 rekruten waarmee Mizzou contact heeft opgenomen zich aan voor MoKan Elite, Brad Beal Elite of KC Run GMC op het grassroots-circuit. Zie het ook op deze manier: het is misschien efficiënter voor MU om in de toekomst Zoom-oproepen op te zetten met de zeven MoKan-spelers die het deze week heeft gesproken.

Hoewel ze niet veel aanbiedingen hebben gestuurd, hebben Martin en zijn assistenten geen gebrek aan opties. Het voorspellen van roosterverloop is een dwaze boodschap, maar ze hoeven niet de horizon te onderzoeken om hoogwaardige opties te vinden om te voorzien in de waarschijnlijke behoeften op de vleugel, combo-aanvaller en post. Idealiter hoeven ze niet meer dan twee uur te reizen vanaf Mizzou Arena om dat voor elkaar te krijgen.

Josh Matejka, plaatsvervangend manager:Na een handvol belangrijke missers op lokale vooruitzichten in de afgelopen jaren, krijgt Cuonzo Martin nog een kans om in de staat op te ruimen. Hij heeft al een aanbod gedaan aan Tarris Reed (Chaminade) en contact gelegd met Larry Hughes II (CBC) en Taj Manning (Grandview) en een handvol andere locals. Voeg een bod toe aan Aidan Shaw (Stillwell, KS) en het personeel lijkt klaar om in 2022 de volledige pers op lokaal talent te zetten.

De klasse van 2022 heeft misschien nog geen bekende namen, dus met welke spelers moeten Mizzou-fans de komende maanden vertrouwd raken?

Editorial Verveeld: een vroege blik op de rekruteringscyclus van Mizzou Hoops in 2022 (2) Foto door Mike Gunnoe /NBAE via Getty Images

Mat Harris:Drie namen zouden al bekend moeten zijn: de vleugel van bisschop MiegeMark Mitchel, Blue Valley-vleugelAidan Shaw, en Chaminade combo naar vorenTarris Reed Jr.Stuk voor stuk top-75-talenten, wonen in een grensmetrogebied en zijn al onofficieel op de campus geweest. Terwijl Mitchell al een vijfsterrentalent is, hebben Shaw en Reed, die teamgenoten zijn bij MoKan Elite, het potentieel om zich een weg omhoog te banen op de ranglijst. Hoe hoog ze klimmen, kan van invloed zijn op de kansen van de Tigers om ze te landen, en die rekruteringen zouden marathons moeten zijn.

Maar zoals eerder vermeld, is er voldoende diepgang achter Mitchell, Shaw en Reed. Bijvoorbeeld inwoner van Kansas CityJaylon McDaniel, die nu Sunrise Christian Academy is, is een under-the-radar optie bij combo forward. Vastgepind als een waarschijnlijke top-150-speler, ontspoorden blessures hem de afgelopen paar seizoenen en zorgden ervoor dat hij uit de 2021-klasse viel. Maar hij is nu gezond, rent hard over de vloer, is actief in de korte hoek en kan aanvallen vanaf de elleboog. Met een beetje werk aan zijn perimeterspel zou McDaniel mooi in de aanval van MU passen.

Ondertussen belde het personeel van MU de hele CBC-verdedigingshelft - puntbewaker Rob Martin, combo-bewakerLarry Hughes Jr.en vleugel Mikhail Abdul-Hamid — begin deze week. En ja, Hughes, een top-150-talent, is de zoon van de SLU-legende.

Josh Matejka:Mark Mitchell is de vijfsterrenwens van deze cyclus op een ster, en het zal moeilijk worden om hem weg te wrikken van het blauwe bloed. Duke rekruteert hem actief (tot nu toe geen aanbod), en die school in het westen heeft hun aanbod al uitgebreid. Het kan echter zijn dat niet alles verloren is voor de Tigers, aangezien Mitchell de campus al een keer heeft bezocht en dicht genoeg bij huis is zodat Martin hem prioriteit kan geven zonder al te veel druk van zijn kant.

Buiten de lokale namen, staat Missouri al vroeg op de kleine aanvallers Price Aligbe (Minneapolis, MN) en Julian Phillips (Blythewood, SC), beide Top 75-talenten die naJavon PicketEnTorrence Watsonzijn de deur uit. We weten dat Martin eerder succes heeft gehad in Minnesota (hoewel je 'succes' zou kunnen kwalificeren in het geval vanDienblad Jackson), maar het is moeilijk te zien hoe dit meer dan vroege vliegers zijn. Wat we echter over Martin weten, suggereert dat hij zijn tijd niet verspilt aan spelers die Mizzou niet in ieder geval overwegen, dus dat zijn namen om op een laag pitje te houden. Zoals hierboven vermeld, lijkt het waarschijnlijk dat de klas van 2022 lokaal zwaar zal zijn, en Matt heeft die namen treffend opgeschreven, dus ik zal mijn adem sparen.

Sam Snelling:Ik heb mijn stuk onder de opmerkingen van zowel Matt als Josh geplaatst, omdat ze de meeste van de grotere namen die we tot nu toe kennen behandelden, en hoewel ik denk dat het duidelijk is dat Martin Mitchell, Shaw en Reed hardnekkig gaat achtervolgen, is het altijd belangrijk om wat back-upplannen te hebben, aangezien Mitchell al een 5-sterren is en de andere twee mogelijk in de top 50 eindigen, waar de rekruteringswateren veel dieper worden.

De klasse van 2022 heeft echter veel echt intrigerende diepgang. Het ontwikkelt zich tot een klas waarvan ik denk dat je een paar verschillende richtingen kunt uitgaan en heel blij kunt zijn met hoe het uitpakt, zelfs als je de beste jongens mist. In feite hoef je niet zo ver uit het MoKan Elite-team te rekruteren om een ​​mooie klas op te bouwen. Hier zijn een paar namen die ik in de gaten zal houden:

  • Jalen Quinn, een 6'3 combo-bewaker uit Tuscola, Illinois. Quinn is afgelopen winter al naar Missouri geweest voor een onofficieel bezoek en heeft het deksel van zijn rekrutering nog niet helemaal afgeblazen. Maar hij heeft een goede maat en atletisch vermogen, en zou passen bij veel van waar Missouri traditioneel naar rekruteerde.
  • Julian Norris, een 6'3 combo-bewaker uit Evansville, IN. Goede maat en snelheid, hij staat al in de top 150 maar is niet overspoeld met aanbiedingen. Missouri heeftvroeg binnen geweest.
  • Jeremiah Talton, een vleugel van 6'6' uit Quincy, IL (MoKan). Nu Tilmon dit jaar afstudeert, heeft Missouri nog een Jeremiah T nodig, toch? Talton heeft een goed formaat op de vleugel en schiet de bal goed binnen. Hij ontwikkelt zich nog steeds, maar heeft een heel hoog plafond en is een sluwe atleet.
  • Jason Groen, een 6'6 vleugel uit Omaha, NE (MoKan). Green heeft al vroege aanbiedingen van K-State en Nebraska. Hij is de teamgenoot van de 5-sterren bewaker Hunter Sallis uit 2021 op de middelbare school, dus hij zou voldoende aandacht moeten krijgen.
  • Taj Manning, een 6'7 combo-aanvaller uit Kansas City (MoKan). Manning is nog jong en in ontwikkeling, maar heeft al een goede maat en beweegt goed voor een man die minuten rond de omtrek speelt.

Natuurlijk wordt er in 2022 niets gedaan voordat de klas van 2021 is afgelopen. Wat is de grootste manier waarop deze komende les de volgende kan beïnvloeden?

Editorial Verveeld: een vroege blik op de rekruteringscyclus van Mizzou Hoops in 2022 (3) Chris Parker/Ozark Sports Zone

Sam Snelling:Na komend voorjaar zouden we veel meer moeten weten over de plannen voor 2022. Het volgende jaar zal in het teken staan ​​van het ontwikkelen van relaties en hopelijk beter zijn op het veld om wat momentum op te bouwen. Maar ik zou verwachten dat Mizzou 3-4 jongens toevoegt aan de klasse van 2021, en wat gebeurt er dan met de transfermarkt na volgend seizoen?

Op dit moment zijn er negen plaatsen beschikbaar voor de selectie van 2022-23, maar slechts vier daarvan worden vrijgemaakt door senioren die afstuderen van de selectie van 2021-22 (Watson,Picket,pinson, Chang). Pinson heeft het afgelopen seizoen de NBA-wateren getest, dus het potentieel bestaat voor hem om volgend jaar te stuiteren.

Martin heeft bijna de balans gevonden die hij wil, dus ongeacht wat er in 2021 gebeurt, denk ik dat je in 2022 naar minimaal drie man kijkt. Over het algemeen weet ik niet zeker of de klas in 2021 zo veel invloed zal hebben, omdat de topdoelen meestal gaan over het naar de selectie krijgen van talent van een hoger niveau, ongeacht de klasse. Het zal alleen veranderen als ze de beste jongens missen en moeten draaien om zich meer op behoeften te concentreren.

Mat Harris:Hoe betrokken wil MU zijn op de transfermarkt?

Voor mij ziet een ideale klas er zo uit: Bates, Brookshire, Joplin en DeSmet's Yaya Keita. Dat kwartet dicht gaten bij de combo-bewaker, samen met het versterken van de diepte bij de combo naar voren en in de paal. U heeft echter nog minstens één vacature over, en mogelijk nog een alsXavier Pinsonbewandelt professionele wegen. Binnenbrengenzeseerstejaarsstudenten is niet ideaal - of haalbaar - voor het balanceren van lessen op de lange termijn of voor het product op korte termijn.

Dus, hoeveel werk wil MU doen in de lenteperiode? Dat zou kunnen betekenen dat je een grad-transfer point guard moet pakken. Misschien pik je een wing op die op zoek is naar een reset na hun eerstejaarsseizoen. En dan zijn er altijd de waren die op JUCO-niveau beschikbaar zijn. Als MU een afgestudeerde overplaatsing en een opkomende tweedejaars heeft toegevoegd, zal het programma aan de behoeften hebben voldaan en enige afvlakking van het rooster hebben bereikt.

Ongeacht wat er in 2021 gebeurt, de Tigers hebben hun prioritaire doelen voor 2022 al vastgesteld in Shaw en Reed. Wat de rest van die klas betreft, is vloeistof misschien wel het beste bijvoeglijk naamwoord. Als de NCAA live-periodes in augustus en september goedkeurt, kan dit het personeel van MU helpen beslissen welke prospects tot de volgende reeks aanbiedingen moeten behoren.

Josh Matejka:Een paar dagen geleden zou ik hebben gezegd dat het afhangt van hoe zwaar het personeel investeert om impactspelers op de punt en postposities te krijgen. En hoewel dat tot op zekere hoogte nog steeds waar is, heeft recent nieuws over het transferfront me anders doen denken.

Ole Miss tweedejaars Blake Hinson is het transferportaal binnengegaan, vertelden bronnen aan ESPN. Gemiddeld 10,1 punten en 4,6 rebounds vorig seizoen.

— Jeff Borzello (@jeffborzello)16 juni 2020

Dit verandert uiteraard niets aan de algemene doelen van de 2021-klasse, maar aan de mogelijke toevoeging vanBlake Hinson- die werd beschouwd als een zware Missouri-leuner voordat hij Ole Miss koos vanwege zorgen over de speeltijd - voegt de rimpel toe van een speler met directe impact. Met dat in gedachten, is er waarschijnlijk iets minder druk om een ​​impactpost-speler toe te voegen, zoalsHinsonis een bekwame combo-aanvaller die enkele zorgen over de grootte van Missouri zou kunnen wegnemen.

Wat dus niet is veranderd, is de bewakingsdiepte. Mizzou zal waarschijnlijk de Smiths verliezen,Drew Buggs En Xavier Pinsonvolgende laagseizoen, dus de toevoeging van enkele impactbeschermers zal van cruciaal belang zijn. Anton Brookshire is al aan boord en de Tigers hebben hun zinnen gezet op nog een flink aantal hooggeplaatste spelers. Als het personeel deze cyclus de kast in de voorhof kan aanvullen, dan leunt 2022 mogelijk zwaarder in de vleugel- en aanvalsafdeling.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gregorio Kreiger

Last Updated: 26/06/2023

Views: 5699

Rating: 4.7 / 5 (77 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gregorio Kreiger

Birthday: 1994-12-18

Address: 89212 Tracey Ramp, Sunside, MT 08453-0951

Phone: +9014805370218

Job: Customer Designer

Hobby: Mountain biking, Orienteering, Hiking, Sewing, Backpacking, Mushroom hunting, Backpacking

Introduction: My name is Gregorio Kreiger, I am a tender, brainy, enthusiastic, combative, agreeable, gentle, gentle person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.