De verhuizing van Aneesah Morrow naar LSU en de opkomst van het superteam van de universiteit? (2023)

 • Alexa Philippepou

  Dichtbij

  De verhuizing van Aneesah Morrow naar LSU en de opkomst van het superteam van de universiteit? (1)

  Alexa Philippepou

  ESPN

  • Omvat universiteitsbasketbal voor dames en de WNBA
  • Eerder behandelde UConn en de WNBA Connecticut Sun voor de Hartford Courant
  • Afgestudeerd aan Stanford en geboren in Baltimore met verdere ervaring bij de Dallas Morning News, Seattle Times en Cincinnati Enquirer
 • MA Voepel

  Dichtbij

  De verhuizing van Aneesah Morrow naar LSU en de opkomst van het superteam van de universiteit? (2)

  MA Voepel

  ESPN. com

   MA Voepel dekt de WNBA, universiteitsbasketbal voor vrouwen en andere universiteitssporten voor espnW. Voepel begon met het verslaan van vrouwenbasketbal in 1984 en werkt sinds 1996 bij ESPN.

5 mei 2023, 14:52 ET

 • Facebook
 • Twitteren
 • Facebook messenger
 • Pinterest
 • E-mail
 • afdrukken

LSUcoach Kim Mulkey sloeg opnieuw toe in het transferportaal, en het is een grote greep: voormaligDePauluitblinkenAneesah Morrowvertelde ESPN vrijdag dat ze naar de Bayou gaat, een verhuizing die gepaard ging met de ondertekening vanLouisvilleoverdrachtHailey van Lith, veroorzaakte schokgolven door het basketbal van de universiteit van vrouwen.

Zelfs vóór de aankondiging van Morrow was LSU dinsdag gestegen naar nummer 1 in ESPN's bijgewerkte Way-Too-Early Top 25-ranglijst voor 2023-24. Nu Morrow - een van de topscorers en rebounders van het land de afgelopen twee seizoenen - ook aan boord is, hebben de Tigers hun bolwerk op de eerste plaats verder versterkt, terwijl ze al vroeg begonnen te praten over de komst van een college-superteam en een mogelijke herhaling van het kampioenschap. .

Na het winnen van de eerste nationale titel van het programma, zal LSU in november aanzienlijk meer getalenteerd zijn dan we het voor het laatst zagen. Laatste vier meest opvallende spelerEngel Reesezal de groep verankeren, vergezeld door mede terugkerende starterFlau'jae Johnson. Maar om hen heen zullen nieuwe toevoegingen Morrow en Van Lith zijn, evenals de best gerangschikte rekruteringsklasse voor 2023, met als headliner Mikaylah Williams (nr. 2 prospect per ESPN) en post Aalyah Del Rosario (nr. 7).

Wat betekent de inzet van Morrow voor de Tigers? Hoe hebben de toelating van naam, afbeelding en gelijkenis (NIL) en de eenmalige overdrachtsuitzondering het landschap van de sport veranderd? En staan ​​we aan de vooravond van een superteam-tijdperk in het collegebasketbal voor vrouwen?

Hoe maakt Morrow LSU beter? Hoe verwachten we dat ze op de baan past?

Philippe:Morrow arriveert in Baton Rouge met een gemiddelde van 23,8 punten per wedstrijd gedurende twee jaar bij DePaul. Natuurlijk zal ze niet 20 schoten per wedstrijd maken zoals ze deed voor de Blue Demons, maar ze is een aanvallende kracht die meedogenloos op het glas is. Tussen Reese, Van Lith, Morrow en zelfs een eerstejaars als Williams heeft LSU zoveel meer aanvallende spelmakers dan toen het een maand geleden het nationale kampioenschap won.

Toch zal Mulkey moeten beoordelen waar Morrow precies het beste op de vloer past. Met een lengte van 1,80 zou Morrow ondermaats zijn op de post in de SEC, en haar beste kans om het te maken in de WNBA zou zijn als ze meer perimetervaardigheden zou ontwikkelen. Morrow vertelde ESPN dat zij en Mulkey al hebben besproken hoe ze kunnen profiteren van haar veelzijdigheid en haar spel kunnen uitbreiden om meer op de perimeter te spelen. Ze liet in dit opzicht groei zien van eerstejaars tot tweedejaars (ze schoot bijvoorbeeld het afgelopen seizoen meer dan 200 driepunters) en kan daar nog meer op voortbouwen als ze eenmaal op de campus is.

Voople:Er waren eigenlijk nog een paar rebounds over om dit afgelopen seizoen te pakken voor andere LSU-spelers, ondanks dat Reese gemiddeld 15,4 per wedstrijd had. LaDazhia Williams scoorde gemiddeld 6,0 ​​RPG, en nu haar universiteitscarrière voorbij is, is het perfect om Morrow als vervanger te hebben. Williams is 3 centimeter groter dan Morrow, maar Morrow is een rebound-magneet. Ze behaalde het afgelopen seizoen een gemiddelde van 12,2 RPG en 13,8 als eerstejaars. Het zal geen verrassing zijn om te zien dat Reese en Morrow samen hele teams overtreffen.

Mulkey sprak veel over rebounding als de constante identiteit van de 2022-2023 Tigers. En hoewel bleek dat ze alles goed genoeg deden om landskampioen te worden, zal het vermogen om de bezittingen van tegenstanders te beperken en hun eigen bezittingen uit te breiden weer erg belangrijk zijn voor LSU.

Hoe hebben Mulkey en LSU al deze grote spelers van de portal gehaald?

Voople:Ga terug om Chloe Jackson te bewaken, naar wie een overplaatsing gingBaylorin 2018 en was de meest opvallende speler bij de Final Four voor dames van 2019. Haar succes hielp Mulkey, toen nog bij de Bears, er volledig van te overtuigen dat het genoeg was om een ​​speler voor een jaar te hebben als de speler de juiste match was. Het zette de tafel voor Mulkey om klaar te zijn om het overdrachtsportaal volledig te omarmen. Toen de NIL-regels in 2022 officieel veranderden om student-atleten te laten profiteren, gaf Mulkey - tegen die tijd bij LSU - een gewaardeerde medewerker, Jennifer Roberts, de leiding over het beheer van NIL voor Tigers-damesbasketbal.

Roberts, wiens titel directeur van spelerspersoneel en invloed is, werkt met spelers aan NIL-kansen en het verbeteren van hun merken. Ze liep voorop in LSU en raakte de grond aan het rennen met betrekking tot NIL. Reese's beslissing afgelopen zomer om naar LSU te komen, leek vooral ingegeven door haar gevoel dat Mulkey het beste uit haar zou halen. Maar het werd ook al snel duidelijk dat Reese en LSU wederzijds konden profiteren van haar extraverte persoonlijkheid en NIL-kansen.

Door het nationale kampioenschap te winnen terwijl ze eruitzagen alsof ze er zoveel plezier in hadden, waren de Tigers het 'it'-team dat dit voorjaar de aandacht van grote transfers trok. En de merknaam van LSU in Louisiana en zelfs in het hele land heeft ertoe bijgedragen NIL-deals winstgevend te maken voor spelers in Baton Rouge. LSU heeft veel te verkopen en weet hoe het te verkopen.

Philippe:We hebben niet rechtstreeks van Van Lith gehoord waarom ze besloot over te stappen naar LSU, maar Morrow noemde de manier waarop LSU elk aspect van wie ze is omarmt - van basketbal tot branding tot haar interesses in mode en ondernemerschap - door haar te helpen verkopen bij het toetreden tot de Tigers. Morrow vertelde ESPN Mulkey en het team heeft haar aangemoedigd om uit haar schulp te kruipen en haar persoonlijkheid te laten zien, precies wat we zagen van Reese & Co. tijdens hun run in Dallas, zowel vanuit een NIL-standpunt als daarbuiten.

Morrow zei ook dat ze dol was op de steun van de gemeenschap voor LSU-atletiek - iets wat ze niet bepaald had tijdens haar twee jaar bij DePaul. LSU-sporten zijn verwant aan pro-teams in Louisiana, om nog maar te zwijgen van het basketbalprogramma voor vrouwen - dat vorig seizoen de grootste opkomst van het land had - heeft nu nog meer vaart na een nationaal kampioenschap.

We hadden het vorige week over de chemie van LSU nadat Van Lith zich had gecommitteerd. Met drie bewezen sterren op collegiaal niveau die nu hetzelfde veld delen, zijn er genoeg ballen om rond te gaan in Baton Rouge?

Voople:Het zal werken zolang ze begrijpen dat ze allemaal in dezelfde richting moeten roeien. Er zijn veel met sterren gevulde teams geweest in de geschiedenis van het damesbasketbal --UConnEnTennesseewas in dat opzicht gedurende een groot deel van de afgelopen 30 jaar historisch toonaangevend -- en de beste van die teams deelden de bal en de glorie.

Als het winnen van de NCAA-titel echt het doel is, weten de spelers dat ze spelen voor een coach die zeven nationale kampioenschappen heeft gewonnen (één AIAW, zes NCAA) als speler, assistent of hoofdtrainer. Mulkey weet hoe hij moet winnen en hoe hij groot talent en grote persoonlijkheden moet managen.

Om terug te gaan naar de roeianalogie: je zou een boot vol met de sterkste mensen kunnen hebben, maar als ze niet samenwerken, gaan ze niet alleen niet zo snel als ze kunnen, ze zullen waarschijnlijk ook kapseizen. LSU is niet het wiel aan het uitvinden door meerdere All-American-level spelers te hebben. Maar omdat de Tigers twee eersteklas spelers binnenhalen die gewend zijn een grote last te dragen naar een team dat al een nationaal kampioenschap heeft gewonnen, zijn de Tigers afhankelijk van alle spelers om volwassenheid en teamwerk te tonen.

Philippe:Morrow erkende dat ze opzichtige statistieken had en indrukwekkende individuele onderscheidingen vergaarde tijdens haar tijd bij DePaul, maar dat het haar in wezen niets opleverde. De Blue Demons vielen vorig jaar uit in de First Four van het NCAA-toernooi en eindigden het afgelopen seizoen met een verliezend record. Het is ook vermeldenswaard dat als het op Van Lith aankomt, het niet ideaal leek dat ze dit seizoen zoveel van de scorende last op zich nam voor Louisville. Misschien vindt ze het ook prima om dingen terug te schalen.

Morrow zei dat spelen naast de besten haar niet alleen beter maakt, maar het collectief in staat stelt om geweldige dingen te bereiken: in dit geval, idealiter voor de Tigers, kampioenschappen.

Als elke speler bij LSU deze mentaliteit heeft - dat het individu een beetje moet opofferen voor de bredere doelen - kunnen de Tigers komen waar ze willen zijn.

Zouden we meer superteams op universiteitsniveau kunnen zien met de samenvloeiing van nieuwe NIL- en transferregels?

Voople:Gezien het feit dat acht programma's - UConn, Tennessee,Stanford, Baylor,Onze dame,zuid Carolina,USCEnLouisiana-technologie-- goed voor 31 van de 41 NCAA-titels in de geschiedenis van de hoepels voor dames, we hebben duidelijk superteams oftewel superprogramma's gehad. Het verschil zit nu in hoe ze zich kunnen vormen.

De eenmalige overdrachtsvrijstelling en spelers laten profiteren van hun NIL zijn twee seismische veranderingen in universiteitssporten die specifiek student-atleten sterker maakten. De NCAA en haar aangesloten instellingen vochten jarenlang tegen beide veranderingen voordat ze uiteindelijk bijna tegelijkertijd plaatsvonden.

Waar de meeste coaches bang voor waren - het equivalent van vrije keuzevrijheid op de universiteit - is nu werkelijkheid. De coaches die zich niet aanpassen, zullen waarschijnlijk niet lang meer coachen.

Spelers die minstens één keer konden overstappen zonder een jaar stil te zitten, openden een grote deur die veel spelers op hun plaats hield. NIL zorgt voor de verleiding om die deur uit te lopen. College-sporten zijn in voorheen onbekende wateren terechtgekomen en er is geen weg meer terug.

Dus waar superteams vroeger voornamelijk werden gevormd door coaches die spelers van de middelbare school rekruteerden en af ​​en toe een transfer namen, hebben de spelers nu een ander soort controle bij het vormen van superteams door gemakkelijker over te stappen. Er is ook het feit dat overstappen geen enkel stigma meer met zich meebrengt. In het verleden werden transfers tot op zekere hoogte vaak gezien als spelers die bagage van elders hadden. Die mentaliteit is weg.

De andere recente factor bij de samenstelling van het rooster – de COVID-19-vrijstelling die een extra jaar toestaat voor elke atleet die deelnam aan het seizoen 2020-2021 – zal geen permanente impact hebben, zoals de eenmalige overdrachtsvrijstelling en NIL. De laatste klasse waarvoor de COVID waiver geldt zijn de opkomende senioren, dus dat is na seizoen 2024-2025 voorbij. Dat gezegd hebbende, was er nog iets dat de uitkomst van dit seizoen beïnvloedde: de nationale kampioenswedstrijd had drie prominente vijfdejaars spelers in Williams en Alexis Morris voor LSU en Monika Czinano voorIowa.

NIL-geld is nog iets nieuws, en we zullen moeten zien hoe zaken als universiteitscollectieven die NIL-kansen helpen financieren, groeien en veranderen. Maar het komt erop neer dat superteams zullen ontstaan ​​op manieren die ze vroeger niet deden.

Philippe:Zoals Voepel opmerkt, zou het kortzichtig zijn om te zeggen dat er nog niet eerder superteams zijn geweest in het damesbasketbal (of trouwens in de WNBA. Hoe zit het met de Houston Comets en Minnesota Lynx, iemand?). Het verschil hier is hoe ze worden gevormd: gratis bureau of het overdrachtsportaal (d.w.z. het equivalent van de universiteit).

Omdat de talentenpool nu zoveel dieper is dan 10, 15, 20 jaar geleden - met de pariteit die we de afgelopen jaren hebben gezien - lijkt het niet zo waarschijnlijk dat één team of programma, zelfs niet één zo gestapeld als LSU , zou kunnen domineren zoals sommige van de superteams van weleer. South Carolina stond aan de vooravond van een ongeslagen seizoen, maar verloor vorige maand van Iowa, terwijl LSU tweemaal viel van de Gamecocks (die nergens heen gaan). UConn heeft nog twee voormalige nummer 1-rekruten in de selectie en zal eng zijn als ze eenmaal gezond zijn.UCLA,Ohio staat,Noord Carolina,Virginia Techen Louisville maakte intrigerende toevoegingen in het portaal. Met andere woorden, er zijn nog steeds meerdere manieren om met succes een selectie samen te stellen, en het zou onverstandig zijn om iemand preventief tot nationaal kampioen van 2024 te kronen.

Dat betekent echter niet dat bepaalde scholen niet zullen proberen de blauwdruk die Mulkey heeft gemaakt over te nemen. Maar hoe repliceerbaar is het? SEC-branding, middelen en fandom zouden zomaar meer kunnen betekenen, en Hall of Fame-coaches groeien niet aan bomen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 30/11/2023

Views: 6175

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.