11 beste banen zonder cv (en waar je ze kunt vinden) | (2023)

Topbanen waarvoor geen cv nodig is

Het schrijven van een cv maakt veel werkzoekenden zo gestrest dat ze dit proces hoe dan ook willen vermijden.Inconsequent dienstverband ofgeen ervaringmaken het allemaal nog moeilijker. Maar jij absoluuteen cv nodig hebben om op een baan te solliciterendaarbuiten, toch?

Niet precies. Alles hangt af van de branche en het carrièreniveau. Voorvoorbeeld, zult u moeite hebben om een ​​zakelijke IT- of financiële functie te vinden zonder een goed opgesteld cv. Toch is er eenverscheidenheid aan banen waarvoor geen cv nodig is(en soms is zelfs geen ervaring vereist). Bedrijven die zonder cv in dienst nemen, gebruiken tijdens het wervingsproces gewoon verschillende communicatiemiddelen.

We hebben een lijst opgesteld met banen waarvoor je geen cv nodig hebt, en sommige betalen behoorlijke salarissen. Hieronder vind je ook de tips waar je moet zoeken naar deze vacatures.

Heb je geen cv, maar de werkgever staat erop dat je er een opstuurt? Neem contact op met onzelokale diensten voor het schrijven van cv'svoor hulp. Acv-maker van Resumeperk.comkan uw cv vanaf de basis schrijven, zodat u indruk kunt maken op de meest kieskeurige rekruteringsmanagers. Wij bieden maatwerk en spoedlevering in slechts 24 uur.

Topbanen die je kunt krijgen zonder cv

De meeste banenwaarvoor geen cv nodig is, zijn de instapmodellen en vereisen geen eerdere ervaring. Ze zijn dus perfect voor afgestudeerden en iedereen die een substantiële carrièreswitch overweegt. Denk na over je talenten en interesses en let op deze carrièremogelijkheden:

(Video) TOP 10 BEST BETAALDE BANEN! 💵💼

1. Medewerker klantenservice

Een carrière in de klantenservice is een optie voor iedereen die graag met mensen werkt. Dit carrièrepad is gemakkelijk te betreden, zelfs zonder eerdere ervaring. De meesten van hen hebben ook geen cv nodig. Medewerkers van de klantenservice helpen de klanten het product of de dienst te begrijpen, bestellingen te verwerken en klachten af ​​te handelen. Aangezien de rol veel interactie met de klant inhoudt, zijn het vermogen om in een team te werken, communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht noodzakelijk. Maak je geen zorgen als je twijfelt vanwege een gebrek aan ervaring. Bedrijven zullen u doorgaans eenideale werknemerhandboek en ander trainingsmateriaal dat je nodig hebt om uit te blinken in een functie.

2. Oppas

Als het zorgen voor kinderen jouw passie is, overweeg dan om als oppas of oppas te werken. Functies op instapniveau vereisen geen ervaring en u kunt voor iemand in uw buurt werken. In de regel doen kindermeisjes de schoonmaaktaken, bereiden ze maaltijden voor kinderen, lezen ze en spelen ze met ze. Enkele van de persoonlijke eigenschappen die je voor deze baan nodig hebt, zijn flexibiliteit, beoordelingsvermogen, creativiteit en geduld. Ook een rijbewijs is een must. Gemiddeld krijgen kindermeisjes $ 19 per uur betaald.
Ben je uitgenodigd voor een video-interview in plaats van een traditioneel interview? Hier leest u hoe u erin kunt uitblinken:http://resumeperk.com/blog/top-15-video-interview-tips.

3. Medisch assistent

Als u in een medische instelling wilt werken, overweeg dan de carrière van een medisch assistent. In wezen zijn hun verantwoordelijkheden vergelijkbaar met die van de administratief medewerker. Medische assistenten werken met patiënten, verkrijgen patiëntendossiers, voeren administratieve taken uit en helpen soms zelfs de behandelaars. Voor sommige banen is een RMA of vergelijkbare certificering vereist, maar er zijn genoeg vacatures waarvoor geen cv en relevante ervaring vereist zijn. Wat belangrijker is, na enige tijd in deze functie kun je een medisch specialisme kiezen en je carrière in de gezondheidszorg verder ontwikkelen. Aan het begin van hun carrière krijgen medische assistenten $ 33.000 per jaar betaald.

4. Administratief medewerkster

Administratieve assistenten zijn gewild bij bedrijven van elke omvang, in alle sectoren. Zij behandelen de inkomende correspondentie, e-mails, telefoontjes en doen de planning. Sommige rollen zijn meer gespecialiseerd en vereisen mogelijk dat u reisarrangementen maakt, aanwezig bent op de vergaderingen, rapporten opstelt en databases beheert. In de regel vereist deze baan een sterke organisatie, tijdmanagement, communicatieve vaardigheden en een positieve instelling. Een ander groot voordeel is dat het je laat zien hoe verschillende aspecten van het bedrijf werken, zodat je in de toekomst een weloverwogen carrièrebeslissing kunt nemen.
Wil je meer praktijkgericht loopbaanadvies? Leer debeste carrièretips van zakenvrouwen.

5. Makelaar in onroerend goed

De carrière van een makelaar vereist uitstekende communicatie, overtuigingskracht en een beetje ondernemersgeest. Toch zal het je veel meer betalen dan andere banen die hier worden vermeld - $ 48.000 per jaar of hoger, afhankelijk van je commissie. Je verantwoordelijkheden zijn onder meer het genereren van leads, het adviseren van klanten, het tonen van het onroerend goed en het presenteren van koopaanbiedingen aan verkopers. Je zult veel moeten onderhandelen, dus sterke verbale communicatieve vaardigheden zijn een must, evenals bekendheid met contracten en juridische documenten. Je kunt aan de slag zonder enige ervaring, zolang je het leuk vindt om actief bezig te zijn en meerdere projecten bij te houden.

(Video) 15 Work From Home Jobs That Are Always Hiring! (2022)

6. Bewaker

Beveiligers werken in openbare gebouwen, winkels of kantoorgebouwen of patrouilleren op straat. Ze beschermen de eigendommen van de werkgever, controleren de toegang voor werknemers en bezoekers en voeren veiligheidscontroles uit. Deze baan stelt niet veel eisen – je bereidheid om te werken en fysieke training zijn meer dan genoeg. Sommige werkgevers eisen dat je een drugstest doet.
De positie van de bewaker zal u niet veel opleveren, maar het is een goede optie als u zo snel mogelijk moet worden aangenomen en aan de hierboven vermelde criteria moet voldoen. De vraag naar beveiligingsprofessionals groeit, dus zonder cv vind je zeker de passende vacatures bij jou in de buurt.

7. Bezorger

De vraag naar bezorgers was altijd groot, maar met de pandemie van het coronavirus en de sociale distantiëring schoot het omhoog. Zij vervoeren de aankopen naar klanten en zorgen ervoor dat de goederen op tijd en in goede staat aankomen. De items die je krijgt, zijn afhankelijk van je werkgever en kunnen eten, kleding, boeken, gadgets, huishoudelijke artikelen en meer zijn. In de meeste gevallen heb je geen cv of eerdere ervaring nodig om aan de slag te gaan. De belangrijkste vereiste is een rijbewijs, hoewel stiptheid en klantenservice-vaardigheden op prijs worden gesteld. Bezorgers werken voor grote retailers, bezorgbedrijven, restaurants etc.

8. HR-assistent

Wil je een carrière opbouwen in human resources en het personeelsbestand beheren en toptalent voor het bedrijf selecteren? In dit geval is starten met een functie als HR-assistent precies wat je nodig hebt. HR-assistenten helpen managers met sollicitatiegesprekken, werving en administratie. De opleidingseisen voor deze functie zijn niet hoog - een middelbare schooldiploma of een hogeschool is vaak voldoende. Toch is het vaak vereist dat je klantenservice of administratieve ervaring hebt en sterk bentzelforganisatievaardigheden. HR-beroep biedt enorme groeimogelijkheden, vooral op IT-gebied. En omdat je bent begonnen met een assistent-rol, kun je vrij snel doorgroeien.

9. Vertegenwoordiger technische ondersteuning

Als je sterk bent in actief luisteren en probleemoplossing, en je het prettig vindt om met mensen samen te werken, dan is werken in een technische ondersteuning wellicht iets voor jou. Vertegenwoordigers van technische ondersteuning helpen de klanten met software, hardware en andere apparatuur, inclusief installatie en probleemoplossing. Vacatures vereisen doorgaans relevante ervaring of bereidheid om te leren door middel van on-the-job training en om uw technische kennis uit te breiden. Ook zijn communicatieve vaardigheden en kalm blijven, zelfs in stressvolle situaties, een must. Deze rol biedt kansen voor professionele groei, dus met voldoende doorzettingsvermogen kun je een carrière opbouwen. Een gemiddeld salaris voor deze functie is $ 32K per jaar.

10. Barman/Barista

Drankjes serveren in een nachtclub of koffie zetten in een plaatselijk café geeft je flexibiliteit en de mogelijkheid om met veel mensen op het werk om te gaan. Om te beginnen heb je geen diploma nodig, hoewel je misschien gevraagd wordt om een ​​korte opleiding te volgen of naar de bartenderschool te gaan. Toch is het mogelijk om de basisvaardigheden op te doen via YouTube-video's of tijdens on-the-job-trainingen. Een gemiddeld salaris van een barman begint vanaf $ 32.000, maar het uiteindelijke inkomen hangt ook af van uw fooien. Om uit te blinken in dit soort werk, moet je aandacht hebben voor details, betrouwbaar zijn en vriendelijk zijn voor alle klanten. Wat nog belangrijker is, is dat beide banen vaak uitgaan van een flexibel of parttime rooster.

(Video) Free Resume Builder Websites (Best FREE Online Resume Maker)

11. Freelance proeflezer

Ben je een boekenwurm of een student taalkunde die niet enthousiast is over banen in de klantenservice? Dan is de carrière van een proeflezer wellicht de ideale optie. Het is de taak van de proeflezer om fouten, typefouten, kleine grammaticale en interpunctieproblemen op te sporen. Ze ontdekken fouten die de schrijver of de redacteur over het hoofd hebben gezien. Uitstekende beheersing van het Engels is een must, maar verder heb je geen andere vaardigheden nodig, aangezien het geen editen is. Aangezien dit een baan op afstand is, heb je naast aandacht voor detail ook sterke vaardigheden op het gebied van tijdmanagement en zelfmotivatie nodig. Gemiddeld begint het salaris van een proeflezer vanaf $ 25 per uur, dus deze baan heeft een goed verdienpotentieel.
Ben jij een verlegen, introvert type? Bekijk deze banen die je misschien leuk vindt: http://resumeperk.com/blog/12-best-jobs-for-introverts.

Hoe banen zoeken zonder cv?

Als er geen cv is betrokken bij het zoeken naar een baan en het wervingsproces, hoe solliciteert u dan? Gebruik de onderstaande strategieën:

✓Gebruik online formulieren om te solliciteren

Veel bedrijven hebben een sectie 'Vacatures' waar u kunt solliciteren door het formulier in te vullen. Hoewel u op dit formulier de informatie over uw opleiding en werkervaring moet specificeren, is dit geen cv, dus u kunt meer nonchalant zijn bij het beschrijven ervan. Het formaat van deze sollicitaties is minder strikt en door ze naar het bedrijf te sturen, kun je nog steeds een interview veiligstellen.

✓Neem contact op met het bedrijf

Of je nu een afgestudeerde of een professional bent, je kent waarschijnlijk een paar bedrijven in jouw vakgebied waar je graag voor zou willen werken. Ga niet op de cv-manier zoals de meeste werkzoekenden doen. Neem in plaats daarvan rechtstreeks contact op met de HR of een afdelingshoofd van het bedrijf en bied uw diensten aan. Nodig ze uit voor een lunch om te bespreken hoe uw vaardigheden nuttig kunnen zijn. Hoewel je misschien een paar afwijzingen tegenkomt, kunnen sommige van deze gesprekken leiden tot een baan of een goede referentie.

✓Netwerk

Laat letterlijk iedereen weten dat je op zoek bent naar een baan. Jouwvrienden, oud-collega's, alumni, zelfs je buren– iedereen moet weten dat je openstaat voor kansen. De mond-tot-mondreclame kan in dit geval buitengewoon effectief zijn. Beperk uw netwerkinspanningen niet tot face-to-face interacties - verspreid het woord over uw zoektocht naar een baan ook online. Stuur een bericht naar de mensen die je een tijdje niet hebt gezien - misschien hebben ze je iets te bieden.

(Video) Deze 6 WhatsApp tricks kende je waarschijnlijk nog niet!

✓Werk uw online profielen bij

Debelang van internet voor carrièreopbouwvalt niet te ontkennen. Recruiters zien LinkedIn als de nummer 1 bron van kwaliteitsmedewerkers, en een toenemend aantal van hen gebruikt Facebook en andere sociale media om de openstaande vacatures in te vullen. Gebruik deze trend in uw voordeel. Werk uw LinkedIn-pagina bij, upload voorbeelden van uw werk en voltooi deze om hoger in de zoekresultaten te verschijnen. Laat uw connecties en abonnees weten dat u op zoek bent naar een baan. Gebruik de hashtags om door geplaatste vacatures te bladeren.

✓Denk aan familiebedrijven

Kleine bedrijven en familiebedrijven zijn eerder bereid om u persoonlijk te ontmoeten en te bespreken hoe u hen van dienst kunt zijn dan grotere bedrijven. Zelfs als uw familie geen bedrijf verschuldigd is, zullen sommige van uw buren of kennissen dat waarschijnlijk wel doen. Let dus niet op kleine bedrijven in uw omgeving - neem contact op met hun eigenaren en voer een gesprek. Werken in een klein bedrijf leert je een mix van unieke vaardigheden die je elders kunt toepassen.

Ontvang een cv om uw mogelijke carrièremogelijkheden uit te breiden

Hoewel er genoeg banen zijn die zonder cv worden aangenomen, houden sommige werkgevers vast aan de traditionele aanpak. Ze beschouwen kandidaten die op enigerlei wijze solliciteren niet anders dan het sturen van een cv. En als je niet weet wat je op je cv moet zetten, is het een goed idee om eenwebsite om een ​​cv te maken. Ons bureau biedt cv-hulp aan werkzoekenden op alle niveaus, van studenten tot senior executives. We koppelen u aan een schrijver die uw sterke punten benadrukt en beschrijft als een perfecte kandidaat voor een baan.

Onze tarieven zullen u aangenaam verrassen –bekijk onze prijzen. Mis je kans op een baan niet – laat je cv nu schrijven met 20% korting.

FAQs

Wat voor werk kan ik doen zonder diploma? ›

Voorbeelden van beroepen waarbij je kunt werken zonder diploma:
 • assemblagemedewerker vacatures.
 • glazenwasser vacatures.
 • maaltijdbezorger.
 • medewerker horeca vacatures.
 • logistiek medewerker vacatures.
 • magazijnmedewerker vacatures.
 • orderpicker vacatures.
 • post- en pakketbezorger vacatures.

Hoe vind ik een baan die ik leuk vind? ›

Zo vind je een baan die bij je past
 • Weet wat je te bieden hebt. Inzicht in je persoonlijke eigenschappen en vaardigheden is van cruciaal belang bij je zoektocht naar een nieuwe baan. ...
 • Doe onderzoek. ...
 • Een recruitmentorganisatie kiezen. ...
 • Netwerken. ...
 • Zoeken op vacaturesites. ...
 • Lees vakbladen die zich specifiek richten op jouw sector.

Hoe kom ik aan een baan zonder ervaring? ›

11 tips om zonder werkervaring toch een baan te vinden
 1. Spijker jezelf bij. ...
 2. Begin met (jezelf omhoog te) werken. ...
 3. Werk aan je netwerk. ...
 4. Pak dat potlood! ...
 5. Word een expert in jouw vakgebied. ...
 6. Leer de profs kennen. ...
 7. Zorg dat je een goed verhaal hebt. ...
 8. Geef je cv een opfrisbeurt.

Wat is de beste baan voor mij? ›

Doe de beroepskeuzetest van 123test.nl. Twijfel je over je toekomst? Werk je wel in de goede 'hoek'? Doe de beroepskeuzetest van 123test en krijg inzicht in welk typisch beroep en bijbehorende werkzaamheden het beste bij je passen.

Welke simpele banen verdienen goed? ›

Best betaalde banen
 • IT-trainee.
 • Productiemedewerker.
 • Callcenter medewerker.
 • Chauffeur.
 • Facilitair medewerker.

Welk werk kun je alleen doen? ›

10 topjobs voor mensen die alleen willen werken
 • Astronoom: inkomen varieert tussen 45.000 en 115.000 euro/jaar. ...
 • Actuaris: inkomen +/- 70.000 euro/jaar. ...
 • Geoloog: +/- 70.000 euro/jaar. ...
 • Wiskundige: +/- 70.000 euro/jaar. ...
 • Software ontwikkelaar of computerprogrammeur: +/- 57.000 euro/jaar. ...
 • Technisch schrijver: +/- 47.000 euro/jaar.
Aug 10, 2016

Wat is de best betaalde job? ›

1. Directeur of CEO van een grote onderneming. Als directeur van een groot bedrijf verdien je twee tot drie keer meer dan de gemiddelde werknemer: 9.253 euro bruto per maand.

Wat is een goed betaalde baan zonder diploma? ›

De best betaalde banen zonder diploma
 • Software programmeur. Bedrijven zijn altijd op zoek naar goede software programmeurs. ...
 • Broker/Belegger. Een van de best verdienende banen is dat van broker of belegger. ...
 • Evenementenplanner. ...
 • Commercieel adviseur. ...
 • HR-manager. ...
 • Luchtverkeersleider. ...
 • Liftreparateur. ...
 • Glazenwasser.
Feb 21, 2018

Hoe kom ik aan mijn droombaan? ›

 1. Dream big! Durf te dromen. ...
 2. Ken je kwaliteiten. Dingen die we goed kunnen, vinden we meestal leuk om te doen. ...
 3. Probeer nieuwe dingen. ...
 4. Ga niet voor de meest prestigieuze baan. ...
 5. Test jezelf. ...
 6. Maak tijd vrij voor het zoeken naar je droombaan. ...
 7. Herken je angsten. ...
 8. Benut je netwerk.

Welke job verdient het meest zonder diploma? ›

Tot 6.000 euro bruto verdienen zonder diploma? In deze vijf jobs kan het perfect
 1. Technieker. De vraag naar technisch onderlegde vakmannen overstijgt vlotjes het aanbod ervan. ...
 2. Hr-manager. Er is momenteel eveneens een grote vraag naar hr-managers. ...
 3. Softwareprogrammeur. ...
 4. Bewaker of portier. ...
 5. Olieplatform.
Jul 16, 2023

Welke baan verdient het meest zonder diploma? ›

Productiemedewerker is zeker weten een van de best verdienende banen zonder diploma. Als productiemedewerker is het startsalaris € 13,64 per uur. Dit is het gemiddelde salaris dat je in ploeg 1 van 6:00 tot 14:00 verdient.

Waar kan je veel geld verdienen zonder diploma? ›

De best betaalde banen zonder diploma
 • Software programmeur. Bedrijven zijn altijd op zoek naar goede software programmeurs. ...
 • Broker/Belegger. Een van de best verdienende banen is dat van broker of belegger. ...
 • Evenementenplanner. ...
 • Commercieel adviseur. ...
 • HR-manager. ...
 • Luchtverkeersleider. ...
 • Liftreparateur. ...
 • Glazenwasser.
Feb 21, 2018

Is het erg als je geen diploma hebt? ›

Als je geen diploma hebt, is het wel belangrijk dat je de hbo-opleiding afmaakt. Of, als de studie toch te moeilijk blijkt, om over te stappen naar een mbo-opleiding. Want anders heb je geen enkel diploma en dan wordt het lastig om een baan te vinden.

Videos

1. 15 Momenten Op LIVE TV Die Je Niet Gelooft Als Het Niet Was Gefilmd
(TopNL)
2. 10 JAAR YOUTUBE SPECIAL! #3588
(EnzoKnol)
3. Zemnian Nights | Critical Role: THE MIGHTY NEIN | Episode 11
(Geek & Sundry)
4. Wanneer een douche nemen te duur is...
(maximeandsophie)
5. NA DEZE VIDEO KAN JIJ BEGINNEN MET BELEGGEN (BELEGGEN VOOR BEGINNERS)
(Focuss Op Financiën)
6. Hoe u al uw rekeningen en betalingen kunt volgen met deze Excel Accounts Payable Manager
(Excel For Freelancers)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 20/08/2023

Views: 6497

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.