12 eigenschappen van een goede contentschrijver: schrijfvaardigheid voor ongelooflijk succes (2023)

Om een ​​goede inhoudschrijver te zijn, is meer nodig dan alleen 'woordsmeden'. In de blogpost van vandaag zullen we ons concentreren op de kwaliteiten van een goede contentschrijver en de vaardigheden ontwikkelen die nodig zijn om ongelofelijk succes te behalen door voor jezelf (of anderen) te werken als contentschrijver.

Of je nu een freelance schrijver bent of je bentje eigen blog runnen, is het een gegeven dat je op zijn minst de grondbeginselen van schrijven kent: basisgrammatica, hoe je een zin moet samenstellen en de structuur van een artikel (inleiding, hoofdtekst, conclusie).

Als je deze "pijlers" van vaardigheden voor het schrijven van inhoud wilt ontwikkelen of verbeteren, raad ik je ten zeerste aanDe elementen van stijlvan Strunk & White. Er is nog nooit een beter boek verschenen over de fundamenten.

Als je een artikel leest over het ontwikkelen van vaardigheden voor het schrijven van inhoud, is het waarschijnlijk veilig om aan te nemen dat je een basiskennis hebt van deze grondbeginselen. Echter,gewoon een goede schrijver zijn is niet genoeg om inhoud van hoge kwaliteit te creëren voor online lezers.Er zijnveelmeer aspecten aan het schrijven van inhoud dan woorden op een pagina plaatsen.

De inhoud die u maakt, moet een doel hebben dat u naar uw uiteindelijke doel brengt. Deze inhoud moet goed onderzocht, vakkundig geschreven en geoptimaliseerd zijn voor zowel lezers als zoekmachines en sociale media.

Dat(en meer)is waar we het vandaag over zullen hebben.

Hier zijn de belangrijkste eigenschappen van een goede inhoudschrijver waarop u zich kunt concentreren om uw professionele carrière te bevorderen.

We leren schrijvers hoe ze een fulltime inkomen kunnen genereren door online inhoud te schrijven Geen bazen, geen geografische beperkingen en geen 'feest of hongersnood' freelance achtbanen. Bekijk onze 100% gratis training om vandaag nog aan de slag te gaan »

12 essentiële vaardigheden om een ​​fulltime contentschrijver te worden

 1. Uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden
 2. Proeflees- en redactievaardigheden
 3. Een talent voor verhalen vertellen
 4. Persoonlijkheid
 5. Onderzoeksvaardigheid
 6. Kennis van uw doellezer
 7. Aanpassingsvermogen
 8. Kennis van sociale media
 9. Basiskennis van zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 10. Integriteit
 11. Tijdmanagementvaardigheden
 12. Doorzettingsvermogen

Laten we ze allemaal één voor één doornemen.

Kwaliteiten van een goede contentschrijver

1. Uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden

Eerst en vooral moet u een basiskennis hebben van grammatica, spelling en zinsconstructie. Dit is niet alleen de basis van goed schrijven, maar het ontbreken ervan vermindert ook uw geloofwaardigheid.

Het goede nieuws is dat communicatieve vaardigheden vrij eenvoudig te leren zijn. Er zijn tal van bronnen online, tal van handige gratis tools, en als je twijfelt over een zin, ben je een Google-zoekopdracht verwijderd van het oplossen van je twijfel.

2. Proeflezen en redigeren

Het kunnen corrigeren en bijwerken van je eigen werk maakt deel uit van een goede contentschrijver.

Neem na het schrijven van een artikel een korte pauze en zet je schrijvershoed af. Ga dan weer zitten en zet in plaats daarvan de hoed van je redacteur op.

Ik schrijf al meer dan tien jaar professioneel. Ik vind nog steeds typefouten nadat ik een artikel een of twee keer heb bewerkt. Een van onze gemeenschapsleden heeft onlangs meerdere stukken inhoud doorgeploegd om zich met de hulp van onze gemeenschap en enkele van zijn vrienden te realiseren dat de inhoud bijna onmogelijk te lezen was. Hij gaf uitdagenterug gaan en alles herschrijven/bewerken, en uiteindelijk kostte het meer tijd dan simpelweg de eerste keer proeflezen en bewerken van de inhoud.

Het controleren op fouten nadat je de eerste versie van je blogbericht hebt geschreven, kan enige tijd duren, en je zou kunnen denken dat het productiever is om die tijd te gebruiken voor andere blogonderhoudsactiviteiten of om nieuwe inhoud te maken,maar dit is niet het geval.

Minder vaak foutloze inhoud van hoge kwaliteit uitbrengenBELANGRIJKbeter dan vaker foutieve inhoud van lage kwaliteit produceren.

3. Een talent voor het vertellen van verhalen

12 eigenschappen van een goede contentschrijver: schrijfvaardigheid voor ongelooflijk succes (2)

Hoe verschilt schrijven van verhalen vertellen?

Een verhaal vertellen gaat verder dan grammatica, woordkeuze en spelling. Het gebruikt je eigen ervaringen en percepties om een ​​complex onderwerp op te splitsen en te relateren aan je lezers.

Geweldige verhalenvertellers zijn in staat om lezers te vermaken terwijl ze hen iets leren en kunnen emoties oproepen terwijl ze beknopt zijn. Hoe vaardiger je wordt in het verweven van het vertellen van verhalen in het schrijven van je inhoud (ongeacht het onderwerp), hoe effectiever je inhoud zal zijn.

4. Persoonlijkheid

Om enige vorm van verbondenheid met u te voelen, moeten mensen het gevoel hebben dat ze inhoud lezen die is geschreven door een echte persoon en niet door een artikelgenerator (het is echt- en ze worden nog prominenter met de opkomst van kunstmatige-intelligentietechnologie).

Vertellenecht, herkenbare verhalen houdt in dat je een stukje van jezelf aanbiedt aan je lezers. Het kan eng zijn, maar je hoeft het niet te onthullenalles.

Een goede inhoudschrijver kan genoeg menselijkheid en individualiteit onthullen om contact te maken met zijn lezers, hen te dwingen hun inhoud te lezen en terug te blijven komen.

5. Onderzoeksvaardigheid

Een goed geschreven stuk inhoud is goed, maar een goed onderzocht stuk inhoud is nog beter. Voor online inhoud geven de inzichten die u verschaft en uw concurrenten niet, u een voorsprong en hangt rechtstreeks samen met het succes van uw inhoud.Die inzichten komen uit onderzoek.

Het doel van het maken van inhoud is om uw lezers zoveel mogelijk nuttige informatie te bieden. Dat bereik je alleen als je weet hoe je onderzoek moet doen en waar je betrouwbare informatiebronnen kunt vinden.

Google is van onschatbare waarde voor onderzoek, maar er zijn andere bronnen die u mogelijk over het hoofd ziet.Reddit(een van de beste bronnen van onpartijdige, door de gemeenschap aangestuurde informatie),Quora, en andere community-based websites zijn goudmijnen van insider informatie.

Als contentschrijver moet je kunnen achterhalen welke websites geloofwaardig zijn en welke bloggers en influencers prominent aanwezig zijn in de niche waarvoor je schrijft. Vergeet niet dat uw inhoud slechts zo goed is als uw informatiebronnen.

Leer rechtstreeks van een eerlijke, zorgzame ervaren professionele blogger Ik verdien al meer dan tien jaar mijn brood met het runnen van blogs en nu help ik mensen zoals ik zou willen dat iemand mij had geholpen. Start met onze 100% gratis training »

6. Kennis van uw doellezer

Schrijven om het schrijven heeft geen zin. Er is genoeg onzin op internet.

U moet een duidelijk idee hebben van wie u uw inhoud wilt laten lezen. Als je een blogger bent en je hebt je publieksonderzoek uitgevoerd toen je dat wasbeslissen over uw blog-niche, zou u al een idee moeten hebben van wie uw doellezers zijn.

Integendeel, als u een freelanceschrijver bent die is ingehuurd als inhoudschrijver voor een website of blog, moet u grondig overleggen met het marketingteam of de bedrijfseigenaar om erachter te komen wie hun doelgroep is.

Uw doellezer informeert uw schrijfstijl, woordkeuze en zelfs het inhoudsformaat, dus volledig begrijpen voor wie u schrijft, is de sleutel tot het creëren van de best mogelijke inhoud.

7. Aanpassingsvermogen

Schrijfvaardigheid is gebaseerd op de relatief solide basis van taal, maarhet digitale klimaat verandert voortdurend.Wat vandaag trending is, kan morgen verdwenen zijn, en er is altijd een opkomende rage of een nieuw platform voor sociale media dat wacht op zijn beurt in de schijnwerpers.

Weet je nog toen Snapchat groot was?

Naast digitale trends veranderen ook de voorkeuren van consumenten continu. Uw demografische doelgroep kan hun voorkeuren in een oogwenk veranderen; iets dat nu populair is bij hen, kan over een paar maanden achterhaald zijnof zelfs een paar weken.

Als u deze wijzigingen niet kunt bijhouden, zal uw inhoud eronder lijden. Het zou kunnenlijkenalsof je inhoud van hoge kwaliteit aanbiedt zoals je altijd hebt gedaan, maar lezers zullen denken dat het niet langer relevant is en stoppen met lezen(samen met al het andere dat je in de toekomst schrijft).

Een goede inhoudschrijver evolueert met het steeds veranderende tij en laat zijn inhoud nooit gedateerd raken.

8. Kennis van sociale media

Sociale media marketingis iets waar de meeste bedrijven tegenwoordig naar toe gaan om hun producten, diensten en inhoud te promoten.

Content die viraal gaat op sociale media vergroot de kans dat je grote delen van je doelgroep bereikt. Bonus: webcontent die populair is op sociale media scoort ook beter bij Google en andere zoekmachines.

12 eigenschappen van een goede contentschrijver: schrijfvaardigheid voor ongelooflijk succes (5)

Behalve dat het een hulpmiddel is om uw inhoud te promoten, is het ontwikkelen van ten minste basisvaardigheden voor sociale media een geweldige manier om in contact te komen met uw doelgroep en ze beter te leren kennen. Zoals ik al zei, is het kennen van je doelgroep een belangrijk aspect van het creëren van waardevolle inhoud.

9. Basiskennis van zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Zelfs de beste inhoud is waardeloos als niemand deze kan vinden.

Voer SEO in.

Het kan ingewikkeld zijn, dus als je het gevoel hebt dat het je afleidt van het maken van je inhoud, hoef je niet te diep te gaan. U moet echter op zijn minst debasis.

Als je voelt dat je het aankan, kun je altijd meer lezen over geavanceerde SEO-technieken, maar onthoud dat altijdhet creëren van relevante, nuttige inhoud moet uw prioriteit zijn.

10. Integriteit

In het huidige tijdperk van contentmarketing eninheemse reclame, transparant zijn is belangrijker dan ooit.

Mensen zijn het zat om aan verkocht te worden, en ze zijn het zat om te zijngelogen tegenover verkocht worden aan. Naarmate ze meer online-inhoud verwerken, zijn consumenten aanzienlijk beter geworden in het herkennen van gesponsorde berichten(d.w.z. berichten die zijn gemaakt om gelieerde links te promoten).

Als u erop staat dit belangrijke feit te verbergen en uw lezers komen erachter, kunt u uw geloofwaardigheid en uw publiek vaarwel zeggen.

12 eigenschappen van een goede contentschrijver: schrijfvaardigheid voor ongelooflijk succes (6)

In plaats van als onbetrouwbaar te worden beschouwd,oefen gewoon transparantie. Iedereen die dit bericht leest, beseft dat waarschijnlijk inmiddelsIk run de meest radicaal eerlijke blogcommunity van het internet— Ik maak inhoud om gelijkgestemde, ambitieuze bloggers te vinden en hen te helpen hun doelen te bereiken.

Het kost je niets om eerlijk te zijn. Geef in uw artikel altijd duidelijk aan of u door een bedrijf bent betaald om over hun product of dienst te schrijven.

Naast volledige onthullingen over gesponsord worden, moet uw integriteit zich manifesteren door middel van100% originele inhoud.

Terwijl u schrijft, zult u waarschijnlijk andere goedgeschreven artikelen tegenkomen en in de verleiding komen om te denken,"Hmmm, misschien merkt niemand het als ik dit artikel kopieer/plak en in plaats daarvan publiceer."

FOUT.

Zoekmachines zullen het in ieder geval opmerken.

Als je blog wordt gemarkeerd vanwege dubbele inhoud, kan het lelijk wordenECHTsnel. In het beste (!) geval wordt u bestraft en heeft u meer moeite met het rangschikken van uw inhoud. In het slechtste geval wordt u aangeklaagd door de auteursrechthebbende van het artikel.

En als je die inhoud op de blog van een klant hebt geplaatst,zijkan worden gestraft, enzijkan je aanklagen voor schadevergoeding. Om nog maar te zwijgen van het feit dat je vrijwel zeker ontslagen bent.

TL;DR:schrijf altijd unieke content.

11. Tijdmanagementvaardigheden

Als jeje eigen blog runnen, heb je zoveel meer te jongleren dan alleen het maken van content. U moet uw inhoud optimaliseren voor zoekmachines om uw inhoud te vinden, te promoten, uw blog te onderhouden en meer.

Als u daarentegen een freelance inhoudschrijver bent, hoeft u zich niet bezig te houden met het onderhouden van uw eigen blog, maar moet u wel rond het schema van uw klant werken en dat betekent dat u vaste deadlines voor uw inhoud zult hebben. Om nog maar te zwijgen van alle tijd die u zult besteden aan het consistent houden van uw inkomen en werklast.

Hoe dan ook, je moet je tijd efficiënt beheren en je taken zo organiseren dat je je doelen kunt halen, of die nu door jezelf of door een klant zijn gesteld.

12. Doorzettingsvermogen

Er zullen momenten zijn dat je gewoon geen zin hebt om te schrijven; alsof alles wat je nu typt onzin is.

Hier is een geruststellende (of ontmoedigende) gedachte: ALLE schrijvers van inhoud maken dat door.

De enige manier om over dit gevoel heen te komen, is door te gaankom maar opdagen. Dag na dag na dag, ga gewoon met je kont voor je werkruimte zitten en ga eraan.

Bestsellerauteur Elizabeth Gilbert hield een ongelooflijke Ted-talk over dit exacte onderwerp:Je ongrijpbare creatieve genie.

Wat eruit komt, kan in het begin onzin zijn, maar onzin kan worden opgepoetst, bewerkt en geherstructureerd zodat je op zijn minst eenschijnvan een artikel dat de moeite waard is om te publiceren.

Onzin schrijven is beter dan helemaal niet schrijven, dus blijf erbij. Kom gewoon opdagen.

Het is belangrijk dat een contentschrijver competente schrijfvaardigheden heeft, maar het is niet genoeg. Je moet ook andere vaardigheden hebben die specifiek zijn voor het schrijven voor een online publiek.

Ook hier zijn de kwaliteiten van een goede contentschrijver.

Hier zijn nogmaals de belangrijkste vaardigheden voor het schrijven van inhoud:

 1. Uitstekende schriftelijke communicatieve vaardigheden
 2. Proeflees- en redactievaardigheden
 3. Een talent voor verhalen vertellen
 4. Persoonlijkheid
 5. Onderzoeksvaardigheid
 6. Kennis van uw doellezer
 7. Aanpassingsvermogen
 8. Kennis van sociale media
 9. Basiskennis van zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 10. Integriteit
 11. Tijdmanagementvaardigheden
 12. Doorzettingsvermogen

Ik heb nog één ding te zeggen voordat je gaat en je hart uitschrijft.

Deze kwaliteiten van contentschrijvers kunnen worden geleerd.

Alleen omdat je niet over de kwaliteiten beschikt die ik hierboven heb genoemd, wil nog niet zeggen dat je nooit een goede contentschrijver zult worden.Het betekent gewoon dat je harder moet werken en oefenen om deze eigenschappen te ontwikkelen.

Het mooie van deze eigenschappen is dat je eraan kunt werken om ze te ontwikkelen, zelfs als ze in het begin niet vanzelfsprekend voor je zijn. Het ontwikkelen van de vaardigheden van een inhoudschrijver en het verbeteren van zichzelf is een investering die zich tijdens uw schrijfcarrière zal uitbetalen.

Als je stapsgewijze begeleiding wilt om fulltime schrijver te worden en voor jezelf te werken (in plaats van onvoorspelbaar freelance werk voor klanten),Bekijk onze gratis workshopom aan de slag te gaan in de goede richting!

Terug naar jou

Ben je het eens met de punten die ik heb gemaakt? Welke andere eigenschappen maken volgens jou een goede contentschrijver? Vertel het me in de comments hieronder!

Gerelateerde berichten:

 1. Hoe u betere blogposts schrijft: 28 handige tips waarmee u vandaag nog kunt beginnen
 2. Geen duistere trucs, geen gimmicks: 5 overtuigende schrijftechnieken om te onthouden
 3. Overwin Writer's Block: hoe u mentale blokkades kunt verwijderen die ervoor zorgen dat u vastloopt
 4. Start uw blog-checklist: 35 dingen die u moet doen voor een succesvolle bloglancering [Gratis pdf!]

Deel

Tweeten

Deel

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Amb. Frankie Simonis

Last Updated: 25/08/2023

Views: 6377

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Amb. Frankie Simonis

Birthday: 1998-02-19

Address: 64841 Delmar Isle, North Wiley, OR 74073

Phone: +17844167847676

Job: Forward IT Agent

Hobby: LARPing, Kitesurfing, Sewing, Digital arts, Sand art, Gardening, Dance

Introduction: My name is Amb. Frankie Simonis, I am a hilarious, enchanting, energetic, cooperative, innocent, cute, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.