8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (2023)

Zowel bedrijven als freelancers gebruikenVijfrrvanwege de grote, competitieve gemeenschap en het goedkope werk. Maar voor zowel freelancers als bedrijven is er een breed scala aan Fiverr-alternatieven, waaronder platforms die meer gespecialiseerd zijn, meer veiligheid, hogere kwaliteit en meer flexibiliteit bieden. Welke voor u geschikt is, hangt volledig af van uw wensen en behoeften.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (1)

We hebben de 8 beste alternatieven voor Fiverr samengesteld, samen met de voor- en nadelen van elk, zowel voor bedrijven die werk in opdracht geven als voor freelancers die op zoek zijn naar werk.

De 8 beste Fiverr-alternatieven zijn:

1. Bovenwerk

Met een breed scala aan diensten en een jarenlange reputatie,Opwerkenis vaak het eerste platform dat naar voren komt bij het bespreken van Fiverr-alternatieven. Upwork is als een luxe versie van Fiverr. Het is een open marktplaats voor het plaatsen van vacatures en het verbinden met freelancers die meer veiligheidsvoorschriften biedt voor betalingsuitwisselingen en meer professionele normen.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (2)

Upwork versus Fiverr

Het grootste verschil tussen Upwork en Fiverr is het biedsysteem. Op Fiverr plaatsen freelancers hun prijs en vinden bedrijven degene die bij hun budget past. Op Upwork plaatsen bedrijven hun vacatures en freelancers hun biedingen. In sommige gevallen kunt u ontwerpwerk goedkoper krijgen dan elders. Verwacht echter niet dat freelancers zichzelf te veel ondermijnen; freelancers van hoge kwaliteit hoeven niet in een biedingsoorlog terecht te komen.

Voor freelancers

Upwork is een algemene marktplaats voor alle soorten diensten: logo-ontwerp, softwareontwikkeling, zelfs bouwtechniek, om er maar een paar te noemen. Ze hebben een gemeenschap van ontwerpers, maar de site zelf is niet gespecialiseerd in grafisch ontwerp of branding. Hoewel het feit dat ze een van de grootste freelance-marktplaatsen zijn, misschien aantrekkelijk is voor ontwerpers, vertaalt al dat siteverkeer zich niet alleen in ontwerpwerk.

Voor bedrijven

Voor beter of slechter, het zoekproces in Upwork is zeer gedetailleerd, nauwkeurig en gericht. U kunt uw zoekopdrachten echt verfijnen en details verfijnen, maar het proces zelf kan ontmoedigend en tijdrovend zijn. Prijzen en kwaliteit variëren, en Upwork heeft een kleine vertegenwoordiging van alle graden op het spectrum. Als u gevoelig bent voor prijzen, vindt u het biedsysteem van Upwork misschien leuk, waar bedrijven hun richtprijs plaatsen.

2. 99ontwerpen

Het beste Fiverr-alternatief als het om grafisch ontwerp gaat, is 99designs van Vistaprint. Hoewel we de extreem lage eencijferige prijskaartjes van Fiverr misschien niet kunnen verslaan, maken we dit goed met ontwerpkwaliteit. Als gastheer van de grootste, meest diverse en meest getalenteerde ontwerpersgemeenschap ter wereld, heeft 99designs één enkele focus: grafisch ontwerp en alleen grafisch ontwerp.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (3)

99designs versus Fiverr

Zoals we hebben uitgelegd in onze99designs vs. Fiverr gids, biedt Fiverr doorgaans lagere prijzen, dus als kosten je hoogste prioriteit hebben, vind je de opties in Fiverr misschien beter. 99designs hanteert een andere strategie met ontwerpwedstrijden en projectopties die een hogere kwaliteit en minder risico bieden. 99designs checkt ontwerpers, helpt bij vragen en bemiddelt bij problemen tijdens een project. Klanten krijgen ook een geld-terug-garantie, dus als het ontwerp niet klopt, is er niets verloren.

Voor freelancers

Zoals je aan de naam kunt zien, is 99designs gespecialiseerd in ontwerpwerk. We zijn een wereldwijd creatief platform dat erop gericht is om het voor ontwerpers en klanten gemakkelijk te maken om samen te werken, en ons begrip van design is doorgedrongen in elke hoek van het platform. Ontwerpers worden gekoppeld aan geweldige klanten en worden onderdeel van onze wereldwijde gemeenschap van getalenteerde ontwerpers - allemaal in een veilige, beveiligde werkruimte.

We beheren ook onze hele ontwerpgemeenschap, zodat je weet dat je met de beste werkt. Een professioneel team van reviewers evalueert elke ontwerper en kent ze een rang toe, zodat je er zeker van kunt zijn dat er altijd contact met je wordt opgenomen voor de juiste projecten (en de juiste beloningen).

Voor bedrijven

99designs heeft verschillende manieren waarop bedrijven ontwerpwerk kunnen laten doen. Jij kanblader door onze ontwerperscommunityin uw eentje, met speciale filters voor projecttype, branche, ontwerpervaardigheidsniveau, taalvaardigheid of aangepaste trefwoorden.

Of je kanstart een ontwerpwedstrijd, waar meerdere ontwerpers concepten indienen op basis van uw creatieve opdracht en u kiest uw favoriet. Als u niet zeker weet wat goed voor u is, kunt u dat ook doenvraag een gratis ontwerpadvies aan.

3. Goeroe

Goeroeis een netwerkplatform dat de nadruk legt op professionele dienstverlening. Terwijl Fiverr alles biedt, van logo-ontwerp tot het maaien van gazons, houdt Guru zich voornamelijk bezig met de diensten die essentieel zijn voor het bedrijfsleven, inclusief ontwerpwerk. Hun functies hebben ook de neiging om te draaien rond zakelijke behoeften.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (4)

Goeroe versus Fiverr

Guru lijkt erg op Upwork met zijn prioriteit voor professionaliteit en veiligheid. Fiverr wordt vaak gezien als het "Wilde Westen" van freelancergemeenschappenhaven voor oplichters en oplichtersdankzij de lakse regelgeving. Fiverr wint misschien voor de prijs, maar Guru biedt meer veiligheid en bescherming voor zowel kopers als verkopers.

Goeroe voor freelancers

Hoewel Guru een populaire site is voor mensen die op zoek zijn naar freelancers, wordt het doorgaans niet beschouwd als een ontwerpsite. De reputatie van Guru komt vooral van zijn andere zakelijke dienstverlening, zoals programmeren, vertalen en copywriting. Ontwerpwerk lijkt een van de mindere diensten te zijn. Een ambitieuze freelancer kan die minder concurrentie misschien als een voordeel gebruiken, maar als je liever hebt dat je klanten naar je toe komen, kom je misschien droog te staan.

Een nog groter nadeel voor freelancers zijn debetaalde lidgelden. Naast een gratis lidmaatschap kunnen freelancers een van de vier lidmaatschapsplannen kopen, variërend van $ 8,95 / maand tot $ 39,95 / maand voor speciale voordelen zoals meer biedingen of koppelingen naar een externe portfoliosite. Die pay-to-play-methode kan veel freelancers in het verkeerde keelgat schieten, aangezien freelancers op laag niveau meer kunnen betalen om freelancers op topniveau te overtreffen in zoekopdrachten.

Goeroe voor bedrijven

Als je meer nodig hebt dan ontwerpwerk, is Guru een goede keuze omdat je met meerdere freelancers kunt werken en projecten vanuit een centraal dashboard kunt beheren. Als u veel werk uitbesteedt, kan dit een enorm voordeel zijn. Guru geeft je ook eenvoudige, tijdbesparende methoden om met freelancers te communiceren, facturen te ontvangen en te betalen via een beveiligd intern systeem.

4. Toptal

Toptal, een afkorting van 'toptalent', heeft een eenvoudig maar effectief businessplan: hun community bestaat alleen uit de top 3% freelance talent in een branche. Dat betekent dat ze alleen werknemers van de hoogste kwaliteit beloven, maar dat u moet betalen voor de hoogste kwaliteitsprijzen.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (5)

Toptal versus Fiverr

In vergelijking met andere alternatieven voor Fiverr is Toptal een van de duurste. Terwijl Fiverr bedrijven verbindt met een breed scala aan freelancers tegen lage kosten, verbindt Toptal hen met een klein aantal freelancers tegen hoge kosten. Met Toptal hoeft u zich geen zorgen te maken over oplichting of zelfs werk van lage kwaliteit, waardoor het veel veiliger en minder risicovol is. Het is niet alleen de topvaardigheid waarvoor u betaalt; het is het hogere niveau van vertrouwen en een sterkere kwaliteitsgarantie.

Toptal voor freelancers

Door 97% van uw concurrentie uit te schakelen en adequate prijzen voor uw vaardigheidsniveau te garanderen, is Toptal een geweldige plek voor freelancers...alsje kunt binnenkomen. Hun screeningproces is ongelooflijk uitgebreid, meteen onderzoeksproces in 5 fasendat omvat live screening, een professionele beoordeling, persoonlijkheidstests en taalvaardigheidsexamens. Als je Toptal kunt halen, geweldig! Maar als u tot de 97% behoort, vindt u misschien elders een passender woning.

Toptal voor bedrijven

Uw tevredenheid met Toptal hangt af van uw budget. Met een startprijs van $ 60 per uur krijg je waar je voor betaalt, het beste freelance talent in jouw branche. Verwacht meer te betalen voor Toptal dan andere Fiverr-alternatieven.

5. Mensen per uur

MensenPerUurheeft een vergelijkbare opzet als Fiverr, waar praktisch iedereen lid van kan worden; het biedt echter wel meer veiligheid dan Fiverr, waardoor het een geweldige middenwegkeuze is. Veiligheid, talent en betaalbaarheid zijn de belangrijkste aantrekkingskrachten, maar als duizendpoot is PeoplePerHour een meester in niets.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (6)

PeoplePerHour versus Fiverr

Van alle alternatieven staat PeoplePerHour het dichtst bij Fiverr in zijn bedrijfsmodel. Net als Fiverr is het niet gespecialiseerd in een discipline of branche. Het grote verschil is veiligheid: PeoplePerHour controleert hun freelancers en beschermt ze tegen oplichting, iets wat Fiverr niet doet. Als je de structuur, bruikbaarheid en prijsstelling van Fiverr leuk vindt, maar minder risico wilt, dan is PeoplePerHour wellicht iets voor jou.

PeoplePerHour voor freelancers

Zoals het hoort, valt PeoplePerHour precies in het midden voor freelancers. Terwijl hetvergoedingenstandaard zijn voor freelancermarkten, kan de overvloedige concurrentie ertoe leiden dat meer getalenteerde freelancers worden ondermijnd door instapprijzen. Een groot voordeel: PeoplePerHour vergrendelt klantstortingen voordat u begint, dus u bent gegarandeerd van betaling, een voordeel waarvan ervaren freelancers weten dat het zeker van pas zal komen.

PeoplePerHour voor bedrijven

PeoplePerHour is een goedkopere versie van andere alternatieven voor Fiverr. Ze zijn gebruiksvriendelijk en bieden freelancers voor verschillende vakgebieden en verschillende vaardigheidsniveaus. Net als Guru kunt u meerdere projecten beheren vanaf uw dashboard, wat vooral handig is als u veel outsourcingwerk tegelijkertijd uitvoert.

6. Freelancer

Groot, breed en budgetvriendelijk,Freelancerdoet zijn naam eer aan als centrale ontmoetingsplaats voor bedrijven en freelancers. Met meer dan 41 miljoen freelancers in 1.350 disciplines hebben ze wat je zoekt, zelfs als het onduidelijk is.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (7)

Freelancer versus Fiverr

In plaats van zich te concentreren op enkele standaardoptredens, is Freelancer meer afgestemd op doorlopende werkrelaties met dezelfde freelancers. Bovendien maakt hun betalingsstructuur uurtarieven of gedeeltelijke betaling mogelijk voor het bereiken van bepaalde projectmijlpalen, ideaal voor langdurige en complexe projecten. Fiverr daarentegen heeft een snellere doorlooptijd, waardoor het een klein voordeel heeft ten opzichte van Freelancer voor kleine, eenmalige projecten.

Freelancer voor freelancers

Tijdregistratie is een centrale pijler in het Freelancer-bedrijfsmodel. Houd rekening met al uw werkbare uren met de desktop-app die uw werk in de gaten houdt als een baas die over uw schouder meekijkt. Aan de positieve kant zullen sommige freelancers de optie voor uurloon in plaats van een vaste prijs geweldig vinden, om nog maar te zwijgen van de stabiele bron van verkeer van enthousiaste klanten.

Freelancer is ook gebouwd rond premium lidmaatschappen voor zowel bedrijven als freelancers. U kunt bijvoorbeeld slechts 8 biedingsvoorstellen per maand indienen, tenzij u zich aanmeldt voor een betaald lidmaatschap. Pas ook op voor de gevreesde "inactieve" vergoeding als u het beu bent en stopt met het gebruik van uw account.

Bovendien, omdat Freelancer alle vaardigheidsniveaus van freelancers bij elkaar brengt, moet u niet verbaasd zijn als klanten kiezen voor een goedkopere freelancer op beginnersniveau. Hoogopgeleide freelancers worden in deze omgeving vaak als te duur gezien.

zzp'er voor bedrijven

Freelancer heeft de neiging om mensen in betaalde lidmaatschappen te duwen, dus als u van plan bent het vaak te gebruiken, moet u uw account upgraden, anders verspilt u geld. Niet alleen dat, maar wees niet verrast door verborgen kosten, zoals extra kosten voor het omrekenen van valuta, of niet-zo-verborgen kosten, zoals betaalde zichtbaarheidsverbeteringen voor uw vacature.

Als u zich zorgen maakt over freelancers die u oneerlijk factureren, biedt de vereiste tijdregistratie-app van Freelancer een goede beveiliging en voorkomt overladen. Maar dat is min of meer een betwistbaar punt als je van tevoren een totale projectprijs en tijdlijn afspreekt, wat je kunt doen met elk van de Fiverr-alternatieven.

7. Waarlancer

Een van de nieuwste Fiverr-alternatieven is ook een van de goedkoopste. Met freelancers van over de hele wereld,Truelancerverzamelt bekwame professionals die het zich kunnen veroorloven om minder te vragen omdat ze uit gebieden komen met lagere kosten van levensonderhoud. Dat werkt goed voor zowel buitenlandse freelancers als bedrijven die willen besparen, maar niet zozeer voor lokale freelancers.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (8)

Truelancer versus Fiverr

Fiverr en Truelancer zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Beide bieden een breed scala aan diensten en vaardigheidsniveaus, en beide geven prioriteit aan lage prijzen boven kwaliteit. Het grote verschil zit hem echter in maatwerk. Fiverr heeft de neiging om meer zwart-wit te zijn over projecten, terwijl Truelancer meer ruimte heeft voor het personaliseren van de workflow of het aanbieden van abnormale optredens, zoals het bewerken van een bijna voltooide3d modelofopnieuw een logo makenprecies in een nieuwe software.

Truelancer voor freelancers

Truelancer heeft een paar rode vlaggen voor freelancers. Afgezien van projectkosten en lidmaatschapsplannen voor freelancers, zijn er ook agressieve beleidsregels, zoals een toeslag van 5% als uw project 30 dagen na voltooiing wordt terugbetaald. Zelfs als je het mijnenveld van freelancerkosten niet erg vindt, moet je nog steeds concurreren met freelancers uit goedkope regio's die je vergoeding gemakkelijk kunnen onderbieden.

Truelancer voor bedrijven

Hoewel het niet geweldig is voor freelancers, blijft Truelancer aantrekkelijk voor bedrijven door hen te helpen uitbesteden aan goedkopere freelancers. Betaalbare freelancers kunnen een breed scala aan gebieden bestrijken die verder gaan dan grafisch ontwerp, maar ook gebieden als financiën, SEO, marketing en boekhouding. Toch kunnen bepaalde nuances of subtiliteiten verloren gaan door outsourcing naar het buitenland, dus zorg ervoor dat u samenwerkt met iemand die uw bedrijf en doelmarkt begrijpt.

8. Uitbesteed

De voorkeur geven aan de term "werknemers op afstand" boven "freelancers",uitbestedenstelt zichzelf op als een netwerk voor het bemannen en beheren van uw startup met externe arbeid, in plaats van freelancers in te huren voor eenmalige projecten. Ze richten zich op de lagere kosten van internationale werknemers en stellen speciale functies in voor externe werknemers, waardoor ze zich onderscheiden van andere Fiverr-alternatieven.

8 Fiverr-alternatieven voor bedrijven en freelancers (9)

Uitbesteden versus Fiverr

Uitbesteden werkt het beste als je op zoek bent naar een langdurige werkrelatie. Iemand anders is misschien meer onder de indruk van Fiverr of een van de Fiverr-alternatieven. Als je je personeel wilt vullen met externe medewerkers, kijk dan eerst eens naar Outsourcely, maar als je op zoek bent naar een snel en goedkoop eenmalig project, dan is Fiverr misschien beter voor jou.

Uitbesteed voor freelancers

Hoe klinkt 100% betalen? Door "genereus" uit te besteden, kunt u al uw inkomsten behouden, een aantrekkelijk en ongewoon voordeel dat u niet ziet in andere alternatieven voor Fiverr. Het is de werkgever die uitbetaalt, waardoor jij de ster wordt.

Het nadeel is echter dat de site meer gericht is op doorlopend werk dan op afzonderlijke projecten, dus als je een freelancer van het type "wilde paarden" bent, wil je misschien niet gebonden zijn. Het is ook vermeldenswaard dat u zult concurreren met freelancers van over de hele wereld, dus de prijzen kunnen concurrerend worden.

Uitbesteed voor bedrijven

Outsourcely richt zich op een heel specifiek bedrijfsmodel: kleine, externe, internationale teams voor startups. Als u een onderneming, een lokaal bedrijf of gewoon tijdelijk personeel nodig heeft, voelt u zich hier misschien niet op uw plaats. Als u echter in dat model valt, kan dit precies zijn wat u zoekt. Outsourcely biedt een aantal bijzondere features met jou in gedachten, waaronder uitstekende communicatie met live video en voice messaging.

Natuurlijk zijn deze functies niet gratis. Iemand moet betalen als de freelancers 100% van hun inkomsten behouden, en die iemand ben jij. Het kleinste abonnement begint bij $ 19/maand, maar het hoogste abonnement is $ 229/maand.

Vind de Fiverr-alternatieven die voor jou werken

Fiverr doet veel dingen goed. Freelancers kunnen hun carrière met meer onafhankelijkheid beheren en bieden creatieve, unieke enoriginele diensten. Maar gezien het feit dat sommige professioneel ontworpen logo's honderden of duizenden dollars kosten, en iemand op Fiverr dezelfde service aanbiedt voor $ 5, heb je gelijk als je achterdochtig bent. En aangezien er geen vangnet of regelgeving is, denk je misschien twee keer na voordat je ze je geld overhandigt. Het is dus een goed idee om uw opties te kennen als het gaat om het vinden van freelancers.

Als je het niet erg vindt om met de dobbelstenen te gooien, kun je geweldige deals krijgen op Fiverr. Maar voor alle anderen zijn er genoeg Fiverr-alternatieven om te proberen.

Vind de perfecte freelance ontwerper!
Onze ontwerpgemeenschap kan zo ongeveer alles maken.

Krijg een ontwerp

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 26/08/2023

Views: 5577

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.