Artsen effectief werven en behouden: een strategische aanpak voor 2020 | AAPL-publicatie (2023)

Uit een onderzoek uit 2019 bleek dat meer dan 20% van de artsen van plan is om binnen 12 maanden van loopbaan te veranderen. En maar liefst 70% van de artsen in alle specialismen verandert binnen de eerste twee jaar van baan.

Een onderzoek uit 2019 van deDokter firmaontdekte dat meer dan 20% van de artsen van plan is om binnen 12 maanden een carrièreswitch te maken. De gegevens bevestigen dat ongeveer 11% "absoluut" vertrekt en 14% "waarschijnlijk" van baan verandert. Bovendien verandert maar liefst 70% van de artsen in alle specialismen binnen de eerste twee jaar van baan volgensHospitalist van vandaag. Terwijl de helft van de artsen in het gebied blijft dat ze hebben opgeleid, zullen velen verleid worden door nieuwe kansen.

Waarom artsen van baan veranderen

Als het gaat om het veranderen van baan, kunnen artsen hun ergste vijand zijn. Zoals Maiysha Claiborne, MD, aangeeft in dit geweldigeOpMed-artikel, slagen artsen er vaak niet in om vast te stellen wat het echte probleem is met hun huidige positie of de visie van wat ze willen in een ideale baan (of wat dat betreft in het leven). Ook krijgen ze vaak niet het juiste mentorschap en begeleiding.

Het beste advies voor arts-recruiters die met deze kandidaten werken, is om tot de kern van de zaak door te dringen: waarom wil hij of zij van baan veranderen? Help hen te identificeren wat de huidige problemen zijn - en wat zij (en hun gezinnen) echt willen in de toekomst. Dan zul je zeker artsen vinden die vasthouden.

Toon me het geld: De behoefte aan of het verlangen naar een betere vergoeding staat bovenaan de lijst met redenen waarom artsen hun functie verlaten. Daarom is het belangrijk dat artsen en recruiters een goed beeld hebben van hoe (en hoeveel) artsen worden betaald. OnsArtsenvergoeding 2019rapport is een goede startplaats voor die informatie en kan u helpen bij het benchmarken van salarissen op basis van specialiteit en locatie.

Hoe ze werkuren besteden:We zitten midden in een burn-outepidemie. Te veel geplande werkuren of te veel aanwezigheidsdienst kunnen een grote belasting zijn. Artsen willen meer quality time doorbrengen met hun vrienden en familie. Andere factoren die bijdragen aan een burn-out zijn bureaucratische verantwoordelijkheden zoals grafieken en papierwerk, en astudiegepubliceerd in deTijdschrift van de American Medical Informatics Associationontdekte dat het gebruik van elektronische medische dossiers een aanzienlijk deel van de werkdag van een huisarts in beslag kan nemen, waardoor het voor hen moeilijker wordt om zich op hun werk te concentreren en bij te dragen aan burn-out Naast meer tijd voor zichzelf willen artsen meer tijd besteden aan hun werktijd in de zorg voor patiënten. Het is belangrijk om met deze factoren rekening te houden om een ​​duurzame werkcultuur te creëren in uw praktijk of ziekenhuis.

Verandering van locatie:Sommige artsen willen misschien gewoon van omgeving veranderen, in een beter klimaat werken of om familieredenen verhuizen. Volgens een 2019 Physician Practice Preference & RelocationVragenlijst. Het National Institute of Health meldt zelfs dat ongeveer 1 op de 5 Amerikaanse burgers op het platteland woont, terwijl slechts 1 op de 10 artsen op het platteland woont. Het goede nieuws is dat als je werft voor functies op het platteland, artsen meer bereid zijn om iets te veranderen als hun huidige functie niet aan hun behoeften voldoet (we zullen later specifieker ingaan op werving op het platteland).

Loopbaanontwikkeling:Het bevorderen van hun carrière is een andere motiverende factor voor artsen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Dat kan betekenen dat ze minder administratieve taken willen, een nieuwe praktijkpartner of helemaal willen stoppen met de zelfstandige praktijk. Merritt Hawkins ontdekte dat de overgrote meerderheid van de bewoners (91%) liever een medewerker van een ziekenhuis, medische groep of andere instelling zou zijn dan in een onafhankelijke privépraktijk te werken; en vier op de vijf bewoners beginnen hun medische carrière in een ziekenhuis. Voor zelfstandige praktijken wordt het immers steeds moeilijker om het alleen te doen, dus werken bij een ziekenhuis of binnen een zorggroep (met meer financiële zekerheid en minder risico) is aantrekkelijk.

Het goede nieuws voor artsen is dat het een geweldige tijd is om in de gezondheidszorg te werken. Arts zijn staat op nummer 8 in het algemeenBeste banen in de VSMaar de uitdaging voor recruiters is dat het werkloosheidspercentage voor artsen volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics ook slechts 0,5% bedraagt, dus je zult echt moeten uitzoeken waarom artsen de neiging hebben om van baan te veranderen en de juiste soort cultuur en prikkels te bieden. die talent aantrekken en behouden.

Tactiek voor rekrutering

De arbeidsmarkt voor artsen is booming en de concurrentie is hevig, dus het is belangrijk om jezelf te onderscheiden terwijl je waardevolle kandidaten rekruteert.

Cultuur: Laten we beginnen met cultuur. Er zijn tal van goede plekken om te wonen, maar soms maakt een hoger salaris zelden een locatie goed die niet geschikt is voor een kandidaat of zijn gezin. Artsen hebben de neiging banen te accepteren die 'goed aanvoelen', dus ken de demografische markt, begrijp de lokale kosten van levensonderhoud en weet hoe ze alles moeten verkopen, van lokale scholen (voor kandidaten met kinderen) tot recreatieve en culturele activiteiten. En vergeet de vooruitzichten op een baan voor partners en echtgenoten niet.

Voordelen en incentives: Het kan ook nuttig zijn om prikkels aan te bieden. Veel organisaties bieden voordelen voor toptalent, zoals ziektekostenverzekering, verhuisvergoeding, vergoeding voor permanente medische educatie (CME), terugbetaling van studieleningen, pensioen/401K-plan en/of een ondertekeningsbonus. Dit soort voordelen kan een grote bijdrage leveren aan het overtuigen van een arts om lid te worden en bij uw organisatie te blijven.

Artsen online betrekken: Een andere bewezen tactiek is om technologie te gebruiken als onderdeel van uw 2020-strategie. 90% van de werkzoekenden maakt gebruik van mobiele technologie (45% van hen zoekt minstens één keer per dag online naar banen) en 70% van de werkgevers zei met succes via sociale media te hebben aangenomen. In een veeleisende markt als deze is sociale rekrutering bijzonder belangrijk geworden omdat het u in staat stelt uw kandidatenpool te verbreden en in contact te komen met zowel actieve als passieve werkzoekenden die u anders niet zou kunnen bereiken. Uit actuele onderzoeken is gebleken dat meer dan 70% van de Amerikaanse artsen passieve werkzoekenden zijn, wat betekent dat ze openstaan ​​voor het verkennen van nieuwe vacatures, maar alleen als de gelegenheid zich voordoet. Hoewel een vacaturebank slechts 11% van de kandidaten kan bereiken, aSHRM-enquêteontdekte dat sociale rekrutering het potentieel heeft om meer dan 80% van de kandidaten aan te spreken. Zorg dat u aanwezig bent op het netwerk of de netwerken die u kiest. Net zoals recruiters het leuk vinden om over kandidaten te leren op basis van hun online aanwezigheid, zullen kandidaten ook geïnteresseerd zijn om meer over jou te weten te komen. Uw sociale profiel is vaak het eerste wat een kandidaat van u ziet, dus zorg ervoor dat u uzelf en uw bedrijf goed vertegenwoordigt.

Offline halen: Technologie moet deel uitmaken van uw strategie, maar het is ook belangrijk om ook gebruik te maken van de telefoon. De e-mailinboxen van artsen worden gebombardeerd met rekruteringsberichten (en meer). Pas afgestudeerde doktoren worden vaak aangeworven alsof het sportsterren zijn die een Nike-deal nastreven, dus word persoonlijk en bouw een relatie op door de telefoon op te nemen. Dit soort persoonlijke benadering kan uw toekomstige strategie maken of breken.

Verwijzingen: Het is ook belangrijk om te vertrouwen op uw beste middelen bij de hand - artsen die al met u of in uw instelling werken. Hun ervaring is een geweldige manier om de geschiktheid van een kandidaat te beoordelen, en ze zijn een weerspiegeling van uw cultuur.

Landelijk werven

Als het gaat om meer landelijke functies, zullen recruiters unieke uitdagingen ervaren. Op het platteland van Amerika is het werven van artsen een kwestie van leven of dood voor zowel patiënten als ziekenhuizen. De National Rural Health Association (NRHA) meldt dat meer dan 25% van de Amerikaanse bevolking op het platteland woont, maar dat minder dan 10% van de artsen van het land daar werkzaam is. In werkelijkheid,een recente peiling geeft aandat een op de vier mensen die op het platteland wonen, zei dat ze niet de gezondheidszorg konden krijgen die ze nodig hadden en ongeveer een kwart van hen zei dat dit kwam omdat aanbieders te ver weg of te moeilijk te bereiken waren.

Vraag en aanbod regeren nog steeds, dus compensatie is altijd een factor. Hoewel het waar is dat minder bevolkte gebieden nog steeds een hogere gemiddelde vergoeding hebben dan grotere steden (volgens bevindingen uit het compensatierapport van Doximity uit 2019), is de realiteit dat salaris alleen niet voldoende is om artsen te stimuleren om in plattelandsgemeenschappen te werken. Maar er zijn een paar dingen waarmee u rekening moet houden wanneer u kandidaten voor banen op het platteland verkoopt. Ten eerste staan ​​een tekenbonus en betaalde sabbaticals bovenaan de lijst van wenselijke incentives.In 2018 bedroeg de gemiddelde tekenbonus voor artsen $ 32.692 volgens de 2019 Review Recruiting Incentives vanMerrit Hawkins, Hoewel deNew England Journal of Medicine (NEJM)meldt dat sommige artsen hebben gezien dat ze bonussen hebben ondertekend voor niet-stedelijke kansen tot $ 100.000, met name voor eerstelijnszorg. Lost Rivers Medical Center in Arco in het centrum van Idaho, waar meer elanden en beren zijn dan de menselijke bevolking, zegt dat de hoeksteen van hun rekrutering tien weken betaalde sabbatical per jaar is.

Naast bonussen en betaalde sabbaticals zijn er nog andere belangrijke punten om op te merken over kansen op het platteland. Veel artsen willen terug naar hun roots, genieten van een langzamer tempo of deel uitmaken van een kleine familie en een hechte gemeenschap. Ze willen ook meer tijd met patiënten doorbrengen - en in een landelijke omgeving is er niet alleen een mogelijkheid om achtergestelde patiënten te helpen, er is ook meer gelegenheid om betere patiëntenrelaties op te bouwen. De meeste artsen die geneeskunde op het platteland hebben beoefend, zijn het erover eens dat hun relatie met patiënten beter is dan in de stedelijke of voorstedelijke praktijk, volgenslocumtenens. com.

Veel mensen denken dat plattelandsartsen geen interessante gevallen te zien krijgen of dat hun medische vaardigheden zullen afnemen, maar dat is gewoon niet waar. Dr. Leslie Hayes, die huisartsgeneeskunde beoefent bij El Centro, het plattelandsgezondheidszorgnetwerk in New Mexico, komt dagelijks nieuwe uitdagingen tegen. De PBS-filmDe Aanbieders beschrijft het leven van Dr. Hayes en andere artsen in de kliniek, zoals patiënten behandelen met chronische aandoeningen, stoornissen in het gebruik van middelen, baby's bevallen en meer.

Houd ook rekening met het milieu. Ken jij kandidaten die houden van het buitenleven? Als ze van wandelen, fietsen, vissen, enz. houden, zullen ze zeker genieten van bepaalde landelijke locaties.Ogallala gemeenschapsziekenhuisin Ogallala, Nebraska zegt dat het rekruteren van artsen voor hun ziekenhuis hen verplichtte om "sociale koppelaars" te worden om ze beter in de gemeenschap te integreren. In kleinere locaties is het gemakkelijker om dat soort relaties op te zetten. Als een dokter bijvoorbeeld van sporten houdt, stellen bestuurders voor dat ze zich vrijwillig aanmelden als teamarts op de middelbare school; of als ze een kunstliefhebber zijn, kunnen ze vrijwilligerswerk doen in de planningscommissie voor het plaatselijke kunstfestival.

De kosten van levensonderhoud houden rekening met verschillende noodzakelijke uitgaven die de meesten van ons dagelijks nodig hebben, waaronder huisvesting, voedsel, kinderopvang, onderwijs, vervoer en medische kosten. Hoewel veel factoren van invloed zijn op hoe mensen geld uitgeven om te leven, kan het een groot verschil maken voor artsen die hun medische schoolschuld afbetalen. Doe wat huiswerk over de kosten van levensonderhoud voor gebieden waarvoor u rekruteert. Een goed voorbeeld is Missouri, dat op de vierde plaats staatindexering van de kosten van levensonderhoudmaar heeft ook de meest landelijke gezondheidsklinieken (369). Hier is eenafbraak van gezondheidsklinieken op het plattelandin alle 50 staten.

Samenvattend is het belangrijk om te beginnen met inzicht in wat artsen aanspoort om naar werk te zoeken. Het ontwikkelen van een veelzijdige rekruteringsstrategie die de juiste kanalen gebruikt om artsen aan te trekken en incentives biedt die de deal kunnen bezegelen, zal helpen bij het werven en behouden in de komende jaren.

Peter Alperin, MD is opgeleid als arts voor interne geneeskunde aan UCSF en is momenteel vice-president bij Doximity, waar hij de ontwikkeling leidt van producten gericht op clinici. Hij heeft ook rollen gehad in productontwikkeling bij Archimedes en ePocrates en was tevens directeur informatica bij Brown en Toland Medical Group. Hij blijft ook in actieve praktijk in het San Francisco Veteran's Affairs Medical Center.

Neem contact op met Dr. Peter Alperin oppalperin@doximity.com

Dit artikel verscheen in maart/april 2020,Leiderschapsdagboek voor artsen

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 02/11/2023

Views: 6231

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.