10 stappen die ziekenhuizen moeten volgen om nieuwe artsen te werven (2023)

Ik ben bijna 30 jaar ziekenhuisbeheerder geweest en heb geholpen verschillende ziekenhuizen te leiden in stedelijke, voorstedelijke en landelijke omgevingen. Of ons plan nu was om marktaandeel te winnen of om hiaten als gevolg van pensionering op te vullen, de werving van artsen maakt deel uit van elk strategisch plan.

Het allerbelangrijkste ingrediënt voor een succesvolle strategie is dat het hele administratieve team betrokken raakt en het proces analyseert vanuit het perspectief van de kandidaat. Iedereen kan een rol spelen, of het nu de frontreceptionist is die de kandidaat bij naam begroet, het personeel op de verdiepingen tijdens een rondleiding, of het hele directieteam dat heeft geholpen om de behoefte en kans te identificeren. Iedereen moet zich realiseren dat een langdurige relatie met een nieuwe arts miljoenen kan opleveren voor de winst en de toekomst veilig kan stellen.

Door deze 10 stappen te volgen, zal een ziekenhuisteam zichzelf positioneren om wijselijk te concurreren met andere ziekenhuizen om de eerste keuze van een kandidaat te zijn.
10 stappen die ziekenhuizen moeten volgen om nieuwe artsen te werven (1)
1. Ken de behoefte van uw gemeenschap en overtuig kandidaten dat er een voorspelbare vraag op de lange termijn is.De beslissing om lid te worden van een ziekenhuis voor artsen is een van de moeilijkste die ze zullen maken. Succesvol gebruik van hun opleiding en academische prestaties zal door deze beslissing worden vergemakkelijkt of in gevaar worden gebracht.

Geef aan waarom u er zo zeker van bent dat de arts nodig is. Toon gegevens van derden waaruit blijkt dat er een tekort is aan de specialiteit binnen belangrijke onderdelen van uw servicegebied. Beschrijf de huidige wachttijden en prognoses van de bevolkingsgroei. Beschrijf ook wat uw bestuur of uw medische staf heeft gezegd over de noodzaak om de functie in te vullen. Stel de kandidaat indien mogelijk aan hen voor.

Ken de financiële parameters van uw aanbod voordat u elkaar ontmoet. Spreek tijdens het eerste bezoek zelfverzekerd over een inkomensgarantie, hulp bij opstarten of wanpraktijken en andere stimulansen. Beschrijf de voorwaarden van uw standaard wervingsovereenkomst. Laat zien dat ook u bereid bent een financieel risico te nemen, omdat u zo zeker bent van de kans.

Beschrijf opties voor een kantoor. Toon de verschillende locaties, de voor- en nadelen en uw beste aanbeveling. Van strategisch belang, selecteer verstandig potentiële kantoorlocaties. Misschien moet de kandidaat zich aansluiten bij een bestaande groep met een overeenkomst. Of wellicht is het voor uw ziekenhuis verstandig om een ​​nieuw kantoor te vestigen binnen de groeiende markt. Ik stel voor dat u uw wervingsovereenkomst structureert in overeenstemming met het advies van uw juridisch adviseur. De overeenkomst om zich bij een groep aan te sluiten en een overeenkomst om een ​​solokantoor te openen, moeten elk worden geschreven op een manier die voldoet aan de toepasselijke wetgeving.

2. Voer een grondig eerste telefonisch interview.Wanneer u de arts telefonisch bereikt voor een eerste gesprek, moet de informatie die u verzamelt verder gaan dan medische opleiding en ervaring. Zorg ervoor dat u weet welke soorten patiënten hij of zij binnen de specialiteit wil behandelen. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar een huisarts die als poortwachter en verwijzingsbron voor uw specialisten kan dienen, zorg er dan voor dat u dat van tevoren overlegt, aangezien de kandidaat in plaats daarvan van plan kan zijn om een ​​breed scala aan diensten aan te bieden zonder de noodzaak van veel verwijzingen. Deze details zijn belangrijk om van tevoren te weten te komen.

U wilt ook meer te weten komen over de persoonlijkheid, speciale interesses en vrijetijdsactiviteiten van de arts. Zoek uit of de arts getrouwd is. Meer informatie over de carrière en ambities van de partner. Vraag of de kandidaat kinderen heeft, hoe oud ze zijn en wat hun interesses zijn. Wat zijn de hobby's van de arts? Naar welk type woning is de arts op zoek? Waar woont de uitgebreide familie? Wat zou voor hem/haar een bijna perfecte situatie zijn?

Terwijl u deze vragen stelt, leert u meer over de persoonlijkheid van de arts en verhoogt u uw eigen comfortniveau terwijl u op zoek bent naar de "juiste pasvorm". U werkt aan een langdurige relatie met iemand die op het punt staat een levensveranderende beslissing te nemen - een beslissing waarvan u hoopt dat deze uw instelling ten goede komt.

3. Voer een vervolggesprek.U wilt een tweede telefonisch interview houden voordat u een bezoek plant. Overweeg voorafgaand aan het gesprek een zoekopdracht op het web van de kandidaat of de naam van zijn/haar huidige werkgever/kliniek. Geef tijdens dit gesprek antwoorden op vragen die tijdens het eerste gesprek zijn gesteld, stel eventuele aanvullende vragen en herhaal dezelfde soort vragen die u tijdens het eerste gesprek hebt gesteld, maar benader ze op een andere manier. U zult willen bevestigen dat u dezelfde antwoorden krijgt en uw eerste indrukken opnieuw bevestigen.

4. Bereid je voor op het locatiebezoek.Een effectief locatiebezoek houdt veel meer in dan alleen een datum en tijd afspreken om de arts te ontmoeten. Probeer de vergadering te plannen op een dag waarop je tijd hebt om echt te praten zonder al te veel mentale afleiding. Onthoud altijd dat de kandidaat zoveel mogelijk verbale en non-verbale informatie opneemt. Afleidingen zullen waarschijnlijk negatief worden beoordeeld.

Eigenlijk zou je hele team klaar moeten staan ​​om oprechte interesse in de kandidaat te tonen. Als de CEO niet de leidende persoon is voor het locatiebezoek, zorg er dan voor dat wanneer de CEO de kandidaat ontmoet, de tijd echt is, niet gehaast en niet "geperst" in het schema. Voorkom dat de kandidaat het gevoel krijgt dat hij/zij een onderbreking is voor de CEO.

Neem ook maatregelen om een ​​aangenaam bezoek te garanderen. U moet het hotel van de arts in de buurt van uw ziekenhuis opzetten en ervoor zorgen dat er vervoer is - van een luchthaven naar het hotel, van het hotel naar uw ziekenhuis en dan terug. U zult de arts willen laten zien dat uw instelling georganiseerd is en dat u om hem of haar geeft en dat u hem of haar tegemoet wilt komen. Betaal op dezelfde manier reisgerelateerde kosten vooraf in plaats van van de kandidaat te eisen dat hij vliegtuig-, hotel- of huurbewijzen voor vergoeding indient.

Denk na over de kleinste details. Het receptiepersoneel moet bijvoorbeeld weten dat er een nieuwe arts-kandidaat op gesprek komt en wanneer hij of zij wordt verwacht. Door dit van tevoren te weten, kunnen ze de meest hartelijke begroeting geven die de arts waarschijnlijk zal ontvangen van elke andere instelling die de kandidaat bezoekt.

5. Voer de rondleiding uit.De rondleiding moet ruim van tevoren worden gepland en de persoon die de rondleiding leidt, of het nu de medisch directeur is of misschien de hoofdverpleegkundige, moet precies weten waar hij de arts naartoe moet brengen. Tijdens de rondleiding wilt u dat de arts de gebieden ziet waar zijn/haar patiënten zullen worden behandeld. U wilt de arts naar uw ICU en ER brengen. Overweeg ook om de arts naar uw laboratorium te brengen om met de patholoog te praten over de doorlooptijden en langs te gaan in de leeszaal voor radiologie, zodat de radioloog de kandidaat kan vertellen over de procedures die ze uitvoeren en de leestijden. Vertel de artsen op deze afdelingen dat er een kandidaat komt, zodat ze voorbereid zijn en het profiel van de kandidaat in hun hoofd kunnen hebben.

U wilt er ook voor zorgen dat de medewerkers van deze verschillende afdelingen weten dat er een potentiële nieuwe arts komt voor een rondleiding, wat zijn of haar naam is en wanneer de arts wordt verwacht. Geselecteerde personeelsleden moeten worden aangemoedigd om de kandidaat te begroeten, hun werk te bespreken en over het team en de gemeenschap te spreken.

Ik moedig ziekenhuizen aan om zoveel mogelijk van de tour te plannen voordat de arts arriveert, zelfs ogenschijnlijk onbelangrijke details zoals lunch. Soms kan de meest effectieve lunch spontaan worden gehouden in de eetkamer van de arts. Aan de andere kant kan het verstandig zijn om de lunch in de vergaderruimte te laten plaatsvinden met geselecteerde artsen.

6. Organiseer ontmoetingen met verschillende leden van de C-suite.Zorg ervoor dat uw kandidaat tijdens het bezoek de gelegenheid heeft om leden van uw C-suite te ontmoeten en te praten. Bespreek de kandidaat van tevoren en geef elk lid het cv van de kandidaat. Elke leider kan er baat bij hebben om meer te weten te komen over de discussies die worden gehouden via een telefonisch interview, en iedereen moet de noodzaak begrijpen om de functie in te vullen. Dit stelt uw belangrijkste vertegenwoordigers in staat voort te bouwen op wat er is gezegd en om uw indrukken te bevestigen.
Elk lid kan ook helpen om de persoonlijkheid van de kandidaat te beoordelen. De CFO kan bijvoorbeeld nuttig zijn bij het beantwoorden van vragen over inkomensgarantie, maar hij/zij kan ook behulpzaam zijn bij het bespreken van buurten die de arts mogelijk interesseren of bij het bespreken van andere gemeenschappelijke onderwerpen.

Zelfs als deze vergaderingen slechts 5-10 minuten duren, zullen C-suite-leden langskomen om de arts te laten zien dat de ziekenhuisleiding (vaak "onzichtbaar" voor artsen) de kandidaat waardeert en de uitdaging van de beslissing die hij of zij neemt. geconfronteerd. Deze gesprekken zullen waarschijnlijk een krachtige en blijvende indruk op de kandidaat achterlaten en kunnen het ziekenhuis helpen zich te onderscheiden van andere organisaties.

7. Beschrijf groeimogelijkheden voor de huisartsenpraktijk en uw ziekenhuis.De meeste kandidaten denken vooruit. In staat zijn om zijn/haar waarschijnlijke succes over één jaar, drie jaar en vijf jaar te beschrijven. Beschrijf wat uw ziekenhuis doet om marktaandeel op te bouwen en het gebruik van zijn diensten te bevorderen ten opzichte van die van concurrenten. Bespreek potentiële verwijzingsbronnen van artsen voor de nieuwe arts om te ontmoeten. Beschrijf nogmaals de onvervulde vraag en waarom u zeker weet dat hij/zij een drukke praktijk zal opbouwen. Deel ideeën over hoe andere nieuwe artsen hun praktijk op de markt hebben gebracht. Trouwens, zoiets simpels als zaterdagochtend is geen slecht idee.

8. Personaliseer het bezoek.Hoewel het zeker belangrijk is om de kandidaat een goede indruk te geven van uw ziekenhuis, zijn er veel andere factoren die waarschijnlijk bepalen waar de arts uiteindelijk voor kiest te werken. In het verleden (en vooral als er een tweede bezoek ter plaatse plaatsvindt), heb ik tijd besteed aan het regelen van een makelaar om huizen van kandidaten in de hele gemeenschap te laten zien. Hoewel een nieuwe arts misschien nog niet klaar is om een ​​huis te kopen, is het een geweldige manier om hem/haar kennis te laten maken met de gemeenschap. De makelaar zou tijdens het bezoek naar het ziekenhuis komen om de kandidaat op te halen en weer naar het ziekenhuis te brengen.

Ik heb de tijd genomen om banen voor echtgenoten te vinden. Ik heb rondleidingen langs privéscholen georganiseerd en ervoor gezorgd dat de directeur van de scholen beschikbaar was voor de arts en echtgenoot. In sommige gevallen kan de arts geïnteresseerd zijn in gebedshuizen en wilt u ook bezoeken aan deze instellingen regelen.

U moet al deze details van tevoren weten - waarschijnlijk tijdens de telefoongesprekken - zodat u het bezoek kunt personaliseren. Onthoud: u probeert een relatie op te bouwen met iemand die veel te verliezen heeft door een slechte beslissing te nemen en te verhuizen naar een gebied dat niet aan zijn of haar behoeften voldoet. En trouwens, de leden van uw gemeenschap die de kandidaat ontmoeten, inclusief de makelaar bijvoorbeeld, kunnen een geweldige bron van feedback zijn waarop u kunt voortbouwen.

9. Identificeer medewerkers die kunnen helpen bij het beantwoorden van specifieke communityvragen.Van zwemteams tot voetbalcompetities, kerkgroepen, vlieglessen, paardenstallen, padvinders of zelfs tenniscompetities voor volwassenen, uw eigen medewerkers kunnen uw beste vertegenwoordigers zijn. Doe wat nodig is om een ​​kandidaat te helpen zich de overgang naar uw gemeenschap voor te stellen. Onthoud: u rekruteert mogelijk een hele familie-eenheid. Ze helpen de kandidaat ook bij het selecteren van de beste locatie.

10. Blijf de relatie na het bezoek opbouwen.Binnen twee dagen na het bezoek moeten de belangrijkste leden van uw team een ​​bedankbriefje naar de kandidaat sturen. Het is ook een goed moment om aanvullend materiaal te sturen over de belangrijkste levensstijlinteresses die u tijdens het interview hebt vernomen. Overweeg een boekje te sturen met een beschrijving van uw gemeenschap, of paardenstallen in de buurt of gemeenschappen met tennisbanen, enz. Uw kamer van koophandel kan een goede bron zijn voor die informatie, evenals nieuwe gemeenschapscentra (aangezien ze ook de neiging hebben om alle attributen van uw gebied). Kortom, zet nog een stap om uw rekruteringsaanpak een extra touch te geven.

Zorg er trouwens voor dat je veel lijnen in het water werpt. Ik heb het meeste succes gevonden bij het werven van nieuwe artsen door drie of vier onvoorziene zoekbureaus tegelijkertijd te gebruiken (maar zorg ervoor dat u situaties bijhoudt waarin dezelfde kandidaat door twee of drie verschillende bedrijven aan u kan worden voorgelegd). Blijf in contact met de recruiters en wees het piepende wiel. Ook willen ze samenwerken met ziekenhuizen die het plaatsen van kandidaten serieus nemen.

Ten slotte wordt de kans om in juni een nieuwe graduaat aan te nemen groter in december/januari. Vooruit plannen is verstandig, aangezien de meeste artsen hun organisatie in februari zullen kiezen.

Darrell Pile is uitvoerend adviseur voor Outpatient Healthcare Strategies (www.outpatienthcs.com), een aanbieder van gezondheidsadviesdiensten voor ziekenhuizen, ambulante operatiecentra en artsenpraktijken in Houston.

Meer artikelen over het werven van artsen:

Veranderende wensen van artsen hebben invloed op de werving
Artsen in dienst: maak gebruik van de huwelijksreis om succes voor de toekomst te garanderen

FAQs

Wat is de Artsenvisite? ›

De artsenvisite is het moment van de dag dat het hele team inclusief patiënt en ouder samen zijn om de stand van zaken en de vervolgstappen te bespreken.

Kun je overstappen naar ander ziekenhuis? ›

omdat je bent verhuisd of omdat een ander ziekenhuis gespecialiseerd is in jouw aandoening. Volgens de wetgeving in Nederland heb je recht op een vrije keuze.

Hoe wordt de zorg in het ziekenhuis gefinancierd? ›

De ziekenhuizen en specialisten worden, zoals in de gehele sector curatieve zorg, voor het grootste deel (83%) gefinancierd via de zorgverzekeringen (CBS 2017b). Eigen betalingen van gebruikers beslaan ongeveer 7%. De overheid draagt 10% bij.

Wat is het belang van een ziekenhuis? ›

Een ziekenhuis is een instelling waar zieke en gewonde mensen verzorgd worden en waar professionele gezondheidszorg wordt verleend. Dit gebeurt door artsen, medisch specialisten en verpleegkundigen.

Waar staat Sbarr? ›

In het protocol Overdracht van zorg van het ziekenhuis staat echter dat de mondelinge overdracht standaard middels SBAR (Situation, Background, Assessment, Recommendation) gedaan moet worden. De SBAR-methode zou bevorderlijk zijn voor de kwaliteit van zorg, patiëntveiligheid en effectiviteit van communiceren.

Hoe bereid je een Artsenvisite voor? ›

Er zijn beïnvloedingstechnieken om voor de patiënt je zin te krijgen: overtuig artsen met goede argumenten, onderhandel (voor wat hoort wat) of zet een leidinggevend tussenpersoon in, als je er structureel samen niet uitkomt. 3. Plan je vrij. Creëer rust door vooraf te plannen hoe dingen na de visite zullen gaan.

Hoe overstappen van ziekenhuis? ›

Verwijzing door uw medisch specialist

Of wilt u naar een ander ziekenhuis overstappen? Bespreek dit dan met uw behandelend medisch specialist. Uw medisch specialist zorgt voor een eventuele verwijzing of begeleidend schrijven en u krijgt uitleg over het vervolg.

Kan je zelf kiezen naar welk ziekenhuis je gaat? ›

In veel gevallen kun je zelf kiezen naar welk ziekenhuis of welke zelfstandige kliniek je gaat. De huisarts geeft vaak advies hierover. Bijvoorbeeld op basis van je woonplaats of de behandelmogelijkheden. Je hoeft dit advies niet op te volgen, maar het kan je wel helpen bij het maken van een keuze.

Kan een ziekenhuis je verplichten te blijven? ›

Gedwongen opname of verplichte zorg

De verplichte behandeling kan een gedwongen opname zijn, maar dat hoeft niet. Iemand kan ook verplicht worden om regelmatig naar een instelling terug te komen. Bijvoorbeeld om medicijnen te krijgen. Dat heet een ambulante behandeling.

Waar halen ziekenhuizen hun geld vandaan? ›

Het ziekenhuis moet zelf naar zorgverzekeraars, collega-ziekenhuizen en patiënten verrichtingen factureren om het geld binnen te krijgen. Verrichtingen zijn door de NZa vastgestelde medische handelingen waar een door de NZa vastgesteld tarief aan hangt.

Wie betaalt artsen? ›

Geen eigen risico bezoek huisarts

Uw zorgverzekeraar vergoedt de zorg die u krijgt van uw huisarts. En een bezoek aan de huisarts gaat niet ten koste van uw verplichte eigen risico. Wel kan het zijn dat de huisarts extra onderzoek moet doen. Bijvoorbeeld bloedprikken om te beoordelen welke zorg u nodig heeft.

Hoeveel geld krijgen ziekenhuizen? ›

Ziekenhuizen krijgen 1 bedrag voor alle zorg die zij leveren bij een 1 complete behandeling. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de zorgvraag. Zorgverzekeraars en ziekenhuizen maken afspraken over prijs, hoeveelheid en kwaliteit van de zorg. Het doel is de zorgconsument zorg van goede kwaliteit te leveren.

Waar moet een ziekenhuis aan voldoen? ›

Alle zorginstellingen moeten zorg leveren die voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. Ze moeten bijvoorbeeld het zorgplan met cliënten bespreken, medezeggenschap regelen en een klachtenregeling hebben. Dit staat in de Zorgverzekeringswet (Zvw) en de Wet langdurige zorg (Wlz).

Wat is kwaliteit in een ziekenhuis? ›

De prestaties van alle ziekenhuizen worden gemeten en transparant gemaakt door middel van kwaliteitsindicatoren. Het doel hiervan is dat de kwaliteit en de doelmatigheid binnen ziekenhuizen worden verbeterd en de keuzevrijheid van patiënten vergroot.

Wie is de baas van een ziekenhuis? ›

De directeur Ziekenhuis leidt een ziekenhuis. De directeur Ziekenhuis is verantwoordelijk dat zijn/haar werknemers goed functioneren en hun werk naar behoren doen. De directeur Ziekenhuis heeft verschillende taken.

Hoe is de Dag van de Verpleging tot stand gekomen? ›

De Dag van de Verpleging vieren we, sinds 1964, jaarlijks op 12 mei. De reden dat we dit altijd op 12 mei vieren is omdat het de verjaardag van Florence Nightingale is. De 'International Council of Nurses' (ICN) heeft in 1963 besloten om haar verjaardag uit te roepen tot de 'International Nurses Day'.

Wat is prikkelarm verplegen? ›

Prikkelarm verplegen

Wanneer uw naaste opgenomen is met een aandoening aan de hersenen is rust erg belangrijk. Het is belangrijk dat hersenen zo min mogelijk prikkels krijgen, dit wordt ook wel 'prikkelarm verplegen' genoemd.

Wat is verpleeg assistent? ›

De verpleeghulp verricht werkzaamheden gericht op de dagelijkse verzorging en begeleiding van patiënten. Hij wast patiënten, helpt bij aankleden en eten, voert verpleegkundige handelingen uit en zorgt voor spullen, apparatuur en administratie op een verpleegafdeling.

Hoe verhoudt klinisch redeneren zich tot het verpleegkundig proces? ›

Klinisch redeneren is de basiscompetentie van iedere verpleegkundige. Je kunt door klinisch redeneren bepalen welke zorg een patiënt nodig heeft en waarom, en daardoor beroepsverantwoordelijkheid dragen. Je richt je vaak op het voorkomen of verergeren van problemen.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated: 22/08/2023

Views: 6239

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.