7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (2023)

Zelfs als u uw producten of diensten aan klanten over de hele wereld verkoopt, mag u de impact van een loyaal, lokaal klantenbestand nooit negeren. Een fanclub in je achtertuin hebben is een van de gemakkelijkste manieren om succes op de lange termijn te garanderen.

Waarom is het voordelig om uw bedrijf lokaal te promoten?

Het aanboren van uw lokale gemeenschap is een geweldige plek om te beginnen wanneer u de aanwezigheid van uw merk wilt uitbreiden en nieuwe klanten wilt bereiken. Aangezien deze aanpak uiterst gericht is, hoeft u niet zoveel geld uit te geven als aan een groterecontentmarketingstrategieen je ziet hogere conversieniveaus.

Enkele voordelen van het lokaal promoten van uw bedrijf zijn:

 • Toegang tot lokale bronnen.Toegang hebben tot bronnen in de buurt helpt u meer zichtbaarheid voor uw bedrijf te krijgen en verbindingen te leggen die op de lange termijn gevolgen kunnen hebben voor het succes ervan.

 • Gerichte berichtgeving.Aangezien u de behoeften van de mensen in uw gemeenschap begrijpt, kunt u inhoud en berichtgeving specifiek op hen afstemmen en de betrokkenheid van potentiële klanten maximaliseren.

 • Vergroot de merkreputatie.Consumenten houden van een gehumaniseerd merk en stellen ook gemak op prijs. Door duidelijk te maken dat je oprecht geïnteresseerd bent in de community, vergroot je ook je reputatie.

 • Bespaar geld op advertenties.Door een specifieke geografische locatie te targeten, bespaart u geld op advertenties.

Investeren in een lokale aanwezigheid resulteert in een geweldige ROI omdat veel lokale marketingstrategieën gratis of goedkoop zijn. Bovendien worden de voordelen alleen maar groter. Hoe meer u in uw gemeenschap investeert, hoe meer consumenten u leren kennen en hoe meer etalageshoppers echte klanten worden. Consumenten houden er ook van om kleine, lokale bedrijven te steunen.

Tips om lokaal zaken te doen

Als je een begrip in de buurt wilt worden, moet je een actionable makenlokale marketingstrategie.

Dankzij het groeiende digitale landschap van vandaag zijn er verschillende manieren om uw bedrijf te promoten. Probeer digitale marketing, offline marketing en strategieën voor gemeenschapsbetrokkenheid uit. Volg deze zeven tips om uw bedrijf lokaal te laten groeien en meer omzet en naamsbekendheid te genereren.

Huur een lokale SEO-specialist in en word online gevonden

1. Optimaliseer uw Google-bedrijfsprofiel

Consumenten wenden zich tot Google wanneer ze een bedrijf willen vinden of vinden. Het aantal "Near Me" zoekopdrachten heeftafgelopen twee jaar met 200% gestegenin bijna elke categorie. Maak en verifieer uw Google-bedrijfsprofiel voor meer zichtbaarheid.

Optimaliseer het vervolgens zodat u bovenaan de lokale zoekresultaten staat door:

 • Uw bedrijfsgegevens verifiëren

 • Zorgen voor consistente informatie op internet

 • Beeldmateriaal toevoegen aan uw profiel

 • Linken naar uw sociale media-accounts

 • Opvragen van reviews van klanten

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (1)

HIDEF Fysiotherapieoptimaliseerde zijn Google-bedrijfsprofiel met recensies, relevante informatie en afbeeldingen.

2. Focus op lokale SEO

Als u wilt dat uw bedrijf zichtbaar is in lokale zoekresultaten op Google, moet u dit implementerenlokale SEO-strategieën. Weet u niet zeker waar u moet beginnen? We hebben een volledige lokale SEO-checklist om uw online zichtbaarheid te vergroten.

Hier leest u hoe u aan de slag kuntlokale SEO:

 • Optimaliseer website-inhoud met locatiespecifieke zoekwoorden

 • Zorg ervoor dat uw bedrijf wordt vermeld in relevante lokale mappen

 • Naam, adres en telefoonnummergegevens bijwerken

 • Maak unieke landingspagina's voor elke locatie of dienst

Door originele, oprechte content te delen met je doelgroep, vervul je een behoefte in de ruimte en trek je meer klanten aan. Uw lokale SEO-strategie kan ook video-SEO bevatten, en u kunt er zelfs gebruik van makenAI-tools om een ​​SEO-strategie op te stellenvoor jou.

"Een van de beste lokale promotiecampagnes die ik ooit voor een bedrijf heb gedaan, was het maken van een eenvoudige video voor dakdekkers die spraken over de installatie van commerciële dakbedekking,"zegt Jess Fields, voorzitter vanPrecisie bereik."Zelfs als promotie zowel nationaal als lokaal gaat, zal in de moderne tijd alles wat verband houdt met een geografisch bedrijf dat toevallig ook uitstekende organische inhoud heeft, voor de juiste lokale ogen komen,"

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (2)

3. Werk samen met niet-concurrerende bedrijven

Samenwerken met andere lokale bedrijven kan een krachtige manier zijn om uw naamsbekendheid in het gebied te vergroten. Werk alleen samen met niet-concurrerende bedrijven om ervoor te zorgen dat u niet voor dezelfde klanten vecht. Vervolgens kunt u elk gebruikmaken van het consumentenbestand van de ander en profiteren beide in gelijke mate.

Hier volgen enkele tips om de juiste partners voor uw bedrijf te vinden:

 • Zoek naar bedrijven die zich richten op een andere doelgroep.Identificeer bedrijven die producten of diensten aanbieden die de uwe aanvullen, maar er niet rechtstreeks mee concurreren. Op deze manier wordt het gemakkelijker om een ​​wederzijds voordelig partnerschap aan te gaan.

 • Zoek naar bedrijven die gerespecteerd worden in de gemeenschap.Onderzoek lokale bedrijven en lees recensies van klanten om een ​​idee te krijgen van hun reputatie. U wilt samenwerken met bedrijven die zichzelf betrouwbaar en betrouwbaar hebben gemaakt in de ogen van klanten.

 • Netwerk met andere lokale ondernemers.Woon lokale evenementen bij, zoals beurzen of vergaderingen van de kamer van koophandel, waar u andere ondernemers kunt ontmoeten die mogelijk potentiële partners voor uw eigen bedrijf kunnen zijn. Verspreid promotiemateriaal, zoals flyers, brochures en visitekaartjes om de zichtbaarheid van het merk te vergroten.

“We werken samen met de openbare bibliotheek die een leesprogramma in de zomer organiseert voor leerlingen in de basisschoolleeftijd. We geven de bibliotheekbonnen goed voor een gratis met chocolade bedekt Oreo-koekje dat ze gebruiken om de kinderen te stimuleren, "zegt Ryan Novak, eigenaar vanChocolade Pizza Bedrijf."De ROI van dit marketingidee is vele malen groter dan de bescheiden investering die het ons kost om de koekjes weg te geven en de levenslange waarde van nieuwe klanten is exponentieel."

Een actieve aanwezigheid op sociale media is een must voor kleine bedrijven die een contentmarketingstrategie met een beperkt budget uitvoeren. Het is een van de gemakkelijkste en meest kosteneffectieve manieren om uw lokale gemeenschap te betrekken.

Als het je belangrijkste doel is om de lokale gemeenschap te betrekken, zorg er dan voor dat je dingen post die ze interessant of nuttig vinden. Zorg voor een boeiende aanwezigheid op sociale media die aantrekkelijk is voor de lokale gemeenschap door:

 • Facebook gebruiken. Facebookis een van de beste platforms om een ​​community rond uw bedrijf op te bouwen.Tweederde van de Facebook-gebruikersbezoek de pagina's van lokale bedrijven of evenementen. Facebook-advertenties zijn ook een geweldige optie om de lokale gemeenschap te targeten.

 • Locaties taggen.Plaats afbeeldingen uit uw omgeving die de community zeker zal herkennen. Tag uw locaties zodat gebruikers in de buurt uw berichten en vervolgens uw profiel kunnen tegenkomen.

 • Inclusief hashtags.Selecteer relevante, lokale hashtags om aan je berichten toe te voegen om meer vertoningen te genereren. Het is een andere gemakkelijke manier voor communityleden om uw bedrijf te ontdekken.

 • Reageren op opmerkingen.Het contact met uw consumenten is cruciaal voor lokale promotie. Door snel en beleefd te reageren op opmerkingen en berichten, laat je potentiële klanten zien dat je om hun ervaring geeft en bereid bent om te helpen.

 • Gemeenschapsevenementen delen.Maak duidelijk dat u om de gemeenschap geeft. Promoot evenementen op uw sociale platforms, zelfs als uw bedrijf er niet direct bij betrokken is. Hiermee laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent in de samenleving.

"Zes maanden geleden startte ik een marketing- en SEO-campagne om de lokale zoekresultaten te maximaliseren en kon ik mijn vertoningen en klikken met 15 keer verhogen,"zegt W. Zach Smith, mede-eigenaar vanHIDEF Fysiotherapie."Terwijl sommige van onze nationale concurrenten zeer algemene inhoud in hun marketing en blogs creëren, kunnen we hyperlokale inhoud maken die nuttiger is voor de eindgebruiker, waardoor deze veel beter kan converteren."

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (3)

HIDEF Physical Therapy deelt inhoud op haarInstagram-paginadat de doelgroep leerzaam zal vinden. Het bevat ook lokale hashtags zodat meer gebruikers ze kunnen vinden.

5. Werk samen met lokale influencers

Onderschat de kracht van mond-tot-mondreclame niet.Negentig procent van de mensenvertrouwen eerder een aanbevolen merk. Dankzij dit ongelooflijk hoge aantal is influencermarketing een hoofdbestanddeel van de meeste bedrijven gewordencontentmarketingstrategie.

Om potentiële beïnvloeders in uw regio te vinden, zoekt u op sociale media, lokale media en blogs voor mensen met een gevestigde aanhang. Neem contact op met een persoonlijk bericht en bied iets verleidelijks aan, zoals een sponsormogelijkheid of aanvullende producten/diensten. Zorg ervoor dat de influencers die u bereikt dezelfde waarden en moraal hebben als uw merk. Als je problemen hebt met het vinden van de perfecte lokale influencer, overweeg dan om eenzzp'er op het gebied van influencermarketingom het werk voor je te doen.

Influencers cultiveren een gevoel van vertrouwen binnen hun gemeenschap, dus hun betrokkenheidspercentages zijn hoog in vergelijking met anderemarketingcampagnes op sociale media. Koppel dat aan een exclusief aanbod voor hun publiek, zoals een kortingscode, vroege toegang tot een nieuwe release, enz. En u zult zeker een geweldige ROI ontvangen op deze marketingtactiek.

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (5)

MaaltijdProwerkte samen met de lokale professionele tennisser Jenson Brooksby als onderdeel van zijn influencer-marketingstrategie. Dit zorgde ervoor dat hun indrukken en betrokkenheidspercentages omhoogschoten.

Een van de meest effectieve manieren om uw bedrijf bij uw lokale gemeenschap onder de aandacht te brengen, is door de media in uw regio te betrekken. Door dit te doen, bereikt u uw demografische doelgroep en verhoogt u uw reputatie en vertrouwen binnen de gemeenschap.

In sommige gevallen kunnen lokale media u benaderen. Anders moet u zelf contact opnemen met de media om publiciteit voor uw bedrijf op de lokale markt te krijgen. Pitch verkooppunten met een boeiend verhaal en ontdek welke publicaties het meest relevant zijn voor uw doelgroep.

Consumenten voelen zich meer aangetrokken tot gehumaniseerde merken. Door middel van storytelling een verhaal rond uw bedrijf te creëren, wordt uw merk aantrekkelijker. Het is zelfs nog beter om een ​​​​mediakanaal dat verhaal te laten vertellen.

Enkele lokale media om te overwegen om te benaderen:

 • Tv-zenders

 • Kranten

 • Podcasts

 • Blogs

"Nadat Brooksby voor het eerst met ons samenwerkte als lokale atleet, trokken we de aandacht van de Citrus Heights Messenger,"zegt Andy Sartori, oprichter vanMaaltijdPro.“De plaatselijke krant schreef toen een artikel over onze samenwerking. Dus de ene dominosteen deed de andere omvallen en dat was geweldig voor het momentum.”

Zoek een SEO-strateeg om je lokale aanwezigheid op Fiverr te laten groeien

7. Start een loyaliteitsprogramma

Klanten behouden is goedkoperdan het aanschaffen van nieuwe, daarom zijn loyaliteitsprogramma's een van de meest effectievestrategieën voor klantbehoud. Het is van essentieel belang om een ​​basis van loyale klanten in uw gemeenschap op te bouwen, aangezien deze personen uw producten/diensten waarschijnlijk vaker zullen kopen.

Bepaal welke actie u wilt dat klanten ondernemen en beloon ze op gepaste wijze voor hun loyaliteit. Enkele voorbeelden zijn:

 • Klanten een kortingscode geven voor het achterlaten van een online review

 • Klanten elke keer dat ze winkelen loyaliteitspunten laten verdienen

 • Het aanbieden van lokale klanten aloyaliteitskaartom gratis items in te wisselen

 • Klanten korting geven als ze zich aanmelden voor uw e-mailnieuwsbrief

Door loyale klanten te belonen, vergroot je je zichtbaarheid in de lokale gemeenschap. Consumenten zullen eerder geneigd zijn uw merk te verkiezen boven andere als u ze op de juiste manier stimuleert.

Het implementeren van alle noodzakelijke strategieën om uw doelgroep te bereiken, kost veel tijd, iets dat vaak moeilijk te vinden is voor eigenaren van kleine bedrijven.

“Ik denk altijd graag na over hoeveel mijn tijd waard is. Als het me acht uur kost om een ​​klus te klaren, is het makkelijke antwoord om het uit te besteden.”zegt David Mulqueen, mede-eigenaar vanWortels tot dak.“Ik hou van deze aanpak, vooral voor ontwerpwerk, omdat ik geen ontwerper ben en het werk beter zal zijn. Het kost wat, maar het is het dubbel en dwars waard.''

Zoeken naar freelancers bij jou in de buurt is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de taal van je merk overeenkomt met de regio waarin je je bevindt.

"Ik huurde lokale freelancers van Fiverr in die in dezelfde stad waren gevestigd en de toonaard van onze specifieke stad konden evenaren,"zegt Alex Mastin, CEO en oprichter vanThuis terrein."Er zijn twee of drie buzzwords, woordspelingen of triggerwoorden die vaak in een lokale regio worden verspreid, en het inhuren van freelanceschrijvers die die lokale woorden in onze inhoud kunnen opnemen, zou ons helpen om het herkenbaarder te maken voor het bedienen van onze lokale koffieliefhebbers."

Sluit je aan bij Fiverrom toegang te krijgen tot een marktplaats van gekwalificeerde, getalenteerde freelancers. Besteed uwlokale SEOofgemeenschap beheerwerken aan getalenteerde individuen.

Gerelateerde gidsen

Crush Local SEO: hoe u uw buurt online kunt domineren

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (8)12 minuten lezen

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (10)13 minuten lezen

Waar staat SEO voor?

7 manieren om uw bedrijf lokaal te promoten in 2023 | Vijfrr (12)

Over de auteur

Michelle NewblomB2B SaaS-schrijver

Michelle Newblom is een B2B SaaS-schrijver met een talent voor creatieve verhalen, die ze kunstig toepast op al haar content. Haar expertise ligt in het creëren van overtuigende teksten voor blogs en gidsen, die bedrijven helpen conversies te genereren en hun doelen te bereiken.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lidia Grady

Last Updated: 01/10/2023

Views: 5569

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lidia Grady

Birthday: 1992-01-22

Address: Suite 493 356 Dale Fall, New Wanda, RI 52485

Phone: +29914464387516

Job: Customer Engineer

Hobby: Cryptography, Writing, Dowsing, Stand-up comedy, Calligraphy, Web surfing, Ghost hunting

Introduction: My name is Lidia Grady, I am a thankful, fine, glamorous, lucky, lively, pleasant, shiny person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.