De beginnershandleiding voor freelance copywriting in 2023 (2023)

De beginnershandleiding voor freelance copywriting in 2023 (1)

Bron: Stencil

Opmerking van de auteur: sinds ik deze handleiding voor freelance copywriting heb gepubliceerd, is deze door meer dan 35.000 mensen gelezen. Bedankt aan iedereen die dit artikel heeft gelezen of gedeeld. Ik heb van velen van jullie gehoord hoe dit artikel je freelance carrière heeft beïnvloed. Ik lees elke e-mail en word geïnspireerd door de ongelooflijke verhalen. Proost! - Alex

Zeven jaar geleden stapte ik weg van mijn laatste baan van 9 tot 5 om fulltime freelance copywriter te worden.

Ik was bang en wist niet waar ik moest beginnen. Ik had geen idee hoe ik mijn eigen servicebedrijf moest runnen, waar ik klanten kon vinden en zelfs niet of dit soort carrière mogelijk was. Ik struinde boekhandels af naar gidsen over ondernemerschap. Ik las tientallen blogs over freelancen en overtuigend schrijven. Ik gebruikte alle informatie die ik kon vinden over hoe je een freelance copywriter kunt worden.

De kern van mijn nieuwsgierigheid was een simpele moonshot-vraag:Zou ikEchtmijn passie voor schrijven omzetten in een langdurige, goedbetaalde carrière?

Achteraf gezien was het korte antwoord: ja, dat zou ik kunnen. En ik deed.

Freelance copywriting is veel beter gelukt dan ik me had voorgesteld, waardoor ik eengoed leven, werk doen waar ik van hou. Zeker, het succes kwam niet van de ene op de andere dag. Ik heb onderweg veel hobbels en leercurven doorstaan. Maar na verloop van tijd ontdekte ik langzaam het fundamentele geheimvan Waaromfreelance copywriter worden is zo'n geweldige carrière (vooral voor aspirant-schrijvers).

Het komt allemaal neer op een kleine economische term genaamdvraag.

Het geheim: de vraag naar freelance copywriters is groter dan ooit

Het grote geheim komt hierop neer: de meeste mensen houden niet van schrijven. Het kleine deel van de mensen dat wel van schrijven houdt, geeft er de voorkeur aan om aan romans, korte verhalen en poëzie te werken. Ze willen niets te maken hebben met schrijven voor bedrijven.

Ondertussen hebben bedrijven schrijvers nodig. Sterker nog, vandaagbedrijven moeten meer schrijven publiceren, met een hogere kwaliteit en sneller dan ooit tevoren in de geschiedenis.En eerlijk gezegd zijn er niet genoeg bekwame schrijvers op de markt om aan de behoefte te voldoen.

De vraag naar bekwame schrijvers is veel groter dan het aanbod. Het is niet ongebruikelijk om schrijvers te ontmoeten die elk jaar zes cijfers uit hun schrijfbedrijf halen.

Ondanks onze grote vraag, is freelance copywriting geen plan om snel rijk te worden. Het runnen van een succesvol copywriting-bedrijf vereist vele uren diep werk en enige marketing- en zakelijke vaardigheden. Het kan enkele jaren duren om te komen waar je wilt zijn.

Maar als je er ooit van hebt gedroomd om een ​​goed inkomen te verdienen met schrijven, dan geloof ik dat het starten van een freelance copywriting-bedrijf de eenvoudigste weg is die een schrijver kan nemen.bereikendie droom. Daarom heb ik deze handleiding gemaakt.

Zonder verder oponthoud, hier is hoe je een freelance copywriter kunt worden in 2023.

Wat is copywriting?

Het gemiddelde bedrijf vertrouwt op veel meer schrijven dan u zich waarschijnlijk zou voorstellen. Copywriting is slechts één categorie van schrijven die binnen een bedrijf wordt geproduceerd.

In het bijzonder is 'copywriting' een brede categorische term om de meeste stukjes geschreven inhoud te beschrijven die binnen de marketingafdeling van een bedrijf worden geproduceerd.

Denk er eens over na: iemand moet de woorden op de website van het bedrijf schrijven. Dan is er de voortdurende taak van het schrijven van blogposts, casestudy's, nieuwsbrieven en posts op sociale media. Veel bedrijven creëren regelmatiglange vormbronnen zoals e-boeken, whitepapers, rapporten en ultieme gidsen. En dan zijn er videoscripts, advertenties en de geestige oneliners die je op billboards ziet.

Iemand moet het allemaal schrijven. En die mensen worden copywriters genoemd.

Copywriters zitten in de overtuigingswereld. Naar mijn mening is het niet onze taak om slim te zijn oflangdradig. We zijn als het schrijvende verkoopteam, verantwoordelijk om potentiële klanten door onze woorden dichter bij een beoogde actie te brengen. Dit betekent simpel en duidelijk schrijven, en vaak het volgende volgencopywriting formulesom de lezers bezig te houden.

Hoe leer je copywriting

Het schrijven van poëzie, college-essays en romans bereidt je niet echt voor op copywriting. In plaats van uitgebreid te schrijven, zouden copywriters beknoptheid en eenvoud moeten gebruiken. Onze Poolster is begrip. De beste tekst is meestal conversatie, zodat uw woorden niet afleiden van het product of de dienst die u probeert te verkopen.

AlsArthur Brisbanezei: "Goed schrijven is gemakkelijker te lezen dan over te slaan."

Maar wat zijn de beste bronnen om copywriting te leren?

Gelukkig zijn er tientallen geweldige plekken om de best practices van copywriting te leren. Je hebt geen diploma nodig om een ​​succesvolle freelance copywriter te worden, maar het kan geen kwaad. Als je wilt leren zoals ik deed - via internet en door boeken te lezen - zijn hier enkele van mijn belangrijkste bronnen:

Houd in gedachten: hoewel het geweldig is om copywriting te bestuderen, kan geen enkel boek of cursus de waarde van goed,oubolligoefening. Volg de blogs, nieuwsbrieven en gidsen hierboven. Plaats dan je vingersopeen toetsenbord en zie welke formules en tactiekenwerkvoor jou.

Freelancers zijn ondernemers

Toen ik voor het eerst begon met freelancen, stelde ik me een toekomstige dag voor waarop ik mezelf zou opsluiten in een kantoor om zeven tot acht uur per dag, vijf dagen per week te schrijven. Dit is niet wat het is voor de meeste freelancers. Op een geweldige dag krijg ik misschien vier vaste uren schrijven.

Waarom? Omdat freelancers ondernemers zijn. Er is veel meer aan de hand dan simpelweg de nieuwste opdracht uitknippen.

Je bent nu een ondernemer. U moet toekomstige leads genereren, geld opzij zetten voor belastingen (hierover later meer), factureren en offertes sturen naar nieuwe prospects, corresponderen met bestaande klanten en alle andere administratieve taken uitvoeren die uw bedrijf draaiende houden.

Hoe succesvoller je bent als freelance copywriter, hoe minder je schrijft. Na een aantal jaren van copywriting beginnen bedrijven je in te huren voor meer dan alleen je woorden. Ze willen toegang tot je geest en hoe je denkt over kopiëren, taal en marketing. Veel copywriters lijken gaandeweg steeds meer op adviseurs naarmate ze langer actief zijn.

Freelance copywriter tarieven: 2023

"Ik zou zeggen dat ik meer bedrijven heb opgericht om vrij te blijven dan om rijk te worden." -Niall Ferguson,Het plein en de toren

De Copywriterclubvoert jaarlijks een onderzoek uit naar de salarissen van copywriters. Hier zijn de gegevens van hun laatste peiling:

De beginnershandleiding voor freelance copywriting in 2023 (2)

In hun laatste peiling, waaraan meer dan 900 copywriters deelnamen, stelde The Copywriter Club vast dat fulltime freelance copywriters een mediaan van $ 60.000 per jaar verdienen.

Niet slecht. Maar er ontbreekt iets.

In voorgaande jaren heb ik bij het herzien van dit artikel gemiddelden gebruikt van bedrijven als Glassdoor en Salary.com. Deze statistieken waren moeilijk te vertrouwen omdat een gemiddeld salaris slechts de helft van het beeld schetst. Hoe zit het met depotentieelsalaris?

Freelancen is niet zoals een normaal salaris. Het gaat er niet om slechts één persoon te vinden om u in dienst te nemen en vervolgens van tevoren te bepalen hoeveel u in dat jaar zult worden betaald. Er is zoveel variabiliteit in freelancer-inkomsten dat het vertellen van een gemiddelde of mediaan geen rekening houdt met het verdienen van extremen.

De gegevens van de Copywriter Club laten het grotere geheel beter zien. Ze bieden een salarisbereik. Natuurlijk kan de gemiddelde freelance copywriter $ 60.000 verdienen. Maar merk op dat topverdieners een miljoen dollar per jaar vrijmaken.

Laten we wat dieper duiken.

Het bereik van freelancer-inkomsten (0 tot meerdere zes-cijfers)

Een getal van $ 60.000 lijkt ongeveer goed voor veel freelancers die ik heb ontmoet. Maar wat niet in dit getal wordt weergegeven, is het zeer reële (en ik vermoed veelvoorkomende) scenario waarin mensen een laag jaarinkomen verdienen, simpelweg omdat ze niet weten hoe ze klanten moeten vinden.

Freelancen heeft veel leercurves. U kunt de ene dag $ 30 verdienen en de volgende dag $ 600. Misschien ga je twee weken met meer projecten jongleren dan je comfortabel aankan, gevolgd door een week of twee met je duimen draaien en wachten tot het volgende project in je inbox terechtkomt.

Met andere woorden, het is gebruikelijk om veel minder dan $ 60.000 te verdienen en gewoon failliet te gaan.

Die salariscijferslaten ook niet de andere kant van het spectrum zien: veel freelancers verdienen meerdere keren de mediaan van $ 60.000. Ik ken verschillende freelance copywriters die meerdere zes cijfers per jaar verdienen. Zolang u voldoende vraag heeft, kunt u uw tarieven voortdurend verhogen.

Hoe begin je een salaris te voorspellen met zo'n variatiebereik?

Voor mij is er een financiële factor die veel belangrijker is dan hoeveel je de eerste twee jaar verdient.De magie van freelance copywriting is hoe snel uw inkomen kan groeien - en het feit dat er letterlijk geen plafond is.

Het verdienpotentieel van freelance copywriter

Voor mij is het gemiddelde salaris een afleiding van het getal dat er echt toe doet: het groeipercentage van uw bedrijf.

De snelheid waarmee uw inkomen jaar na jaar groeit, is belangrijker dan het exacte aantal dat u verdientinje eerste of tweede jaar.

Voordat ik begon met freelancen, werkte ik minimumloon. Sinds ik begon met freelancen, is mijn inkomen bijna elk jaar met meer dan 80% gegroeid. Dat is een orde van grootte beter dan de gemiddelde verhoging die je ontvangt als je een standaard 9-5 werkt.

Zeker, in mijn eerste paarvanjaren heb ik geen indrukwekkend salaris verdiend. Maar jaar drie, vier, vijf en zes? Toen werd het goed.

En ik denk dat dit te verwachten is bij freelancen.

TekstschrijverJacob Mc Millen$ 80K verdiendinzijn eerste jaar. Het volgende jaar? $ 130K. Tegen zijn derde jaar,McMillen heeft $ 220.000 vrijgemaakt.Wauw!

Ditbrengtnog een goede vraag:

Hoe bepaal je je tarieven als freelance copywriter

Mijn eerste betaalde schrijfproject was een artikel over koffie. Ik was ongeveer 20 jaar oud en verdiende $ 17 voor het artikel.

Destijds maakte het niet uit dat mijn tarief uitkwam op minder dan $ 5 per uur. Ik was net betaald om te schrijven! Het was het beste geld dat ik ooit had verdiend.

Gelukkig hoef je niet zo laag te beginnen als ik. In feite zou je nergens in de buurt van zo laag moeten opladen. Je bent een bedrijf, weet je nog? En bedrijven brengen meer in rekening dan de personen die ze in dienst hebben. Dat betekent dat het tijd is om elk huidig ​​fulltime uurtarief dat je in je hoofd hebt te vernietigen.

Wanneer u overstapt van een voltijds dienstverbandnaarfreelance, je kunt niet zomaar je vorige uurvergoeding nemen en een kleine verhoging overstag gaan. Je gaat zo snel failliet omdat je de huur niet kunt betalen. Als je $ 15 dollar per uur verdiende bij je laatste baan, zal het verhogen van je tarief naar $ 20 of zelfs $ 25 per uur je niet ver brengen.

U moet als bedrijf in rekening brengen. Elke keer dat u factureert, moet uw tarief de kosten van het runnen van uw bedrijf weerspiegelen: advertenties, software, huur, ziektekostenverzekering, pensioenplanning, vakantiedagen en zelfs een premie voorhandelswijzehet risico dat gepaard gaat met het runnen van een eigen bedrijf.

Geen van deze dingen zal op een klantfactuur verschijnen. Maar dat zijn de kosten waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van uw freelancetarieven. Wat je als werknemer per uur verdiende, is bijna helemaal niet relevant voor hoe je als bedrijf factureert.

Het is beter om achteruit te beginnen vanaf uw maandelijkse uitgaven. Probeer deze formule:

Het inkomen dat u nodig heeft om uw maandelijkse doelen te bereiken / het aantal klanten dat u per maand aankunt = het tarief dat u per project moet hanteren.

En uw tarieven zouden in de loop van de tijd moeten stijgen. Naarmate uw bedrijf groeit, komt wat u als schrijver kunt vragen neer op slechts twee factoren:

  1. Vraag naar uw schrijfdiensten

  2. Hoeveel waarde uw schrijven klanten biedt

1. Vraag naar uw schrijfdiensten

Kijk om te beginnen naar vraag en aanbod. Als u slechts capaciteit heeft voor één nieuwe klant, maar er drie klanten bij u aankloppen om met u samen te werken, dan kunt u ervoor kiezen om samen te werken met degene die bereid is het meeste te betalen.

Tarieven stijgen met de vraag.

Dit is de reden waarom ik lange tijd heb betoogd dat het zijn van eengoede marketeermisschien belangrijker dan een goede schrijver zijn. Het is duidelijk dat je in beide goed wilt zijn. Maar van wat ik heb gezien, is het gemakkelijker voor een fatsoenlijke schrijver die goed is in het vermarkten van zichzelf om te gedijen als freelancer dan voor een geweldige schrijver die niet weet hoe hij leads moet genereren. Wie de meeste leads binnenhaalt, blijft actief.

Het goede nieuws is dat het volgens mij veel gemakkelijker is om een ​​geweldige schrijver een goede marketeer te leren dan om van een geweldige marketeer een bekwame schrijver te maken.

2. Hoeveel waarde uw schrijven klanten biedt

Wanneer u voor het eerst voor bedrijven begint te schrijven, zal uw waarde waarschijnlijk gebonden zijn aan tijd. Een bedrijf heeft iets geschreven nodig. Je hebt de tijd om het te schrijven.

Terwijl het besparen van een zakelijke tijd kostbaar is, is het op deonderste uiteindevan waarde die u als copywriter kunt benutten. Zie het als de basis, het startpunt. Naarmate je verder gaatleertechnieken binnen copywriting, zult u nieuwe manieren zien om uw schrijfwaarde te koppelen aan grotere zakelijke doelstellingen. Hoe groter de problemen die u oplost, hoe meer u kunt vragen voor uw schrijven. Hier zijn een paar voorbeelden van schrijven waarmee grotere zakelijke doelen worden bereikt:

SEO-copywriters / contentschrijvers:Deze copywriters zijn gespecialiseerd in het schrijven van artikelen en webpagina's die hoog scoren in Google voor concurrerende zoektermen. Wanneer ze een bedrijf helpen bovenaan in Google te komen voor een relevant zoekwoord, kan dit duizenden maandelijkse bezoekers naar een website betekenen, wat zich kan vertalen in veel verkopen.

Conversie tekstschrijvers:Sarabeth en ik passen in deze groep. In wezen zijn we gespecialiseerd in het helpen van bedrijven om het aantal verkopen op de website van een bedrijf te verbeteren. We combineren een mix van overtuigende schrijftechnieken, copywritingformules en klantonderzoek om het aantal conversies voor een bedrijf te verhogen.

PR-schrijvers:Deze schrijvers hebben de vaardigheid om hun klanten te laten publiceren in gerenommeerde blogs en tijdschriften. Wanneer u ziet dat bedrijven worden vermeld op plaatsen zoalsForbes,Harvard-bedrijfsrecensie, ofDe New York Times, is het vaak het resultaat van het strategische werk van een schrijverspitch of gastpost.

Zoek een niche

"Soms is het vooruitzicht van meerdere uitkomsten zo verleidelijk dat we ons verzetten tegen het daadwerkelijk nemen van beslissingen en liever leven in een wereld van mogelijkheden." - Mihir A. Desai,De wijsheid van financiën

Om te beginnen is het logisch om als generalist te beginnen en te schrijven voor iedereen die bereid is je voor je werk te betalen. Dit helpt je huur te betalen als je nog steeds niet elke maand tientallen klanten hebt die je benaderen, maar geeft je ook brede schrijfervaring. Door breed te schrijven, kun je zien waar je goed in bent, van welke projecten je houdt en met wat voor soort bedrijven, mensen of afdelingen je graag samenwerkt.

Maar je moet niet eeuwig generalist blijven. Specialisatie brengt hogere kosten met zich mee en stelt u in staat uzelf duidelijker op de markt te brengen. Zoals het gezegde luidt: de rijkdommen zitten in de niches.

Er zijn twee belangrijke manieren om een ​​niche te vinden: per dienst of per branche.Niken naar benedendoor services betekent alleen het aanbieden van bepaalde schrijfprojecten aan klanten. Sarabeth en ik bieden bijvoorbeeld alleen websiteteksten, leadmagneten en contentontwerp aan.

We richten ons ook op bedrijfstakken en schrijven bijna uitsluitend voor SaaS-bedrijven. Geen van deze niches werd gekozen's nachts. We kwamen geleidelijk aan bij hen door het langzaam afsnijden van bepaalde offergaven. Maar elke keer dat Sarabeth en ik verder naar beneden zijn gegaan, zijn onze leads binnen slechts een maand of twee aanzienlijk toegenomen. In zekere zin is specialisatie magnetisch.

Waar freelance copywriting-klanten vinden

Geen post over hoe je een freelance copywriter kunt worden is compleet zonder een paar ideeën voor het vinden van je eerste klanten. Laten we enkele van de meest voorkomende benaderingen onderzoeken:

Vertel het je netwerk

Je eerste klanten zullen waarschijnlijk mensen zijn die je al kent. Begin door rechtstreeks contact op te nemen met iedereen binnen uw netwerk die eigenaar is van een bedrijf, een functie in marketing heeft of bij een ontwerp-/marketing-/reclamebureau werkt.

Toen ik begon met freelancen, stuurde ik Facebook-berichten naar twee vrienden die kleine bureaus runnen. Een vriend huurde me meteen in voor een project. De ander verwees me naar iemand die me uiteindelijk inhuurde voor verschillende projecten binnen mijn eerste paar maanden van freelancen.

Zodra je rechtstreeks contact hebt opgenomen met mensen, is het tijd om berichten op sociale media te plaatsen. Kondig aan de wereld aan dat u nu freelance copywriting-klanten accepteert. U kunt zelfs een lijst maken met een paar projecten waaraan u wilt werken, zoals het schrijven van blogposts, het kopiëren van websites of casestudy's.

LinkedIn zoeken

LinkedIn is een van de go-to-places voor het vinden van talent. Wanneer iemand moet inhuren, maken ze vaak een bericht voor hun connecties waarin om aanbevelingen wordt gevraagd.

Het goede nieuws is dat deze berichten niet moeilijk te vinden zijn.

Ga naar de LinkedIn-zoekbalk. Typ een zin waarvan je zou verwachten dat iemand die gebruikt om in contact te komen met een copywriter. Zoiets als:

  • Op zoek naar een freelance tekstschrijver

  • Een contractschrijver voor e-boeken inhuren

  • Website-copywriter nodig

  • Aanbevelingen voor een blogschrijver

Enzovoort.

Nadat u een van deze zinnen hebt doorzocht, sorteert u de resultaten opBerichtenen dan doorLaatste(in tegenstelling tot Top Match).

Je ziet een lijst met mensen die onlangs een bericht hebben geplaatst met interesse in het inhuren (of ingehuurd worden) als copywriter.

De beginnershandleiding voor freelance copywriting in 2023 (3)

Bron: Lewis Commercial Writing

Facebook groepen

Houd ervan of haat het, Facebook is een van de meest bezochte websites ter wereld. Als je het goed gebruikt (zonder urenlang gedachteloos te scrollen), kun je Facebook gebruiken om geweldige relaties op te bouwen die je bedrijf vooruit helpen.

Ik denk dat in 2023 veel van deze relaties gevormd zullen worden in Facebook-groepen, waar gelijkgestemde mensen zich verzamelen rond bepaalde ideeën, evenementen of industrieën. Om toekomstige klanten te vinden, wil je lid worden van twee soorten groepen: freelance en industrie.

U wilt lid worden van freelancegroepen voor verwijzingen. Er bestaan ​​veel Facebook-groepen rond onderwerpen als marketing, copywriting, design, enz. Zeer weinig mensen uit deze groepen zullen je rechtstreeks aannemen, maar kunnen je werk doorverwijzen dat niet bij hun bedrijf past.

De Facebook-groepen in de branche zijn waar het echte geld wordt gevonden. Je bent letterlijk op zoek naar Facebook-groepen waar je ideale klanten tijd online doorbrengen. In ons geval betekent dat lid worden van groepen waar startup-oprichters, SaaS-eigenaren en ontwikkelaars hun tijd doorbrengen. Door actief lid te worden van deze groepen, kan ik relaties aangaan met mensen die mij op een dag misschien aannemen of doorverwijzen.

(In 2021 nam ik een pauze van een jaar van sociale media. Lees meerhoe ik mijn freelance bedrijf heb laten groeienzonder Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.)

Schrijf, schrijf, schrijf

Om een ​​regel te stelen uit de wereld van fictie,laten zien niet vertellen.

Het mooie van schrijven is dat het een marketingtool op zich is. Als je wilt dat mensen weten dat je een goede schrijver bent, begin dan vandaag met het schrijven en publiceren van artikelen op je blog of sociale media-accounts.

Zet een blurb onderaan elke blog (en in je profielen) dat je een freelance copywriter bent. Terwijl mensen uw artikelen lezen, kunnen sommigen contact met u opnemen met schrijfprojecten.

De sleutel hier is om te schrijven over de onderwerpen waarvoor u wilt worden aangenomen. Als u bijvoorbeeld doorklikt naar onzebloggen, zijn er veel berichten over tips voor het schrijven van websites voor SaaS-bedrijven. Ik schrijf specifiek voor het soort klanten dat ik wil aantrekkenLewis commercieel schrijven.

Koud werpen

Dit is een getallenspel. Als je genoeg pitches op maat naar genoeg bedrijven stuurt, zullen sommigen van hen onvermijdelijk je diensten nodig hebben.

Het ding om te onthouden is dat veel mensen een hekel hebben aan schrijven, er geen tijd voor hebben, of gewoon geloven dat copywriting het beste aan de experts kan worden overgelaten. Al deze redenen zijn genoeg voor iemand om een ​​volslagen vreemde in te huren die op het juiste moment verschijnt, met een op maat gemaakte pitch, in hun inbox.

Ik heb in mijn eigen bedrijf niet veel gebruik gemaakt van cold pitching, maar uit gesprekken die ik met andere copywriters heb gehad, ben ik hier in de minderheid. Succesvolle freelance copywriters als Ed Gandia en Jacob McMillen zweren erbij.

Freelance websites

De beginnershandleiding voor freelance copywriting in 2023 (4)

Bron: Upwork

Als je zelfs maar een paar minuten onderzoek hebt gedaan naar freelancen, heb je waarschijnlijk al meningen gelezen over websites zoals Upwork, Thumbtack of Freelancer.com.

Freelancers zijn erg verdeeld over deze websites, en terecht. Het zijn letterlijk marktplaatsen waar bedrijven vacatures kunnen plaatsen om gemakkelijk in contact te komen met freelancers. Het probleem is dat deze websites zo populair zijn onder freelancers dat het moeilijk is om markttarieven voor uw werk af te dwingen. Concurrentie drijft ieders prijzen omlaag.

Mijn mening: Upwork is een geweldige plek om natte voeten te krijgen. Als u snel een portfolio wilt opbouwen, is dit de plek om dat te doen. Zodra je een basis hebt, probeer je van Upwork af te komen door andere tactieken op deze lijst te gebruiken om contact te maken met klanten.

Er is veel vraag naar freelance copywriting. Er is geen reden om onnodige concurrentie te creëren.

(Lees mijn artikel over het vinden van freelance klanten zonder Upwork en Fiverr.)

Bereid je voor op het belastingseizoen

Het belastingseizoen verrast veel freelancers in hun eerste jaar. Als je gewend bent dat een werkgever belasting voor je inhoudt, dan kan je mond opengaan als je – in april – beseft dat de overheid van je verwacht dat je ze duizenden dollars betaalt.

Het beste advies dat ik kan geven: zet geld van elk salaris opzij op een spaarrekening die bestemd is voor het belastingseizoen. Hoe veel? Dat is een vraag voor een CPA.

Voor mij - redelijk hoog inkomen, getrouwd, S-Corp, maximale pensioenrekeningen, woonachtig in Texas - is het opzij zetten van 25% van elk salaris tot nu toe een veilig aantal geweest. Maar zoals het gezegde luidt, de kilometerstand kan variëren.

Veel freelancers (waaronder wij!) moeten ook op kwartaalbasis geschatte belastingen betalen. Praat met uw CPA voor meer informatie.

Het beste deel: de sneeuwbal

"Met degelijk werk, gestaag toegepast, kom je verrassend ver." -dr. Richard W. Hamming,Jij en je onderzoek

De waarheid is dat freelancen beter wordt naarmate je er langer mee bezig bent.

Het loon wordt beter. Het werk wordt interessanter. Klanten vertrouwen je meer. Nieuw werk komt naar je toe in plaats van andersom. En natuurlijk worden de meeste vroege onzekerheden uiteindelijk vervangen door vertrouwen.

De grootste reden voor deze veranderingen is dat je werk en reputatie voor je gaan werken. Eerdere klanten beginnen u door te verwijzen naar nieuwe. Sommige van de artikelen die je maanden geleden schreef, beginnen hun vruchten af ​​te werpen, scoren in Google of banen zich een weg door sociale media via aandelen.

Ondertussen is uw portfolio beter afgerond en heeft u geleerd hoe u uw diensten kunt verkopen. Uw zakelijk inzicht en schrijven zijn verbeterd. Op deze manier,freelance copywritinglijkt veel op samengestelde rente bij beleggen.

Consistente investering + tijd = exponentieel rendement.

Wat ik wil zeggen is, verlies de moed niet in het eerste jaar of twee. Als je gaat leren hoe je een freelance copywriter kunt worden, is het de moeite waard om langs de eerste paar te blijvenvanjaren. Dat is wanneer je de echte kracht en vreugde begint te zien van het runnen van je eigen schrijfbedrijf.

(Als jij dit bent, hoor ik graag van je in de comments: hoe gaat het tot nu toe? Wat heb je tot nu toe geleerd?)

Neem de sprong

Zoals de meeste dingen, kan freelance copywriting van buitenaf intimiderend overkomen. Het voelt als veel om in je op te nemen.

Maar nadat je als freelancer hebt gewerktvooreen tijdje realiseer je je dat zelfs de beste copywriters nog leren terwijl ze bezig zijn. We gebruiken allemaal onze woorden om bedrijven te helpen hun doelen te bereiken. Schrijven is een veelgevraagde vaardigheid in de zakenwereld. Hoe eerder je erin springt, hoe sneller je dit vaartuig kunt veranderen in eencreatief vervullen(en vaak lucratieve) carrière.

Als u slechts één advies uit dit artikel volgt, hoop ik dat het dit is: succesvolle freelance copywriters weten hoe ze leads naar hun bedrijf kunnen laten komen. Breng uw diensten op de markt om meer werk binnen te halen dan u mogelijk aankunt. Dan kun je de hoogste tarieven bedingen, kiezen met wie je werkt en inspraak hebben in de projecten die je aanneemt.

Succes!

Schrijf je in voor wekelijkse tips over het opbouwen van een carrière waar je van houdt als freelanceschrijver

Elke maandag verstuur ikHet ambacht en bedrijf van schrijvennieuwsbrief. Schrijf je hieronder in om de volgende te ontvangen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 26/12/2023

Views: 6314

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.